Şimdi Ara

HP PAVILION DV5-1255ET fAN CLuB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
5.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    HP PAVILION DV5-1255ET NW561EA NOTEBOOK sahibi olan veya benzer ürünleri kullanıp da bu ürün hakkında da bilgisi olan arkadaşları bu ürün hakkındaki bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere HP PAVILION DV5-1255ET fAN CLuB ta buluşmaya devet ediyorum. Bu ürün ve konu hepimize hayırlı olsun...

• Arkadaşlar, bu yeni laptop da Vista olacak malum. Asıl önemli durum laptobun diskini 3 e bölmek istiyorum... Diskle ilgili bazı srularım olacaktı, bilen arkadaşlar cevap lütfen...

1- Diske format atıp fdisk ile bölebilir miyim??? Vista da partition programı varmış ama ben fdisk ile kökünden temiz bir şekilde bölümlemek istiyorum, zaten gereksiz programları da temizlemek için format atacağım laptoba.

2- Vista disk bölümlerinde yaklaşık 60 gb lik recovery kısmı oluşturuyormuş. Bu ayarlanabiliyor mu veya iptal edilebiliyor mu??? Ayrıca format atıp diski 3 e bölsem ve yeniden vista kursam yine diskleede bu recovery kısmı olacak mı??? Ben istemiyorum recovery falan, acronis kullanırım babalar gibi kurtarırım sistemi!...

3- Vista kullanıp da sorun yaşayan arkadaşlar var mı??? Yani bazı programların çalışmasında ilk aşamalarda sorun olabilir yeni işletim sistemlerinde. 2 işletim sistemi kurmak da istemiyorum 2 disk bölümünü harcamamak için, o nedenle sizce vista mı yoksa xp mi kurayım???

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• alan arkadaşlara hayırlı olsun. 3Dmark 2006 skoru ve oyun testlerini bekliyoruzzzz bakalım 1260et ile benzer performan mı gösterecek.
  • cihaz elime dün geçti şuan bir sorunla karşılaşmadım. diger laptopumda dokunmatik tuşlar basılı kalıyordu bunda şuana kadar öyle bir sorunla karşılaşmadım
    sıcaklık 36-40 arasında oyunlarda deneme şansım daha olmadı 3dmark sorunu akşam koyarım

ayrıca "Vista disk bölümlerinde yaklaşık 60 gb lik recovery kısmı oluşturuyormuş." böyle birşey yok recovery kısmı yaklaşık 9gb 1.5 gbda boş alanı var
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeL4Nch0Ly

cihaz elime dün geçti şuan bir sorunla karşılaşmadım. diger laptopumda dokunmatik tuşlar basılı kalıyordu bunda şuana kadar öyle bir sorunla karşılaşmadım
    sıcaklık 36-40 arasında oyunlarda deneme şansım daha olmadı 3dmark sorunu akşam koyarım

ayrıca "Vista disk bölümlerinde yaklaşık 60 gb lik recovery kısmı oluşturuyormuş." böyle birşey yok recovery kısmı yaklaşık 9gb 1.5 gbda boş alanı var

MeL4Nch0Ly güle güle kullan. Ben de bugün teslim alacağım. Nereden ve kaç TL ye aldın acaba? Ayrıca cevabın için de teşekkürler ama Vista daki bu recovery olayını iptal etmek mümkün mü acaba? Yani recovery istemiyorum bu ayarlanabilir mi???
  • quote:

Orjinalden alıntı: *seyfi*

MeL4Nch0Ly güle güle kullan. Ben de bugün teslim alacağım. Nereden ve kaç TL ye aldın acaba? Ayrıca cevabın için de teşekkürler ama Vista daki bu recovery olayını iptal etmek mümkün mü acaba? Yani recovery istemiyorum bu ayarlanabilir mi???

Recovery bölümü 9 gb yer tutuyor.
    İstersen bu bölümü biçimlendirip silebilirsin,C ye ekleyebilirsin veya yeni bir bölüm oluşturup onada ekleyebilirsin.Vistada bunları yapmak mümkün.
    Bence kalsın.Bi zararı olmaz faydası çok olur.
    1255 de 320 gb hdd var.Fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. Olmazsa harici hdd al ama recovery bölümünü silme.
    Millet o bölüm için kıvranıp duruyor.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MeL4Nch0Ly

cihaz elime dün geçti şuan bir sorunla karşılaşmadım. diger laptopumda dokunmatik tuşlar basılı kalıyordu bunda şuana kadar öyle bir sorunla karşılaşmadım

benim dv5-1010et marka laptopuma karşılık verdiler bunu recovery olayını niye iptal etmek istedigini anlamış degilim ama iptal etmek mümkünmü bilmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP Pavilion dv6-2134et 709$+kdv
    15 yıl önce açıldı
    HP Pavilion G6 2104ET
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben hard diskimi bolmek ıstıyorum vistada yapılıyor dedınız ama ben bulamadım nasıl yapacagımı anlatabılırmısnız bıde boldukten sonra recovery yaparsam ılerıde o boldugum bolumde mı sılınecek benım ıstedıgım o bolumu depo yapmak cunku...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oist

ben hard diskimi bolmek ıstıyorum vistada yapılıyor dedınız ama ben bulamadım nasıl yapacagımı anlatabılırmısnız bıde boldukten sonra recovery yaparsam ılerıde o boldugum bolumde mı sılınecek benım ıstedıgım o bolumu depo yapmak cunku...

Aşağıdaki linkte resimli anlatım var.

http://www.kralforumcu.com/windows-vista/vista-programsiz-disk-hdd-bolme-yeni-ve-bolum-olusturma-resimli-anlatim-t7657.0.html

recovery yaparken "gelişmiş seçeneklerden", "sistem kurtarma"yı seçersen sadece c: sürücün ilk haline geliyor.
    Yeni oluşturduğun bir sürücü varsa E:, F: gibi olduğu gibi kalıyor.Bizzat tarafımdan denendi.
    Ama yinede recovery yapmadan önce tüm yedekleri almak gerekir.
    Recovery çok dikkatli yapılması gerekiyor.Yanlış bir tıklamada tüm verilerin kaybolabilir.

• canbrk tesekkur ederım bır sorum daha var acaba bu laptopu kullanan arkadaslar pil uzerınde mı kullanıyorsunuz yoksa cıkarıyormusunuz pıllın omru ıcın ne tavsıye edersınız?
  • quote:

canbrk tesekkur ederım bır sorum daha var acaba bu laptopu kullanan arkadaslar pil uzerınde mı kullanıyorsunuz yoksa cıkarıyormusunuz pıllın omru ıcın ne tavsıye edersınız?

Pil kullanımı konusunda çok farklı görüşler var.
    Kimi pilsiz direk şebeke gücü ile kullanıyor(bana göre doğru değil),kimi pil üzerindeyken şebeke gücü ile kullanıyor.
    Ben pil ile kullanıyorum. Şarz %5 in altına düştümü şarza takıyorum %100 olunca şarzdan çıkarıyorum.
    Pili tam boşaltıp tam dolduruyorum. Elektronik müh. arkadaşım bu şekilde kullanmamı tavsiye etti.
    Kendisinin 2 yıldır kullandığı bir HP compaq bilgisayarı var şarzı 2.5 saat gidiyor.
    Nette bununla ilgili birçok makale var okumanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canbrk

quote:

Recovery bölümü 9 gb yer tutuyor.
    İstersen bu bölümü biçimlendirip silebilirsin,C ye ekleyebilirsin veya yeni bir bölüm oluşturup onada ekleyebilirsin.Vistada bunları yapmak mümkün.
    Bence kalsın.Bi zararı olmaz faydası çok olur.
    1255 de 320 gb hdd var.Fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. Olmazsa harici hdd al ama recovery bölümünü silme.
    Millet o bölüm için kıvranıp duruyor.

Ben recovery nin çok daha fazla yer kapladığını düşündüğüm için iptal etmek istemiştim ama yine de daha önceden kullandığım ACRONIS TRUE IMAGE programını XP deki gibi kullanıp olası bir çökmeye karşı yine sitemi eski haline getirmeyi düşünüyorum... Vista da kullanan arkadaşlar varsa bu programı bilgi verebilirler mi, bir sorun var mı diye... Eğer sorun çıkarmıyorsa bence recovery gereksiz gibi... Ayrıca makina çökmeden önce de recovery manager den fabrika ayarlarına getirebiliyoruz diye biliyorum, bu işlemi eğer sistem çökmeden yaparsak kurtarma dvd sine vb ihtiyaç yok değil mi???

• quote:

Ben recovery nin çok daha fazla yer kapladığını düşündüğüm için iptal etmek istemiştim ama yine de daha önceden kullandığım ACRONIS TRUE IMAGE programını XP deki gibi kullanıp olası bir çökmeye karşı yine sitemi eski haline getirmeyi düşünüyorum... Vista da kullanan arkadaşlar varsa bu programı bilgi verebilirler mi, bir sorun var mı diye... Eğer sorun çıkarmıyorsa bence recovery gereksiz gibi... Ayrıca makina çökmeden önce de recovery manager den fabrika ayarlarına getirebiliyoruz diye biliyorum, bu işlemi eğer sistem çökmeden yaparsak kurtarma dvd sine vb ihtiyaç yok değil mi???

Recovery bölümünü silersen bi daha recovery unutabilirsin.
    İlla silcem diyosan hiç olmazsa recovery maneger den DVD lerini yap kenara koy.
    Hatta o DVD lerle bi recovery yap çalıştığında emin ol.Ondan sonra silersin Rrecovery bölümünü.
    Acronis 11 Vistada problemsiz çalışıyor.Acronis yedeğini sağlam tutmaya bak.
    Senin yerinde olsam recovery sileceksem eğer,Acronis yedeği aldıktan sonra o yedekle canlandırma yapıp yedeğin çalışıp çalışmadığını kontrol ederdim.Bazen aldığın yedekler sorun çıkarabiliyor.
    Yalnız Acronisle ben şöyle bir problem yaşadım.Acronis açılış cd si ile makinayı başlattığımda açılış cd sini görmedi.Canlandırmayı makina üzerindeki acronis programla yaptım. Yani makina çökerse acronis cd sinin çalışmama ihtimalide var.

• arkadaslar bende daha once dell 6400 vardı sımdı hp 1255 et aldım cok memnun dun hard dıskıde boldum ama bır sey merak edıyorum bilgisayarın sesınde memnunmusunuz bana bıraz az gıbı geldı de?
  • quote:

quote:

Recovery bölümünü silersen bi daha recovery unutabilirsin.
    İlla silcem diyosan hiç olmazsa recovery maneger den DVD lerini yap kenara koy.
    Hatta o DVD lerle bi recovery yap çalıştığında emin ol.Ondan sonra silersin Rrecovery bölümünü.
    Acronis 11 Vistada problemsiz çalışıyor.Acronis yedeğini sağlam tutmaya bak.
    Senin yerinde olsam recovery sileceksem eğer,Acronis yedeği aldıktan sonra o yedekle canlandırma yapıp yedeğin çalışıp çalışmadığını kontrol ederdim.Bazen aldığın yedekler sorun çıkarabiliyor.
    Yalnız Acronisle ben şöyle bir problem yaşadım.Acronis açılış cd si ile makinayı başlattığımda açılış cd sini görmedi.Canlandırmayı makina üzerindeki acronis programla yaptım. Yani makina çökerse acronis cd sinin çalışmama ihtimalide var.

canbrk cevapların için teşekkürler. Aslında ben de aynen senin gibi bu tür konularda temkinli ve titizimdir. Önerilerine göre hareket edeceğim. Yanlız bazı noktalar var kafama takılan...

1- Dün recovery dvd sini oluştururken 1. si bitti ama 2. yi oluştururken hata verdi... Bir tane yeni taktım yine aynı hatayı verdi ve recovery dvd oluşturmaya kaldığı yerden devam eder gibi bir şeyler dedi... 2. dvd yi oluşturamadım henüz ama ne yapayım, tekrar deneyim mi? Neden hata vermiş olabilir acaba???

2- Örneğin recovery dvd lerini oluşturdup kontrol ettikten sonra fdisk ile diskleri temizleyip yeniden parcalara ayırmak istiyorum... c= kalan miktar, d=100gb, e=100gb olarak ayırmak istiyorum... Peki fdisk işleminden sonra yeni işletim sistemini kurduğumda daha önce oluşturduğum recovery dvdlerini kullanarak yeni recovery bölümü oluşturabilir miyim? Yoksa fdisk esnasında bunun için belli bir miktar ayırmam gerekli mi? Nasıl?

3- Recovery yaparken bildiğim kadarıyla recovery dvd lerini kullanırsak o dvdleri oluşturduğumuz hale getiriryor... yani ben orjinal halde iken recovery dvd lerini olşturup fdik yapmsam ve diski 3 e bölsem, sonra recovery dvd leri ile recovery yapsam sistem ilk haline yani c ve recovery sürücülü haline geliyor ve diğer yeni oluşturduğum bölümlerdeki herşey gidiyor diye biliyorum, yanlış mı???

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim...

• Recovery CD oluşturamıyorsan.
    hp nin sitesinden "sp36812.exe" güncellemesini kur.Problem kalkacaktır.
  • quote:

Recovery CD oluşturamıyorsan.
    hp nin sitesinden "sp36812.exe" güncellemesini kur.Problem kalkacaktır.

canbrk tekrar teşekkürler. Diğer sorularım hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa cevapklarını bekliyorum..
  • quote:

canbrk cevapların için teşekkürler. Aslında ben de aynen senin gibi bu tür konularda temkinli ve titizimdir. Önerilerine göre hareket edeceğim. Yanlız bazı noktalar var kafama takılan...

1- Dün recovery dvd sini oluştururken 1. si bitti ama 2. yi oluştururken hata verdi... Bir tane yeni taktım yine aynı hatayı verdi ve recovery dvd oluşturmaya kaldığı yerden devam eder gibi bir şeyler dedi... 2. dvd yi oluşturamadım henüz ama ne yapayım, tekrar deneyim mi? Neden hata vermiş olabilir acaba???

2- Örneğin recovery dvd lerini oluşturdup kontrol ettikten sonra fdisk ile diskleri temizleyip yeniden parcalara ayırmak istiyorum... c= kalan miktar, d=100gb, e=100gb olarak ayırmak istiyorum... Peki fdisk işleminden sonra yeni işletim sistemini kurduğumda daha önce oluşturduğum recovery dvdlerini kullanarak yeni recovery bölümü oluşturabilir miyim? Yoksa fdisk esnasında bunun için belli bir miktar ayırmam gerekli mi? Nasıl?

3- Recovery yaparken bildiğim kadarıyla recovery dvd lerini kullanırsak o dvdleri oluşturduğumuz hale getiriryor... yani ben orjinal halde iken recovery dvd lerini olşturup fdik yapmsam ve diski 3 e bölsem, sonra recovery dvd leri ile recovery yapsam sistem ilk haline yani c ve recovery sürücülü haline geliyor ve diğer yeni oluşturduğum bölümlerdeki herşey gidiyor diye biliyorum, yanlış mı???

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim...

Tam olarak ne yapmak istediğini anlayamadım.
    Ama yeni işletim sistemini kurduğunda daha önce oluşturduğun recovery DVD'lerini kullanarak yeni recovery bölümü bildiğim kadarıyla oluşturamazsın.
    yani sen C: dursun D: dursun E: dursun ben recovery DVD si ile yeni bir recovery bölümümü oluşturayım diyorsun.
    Öyle birşey yapmak istiyorsan acronis ile recovery bölümün imajı al.Sonra isteğin bölüme canlandırma yapabilirsin.
    Recovery yaptığında "advanced options" seçeneklerinden "system recovery" seçersen sadece C: formatlıyor.
    Bunu bizzat denedim.d:e:f: sürücüleri aynen kalıyor.

• 1255et ın sesınden memnunmusunuz bana bıraz az gıbı gelıyorda ne dersınız?
  • quote:

1255et ın sesınden memnunmusunuz bana bıraz az gıbı gelıyorda ne dersınız?

Sesten kasıt hoparlör yani ses çıkışı ise şuan piyasadaki sayılı ürünlerden. Altec Lansing vs Srs :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vantage Point -- 30 Nisan 2009; 19:17:06 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.