Şimdi Ara

HP PAVILION-DV5-SERİSİ KLÜBÜ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.253
Cevap
12
Favori
144.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orjinalden alıntı: visceroid

DV5-1130'a dün Windows 7 kurdum...

Gayet stabil çalışıyor şu an, ilk kuruldum sonra 5-6 tane tanımadığı aygıt oldu ama vista driverları uyumlu olduğu için onları da hallettik. Ram tüketimi düşük, arayüz güzel, yenilikler var. Beğendim, tavsiye ederim...

bir dakika heyecanlandım biraz, ben de windows 7 kurmak istiyordum ancak driver vs sorunları yüzünden kurmayı erteliyordum

elimizdeki driver'ların windows 7 için uyumlu olması çok güzel, windows 7 yi kurarken vistayı kaldırdınız mı yoksa ikisini beraber mi kullanıyorsunuz?

driver konusunda, hp sitesinden indirmemiz gerekiyor mu? gerekiyorsa hangilerini indirmeliyiz normal home basic 32 bit için olanı mı yoksa 64 bit olanı mı

ekliyorum:
    windows 7'ye geçiş aşamasındayım, 3 gün sonra finaller bitiyor yedeklemeleri yapıp başlarım win7 ye

Vistayı kaldırdım, C'ye format atıp temiz bir şekilde kurdum. Zaten kurulum çok kısa sürüyor

Elimde zaten vista driverları vardı, Vista 32 bit driverları işimi gördü benim.

Ufak tefek bir kaç ayar var bazı şeyler için, burdan yardımcı oluruz yine...

• quote:

Orjinalden alıntı: vampore

Bende Hp laptop almayı düşünüyorum istediğim laptopun GTA IV undercover crysis gibi oyunları çalıştırmasını istiyorum bir tane laptop buldum sizce bu laptop bu dediğim oyunları RAHAT bir biçimde çalıştırır mı?
    İkinci olarak bu laptop 2300TL biraz fazla benim istediğim oyunları rahat çalıştırabilecek birazcık daha ucuz bir HP laptop önerebilirmisiniz??

HP PAVILION DV5-1150ET FZ523EA NOTEBOOK, OXFORD TAŞIMA ÇANTASI
    Sipariş Kodu : 119984827
    Teknoloji : Intel Centrino 2
    İşlemci : Intel Core 2 Duo P8400
    İşlemci Hızı : 2,26 Ghz Düzey 2, 3 MB
    Bellek : 3 GB
    Ağırlık : 2,65 kg
    Bluetooth Portu : Var
    Ekran Belleği : 512 MB(Max 1791 MB Paylaşımlı)
    Ekran Boyutu : 15,4"
    Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800
    Ethernet : Var
    Garanti Süresi : 2 Yıl
    Hoparlör : Var
    Bellek Tipi : DDR2
    Model : DV5-1150ET FZ523EA
    Modem : Var
    Ekran Özelliği : BrightView Infinity WXGA
    Grafik Tipi : NVIDIA GeForce 9600M GT
    İşlemci Tipi : Çift Çekirdek
    Klavye/mouse : Touchpad Mouse
    Optik Sürücüler : DVD-RW
    Fırewıre Bağlantı : Var
    Pil Tipi : 6 Hücreli Li-Ion
    Menşei : İthal
    Sabit Disk : 250 GB
    Touchpad Mouse : Var
    Ses Kartı : Var
    Tv-out Çıkışı : HDMI
    Wireless : Var
    Kart Okuyucu : 5 in 1
    Dahili Kamera : Var
    Usb Bağlantı Adedi : 4
    Yazılım : Windows Vista Home Premium

dv5 1130et
    birazcık daha ucuz 1.868,27 TL (daha da ucuza bulabilirmisin bilmem)
    işlemci :Intel® Core 2 Duo T5900
    işlemci hızı :2,2 Ghz, 800 Mhz, 2 Mb L2
    farkları bukadar!

ben o oyunları rahatlıkla oynayabiliyorum.
    ama bu senin için önemli bir kararsa DH ta dv5 ile ilgili yazılanların hatrı sayılır bir kısmını okumanda fayda var.zira çok kişi HP den şikayet ediyor.ben memnunum o ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi self_control -- 20 Ocak 2009; 23:43:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: self_control

quote:

Bende Hp laptop almayı düşünüyorum istediğim laptopun GTA IV undercover crysis gibi oyunları çalıştırmasını istiyorum bir tane laptop buldum sizce bu laptop bu dediğim oyunları RAHAT bir biçimde çalıştırır mı?
    İkinci olarak bu laptop 2300TL biraz fazla benim istediğim oyunları rahat çalıştırabilecek birazcık daha ucuz bir HP laptop önerebilirmisiniz??

dv5 1130et
    birazcık daha ucuz 1.868,27 TL (daha da ucuza bulabilirmisin bilmem)
    işlemci :Intel® Core 2 Duo T5900
    işlemci hızı :2,2 Ghz, 800 Mhz, 2 Mb L2
    farkları bukadar!

ben o oyunları rahatlıkla oynayabiliyorum.
    ama bu senin için önemli bir kararsa DH ta dv5 ile ilgili yazılanların hatrı sayılır bir kısmını okumanda fayda var.zira çok kişi HP den şikayet ediyor.ben memnunum o ayrı

sende dediğim oyunların (hepsi) varmı ve rahatlıkla oynayabiliyormusun??senin önerdiğin laptop T5900 benim dediğim 8400 bunlardan pek anlamam ama önbellekle bu önemliymiş...

• @ vampore
    hoca bu bilgisayarla neler yapamazsınki
    ekran kartı yeter rahat ol, piyasadaki bilgisayarların çoğundan iyi

visceroid,

teşekkür ederim
    perşembe gecesi finaller bitiyor, gereken 3-5 parça şeyi yedekleyip geçerim hemen bende

umarım cpu sıcaklığı daha düşük olur bu konuda yararı olursa başka birşey de istemem.
  • günü kapatırken bildirmek istiyorum, sıcaklık son 3 saattir bu seviyelerde dolaşıyor
    ben anlamıyorum bu bilgisayarı, bir öyle bir böyle

HP PAVILION-DV5-SERİSİ KLÜBÜ
  • Arkadaslar bugun asagıda ozellıklerını yazdıgım notebooku aldım.. Yorum yazarsanız cok sevınırım dogru bı secımmı yaptım acaba onu merak edıyorum. Sımdıden cok tesekkurler. (Yalnız cok hata verıyormus sımdı okudum,umarım bende olmaz :( )

(HP Pavilion dv5-1100et)

Teknik Özellikler

İşlemci, işletim sistemi ve bellek
    işlemci türü Intel® Pentium® T3200 çift çekirdekli işlemci
    • 2 GHz, Düzey 2 önbellek 1 MB
    Yüklü işletim sistemi Orijinal Windows Vista® Home Premium ve Service Pack 1 (32 bit)
    Bellek düzeni (2 x 1024 MB)
    Standart bellek 2048 MB
    Maksimum bellek 8 GB'ye kadar DDR2 belleği destekler

Dahili sürücüler
    Dahili sürücüler 160 GB
    Sabit disk denetleyicisi SATA Sabit Disk Sürücüsü
    Sabit disk sürücüsü hızı 5400 rpm
    Optik sürücü türü Çift Katman desteğine sahip Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)
    CD/DVD etiketi yazdırma Doğrudan bilgisayarınızdan LightScribe ile ipek ekran kalitesinde disk etiketleri oluşturun: Yakın, çevirin ve tekrar yakın.

Sistem özellikleri
    Bellek kartı aygıtı Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu
    Modem Yüksek hızlı 56K modem
    Ağ arabirimi Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
    Kablosuz teknolojileri
    802.11b/g WLAN
    Kablosuz yeteneği Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi
    Harici G/Ç bağlantı noktaları 4 USB 2.0, 1 HDMI konektörü, 1 eSata konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ45 ethernet konektörü, 1 RJ11 modem konektörü, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, uzaktan kumanda kızılötesi bağlantı noktası, kablo yerleştirme konektörü
    Video yakalama arabirimi IEEE 1394 Firewire® Arabirimi
    Genişletme yuvaları 1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler)
    Ekran boyutu 15.4” WXGA High Definition BrightView Widescreen
    Ekran çözünürlüğü 1280 x 800
    Video RAM 512 MB atanan olmak üzere en çok 1279 MB Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği
    Kontrol paneli HP QuickPlay ortam yürütücü yazılımı ve özel menü denetimleri, müzik ve DVD düğmeleri
    Ergonomik özellikler Tümleşik parmak izi okuyucusu
    Uzaktan kumanda HP Mobile Uzaktan Kumanda
    Dahili ses 3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik
    Hoparlörler ve mikrofon Altec Lansing® hoparlörler
    Klavye 101 tuşlu, uyumlu klavye
    İşaret aygıtı Açma/Kapatma düğmesi , özel dikey ve yatay Yukarı/Aşağı Kaydırma yüzeyi, ses düzeyi ayarlama, ses kapatma düğmeleri ve 1 Hızlı Başlatma Düğmesine sahip Dokunmatik Yüzey
    Pil türü 6 hücreli Lityum-İyon (Li-Ion) pil
    Güç kaynağı türü 90 W AC Güç Adaptörü

Yazılım
    Yazılım - Verimlilik ve finans Microsoft® Works ve Microsoft® Office Home ve Student 2007 60 Günlük Deneme Sürümü
    Önceden kurulu yazılımlar
    Microsoft® Internet Explorer; Windows Mail; Adobe® Reader
    Ürünle gelen yazılım Kurtarma bölümü (sistem, uygulamalar ve sürücüleri ayrı ayrı kurtarma olanağı dahil); Kurtarma bölümünün isteğe bağlı yeniden dağıtımı; Kurtarma CD/DVD'si oluşturma aracı; Symantec™ Norton Internet Security™ 2008 (60 günlük canlı güncelleştirme); Dizüstü Bilgisayar Yardımı ve Desteği
    Optik sürücü yazılımı Windows Media Player ; Windows Fotoğraf Galerisi ; DVD Play ; Windows Movie Maker ; Windows DVD Maker ; Cyberlink DVD Suite ; Windows Media center ; QuickPlay for Windows; Digital Persona Parmak İzi okuyucusu yazılımı

Boyutlar / ağırlık / garanti
    Ağırlık 2,65 kg
    Paket ağırlığı 4,65 kg
    Boyutlar (G x D x Y) 35,7 cm (G) x 25,9 cm (D) x 3,49 cm (min Y) / 4,19 cm (maks Y)
    Paket boyutları (G x D x Y) 415 x 160 x 345 mm

• kaanh bu bilgisayarın güzelliğini tartışmamız yanlış olur, piyasa ortalamasının üstünde bir cihaz.
    bir süre sonra daha iyi hacetler çıkacaktır ama istiyorsan yaza kadar bekle, bu konuyu bilenler vardır, bu yeni ekran kartları vs ne zaman çıkıyor takip edenler vardır.

bu arada, windows7 için 32 bit mi 64 bit mi önerirsiniz
  • Yanlız bu laptop 2300TL istediğim oyunları rahatlıkla çalıştırabilecek biraz daha ucuz model önerebilecek olan varmı??
  • vampore

gta yı sevmiyorum o yüzden hiç yükleyip denemedim ama diğer oyunları sorunsuz oynadım. bilemiyorum dv5 1150et nin oyunlarda nasıl bir fark yaratacağını.ama dediğim gibi ben dv5 1130et ile sorunsuz oynadım.
    sen dv5 1150et modelini de iyi tanıyan birine danış istersen.
  • quote:

2240 tl'ye dv7-1040et var onu tavsiye ederim.Ayrıca 17" ekrana sahip,blu-ray,subwoofer ve çift hdd yeri var.
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119984201&CS_Category=_SBA_63_1662_444_914&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

• Arkadaslar merhaba dakıka bır gol bır daha ılk gunde dokunmatık ekrana basmamama ragmen ses arttı azaldı takıldı offf ayrıca bugun nfs carbon oynıyım dedım ama ara ara duraksıyor gıbı oluyo takılıyor, nasıl olur 512 ekran kartı bunu yapar anlamıs deılım yaw kafayı yıcem ne dıye aldım bu bılgısayarı modundayım. Hemen yarın goturcem alın bunu dıycem , paramı ıade edın veya toschıba verın, ben bu kadarını gormedım dıycem :( dokunmatık ekranda sesı acmaya calısıorum tam calısmıo , kumanda desen bı calısıo bı calısmıo off ya. ne yapmalıyım arkadaslar lutfen fıkır verın bana
  • şu anda windows 7 beta 32 bit ile karşınızdayım, çok memnun kaldım

yarın finaller bitiyor ondan sonra asıl düşüncelerimi daha sağlıklı açıklayabileceğimi düşünüyorum, ama ilk bakışta gayet hızlı
    kaynak kullanımı bakımından vista ile kıyaslayabilmem için bilgisayarın normal halini alması lazım o da 1 hafta gerektiriyor, ama gayet güzel duruyor şuanda

iyi geceler
  • bilgisayar artık hırıldamıyor, sabah 54 dereceyi bile gördüm, nşa açılış 65 dereceden olurdu, pil de daha uzun gidecek gibi

dün gece o kadar uğraştım 32 bit kurdum, sonradan vaz geçtim 64 bit için son indirmeleri yapıyorum.

okulda saniyede 2mb ile çekiyor, herhalde bir 8-10 megabit interneti vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaanh81

Arkadaslar merhaba dakıka bır gol bır daha ılk gunde dokunmatık ekrana basmamama ragmen ses arttı azaldı takıldı offf ayrıca bugun nfs carbon oynıyım dedım ama ara ara duraksıyor gıbı oluyo takılıyor, nasıl olur 512 ekran kartı bunu yapar anlamıs deılım yaw kafayı yıcem ne dıye aldım bu bılgısayarı modundayım. Hemen yarın goturcem alın bunu dıycem , paramı ıade edın veya toschıba verın, ben bu kadarını gormedım dıycem :( dokunmatık ekranda sesı acmaya calısıorum tam calısmıo , kumanda desen bı calısıo bı calısmıo off ya. ne yapmalıyım arkadaslar lutfen fıkır verın bana

ben bu modeli bugün için bimeksten ayırttı idim.kardeşime alıcaktım.senin ilk izlenimlerin ve genel HP şikayetleri ile aynen vazgeçtim.Bu ne iş yav.HP bu kadar hatalı ürünü nasıl piyasaya sürüyor.Aslında ben Toshiba düşünüyodum ama ekran kartı olarak HP daha iyi geldi.Ayrıca Toshiba nın DV5 1100et modeline emsal modelleri (ekran kartı Daha bile düşük) nerdeyse 700-800 ytl daha pahalı....

• asus öneririm, bana önerilen oydu, bir ara araştırmaya başlamıştım, sonradan durumlar değişince hp ile devam etme durumunda kaldım
  • Şu an bende 64 bit Windows7 kurdum... Güncelleme yaparakta bir iki driverı windows updateden kurdu.. Bir kaç vista driverıda işimi gördü.. sesi ve wirelles kendisi tanıdı... ama hala eksik bir kaç driver kaldı ne olduğunuda anlamadım ama her şey gayet normal ve hızlı çalışıyor..

HP PAVILION-DV5-SERİSİ KLÜBÜ
  • ben de hata ettim 32 bit kurarak
    bugün okulda indirdim 64 biti ve tüm driver ları. saniyede 3 megabayt ile çekiyor nasıl bir internettir

neyse birazdan 64 bit kuracağım, inşallah 32den iyi performans verir
  • merhaba
    taknosadan 1110 aldım.2 hafta sonra dokunmatik tuş takımında ses açma kapama düğmesi takılı kalmaya başladı.film izlerken oyun oynarken yada bilgisayar herhangi bir şeyi açmaya çalışırken dokunduğumda takılı kalıyordu.hp teknik hizmetle görüştüm ve bana iki tane driver yükletti.yükledikten sonra sorun kalktı.bu arada bilgisayarın performansı arttı.iki gün sonra tekrar yapmaya başladı.değişim istedim onaylandı.şimdi 1120 aldım.alır almaz bundada aynı sorun başladı.ne yapmalıyım yardım edeerseniz sevinirim.
  • m.celik_dd04 arkadasım bendede 1100 vardı 3-4 ust satırda bana daha ilk gunden kafayı yedırttıgını soylemıstım. bugun gıttım yetkılı satıcıya baska bılg. ıle deıstırdım ılk gun ıtıbarı ıle cok cok memnunum ıcım cok rahatladı asus aldım ama ekran kartı 256 olan ama farketmez HP yı deıstırmeye degerdı. Sana onerım Asus alman.. adamın bana dedıgıne gore gerı donme olarak en az gelen 1. samsungmus 2. asusmus. benden sana tavsıye olsun dostum. Ekran kartı ATI zaten asus uretıyor canavar gıbıde yapmıslar bu da ek bılgi. Gorusuruz. Bı gelısme olursa haberdar et benı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.celik_dd04

merhaba
    taknosadan 1110 aldım.2 hafta sonra dokunmatik tuş takımında ses açma kapama düğmesi takılı kalmaya başladı.film izlerken oyun oynarken yada bilgisayar herhangi bir şeyi açmaya çalışırken dokunduğumda takılı kalıyordu.hp teknik hizmetle görüştüm ve bana iki tane driver yükletti.yükledikten sonra sorun kalktı.bu arada bilgisayarın performansı arttı.iki gün sonra tekrar yapmaya başladı.değişim istedim onaylandı.şimdi 1120 aldım.alır almaz bundada aynı sorun başladı.ne yapmalıyım yardım edeerseniz sevinirim.

bir sorum olacak
    değişim isteğin nasıl oldu, driver yükledikten sonra tekrar arıza verdi, bunu bildirince yeni bilgisayar istediğini mi söyledin yoksa 30 iş gününde tamir edilememe olayı mı

kaanh bu değiştirme olayını baştan ve geniş olarak anlatır mısın, aklımda birşeyler var da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 23 Ocak 2009; 3:15:26 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.