Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.056
Cevap
19
Favori
298.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İade etmeyeyim neyime uğraşmak diyen arkadaşlar büyük hata yapıyorlar..
    Hatalı chipset kullanan bir makine için mi onca parayı verdiniz? gidin, iade edin ve paranızı alın lütfen.. nasıl olsa bir ara iade ederim diye bir durum olmadığını da aklınızda bulundurun lütfen.. (e:imla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfren -- 6 Mayıs 2011; 22:36:17 >
  • benim anlamadığım bu chipset sorunu şubatta patlamadı mı? exper asus falan alanlar iade etti o dönem, iyi hatırlıyorum aradan geçmiş mart,nisan,mayıs olmuş. dv6-6020, dv6-6030, dv7-6000st bunlar piyasaya sürüleli 15 gün oldu olmadı. yani anlamıyorum bile bile lades demek hatalı ürün satmak. bende bugün sektör içinden bi abim aracılığıyla dv7-6000st aldım, o bana revize dedi ama gelsin bakacam bu chipset işine. dv7-6000st kullanan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omergorur -- 6 Mayıs 2011; 23:20:30 >
  • kesinlikle katılıyorum, exper aldığımda (karfur indirimi) bu hatalı oldukları bilgisi çıkmış geri toplamalar başlamıştı, üstünden bu kadar zaman geçip yeni revizyon ile benzer tarihte hatalı üretimleri piyasaya sürmek, bence ya çok büyük bir komplo var hp'ye karşı ya da hp müşteriye kazık peşinde. Dv7 sanırım sadece 17 inç, diğer özellikler aynı. Elinize geçince yazarsanız bu "serinin bir kısmı etkilenmiş" lafı ne kadar geçerli öğreniriz.
  • Bana da geldi bugün 113'lü seriden, 3-4 gün daha bekleyip görmeyi planlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelthesin

Valla ben gecen hafta kadikoy eksen den alirken 100 adet yeni stok geldi. Onlar da 113 lu seriydi. Adam bana sorun yok dedi ama arkadisinkini de degistirmisler valla kafam allak bullak oldu. Neyse ben kullanmaya devam edecem haydi hayirlisi..

Bu arada arkadaslar bilgisayari kullananlardan Yardim istiyorum. Ekran kartini atinin sitesinden guncelledim. Guncelleyince ati ve intel arasinda gecis yapma ozelligi gitti. Ve de ati catalyst center falan yazan sey de gitti ne yapabilirim? Ekran kartini guncelleyen varsa lutfen yardim edebilir mi? Ati nin sitesinde 6xxxm series de sanirim onu indirdim. Cok sacma geldi bana ati ye ait birsey kalmamasi yukleyince. Hatta intel secenekleri var ati yok..

Hocam nasıl güncelledin ben denedim ama desteklenmiyor falan dedi.Bence hiç uğraşma hp nin sitesinden kendi sürücüsünü indirip kur.

• arkadaşlar bizimkide bizimki 5ch113xxxx diye gidiyor hatalı mı şimdi yani ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizemburak

arkadaşlar bizimkide bizimki 5ch113xxxx diye gidiyor hatalı mı şimdi yani ???

yok 5ch108xxxxx ve 108 in altındakiler sorunluymuş hp ye göre. ama tabi bu iş iyice muamma oldu.
  • arkadaşlar önceki sayfalara bir bakın, yazdık tartıştık... Sadece seri numarası değil olay.
  • ya gördükte b2 mi değil mi nasıl bakacağım ben ??? o cmd olayını yaptık rev_04
  • ee, 04 demek b2 demek, yazıldı bu. Birkaç yazı yukarda.
  • peki bilgisayar daha bugün bimeksten geldi bana geri mi götürmem gerekiyor şu aşamada ???
  • Bende Bimeksten aldım dün geldi makine fişek gibi maşallah hiç iade edesim yok.

Bu b2 revizyon çıkması makinede ne probleme neden oluyor onu göremedim ben konuda sadece scorn senin dediğin gibi 3 yıl sonra %5 hızda düşüş filansa hiç sorun değil bu benim için.Birisi şu açıklamayı yapmış,sadece bu mu sorun yoksa başka bir şeylere sebep olur mu bu?

"31 Ocak 2011 tarihinde Intel "piyasaya yeni sürülen Intel 6 serisi, kod adı Cougar Point olan destek yongasında tasarım ile ilgili bir sorun bulduğunu ve bir silikon düzenlemesi uyguladığını ve bazı durumlarda, yonga seti içindeki Serial-ATA (SATA) bağlantı noktalarının zamanla aşınıp bilgisayarın performansını veya SATA bağlantılı, sabit disk sürücüsü ve DVD sürücüsü gibi aygıtların işlevselliğini etkileceğini” açıkladı."

Hem bu makinenin 2 yıl taş gibi garantisi yok mu?Atıyorum 1 yıl sonra b2 olması yüzünden bi problem yaşadık iade almak zorunda değil mi bunlar?Sonuçta garantisi var bu ürünün.

Ekran kartı driverını ati'nin sitesinden yükledim sorun yaşayan arkdaşlar,şu siteye girin:

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

İzlemeniz gereken yol şu:

Step 1:Notebook graphics
    Step 2:Radeon HD Series
    Step 3:Radeon HD 6xxxM Series
    Step 4:Windows 7 64 bit
    Step 5:Display results'a tıklanır.Açılan sayfadan "individual downloads" kısmındaki catalyst control center" indirilip yüklenir.Ben böyle hallettim sorunsuz yüklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thanatosus -- 7 Mayıs 2011; 9:52:09 >

• bende 05.0502011 bimeksten 6020 aldım alırkende özellikle sordum yeni revizyonmu diye yeni cevabını alınca güvenerek cihazı aldım fakaz forumde yazan tüm işlemleri yaptığımda revizyon _04 ve b2 kodlarını aldım şaşkınlı içerisindeyi seri numaram xxx113 şeklinde anlam veremedim gitti
  • arkadaşlar yeni seriyi merak etmeyin o da b2. ben webdenaldan aldım 114 serisi o da aynı.

ben hp genel servisiyle görüştüm. seri numaramı ve ürün kodunu istedi.

- beyefendi şimdi veritabanından baktım chipsetinizde hiçbir problem yok içiniz rahat olsun, biz burada sorunlu chipsete sahip müşterilerimizi kendimiz aradık değişim alın diye dedi. tüm b2 revizyonlar problem yoktu sizin pc de bu seriden dedi.
    - dedim madem öyle bir arkadaşım bu sorunu göstererek iade etti ürünü. demek ki siz kabul ettiniz problemli olduğunu ki iade edebildi. bu nasıl oluyor dedim
    - sonra da yok beyefendi onun ürün numarası farklıdır tüm serilerde yok bu sorun dedi.
    - dedim hayır onun da LL045EA benim de. (bu arada öyleydi dimi scorn? )
    - bakın öyle olsa da seri numarası bile herşeyi değiştirir dedi hatta chipset seri numarası bile değiştirir dedi. siz bize güvenebilirsiniz ürününüzde hiçbir sıkıntı yok gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz dedi
    - valla dedim hiç de gönlüm rahat değil bize kanıt gösterin bu işin hikayesi nedir? hp neden b2 kullandı? şu an piyasada b2 satan bi hp görüyorum. ayrıca bu sorun hop diye hata verip kendini gösterecek bir sorun da değil. zamanla yavaş yavaş oluyor. belki ileride garanti bitmiş olacak ve sata portlarım arızalanacak. ben kanıt istiyorum dedim.
    - hala inatla beyefendi sorun olsa biz seri numaranızı girdiğimizde burada kırmızı ibareyle direk görüyoruz yaptı

sonra baktım sonuç yok toparladım eyw dedim kapattım. adamlar inatla problemsiz diyor. ne yapsam bilemiyorum :(

ama crysis 2 yükledim makine felaket 45-50 fpsde dolaşıyor bazen 60a çıkıyor. videosunu da çektim (tabi youtube biraz görüntü kalitesini bozdu ama idare eder yine):

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snadboy -- 7 Mayıs 2011; 10:45:25 >

• valla bi yandan diyorum adamlar keklemeye çalışsa biosta revizyonunu b3 olarak rapor edecek şekilde kodlama yaparlar her türlü yedirirlerdi. bi yandan da içim rahat edemiyor. bakalım ne olacak..
  • mersa ile görüşün, böyle böyle eksen'e sordum bu serinin bir bölümünde hata var dediler, sanırım sizden gelen mesaj imiş. Bi arkadaşın da iadesini kabul etmişsiniz şeklinde bi konuşma yapın, sanırım hp türkiye konuya hiç hakim değil. Mersa direk hp merkez ile görüşüyor diye biliyorum

Ek, serdar uslu bey ile görüştüm ben. Engin çoban bey'e de mail atmıştım.

Ekleyeyim ben fanın durmaması sıcaklık falan da yazıp maik atmıştım ama bana ürün değişimi dediler, aynı modelde hepsi aynı ısınır. Bana iade çıkmasının sebebi anakart olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 7 Mayıs 2011; 11:04:17 >
  • sağolasın mersayla görüşmeye gerek bile kalmadı eksenle görüştüm böyle böyle arkadaşım getirmiş sorunlu olduğunu teyit edilmiş sanırım dedim. adam evet kutuyu getirin iade alalım dedi direk. eksenden alan arkadaşlar götürebilirler arkadaşlar. ben de eksenden alsaymışım keşke şimdi webdenalla görüşcem
  • @thanatosus

Dostum ben de ayni sekilde yukledim. Yukleyince masaustunde sag tiklayip intelle amd arasi gecis yapma gitti. Sende duruyor mu hala??
  • Arkadaşlar HP destek forumunda konu açılmış, Anladığım kadarı ile mart sonrakiler etkilenmedi diyorlar B3 yanlışlıkla B2 diye geçiyormuş ( İngilizcem yeterli değil :)

community.hp.com
    HP continues to ship defective Intel 6 series chipset to customers after recall.
    http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Hardware/HP-continues-to-ship-defective-Intel-6-series-chipset-to/m-p/584005/highlight/true#M43108

• şerefsizim yılan hikayesine döndü olay işin aslı astarını bir an önce öğrensek te ona göre yolumuzu çizsek...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.