Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.056
Cevap
19
Favori
298.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thanatosus

Bende Bimeksten aldım dün geldi makine fişek gibi maşallah hiç iade edesim yok.

Bu b2 revizyon çıkması makinede ne probleme neden oluyor onu göremedim ben konuda sadece scorn senin dediğin gibi 3 yıl sonra %5 hızda düşüş filansa hiç sorun değil bu benim için.Birisi şu açıklamayı yapmış,sadece bu mu sorun yoksa başka bir şeylere sebep olur mu bu?

"31 Ocak 2011 tarihinde Intel "piyasaya yeni sürülen Intel 6 serisi, kod adı Cougar Point olan destek yongasında tasarım ile ilgili bir sorun bulduğunu ve bir silikon düzenlemesi uyguladığını ve bazı durumlarda, yonga seti içindeki Serial-ATA (SATA) bağlantı noktalarının zamanla aşınıp bilgisayarın performansını veya SATA bağlantılı, sabit disk sürücüsü ve DVD sürücüsü gibi aygıtların işlevselliğini etkileceğini” açıkladı."

Hem bu makinenin 2 yıl taş gibi garantisi yok mu?Atıyorum 1 yıl sonra b2 olması yüzünden bi problem yaşadık iade almak zorunda değil mi bunlar?Sonuçta garantisi var bu ürünün.

Ekran kartı driverını ati'nin sitesinden yükledim sorun yaşayan arkdaşlar,şu siteye girin:

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

İzlemeniz gereken yol şu:

Step 1:Notebook graphics
    Step 2:Radeon HD Series
    Step 3:Radeon HD 6xxxM Series
    Step 4:Windows 7 64 bit
    Step 5:Display results'a tıklanır.Açılan sayfadan "individual downloads" kısmındaki catalyst control center" indirilip yüklenir.Ben böyle hallettim sorunsuz yüklendi.

bu yüklemeden sonra intel-amd arası geçiş yapabiliyor muyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhelmet

Arkadaşlar HP destek forumunda konu açılmış, Anladığım kadarı ile mart sonrakiler etkilenmedi diyorlar B3 yanlışlıkla B2 diye geçiyormuş ( İngilizcem yeterli değil :)

community.hp.com
    HP continues to ship defective Intel 6 series chipset to customers after recall.
    http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Hardware/HP-continues-to-ship-defective-Intel-6-series-chipset-to/m-p/584005/highlight/true#M43108

HP forum admini son mesajında mart ayından sonra üretilen makineler bu sorundan etkilenmemiştir diyor.. B2 olarak gözükmesinin sebebini de biosa bağlamış.. referans olarakta Intel'in sitesinindeki “Note: Tools/applications designed to report the Intel® 6 Series Chipset Stepping Revision may not properly report stepping information due to system specific BIOS configurations.” kısmını gösteriyor..

• Arkadaşlar intel-amd arası geçiş derken bunu mu kastediyorsunuz?

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA)

Eğer buysa sağ tıklayıp "grafik özelliklerine" girdiğimizde "güç-değiştirilebilir grafikler" sırasıyla gittiğimizde çıkıyor.
  • Hocam önerir misin oyun için ?
  • dun aksam elime ulastı medal of full özellillerde bir saat oynadım işlemciler 75derece oldu. hiçbir takılma donma vs olmadıseri numarası 113 hatalı seriden degil. almadan once 1 hafta arastırdım bu hatalı uretim cok aklımı karıştırdı ama performansı cook iyi bence oyun için kesinlikle öneririm bu aralar fiyat/performans daha iyisini bulabilecegimizi sanmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırat gül -- 7 Mayıs 2011; 18:07:25 >
  • Acaba Kabaca; aradan kaç sene geçerse geçsin ve perfonmansı ne kadar zorlarsan zorla harddisk ve dvd kesin çalışır 3. depolama giderse gider diye bir garanti veren oldu mu? intel tarafında, sanki evvela öyle gibiydi..... ki böle olsa kesin değiştirmeyecem makine güzel....
  • şu ana kadar 3 laptop kullandım. gördüğüm kadarıyla laptoplar uzun kullanımlarda zaten 1-2 sene sonra bi şekilde arızalanmaya başlıyor.

benq kullandım fan anakart klavye ekranı herşeyi bozuldu.
    dell inspiron kullandım bi kere anakartı, bir kere klavyesi ve bi kere de lcd paneli arızalandı.
    hp dv9620et kullandım, bi kere anakartı bozuldu değiştirdiler ama 3 senedir kullanıyorum.

2-3 seneye kim öle kim kala. kaldıki hp bi açıklama yapmış ve xxx108xxx üstü seride birşey yok diyor.
  • hp açıklamasında hata yok diyor.Resmi açıkamasında yok diyorsa ve garanti süresinde bu yüzden bi sorun yaşarsam paşalar gibi gider iademi alırım,daha ne?
    Şunu da söyleyeyim performans olarak çok memnunum.
  • Ömer doğru diyorsunda bu üreticiler ayarlıyorlar mı ne bu meletler genelde garantinin bittiği ay bozuluyor. Diyecekler garanti bitti chipset veya anakart değişmesi gerek ne kadar isterler bilmiyorum gerçi de can sıkıcı olur.....
  • şunu söyleyeyim fehmi,

dv9620et var bi kere anakartı değişti, 3 sene önceki performansı yok. orjinali 2 gb ramdi ben rami 4 gb yaptım. buna rağmen ilk aldığım zamandan daha fazla ısınıyor ve çok kasılıyor, fan hiç susmuyor temizliyorum falan ama performans düşüyor laptoplarda yıllar içinde. yani masaüstü gibi değil. misal firefox da 10 sekme açayım acayip kasıyor laptop.

tabi bu chipset işi çok pis bi durum. bende dv7-6000st aldım gelsin bakıcam performansına ve chipset işine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omergorur

şunu söyleyeyim fehmi,

dv9620et var bi kere anakartı değişti, 3 sene önceki performansı yok. orjinali 2 gb ramdi ben rami 4 gb yaptım. buna rağmen ilk aldığım zamandan daha fazla ısınıyor ve çok kasılıyor, fan hiç susmuyor temizliyorum falan ama performans düşüyor laptoplarda yıllar içinde. yani masaüstü gibi değil. misal firefox da 10 sekme açayım acayip kasıyor laptop.

tabi bu chipset işi çok pis bi durum. bende dv7-6000st aldım gelsin bakıcam performansına ve chipset işine.

Hocam senin laptopun 3 sene önceki performansınla şimdiyi bir çok şey etkiler.O kullandığın programların bir sürü yeni sürümü çıkmıştır,sürekli ram ve işlemci harcarlar,oynadığın oyunu o zaman basit bir ekran kartıyla açarken şimdikileri 2 ekran kartı bağlıyor millet.Windows xp'den 7'ye geçtik falan filan.

Bu arada yukarıdaki resimde açıklamıştım ya sağ tıklayıp ekran kartının ayarlarından "güç tasarruflu gpu" seçili yapınca fanın sesi sustu,çok hafif bir ssss sesi kaldı ne yaptığım konusunda fikri olan

• ne yaptım mı yaptığın şey ati 6770m ekran kartını devreden çıkardın, intel i7 2630qm içindeki intel hd 3000 grafik işlemcisi devreye geçirmişsin.
    böylece güc tasarufu yapıncada fan; "ben neden çalışıyım" demiş sessizce köşesine çekilmis "ssss" demiş
    ürün çok güzel bir ürün alanlara hayırlı olsun güle güle eskitin

• Daha önce laptopumuzmu oldu nereden bilelim Sonuç olarak sessiz bir makine elde etmiş oldum,nette dolaşırken böyle oyun için atiyi kullansam olur mu?
  • quote:

I purchased an HP PC that shipped on or after March 2011, but the chipset ID says “B2”. Is my new HP PC affected?
    No, HP PCs shipped beginning March 2011 are not affected by this issue. For this specific issue, Microsoft® Windows® Device Manager and third party applications/tools may report the “B3” chipset Revision ID as “B2”.
    For HP Desktop and Notebook PCs, a combination of the serial number and Windows Device Manager must be used to properly determine whether or not the HP PC is affected.
    Why might Device Manager and certain third party applications incorrectly report the chipset revision number?
    Many newer Intel chipsets feature an Intel Compatibility Revision ID (CRID). The BIOS for HP notebook and some HP desktop PC systems sets this Revision ID at its original value (e.g. B2) and keeps it constant even if Intel makes a chipset revision change (e.g. from B2 to B3). Keeping the revision ID constant prevents Microsoft Windows from re-installing software (a device driver) each time it detects a chipset Revision ID change.

Valla scorn kardeş boşuna iade etmişsin, biz de boşuna pimpiriklenmişiz gibime geliyor, bi de boşuna 50 lira fazladan para verdim dolar kuru yüzünden :D

• kişisel tercih, intel 3 sene sonra %5 diyor ama söylenmese belki farkedilmeyecek bir rakam. Çok daha ciddi sorunlara sebep olabilir o yüzden toplattı diyen çok var internette.

Bu çipsetin sata kontrolcülerinin bir kısmının bozuk olası etkilenmemiş denilen portlar ile ne kadar aynı ortamda sağlıklı yaşarlar o da meçhul. Sonuçta silikon hatası, lehim kırıldı değil bu direk çekirdeği işin.

Gene de intele güvenelim, adam sıkıntı yok diyoraa devam düşüncesi de hayli yaygın. Harddisk sata 0 portta sorun yok demek de, laptop anakartlarında da aynı şekilde isimlendirilmiş mi bilinmez, kimileri için yeterli açıklama. Ben bunu kabul etmem, elektronik bu neye güveneceğini bilemiyor insan, en sorunsuz en şüphesiz olanı aramak gerek.

Dediğim gibi, hp neden b2 olarak okutuyor, intel nasıl böyle birşeyi göz ardı eder?.. Düşündürücü, amaan çok da tın diyen de olur, saygılar.

• @thanatosus öncelikle kusuruma bakma biraz patavatsız konuşmuşum okuyunca fark ettim belki başka bilmeyen arkadaşlar olabilir açıklamaya çalışıyım tekrardan. hp dv6-6020et modelinde 2 ekran kartı var olarak düşünebiliriz.

güç seçeneklerinden performansı seçersek ati 6770m ekran kartını aktif getiririz.
    buda oyunlarda, güç gerektiren uygulamalarda veya internetten hd video izlerken bize performans sağlar. tabiki fan iyi çalışır

güç tasarufunu seçersek 6770m'e giden güç yollarını kapatır işlemcinin içinde bulunan intel hd 3000 grafik işlemcisye çalışır.
    güç tasarufu ise pilin daha uzun süre gitmesine yardımcı olur.internette dolaşırken, müzik dinlerken veya basit işlerimizi yaparken kullanabilecegimiz mod. yinede oyun oynaya biliriz fakat ati 6770m high açarken hd 3000 lowda açar. tabi fan yeteri düzeyde çalışır.

ben evde kullanıyorum her an yüksek performans isterim derseniz performansı seçebiliriz.
    ayrıca laptobu prizden çektiğinde performans modunda olsa dahi otomatikman güç tasarufuna geçer.
    ben oyun oynamam aşırıda performansa ihtiyacımda yok ben uzun pil ömrü isterim derseniz güç tasarufunu seçeriz. seçim bize kalmış

• Bu arada ATİ driverlarını atinin sitesinden yukarıda arkadaşın dediği gibi yükledim.Ancak Crysis 2 de performans en az 21 en çok 33 fps ye düştü.Şu anda kendi sürücüsü en iyi sürücü full ayarda en az 35 en fazla 70 civarı fps veriyor.Ati nin sitesinden yüklemeyi düşünenler yüklemesin.

Ayrıca pille kullanırken wifi kapalı(internet kabloyla bağlı) tüm ayarlar güç tasarruf modunda ekran parlaklığı en az kademeden bir kademe yukarıda tam 3.5 saat pil bitmedi pili %12 kalmıştı.Tabi bu süre içerisinde oyun oynanmadı sadece net msn kullanıldı Belki harddiskin ssd olmasının da güç harcamasının azalmasında artı bir etkisi olmuş olabilir

• ekleme, güç tasarruf modu hd film destekli olsa gerek. Güç tasarruf modunda herşey yapılabilir, sadece oyun ve tasarı programlarda 6770'e gerek var
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

kişisel tercih, intel 3 sene sonra %5 diyor ama söylenmese belki farkedilmeyecek bir rakam. Çok daha ciddi sorunlara sebep olabilir o yüzden toplattı diyen çok var internette.

Bu çipsetin sata kontrolcülerinin bir kısmının bozuk olası etkilenmemiş denilen portlar ile ne kadar aynı ortamda sağlıklı yaşarlar o da meçhul. Sonuçta silikon hatası, lehim kırıldı değil bu direk çekirdeği işin.

Gene de intele güvenelim, adam sıkıntı yok diyoraa devam düşüncesi de hayli yaygın. Harddisk sata 0 portta sorun yok demek de, laptop anakartlarında da aynı şekilde isimlendirilmiş mi bilinmez, kimileri için yeterli açıklama. Ben bunu kabul etmem, elektronik bu neye güveneceğini bilemiyor insan, en sorunsuz en şüphesiz olanı aramak gerek.

Dediğim gibi, hp neden b2 olarak okutuyor, intel nasıl böyle birşeyi göz ardı eder?.. Düşündürücü, amaan çok da tın diyen de olur, saygılar.

Ama intel 3 sene sonra %5'i B2'ler için diyor :)
    Şimdi burada problem çipset sürücüsünün windows'ta .okluk çıkarmaması için isminin değiştirilmemesinde. Bu çapta iki firma (Intel ve HP) Türk mantığı ile hareket edip de eski çipseti cicileyip bicileyip geri göndermez, gönderemez, yemez.
    B3 olduğuna dair açıklama bana yeterli geldi şahsen, olmadı kapı gibi yazıları var adamların, ipe ipe geri alırlar, bi de binlerce dava ile uğraşırlar

• Laptop u ilk aldiginizda arkasinda jelatin var miydi? Ve de laptop acik sekildeyken ekranin sag ust kosesinde pavilion dv6 yazan yer ar orda etiket falan var mi??

Acayip huylandim eksen bana iade alinan bir pc yi satmis olabilir mi? Arka kapakta jelatin yok ve pavilion dv6 yazan yerde etiket sokulmus gibi bir iz var. Parmak okuyucu cok iyi calismiyor. Ekran kartini guncelledigimde ati ekran karti gitti ve yerine sadece intel geldi. Ati ye dair hicbirsey kalmadi. Simdi recovery aldim. Bu sorulari cevaplarsaniz kafamdaki soru isaretlerini kaldirmis olursunuz. Ben de iade ederim notebook u. Ayar oldum ya bu etiket sokulmus izi gibi duran yere..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.