Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (237. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.056
Cevap
19
Favori
298.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu laptop'u 3 buçuk yıldır kullanmaktayım. Kendisiyle halen iyi geçiniyoruz. Özellikle Samsung Evo 840 ssd taktıktan sonra alet uçtu.

Ayrıca 2 gün önce içini açıp fan temizliği ve termal macun yenileme işlemi yaptım. 10 dereceye yakın sıcaklık düşüğü gözlemledim (Hw monitor). Ayrıca fan da eskisi gibi sürekli çalışmıyor. Kesinlikle tavsiye bu işlemi tavsiye ediyorum.

Size bir sorum olacak. 4k çözünürlüklü (2160p) bir tv aldım. 4k destekli bir hdmi kablosu da aldım. Laptop'u hdmi ile tv'ye bağladım fakat her iki ekran kartıyla da maksimum 1080p çözünürlük çıkışı aldım. Şimdi burada bizim laptop'ların max hdmi çıkışının 1080p olduğunu mu anlamalıyız ? Hiç bir şekilde 2160p görüntü alamayacak mıyız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: end_of_beginning

bir kaç ekran kartı karşılaştıran siteleri baktım. 2560x1440 yazıyor ancak bazı yabancı forum sitelerinde 1920x1200 max. çöz. elde edenler olmuş.
    bana 1920x1200 daha bir inandırıcı geldi. yani o kadar yüksek çözünürlüğe çıkmayabilir. tabi eminde değilim. :)
  • 1905batu kullanıcısına yanıt
    işlemci i7 ise bu oyunları oynamak normal
  • Hp uefi bios vermiş bi aralar bizim laptopa :)

deneyen oldu mu?
  • zebani kullanıcısına yanıt
    Ben yükledim. Ancak BIOS'u komple uefi yapmıyor gibi ne işe yaradığını pek anlayamadım. HP_TOOLS adında disk bölümü yaratıyor 2 GB lık FAT32 formatında ve sanırım oraya yedekliyor BIOS'u. Güncelleme yaparken çökme, hata gibi durumlarda geri yükleyebilmek için.

Benim merak ettiğim bir konu var arkadaşlar. Bu bilgisayarın fanını muadil sessiz bir fanla değiştirebilir miyiz? Çok ses çıkarıyor sanki üflerken...
  • byspayn B kullanıcısına yanıt
    Fan arızasından kaynaklı ses sorunu için aşağıda fana nasıl ulaşacağınızı anlatan bir video ve fan satın alabileceğiniz örnek site ekledim.

Video anlatım için;

https://www.youtube.com/watch?v=OHw0y7u5OT8

Fan için;

@byspayn

• 9636565 9 kullanıcısına yanıt
    Paylaşımınız için çok teşekkürler. Benim fanımda bir tıkırtı veya zırıltı şeklinde ses yok. Ancak bilgisayarı aldığım ilk günden beri çok sesli çalıştığını düşünüyorum fanın. Orjinal fandan daha sessiz midir bu fan mesela onu öğrenmek istedim. Siz değiştirdiniz mi bilgisayarın üzerindeki fanı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: byspayn

Ben yükledim. Ancak BIOS'u komple uefi yapmıyor gibi ne işe yaradığını pek anlayamadım. HP_TOOLS adında disk bölümü yaratıyor 2 GB lık FAT32 formatında ve sanırım oraya yedekliyor BIOS'u. Güncelleme yaparken çökme, hata gibi durumlarda geri yükleyebilmek için.

Benim merak ettiğim bir konu var arkadaşlar. Bu bilgisayarın fanını muadil sessiz bir fanla değiştirebilir miyiz? Çok ses çıkarıyor sanki üflerken...
    FAN HAKKINDA DİKKAT

ben sanalpazardan aldım 26 gün sonra bozuldu satıcıda en ufak bir ilgi dahi göstermedi kesinlikle bu satıcıdan almayın " SelimBilgisayar " http://www.sanalpazar.com/Hp-Pavilion-Dv6-6000-Serisi-Islemci-cpu-Fan__isp28550113
    ürün diğerine göre sessiz çalışıyor %20 falan ses seviyesi düşük ancak hemen bozuldu alırsanızda bu satıcıya bulaşmayın.

yarın bu elime geçecek " KLAVYEMARKET " satıcısından bu ürün, http://www.sanalpazar.com/Hp-Pavilion-Dv6-6000-Dv6-6050-Dv6-6100-Dv7-6000-Cpu-Fan__isp30427004

• bios konusunda da gelişmiş bios kurun ekran kartı özellikleri değişiyor çok rahatım şuan 14.4 kurulu 14.9 kasıyor
  • megapas kullanıcısına yanıt
    Fanı taktıktan sonra düşüncelerinizi belirtirseniz mutlu olurum. Sessizleştirip verimli soğutacaksa ben de değiştirmeyi düşünüyorum fanı çünkü..
  • quote:

Fanı taktıktan sonra düşüncelerinizi belirtirseniz mutlu olurum. Sessizleştirip verimli soğutacaksa ben de değiştirmeyi düşünüyorum fanı çünkü..

tasarımı farklı diye almıştım ses sıkıntısı yüzünden , elbetteki sesi çok çıkıyor ancak eskisine göre rahtsız etmiyor ses daha tok geliyor ha ses yüzünden alınır mı derseniz alınmaz aradaki fark çok az ama şahsen ben menun kaldım ama 26 günde bozuldu yarın yenisi gelecek onu takıp ses durumuna bakcağım eğer daha iyiyse duracak yok orjinali gibiyse

bundan 4-5 tane alıp stok yapmayı düşünüyorum
    mesajı yazınca fiyatı gördüm hemen alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megapas -- 29 Ekim 2014; 15:25:29 >

Ses için alınmaz diyorsanız hiç sök tak uğraşmaya gerek yok o zaman. İlginiz için çok teşekkürler. Umarım bu sefer aldığınız ürünlerde sıkıntı yaşamazsınız.
  • quote:

Ses için alınmaz diyorsanız hiç sök tak uğraşmaya gerek yok o zaman. İlginiz için çok teşekkürler. Umarım bu sefer aldığınız ürünlerde sıkıntı yaşamazsınız.

ben 20-25 kez açtım kapadım artık 40dk da söküp takıyorum o halde bile çalışıyorsa dokunma diyorum fan en zor çıkan parçası herşeyi söküp ulaşıyorsunuz , ben termal macunu filanda değiştirdim en pahalı olanıyla (9,1 ısıl ietim katsayısı) o bile fark ettirmedi. sorun i5 işlemci soğutucusuyla (2watt) hem i5 i hem 6770i soğutmaya uğraşmasında onun yerine 4w bir soğutucu taksalardı hiç ses de olmazdı ısınmada.
    En son i7'yi söküp i5 takacağım bilgisayara o olacak. Neyse dediğiniz gibi hiç kurcalamayayım ben. HP ne yazıkki soğutma konusunda hep sorunlu bir firma. Ev arkadaşımda ASUS var...Zamanında HP ve ASUS arasında kalmıştım sadece soğutma açısından ASUS seçmediğime bin pişmanım. ASUS'da tık yok ve her daim buz gibi.

Esasında bu bilgisayarın performansı, tasarımı, donanımları falan hala on numara ama işte en önemli şey soğutmaymış onu anladım. Neyse artık alalı 4 sene oluyor bir daha ki bilgisayarımda soğutmayı iyi araştıracağım. Ders oldu bu bana.

Dediğiniz gibi oraya 4w fan takmak ne kadar zor olabilirdi esasında... Mühendislik sıfır, varsa yoksa görüntü hp.
  • Arkadaşlar bendede capslock tusu çıkık duruyor, klavyeyimi sokmem gerekiyor ,yoksa videodaki gibi önce alt kasayimi sokmem gerekiyor, tuşu oturtamadım biturlu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: megapas

bios konusunda da gelişmiş bios kurun ekran kartı özellikleri değişiyor çok rahatım şuan 14.4 kurulu 14.9 kasıyor

fanı sizmi takıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gael

Arkadaşlar bendede capslock tusu çıkık duruyor, klavyeyimi sokmem gerekiyor ,yoksa videodaki gibi önce alt kasayimi sokmem gerekiyor, tuşu oturtamadım biturlu

tuşu sökmek çözüm olabilir bilgim yok ama kesinlikle alt kasayı sökmeye gerek yok sadece ram kapağını açmanız yeter. klavyeyi nasıl sökeceğiniz konusunda yardımcı olabilirim en fazla 5 dk sürer ama sökerken çentikler kırılabiliyor şahsen hepsini kırdım ama taş gibi oturuyor yerine

@mito1172

evet en az 10 kez falan söküp taktım
    valla bravo ben izlerken bunalıma girdim söküm videosunu bende de dv7 var 2 yıldan sonra açılışta fan uyarısı veriyor enter deyip açıyorum test yaptım ısı normal çıkıyor ama bu hata çıkıyor hep açılışta neyse keşke yakın olsaydık senden yardım isterdim
    neyse kalsın ozaman biraz sert bastırınca çalışıyor,laptop birazdaha eskisin ozaman yardımını alırım,kaç sene oldu alalı hala ilk günkü gibi nazar değmesin çok memnunum
  • quote:

26 günde bozulan fanın aynısını göndermiş bu satıcı da sesden yana şikayetim yoktu o nedenle pekde üzülmedim montajı yaptım testlerini yapıyorum benim laptop i5 olduğundan kıyaslama yapamıycağız i5li biri bulup aida64 testi yapsak süper olur aslında.

gelen ürün bu üründen 25tl fiyatı

• 
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.