Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (238. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.056
Cevap
19
Favori
298.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok faydalı bir forum olmuş. Katkısı olan herkesin eline sağlık

İki ayrı konuda sorularım olacak. Hemde bir toparlama niteliğinde olur.

*Geçişli grafikler olayı son olarak neye bağlandı? Manuel olarak sadece ATI`yi veya onboard Inteli kullanabiliyor muyuz? Catalyst'in stabil sürümü hangisi?

*5.2GHZ wifi ları bulamama gibi bir sorun yaşıyorum. Bu durum ile ilgili bilgi paylaşımında bulabilir misiniz?

İyi günler diliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartı driverı olarak gelişmiş biyosu kur sonra oradan muxless and fixxed mı ne vardı onu seç sonra amd mobile 14.4 ü kur . sonrasında istersen bu program şu kartla şu pro şu kartla çalışsın diye seçiyorsun yada eskisi manuel olarak kendin değiştiriyorsun (win7 için ) . win8,1 kullanmıyorum win10 u kurdum onda sorun varkendi buldu driverı ancak kasıyor. 14,4 ü kurmadım daha büyük ihtimalle çalışır.
  • fanlarım sürekli orta seviyede çalışıyor bunun sesini kısma yolu yokmu,sadece nette geziyorum ınun dışında herhangi bir işlem yapmıyorum
  • merhabalar arkadaşlar ,
    bilgisayarda 5,6 aydır (o zaman amd kartı güncelledim) ekan kartları arası geçiş yapamıyorum , doğru düzgün eski oynadığım oyunları bile açamıyorum sorunun çözümünü bileniniz var mı?...
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
  • windows 8 kurup parmak izi okuyucusunu kullanabilen var mı ? Var ise hangi driveri indirdiniz link verirseniz memnun olurum.
  • arcalper0658 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende windows 8 64 bit kullanıyorum fakat parmak okuyucuyu kullanamıyorum acaba bana kullandığınız parmak izi okuyucusunun drivini paylaşırmısınız.
    Dropbox olursa memnun olurum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferrerox

merhabalar arkadaşlar ,
    bilgisayarda 5,6 aydır (o zaman amd kartı güncelledim) ekan kartları arası geçiş yapamıyorum , doğru düzgün eski oynadığım oyunları bile açamıyorum sorunun çözümünü bileniniz var mı?...

Leshcat'in 14.4 versiyonunu kullanıyorum. CCC'nin açılması ve ekran kartı geçişleri biraz bekletiyor ama bende en iyi çalışan 14.4 14.9'u korkuyorum denemeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fremanfedaykin

quote:

Orijinalden alıntı: ferrerox

merhabalar arkadaşlar ,

Leshcat'in 14.4 versiyonunu kullanıyorum. CCC'nin açılması ve ekran kartı geçişleri biraz bekletiyor ama bende en iyi çalışan 14.4 14.9'u korkuyorum denemeye.

galiba ben 14.9 u denedim emin değilim ama dediğiniz ve yukarıda yazdığım gibi yığınla sorun oluştu yapacak birşey yok galiba yeni versiyonu bekleyeceğiz artık...

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

valla bravo ben izlerken bunalıma girdim söküm videosunu bende de dv7 var 2 yıldan sonra açılışta fan uyarısı veriyor enter deyip açıyorum test yaptım ısı normal çıkıyor ama bu hata çıkıyor hep açılışta neyse keşke yakın olsaydık senden yardım isterdim

beyler bende de aynı fan sorunu var sürekli açılışta hata veriyor. devam diyorum geçiyorum. ama ses çok kötü çıkıyor ve fan çok gürültülü. şöyle iyi bir fan üreticisi varmı sesiz ve sağlam. parası önemli değil. abartı olmasın. zaten fan kaç para olabilir ki. birde yeni ssd siparişi verdim. bios falan güncellemeye gerek varmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: diabl0

quote:

valla bravo ben izlerken bunalıma girdim söküm videosunu bende de dv7 var 2 yıldan sonra açılışta fan uyarısı veriyor enter deyip açıyorum test yaptım ısı normal çıkıyor ama bu hata çıkıyor hep açılışta neyse keşke yakın olsaydık senden yardım isterdim

beyler bende de aynı fan sorunu var sürekli açılışta hata veriyor. devam diyorum geçiyorum. ama ses çok kötü çıkıyor ve fan çok gürültülü. şöyle iyi bir fan üreticisi varmı sesiz ve sağlam. parası önemli değil. abartı olmasın. zaten fan kaç para olabilir ki. birde yeni ssd siparişi verdim. bios falan güncellemeye gerek varmı.

benim fan o hatayı vermeden önce çok sesliydi şuan sesi az ama açılıştaki o hatadan kurtuluş yok valla kaliteli fan varmı bilemem arayınca Google amcada hp dv7 fan diye çıkıyor baya ama iyimi bilmem

ssd bios güncellemeye gerek yok ama istersen son biosu yükle sorun olmaz

• quote:

quote:

quote:

benim fan o hatayı vermeden önce çok sesliydi şuan sesi az ama açılıştaki o hatadan kurtuluş yok valla kaliteli fan varmı bilemem arayınca Google amcada hp dv7 fan diye çıkıyor baya ama iyimi bilmem

fan aradım aslında ebay ve gitti gidiyor da ama okadar çok seçenek varki. birde sökmesi dert o yüzden iyi bir fan istiyorum. masa üstü için çok sesiz fanlar var. birde ssd sipariş vemeyi düşünüyorum
    ssd.userbenchmark.com
    UserBenchmark: Samsung 840 Pro vs Toshiba Q Series
    http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Toshiba-Q-Series-Pro-128GB-vs-Samsung-840-Pro-128GB/1943vs1890

hangisi iyi bilemedim. toshiba marka olarak daha güvenilir geldi bana. 200tl bütce ayırdım. toshiba g pro 128 200tl n11 buldum. sizce değermi. cok daha ucuza silikon power s60 var birde 165tl ocz vertex 450 aklıma yatan bunlar. hangis iyi bilemedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

fan aradım aslında ebay ve gitti gidiyor da ama okadar çok seçenek varki. birde sökmesi dert o yüzden iyi bir fan istiyorum. masa üstü için çok sesiz fanlar var. birde ssd sipariş vemeyi düşünüyorum
    ssd.userbenchmark.com
    UserBenchmark: Samsung 840 Pro vs Toshiba Q Series
    http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Toshiba-Q-Series-Pro-128GB-vs-Samsung-840-Pro-128GB/1943vs1890

hangisi iyi bilemedim. toshiba marka olarak daha güvenilir geldi bana. 200tl bütce ayırdım. toshiba g pro 128 200tl n11 buldum. sizce değermi. cok daha ucuza silikon power s60 var birde 165tl ocz vertex 450 aklıma yatan bunlar. hangis iyi bilemedim.

her fan olmuyor bu hp lere yalnız, modele göre aramak gerek. bu konuda alıp takan vardı önceki sayfalarda ona danış istersen evet lanet yere takmışlar fanı sırf servise gitsin diye bilseydim almazdım 2 yılda fan mı geberir yahu oyun bile kurmadım pc ye ayıptır

ssd ben team aldım 240 gb lik 400 tl ye geçen ay memnunum şimdilik vadettiği hızı veriyor senin gösterdiğin markayı hiç beğenmiyorum ama hiç kullanmadım ssd olarak ucuz ama verdiği hız önemli ve benim dediğim ssd kadar hızlı olduğunu sanmıyorum bence acele etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 9 Aralık 2014; 3:30:03 >

• SSD 200tl bütcem var üstüne çıkamam.zaten dvd söküp 1tb disk takmıştım. o yüzden 128gb paşalar gibi yeter gibi geliyor. toshiba q pro almaya karar verim. aslında ocz vertex 450 ve 460 ta çok iyi okuma hızı ve 4k okuma. slikon power60 500 üzeri yazma ve okuma hızı ile fiyat performans süper. baya zorlandım bu konuda. aslında crousair gtx te var ama toshiba q pro çoklu işlimlerde çok daha iyi gibi geldi.
    pc birde fan sorununu çözersem yeni gibi olacak. aslında modelim dv6 6115st modeli ama kasa ve yapısı herşeyi ile 6020 modeli tek farkı ram. sorunları bile aynı. fan beats ve ati driverlarının uygunsuzluğu. win 8 driver yoklugu. hala aygıt yöneticimde üzerinde ünlem olan birsürü bilinmeyen aygıt var.
    fan değiştiren arkadaşlar fan konusunda yardımınızı bekliyorum. hangi modellere uyan fanlar bizim pc takılabilir. birde marka ne önerirsiniz. orjinal fan markamız nedir. birde altı metal fanlar var ısı dağolımı için işe yararmı. sessiz çalışma en önemlisi. birde internette 4 pin ve 3pin fan satıcıları var bir fark varmı aralarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayseri/ankara

quote:

Orijinalden alıntı: serhathan

Şimdi anlaşılacağı üzre sorum şu ki bu fanı ben değiştirsem acaba sorun hallolurmu artı bu fanı nerden bulacağım google da arattım marka ve modeli ebay da ve amazonda ve birkaç yabancı sitede çıktı.Türkiyede malesef yok veyahutta varmıdır varsa nerden bunu tedarik edebilirim? Öyle pahalı birşeyde değil ebayda 8dolar ama tabi Türkiyeye gümrük muhabbeti dolayısıyla alsamda gelirmi oda şüpheli.Bu arada ücretli Hp servise verme imkanım varmı sorunu çözemessem.Evet yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler diyor birkaçta resim ekliyorum...

fan modeli --> ksb0505hb-aj77

hp stok numarası --> 650797-001

hocam ben şuradan aldım ücretsiz kargoyla 20 günde geliyor.

http://battery-adapter.com/product_info.php/products_id/205698

başka yerden alacaksanız şuna dikkat edin, üzerinde 2 tane sink olsun. bazı fanlar tek sink ile geliyor.

hocam fanı takıp kullanma imkanınız oldumu. tam olarak oturdumu. bakır tellerle değiştirmenin ısı ya faydası oldumu. tipi çok güzel gözüküyor. benim sadece fan bozuk. faydası olursa tüm aksamıda değiştire bilirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kayseri/ankara

quote:

Orijinalden alıntı: serhathan

Şimdi anlaşılacağı üzre sorum şu ki bu fanı ben değiştirsem acaba sorun hallolurmu artı bu fanı nerden bulacağım google da arattım marka ve modeli ebay da ve amazonda ve birkaç yabancı sitede çıktı.Türkiyede malesef yok veyahutta varmıdır varsa nerden bunu tedarik edebilirim? Öyle pahalı birşeyde değil ebayda 8dolar ama tabi Türkiyeye gümrük muhabbeti dolayısıyla alsamda gelirmi oda şüpheli.Bu arada ücretli Hp servise verme imkanım varmı sorunu çözemessem.Evet yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler diyor birkaçta resim ekliyorum...

fan modeli --> ksb0505hb-aj77

hp stok numarası --> 650797-001

hocam ben şuradan aldım ücretsiz kargoyla 20 günde geliyor.

battery-adapter.com
    Brand New CPU Fan + Heatsink For HP Pavilion DV6-6000 Series Laptops - for Discrete graphics card Laptop
    http://battery-adapter.com/product_info.php/products_id/205698

başka yerden alacaksanız şuna dikkat edin, üzerinde 2 tane sink olsun. bazı fanlar tek sink ile geliyor.

hocam fanı takıp kullanma imkanınız oldumu. tam olarak oturdumu. bakır tellerle değiştirmenin ısı ya faydası oldumu. tipi çok güzel gözüküyor. benim sadece fan bozuk. faydası olursa tüm aksamıda değiştire bilirim.

http://www.sanalpazar.com/Hp-Pavilion-Dv6-6000-Dv6-6050-Dv6-6100-Dv7-6000-Cpu-Fan__isp30427004

40 gündür sorunsuz kullanıyorum , SelimBilgisayar var ondan uzakdur, önceki sayfalarda yazdım. bakır telleri değiştirmene gerek yok.

• her çıkan ekran kartı sürümünü deniyorum şuan win7 de 14.4 en yeni ve çalışan sürüm orjinal amd den indirin. lacheast mıdır nedir onlara bulaşmanıza gerek yok.

14.12 çıktı bir iki gün içinde onuda detaylı şekilde kullanacağım şuan için 14.4 dışında düzgün çalışan yok.

eğer gelişmiş bios kurarsanız, 14,4 + win7 de de uygulama bazlı ekran kartı seçimi özelliği açılıyor yani masa üstünden direk tıklayıp oyun açabiliyorsunuz .pes14 harici ekran kartında çalışıyor chrome onboard da ati ccc yazılımını açıp tasarruf moduna geçmenize/değiştirmenize gerek kalmıyor.
  • quote:

SSD 200tl bütcem var üstüne çıkamam.zaten dvd söküp 1tb disk takmıştım. o yüzden 128gb paşalar gibi yeter gibi geliyor. toshiba q pro almaya karar verim. aslında ocz vertex 450 ve 460 ta çok iyi okuma hızı ve 4k okuma. slikon power60 500 üzeri yazma ve okuma hızı ile fiyat performans süper. baya zorlandım bu konuda. aslında crousair gtx te var ama toshiba q pro çoklu işlimlerde çok daha iyi gibi geldi.
    pc birde fan sorununu çözersem yeni gibi olacak. aslında modelim dv6 6115st modeli ama kasa ve yapısı herşeyi ile 6020 modeli tek farkı ram. sorunları bile aynı. fan beats ve ati driverlarının uygunsuzluğu. win 8 driver yoklugu. hala aygıt yöneticimde üzerinde ünlem olan birsürü bilinmeyen aygıt var.
    fan değiştiren arkadaşlar fan konusunda yardımınızı bekliyorum. hangi modellere uyan fanlar bizim pc takılabilir. birde marka ne önerirsiniz. orjinal fan markamız nedir. birde altı metal fanlar var ısı dağolımı için işe yararmı. sessiz çalışma en önemlisi. birde internette 4 pin ve 3pin fan satıcıları var bir fark varmı aralarında.

aklınızda bulunsun ssd yi dvd yerine değil kasanın içine takmanız lazım dvd yeri sata 2.

SSD konusuna gelirsek bende vertex 4 var . 128 gb. 7,21 tb yazım yapıldı. çalışma süresi 3356 saat. Şuan %98 sağlamlık veriyor, Çok iyi değerler.

Okuma yazma hızlarına bakma ömüre bak, 550 mb yazsa ne 350 yazsa ne zaten en fazla 10 sn de işlem tamamlanıyor. 350*10sn yaklaşık 3500 gb yapıyor . daha önce kaç kez kopyalama yaptın düşün. ben 1 gb dan fazla bir dosyayı 1 kez bile kopyaladığı hatırlamıyorum. oyun program kurulumunda fark oluyor zaten ssdye oyunu en fazla ayda 1 kez kurarsın. ssd dolduğundan Ssd den hdd ye aktarım yapıyorum sürekli orada da ssd hızı önemsiz. Kısaca ömür daha önemli. Eğer yeni laptop alırsanda ssd yi onda da kullanabilirsin.

• Ha birde bedava şarj kablosu (priz ile şarj aleti arasındaki) isteyen pm göndersin (kargoda bedeva)
  • quote:

Orijinalden alıntı: megapas

quote:

SSD 200tl bütcem var üstüne çıkamam.zaten dvd söküp 1tb disk takmıştım. o yüzden 128gb paşalar gibi yeter gibi geliyor. toshiba q pro almaya karar verim. aslında ocz vertex 450 ve 460 ta çok iyi okuma hızı ve 4k okuma. slikon power60 500 üzeri yazma ve okuma hızı ile fiyat performans süper. baya zorlandım bu konuda. aslında crousair gtx te var ama toshiba q pro çoklu işlimlerde çok daha iyi gibi geldi.

aklınızda bulunsun ssd yi dvd yerine değil kasanın içine takmanız lazım dvd yeri sata 2.

SSD konusuna gelirsek bende vertex 4 var . 128 gb. 7,21 tb yazım yapıldı. çalışma süresi 3356 saat. Şuan %98 sağlamlık veriyor, Çok iyi değerler.

Okuma yazma hızlarına bakma ömüre bak, 550 mb yazsa ne 350 yazsa ne zaten en fazla 10 sn de işlem tamamlanıyor. 350*10sn yaklaşık 3500 gb yapıyor . daha önce kaç kez kopyalama yaptın düşün. ben 1 gb dan fazla bir dosyayı 1 kez bile kopyaladığı hatırlamıyorum. oyun program kurulumunda fark oluyor zaten ssdye oyunu en fazla ayda 1 kez kurarsın. ssd dolduğundan Ssd den hdd ye aktarım yapıyorum sürekli orada da ssd hızı önemsiz. Kısaca ömür daha önemli. Eğer yeni laptop alırsanda ssd yi onda da kullanabilirsin.

aslında gözüm hep ocz deydi vertex 450 alayım dedim arkadaş çıkalı çok oldu o dedi birde sifidelt çok olumsuz yorum gördüm bu seri için bozulma çok olmuş.. vertex 460 çok iyi bir ssd ama biraz pahalı geldi. toshiba q pro yeni tanıtınca fiyat olarak cazip geldi. dediğiniz gibi önemli olan ömür. zaten iyi ssd 5 yıl garanti vermekte. ama biraz tuzlu. vertex sevdiğim yanı küçük boyutlu 4k dosyaları okuma hızları bile mükemmel. zaten ocz en alt modeli bile çoğu firmanın en üst modellerine kafatutup geçiyor.
    toshiba seçmem japon dayanıklılığı yeni bir model olması ve q pro olarak satılması 128 gb ve 256gb aynı değerlere sahip olması. ömür olarakta aralarda bir yerde 1.500.000 saat vadediyor yeterligeldi bana. umarım doğru karardır ama hala ocz 460 niye almadım diye kahroluyorum... ürün kargolanmasa iptalini bile düşündüm....

• quote:

Orijinalden alıntı: megapas

http://www.sanalpazar.com/Hp-Pavilion-Dv6-6000-Dv6-6050-Dv6-6100-Dv7-6000-Cpu-Fan__isp30427004

40 gündür sorunsuz kullanıyorum , SelimBilgisayar var ondan uzakdur, önceki sayfalarda yazdım. bakır telleri değiştirmene gerek yok.

pc daha önce hiç parçalamadım .video sonuna kadar izledim çok güzel anlatım. keşke geri birleştirmeside olsaydı. bu güne kadar söktüğüm çoğu şeyi ya birleştiremedim yada eksik taktım.... bakalım fan işinden nasıl sıyırırım. pc çok severek kullanıyorum fan sorunu çözünce daha bi sevicem. birde ekran biraz daha canlı ve yüksek çözünürlük olsa süper olucak. aslında bu pc uygun 15.6 inc full hd yada yüksek çözünürlükte monitör sipariş edebilirim ebaydan. ekranlar eskisi kadar pahalı değil artık.
    keşke pc tamirinden anlayan bir arkadaş şöye yeni nesil bir 15.6 inçlik ekran tavsiyesi verse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabl0 -- 9 Aralık 2014; 19:11:10 >

• 
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.