Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (239. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.056
Cevap
19
Favori
298.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: diabl0

quote:

Orijinalden alıntı: megapas

quote:

SSD 200tl bütcem var üstüne çıkamam.zaten dvd söküp 1tb disk takmıştım. o yüzden 128gb paşalar gibi yeter gibi geliyor. toshiba q pro almaya karar verim. aslında ocz vertex 450 ve 460 ta çok iyi okuma hızı ve 4k okuma. slikon power60 500 üzeri yazma ve okuma hızı ile fiyat performans süper. baya zorlandım bu konuda. aslında crousair gtx te var ama toshiba q pro çoklu işlimlerde çok daha iyi gibi geldi.
    pc birde fan sorununu çözersem yeni gibi olacak. aslında modelim dv6 6115st modeli ama kasa ve yapısı herşeyi ile 6020 modeli tek farkı ram. sorunları bile aynı. fan beats ve ati driverlarının uygunsuzluğu. win 8 driver yoklugu. hala aygıt yöneticimde üzerinde ünlem olan birsürü bilinmeyen aygıt var.
    fan değiştiren arkadaşlar fan konusunda yardımınızı bekliyorum. hangi modellere uyan fanlar bizim pc takılabilir. birde marka ne önerirsiniz. orjinal fan markamız nedir. birde altı metal fanlar var ısı dağolımı için işe yararmı. sessiz çalışma en önemlisi. birde internette 4 pin ve 3pin fan satıcıları var bir fark varmı aralarında.

aklınızda bulunsun ssd yi dvd yerine değil kasanın içine takmanız lazım dvd yeri sata 2.

SSD konusuna gelirsek bende vertex 4 var . 128 gb. 7,21 tb yazım yapıldı. çalışma süresi 3356 saat. Şuan %98 sağlamlık veriyor, Çok iyi değerler.

Okuma yazma hızlarına bakma ömüre bak, 550 mb yazsa ne 350 yazsa ne zaten en fazla 10 sn de işlem tamamlanıyor. 350*10sn yaklaşık 3500 gb yapıyor . daha önce kaç kez kopyalama yaptın düşün. ben 1 gb dan fazla bir dosyayı 1 kez bile kopyaladığı hatırlamıyorum. oyun program kurulumunda fark oluyor zaten ssdye oyunu en fazla ayda 1 kez kurarsın. ssd dolduğundan Ssd den hdd ye aktarım yapıyorum sürekli orada da ssd hızı önemsiz. Kısaca ömür daha önemli. Eğer yeni laptop alırsanda ssd yi onda da kullanabilirsin.

aslında gözüm hep ocz deydi vertex 450 alayım dedim arkadaş çıkalı çok oldu o dedi birde sifidelt çok olumsuz yorum gördüm bu seri için bozulma çok olmuş.. vertex 460 çok iyi bir ssd ama biraz pahalı geldi. toshiba q pro yeni tanıtınca fiyat olarak cazip geldi. dediğiniz gibi önemli olan ömür. zaten iyi ssd 5 yıl garanti vermekte. ama biraz tuzlu. vertex sevdiğim yanı küçük boyutlu 4k dosyaları okuma hızları bile mükemmel. zaten ocz en alt modeli bile çoğu firmanın en üst modellerine kafatutup geçiyor.
    toshiba seçmem japon dayanıklılığı yeni bir model olması ve q pro olarak satılması 128 gb ve 256gb aynı değerlere sahip olması. ömür olarakta aralarda bir yerde 1.500.000 saat vadediyor yeterligeldi bana. umarım doğru karardır ama hala ocz 460 niye almadım diye kahroluyorum... ürün kargolanmasa iptalini bile düşündüm....

ocz ile toshiba aynı firma zaten daha doğrusu toshiba diye aldığınız ürün yeni nesil ocz.

• quote:

quote:

http://www.sanalpazar.com/Hp-Pavilion-Dv6-6000-Dv6-6050-Dv6-6100-Dv7-6000-Cpu-Fan__isp30427004

40 gündür sorunsuz kullanıyorum , SelimBilgisayar var ondan uzakdur, önceki sayfalarda yazdım. bakır telleri değiştirmene gerek yok.

pc daha önce hiç parçalamadım .video sonuna kadar izledim çok güzel anlatım. keşke geri birleştirmeside olsaydı. bu güne kadar söktüğüm çoğu şeyi ya birleştiremedim yada eksik taktım.... bakalım fan işinden nasıl sıyırırım. pc çok severek kullanıyorum fan sorunu çözünce daha bi sevicem. birde ekran biraz daha canlı ve yüksek çözünürlük olsa süper olucak. aslında bu pc uygun 15.6 inc full hd yada yüksek çözünürlükte monitör sipariş edebilirim ebaydan. ekranlar eskisi kadar pahalı değil artık.
    keşke pc tamirinden anlayan bir arkadaş şöye yeni nesil bir 15.6 inçlik ekran tavsiyesi verse.

bende ekranı değiştirecektim ama araştırınca öyle olmadığını öğrendim kısaca ekranı full hd olanla değiştiremiyorsunuz. bir satıcı getir tek tek tüm modelleri deneyelim uyarsa alırsın dedi, istanbul yada ankaraya giderseniz yapabilirsiniz sadece.

• quote:

quote:

quote:

http://www.sanalpazar.com/Hp-Pavilion-Dv6-6000-Dv6-6050-Dv6-6100-Dv7-6000-Cpu-Fan__isp30427004

40 gündür sorunsuz kullanıyorum , SelimBilgisayar var ondan uzakdur, önceki sayfalarda yazdım. bakır telleri değiştirmene gerek yok.

pc daha önce hiç parçalamadım .video sonuna kadar izledim çok güzel anlatım. keşke geri birleştirmeside olsaydı. bu güne kadar söktüğüm çoğu şeyi ya birleştiremedim yada eksik taktım.... bakalım fan işinden nasıl sıyırırım. pc çok severek kullanıyorum fan sorunu çözünce daha bi sevicem. birde ekran biraz daha canlı ve yüksek çözünürlük olsa süper olucak. aslında bu pc uygun 15.6 inc full hd yada yüksek çözünürlükte monitör sipariş edebilirim ebaydan. ekranlar eskisi kadar pahalı değil artık.
    keşke pc tamirinden anlayan bir arkadaş şöye yeni nesil bir 15.6 inçlik ekran tavsiyesi verse.

bende ekranı değiştirecektim ama araştırınca öyle olmadığını öğrendim kısaca ekranı full hd olanla değiştiremiyorsunuz. bir satıcı getir tek tek tüm modelleri deneyelim uyarsa alırsın dedi, istanbul yada ankaraya giderseniz yapabilirsiniz sadece.

soketler acaba diğer full hd hp modellerine uymazmıki. aslında dünyada 4-5 kadar panel üreticisi var deniliyor nekadar doğru bilmiyorum. ama eğer öyleyse çok fazla fark olmaması gerekmez mi.
    ocz mi toşibamı diye boşa 2 gün kafa patlatmışım

• quote:

quote:

quote:

quote:

soketler acaba diğer full hd hp modellerine uymazmıki. aslında dünyada 4-5 kadar panel üreticisi var deniliyor nekadar doğru bilmiyorum. ama eğer öyleyse çok fazla fark olmaması gerekmez mi.
    ocz mi toşibamı diye boşa 2 gün kafa patlatmışım

soket aynı ancak full hd olarak çalışabilmesi için ekran kartı driverında yazması gerekiyormuş. 768p ile uyar ancak 1080p olmaz. mesut çevikde aldı uymamışdı googleda aratın görürsünüz.

• windows 8.1de herhangi bir uygulamaya hangi ekran kartını atayacağımızı seçmemiz için .exe veya .lnk uzantılı olması gerekiyor. Mağazadan asphalt 8i indirdim ancak otomatikmen intel ekran kartıyla çalışıyor dolasıyla sürekli donuyor. Bu konuda bir tecrübesi yada çözümü olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurotti

windows 8.1de herhangi bir uygulamaya hangi ekran kartını atayacağımızı seçmemiz için .exe veya .lnk uzantılı olması gerekiyor. Mağazadan asphalt 8i indirdim ancak otomatikmen intel ekran kartıyla çalışıyor dolasıyla sürekli donuyor. Bu konuda bir tecrübesi yada çözümü olan var mı?

şunu denediniz mi.? denemediyseniz bi deneyin derim.? ;
    -oyuna girmek için nasıl tıklayıp giriliyorsa, klavyeden shift tuşuna basılı tutup sağ tıklayınca "yol olarak kopyala" seçeneği çıkıyor. bunu seçin
    -değiştirilebilir grafik ayarlarına girip manuel proğram ekle deyin
    - proğram yolu kısmına "ctrl + v " yapın ve tamam deyin
    -şimdi güç tasarufu veya yüksek performans seçeneği çıkmalı.
    bir deneyin isterseniz.?

• arcalper0658 kullanıcısına yanıt
    uygulamayı gösterdim. yüksek performans seçip uyguladım fakat değişen bi durum yok. denemek için daha önce w7'de en yüksek çözünürlükte oynadığım euro truck simulator'u kurdum onu da yüksek performans olarak seçtim, sonuç frame frame ilerleme sürekli donma. sanırım amd ekran kartını görmüyor bütün uygulamaları intel ekran kartıyla çalıştırıyor. Bunun için bir çözüm var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurotti

bazen ben de de görme yapmadığı durumlar oluyordu, aygıt yöneticisinden hem inteli hemde ati yi ikisini birden kaldırıyordum. sürücü yazılımını sil seçeneğini de tıklayarak.. sonra amd ye ait bütün klasörleri siliyordum.( program files, user data dakileri) daha sonra windows update de güncellemeleri denetle yaptığımda hem intel driveri hemde ati driver ı gözüküyordu ve kurum yapıyordum.
    birde böyle deneyin :)
    ben bu kez ikisini de kaldırdım lesh cat 14.4 yükledim. w7deki gibi istediğim grafik kartını seçebiliyorum artık. Gerçi asphalt yine donuyor ama diğer oyunlar normale döndü en azından. asphalt için çözüm bulamadım hala.
  • Beyler kendiliğinden validity sensör çalışmaz oldu. Işığı hiç yanıyor. Driver nerden indiriyor sunuz win 8.1 kullanıyorum. Gerçi aygıt driver yüklü ve sorun yok diyor sorunu bir türlü anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, ekran kartımla ilgili bir sıkıntım var burda çözüm bulabilirim diye umuyorum. Geçen gün durduk yerde bilgisayar takıldı, ben de powerdan resetledim direk. Sonrasında windows hiç açılmadı, logoya kadar geliyor sonrasında siyah ekran. Format attım hemen, driverleri yüklerken sıra ekran kartınınkine geldi. ati cataclysti kurarken kurulumun ortasında her şey gidiyor ekran simsiyah olup kalıyor. Şimdilik 2. ekran kartıyla idare ediyorum. Ekran kartımın sorunu ne olabilir yandı mı acaba? Bir de aygıt yöneticisine giriyorum, ati ekran kartı görülmüyor bile bilgisayar tanımıyor. Ne yapmam lazım.

• MetalMania7x kullanıcısına yanıt
    buradayken donanıma sağ tıkla
    sürücü yazılını güncelle yi seç
    sürücü yazılımı için... yazan yere tıkla
    bilgisayarımdaki aygı ... ne tıkla
    oradan standart vga grafik bağdaştırıcısını bulup seç(uyumlu donanım göstere tıklarsan direk gelir zaten)
    sonra aynı şekilde intelide yap onada standart seç

sonrada amd catalist 14.4 mobility i kur. adı 14-4-mobility-win7-win8-win8.1-64-dd-ccc-whql.exe olacak. 64bit için
  • Shadow of Mordor oynayabilen var mı bu cihazla? Min req. yüksek oyunun ama forumlarda değişik konfigürasyonlarla oynayanlar olunca emin olamadım.
    Hocam bende windows 8 64 bit kullanıyorum fakat parmak okuyucuyu kullanamıyorum acaba bana kullandığınız parmak izi okuyucusunun drivini paylaşırmısınız.
    Dropbox olursa memnun olurum :)
    Daha önce yukarıdaki mesajı yazmıştım ama cvp vermediniz acaba driveri paylaşırmısınız win 8.1 64 bitte parmak okuyucuyu tanıtamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XooM

Hocam bende windows 8 64 bit kullanıyorum fakat parmak okuyucuyu kullanamıyorum acaba bana kullandığınız parmak izi okuyucusunun drivini paylaşırmısınız.
    Dropbox olursa memnun olurum :)
    Daha önce yukarıdaki mesajı yazmıştım ama cvp vermediniz acaba driveri paylaşırmısınız win 8.1 64 bitte parmak okuyucuyu tanıtamadım.

hocam şuan driveri bende yok, yani laptopta.. evde yedeklere bakmam lazım :)
    ama otomatik yükleniyor ki :\

bende yüklü durumda :\
    yinede hp nin sitesinden değilde, validaty sensör ve parantez içindekileri yazın driver download yazın öyle çıkar yani çıkmalı

Hocam o bahsettiğiniz bende de yüklü gözüküyor ama kullanmak istediğimde hata veriyor.
  • Selam arkadaşlar;
    Samsung SSD 840 EVO hard disk aldım ama klonlayamıyorum.
    Nette bir sürü bilgi var çöplük gibi.
    Daha önce tecrübe etmiş arkadaş var mı?
    Veya en doğru bilgiye ulaşabileceğim bir link?

Bu arada konuda bahsedilen fan problemi bende de vardı.
    ''Videolardan çalıştım. Gerekeni yaptım. Baktım. Evde baktım sadece. Attım hafızaya. Beyin bedava, bedava yaw''
    Açtım laptopu, söktüm fanı, değiştirdim. Ben yapıyorsan herkes yapar.
    Saygılar

• JHooN_ReaL kullanıcısına yanıt
    Samsung Semiconductor
    Samsung V-NAND SSD | Samsung Semiconductor Official Site
    https://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/about/whitepaper11.html

@JHooN_ReaL

• quote:

Orijinalden alıntı: JHooN_ReaL

Selam arkadaşlar;
    Samsung SSD 840 EVO hard disk aldım ama klonlayamıyorum.
    Nette bir sürü bilgi var çöplük gibi.
    Daha önce tecrübe etmiş arkadaş var mı?
    Veya en doğru bilgiye ulaşabileceğim bir link?

Bu arada konuda bahsedilen fan problemi bende de vardı.
    ''Videolardan çalıştım. Gerekeni yaptım. Baktım. Evde baktım sadece. Attım hafızaya. Beyin bedava, bedava yaw''
    Açtım laptopu, söktüm fanı, değiştirdim. Ben yapıyorsan herkes yapar.
    Saygılar

Eveeeet arkadaşlar;
    Tecrübemi aktarıyorum ki aynı problemleri yaşayanlar veya yaşayacaklar faydalansın.

Amacım var olan verilerimi var oldukları sürücü düzeninde (recovery sürücüsü dahil) kaybetmeden yeni samsung ssd.ye klonlamak.

Samsungun ssd.nin yanında verdiği cd.den yüklenen programlar ile bu iş olmuyor. Boşa uğraşmayın.
    Birincisi ssd.yi harici olarak bu programlar tanımıyor. Ne cd kutusuyla ne de ssd-usb adaptör kablo ile.
    İkincisi kullanmakta olduğunuz hdd.nin sürücüleri 'dinamik' olduğu sürece de klonlama yapamazsınız.

Öncelikle sürücüleri dinamikten basite çevirmeniz lazım.
    Bir sürü program var bunun için. Ben 'EaseUs Partition Master' diye bir program kullandım. Aynı programla klonlama da yapılıyor ama nette daha çok önerilen 'Acronis True Image'

Basite çevrilmiş sürücülerinizi'Acronis True Image' programı ile birebir, veri kaybı ve bölümleme değişikliği olmadan klonlayabiliyorsunuz.

Sonrasında yapacağınız yeni ssd.nizi pc.ye montaj.
    Güle oynaya kullanın.

ssd.ye geçmek gerçekten fark yaratıyor. Abartıldığı kadar var. Tavsiye ederim.

Herkese kolay gelsin.

• SSD keşke daha önce alaydim.15 gündür kullanıyorum. Acayip güzel birsey. Birde format sonu SP1 güncellemeleri yükleyip kurması olmasaydı.
    Bir sorum olacak kurulu win ve programları recovery oluşturabilir miyim. Adana z kendi kurduğum win ve diger programlarİda kapsayan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.