Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.056
Cevap
19
Favori
298.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zebani

1333 alman daha uygun olur hocam. 1600 almanın bir faydası olmayacaktır. İleride 4gb daha alırım diyorsan uyumsuz çalışma riskinide göze alarak 1600 alıp deneyebilirsin. sıkıntı çıkarsa iade edersin.

teşekkürler hocam,
    dediğiniz gibi iade şansım olursa denerim olmazsa direkt 1333 alırım...
  • Bilgisayara format atmayı istiyorum, hdd'i bölmek istediğim için temiz kurulum yapmam gerekli. Daha önce yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Bir de atı ekran kartını çıkarıp sadece Intel kart ile devam edebilir miyim bilgisi olan var mıdır? Gereksiz yere sesli çalışıyor.

NOT: Recovery DVD'lerini yazdırdım elimde mevcut.
  • Kingston 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450MB / Yazma 450MB) SV300S37A/120G

bundan aldım uyumsuzluk yaşadım. harddisk sürekli onarıma geçiyor. 120 gb lık 200 tlyi geçmeyen uyumlu bir ssd önerebilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: himone

Bilgisayara format atmayı istiyorum, hdd'i bölmek istediğim için temiz kurulum yapmam gerekli. Daha önce yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Bir de atı ekran kartını çıkarıp sadece Intel kart ile devam edebilir miyim bilgisi olan var mıdır? Gereksiz yere sesli çalışıyor.

format atmdanda hddyi bölebilirsin, " EASEUS Partition Master " bunu yaz google a (daha sonra tüm dosyalaro d ye taşı c ye format at kayıpsız formatlamış olursun)
    ati ekran kartını sökemezsiz zaten bu kart da pasifken fanın sesli çalışmasına neden olmaz.
    recovery cdleri hiç bir işe yaramaz kullanırsan pc 4 sene önceki hale döner bütün driverların güncellendiğini düşünürseniz hiç bir anlamı yok o cdlerin, üstelik c ve d diye hddyi bölmek istiyorsan o cdler yine işe yaramaz çünkü kurarken hddyide birleştirir ayırmak için yine yukaradaki yazılımı kullanman gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: körüklüotobüs

quote:

Bilgisayara format atmayı istiyorum, hdd'i bölmek istediğim için temiz kurulum yapmam gerekli. Daha önce yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Bir de atı ekran kartını çıkarıp sadece Intel kart ile devam edebilir miyim bilgisi olan var mıdır? Gereksiz yere sesli çalışıyor.

format atmdanda hddyi bölebilirsin, " EASEUS Partition Master " bunu yaz google a (daha sonra tüm dosyalaro d ye taşı c ye format at kayıpsız formatlamış olursun)
    ati ekran kartını sökemezsiz zaten bu kart da pasifken fanın sesli çalışmasına neden olmaz.
    recovery cdleri hiç bir işe yaramaz kullanırsan pc 4 sene önceki hale döner bütün driverların güncellendiğini düşünürseniz hiç bir anlamı yok o cdlerin, üstelik c ve d diye hddyi bölmek istiyorsan o cdler yine işe yaramaz çünkü kurarken hddyide birleştirir ayırmak için yine yukaradaki yazılımı kullanman gerekir.

Cevap için teşekkür ederim, eğer programla bölebileceksem çok iyi uğraşmadan halledebilirim. Ekran kartı gerçekten sinir bozucu oldu artık, bir an açık kalsa hemen fan deli gibi çalışmaya başlıyor, sırf sesi yüzünden yaklaşık 6 aydır oyun falan oynamıyorum. Yeni pc aldığım için çok önemli değil ama olsa güzel olurdu, cevap için tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: CRaZYGaMeR

Kingston 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450MB / Yazma 450MB) SV300S37A/120G

bundan aldım uyumsuzluk yaşadım. harddisk sürekli onarıma geçiyor. 120 gb lık 200 tlyi geçmeyen uyumlu bir ssd önerebilir misiniz

ssd de uyumsuzluk sorunu diye bir olay yok (şuana kadar bir sizi duydum) aynı ssdyi kullanan arkadaşım var, aldığınız ssd arızalıdır zaten o ssdler arızaları ile ünlü.
  • quote:

quote:

quote:

Cevap için teşekkür ederim, eğer programla bölebileceksem çok iyi uğraşmadan halledebilirim. Ekran kartı gerçekten sinir bozucu oldu artık, bir an açık kalsa hemen fan deli gibi çalışmaya başlıyor, sırf sesi yüzünden yaklaşık 6 aydır oyun falan oynamıyorum. Yeni pc aldığım için çok önemli değil ama olsa güzel olurdu, cevap için tekrar teşekkürler.

fanın arızalı olmadığından emin misiniz? 4 yıl oldu alalı şuanda sağlam fan kalması çok zor,

• quote:

quote:

quote:

quote:

fanın arızalı olmadığından emin misiniz? 4 yıl oldu alalı şuanda sağlam fan kalması çok zor,

Arızalı olduğunu zannetmiyorum, öyle olsa sıkıntı olurdu. Bilgisayarı 6-8 ayda bir temizletiyorum, arıza olsa zaten çıkardı ortaya. Inteldeyken sorun olmuyor genelde ama Ati karta geçince fan hızlanıyor ve gereksiz ses çıkartıyor. Fan değişimi çözüm olabilir ama recovery yaptıktan sonra ati kartı devre dışı bırakıcam bakalım o zaman nasıl olacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CRaZYGaMeR

Kingston 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450MB / Yazma 450MB) SV300S37A/120G

ssd de uyumsuzluk sorunu diye bir olay yok (şuana kadar bir sizi duydum) aynı ssdyi kullanan arkadaşım var, aldığınız ssd arızalıdır zaten o ssdler arızaları ile ünlü.

bende toshiba pro 128gb var acayip hızlı ve çok memnunum zaten isim yaterli olmuştur sanırım 185 n11.com aldım birde arada indirim kuponu veriyor. yazma hızıda 499 kendi bilgisayarımda gördüm 511 okuma var bunlar benim kullandığım pc sonuçları. zaten hızlı olduğunu online oyunlarda cs go oynarken oyuna ilk girmemden anlaşılıyor. kingston eskiden iyiydi ama 2 flas diskite 2 ay dayanmadan bozulunca bir daha almadım. uzak dursun. birde ocz bak derim vertex 460 220tl çok iyi ssd.

bir arkadaş yazmış ati ekran kartında pc ısınıyor diye. ben fanı depiştirdim fanın balansı bozulunca ses yapmaya başlamıştı. neyse ekran kartı driver de yükledim son sürüm şu anda 2 oyun oynuyorum total war roma 2 ve cs go hergün 5saat falan pc üstü ısınmıyor ama fandan aşırı bir sıcak geliyor. tahmini 70 dercenın üstünde. ve oyunda oldum sürece fan fullde çalışıyor. ama oyundan çıkar çıkmaz 1dk sonra fan düşük moda geçip derece 50 altına iniyor. zaten pc yüksek performans kullandığımız zaman bırakın ekran kartını 70 üzeri (yoğun işlemlerde) normal bir sıcaklıktır ve fan dönüşüne yansır. i7 sicağı seven bir işlemci. dert etmeyin. 10 saatte oyun oynasam problem olmuyor. zaten gecede kapatmıyorum torrent hep açık. kullandığınız alet dandik bir alet değil. tek eksiği ssd.

ssd sonra ve ati güncellemelerinden sonra alet yeniden doğdu. açılışı kapanışı okadar hızlıki. programların açılışı. kullanırken haz alıyorum. bir dönem soğuduğum pc şimdi hayranım 3.5 sonrası bile iyiki almışım dediğim oluyor. keşke fan da biraz iyi olsaymış. dell fanı hiç bozulmuyor. unutmadan 11 yıllıkta bir dell inspron 6400 var sıcaklık konusuna gelince altına gecen ısı koltuğu yakmıştı yenilemek zorunda kaldık resmen ütü etkisi yapıyordu. dizinizin üzerine koyamazsınız. istıcı gibi ısı verir. o bile gece gündüz çalışmayla 11 hizmet veriyor. ben pc hiçkapatmam sürekli boştayken torrente kalır. gerisini siz düşünün. bu pc resmen ısı yönünden delin yanında nofuros gibi kalıyor. dediğim şudur isi sanılan kadar devrelere zarar vermiyor. sonuçta ona göre dizayn edilmiş aletler. zaten ona görede bir koruyucu devre gurubu var aşırı ısınmada ya işlemci kendini yavaşlatır yada pc tümden kendini kapatır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferrerox

quote:

1333 alman daha uygun olur hocam. 1600 almanın bir faydası olmayacaktır. İleride 4gb daha alırım diyorsan uyumsuz çalışma riskinide göze alarak 1600 alıp deneyebilirsin. sıkıntı çıkarsa iade edersin.

teşekkürler hocam,

ram konusuna gelince benim pc 6115st yani sizinkinden tek farkı 8gb ram olması. ama daha 4 gb üstünde nekadar zorlasamda ram kullandığını görmedim bence ram hiç alma o paraya ssd al. zaten normal kullanımda 1.6gb ram kullanımı oluyor win 8.1 de. firekans hızı 1600 alman uyumsuzluk yaratmaz. sadece en düşük ram saat hızı neyse onda çalışır yani 1333 üstüne çıkmaz. ssd almanı şiddetle tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: diabl0

quote:

Orijinalden alıntı: ferrerox

quote:

teşekkürler hocam,

ram konusuna gelince benim pc 6115st yani sizinkinden tek farkı 8gb ram olması. ama daha 4 gb üstünde nekadar zorlasamda ram kullandığını görmedim bence ram hiç alma o paraya ssd al. zaten normal kullanımda 1.6gb ram kullanımı oluyor win 8.1 de. firekans hızı 1600 alman uyumsuzluk yaratmaz. sadece en düşük ram saat hızı neyse onda çalışır yani 1333 üstüne çıkmaz. ssd almanı şiddetle tavsiye ediyorum.

sağol hocam ilgin için hiç aklımda yokken ssd lere bakmaya başladım mesajından sonra dediğin gibi ram gerekli değilse o bütçeye bir miktar ekleyip ssd lere yönelmek lazım tekrardan teşekkürler...

• @körüklüotobüs

HDD'i 2 ye bölmeye çalışırken sıkıntı oldu. Şuan 4 tane primary disk var ve 1 tanesini logical yapmamı istiyor. İnternette biraz bakındım ve hp forumunda system olan kısmı kaldırmanın daha iyi olacağı yazılmış. Acaba nasıl bir yol izlemem gerekli, sağlam bir şekilde nasıl yapabilirim.
  • quote:

@körüklüotobüs

HDD'i 2 ye bölmeye çalışırken sıkıntı oldu. Şuan 4 tane primary disk var ve 1 tanesini logical yapmamı istiyor. İnternette biraz bakındım ve hp forumunda system olan kısmı kaldırmanın daha iyi olacağı yazılmış. Acaba nasıl bir yol izlemem gerekli, sağlam bir şekilde nasıl yapabilirim.

zaten bir diski en fazla 4e bölebilirsiniz ondan sonrası logical olur mecburen. fazla olan 2 taneden diğer kalıcı olacaklara dosya kaybı olmaması için veri taşıyıp o diskleri silin
  • quote:

quote:

@körüklüotobüs

zaten bir diski en fazla 4e bölebilirsiniz ondan sonrası logical olur mecburen. fazla olan 2 taneden diğer kalıcı olacaklara dosya kaybı olmaması için veri taşıyıp o diskleri silin

Burada şöyle bir durum var, bu bölümlerden bir tanesi sistemin kurulu olduğu C, biri HP Tools, biri Recovery, diğeri de System şeklinde. Tavsiye edildiği gibi System olanı silmeyi ve c yi bölmeyi düşünüyorum(Hp Tools ve Recovery disklerine dokunmayı istemiyorum), silme işlemini EASEUS Partition Master ile yapabilir miyim?

• quote:

quote:

quote:

@körüklüotobüs

Burada şöyle bir durum var, bu bölümlerden bir tanesi sistemin kurulu olduğu C, biri HP Tools, biri Recovery, diğeri de System şeklinde. Tavsiye edildiği gibi System olanı silmeyi ve c yi bölmeyi düşünüyorum(Hp Tools ve Recovery disklerine dokunmayı istemiyorum), silme işlemini EASEUS Partition Master ile yapabilir miyim?

zaten sistemi c d şeklinde bölünce recovery diski kullanılmaz hale gelecek hem sende recovery cd si de var. ben geldği gün bu bölümleri sildiydim 4 senedir nasıl sabrettin hayret ha illa dursun diyorsan logic yap gitsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@körüklüotobüs

zaten sistemi c d şeklinde bölünce recovery diski kullanılmaz hale gelecek hem sende recovery cd si de var. ben geldği gün bu bölümleri sildiydim 4 senedir nasıl sabrettin hayret ha illa dursun diyorsan logic yap gitsin.

Eskiden birkaç ayda bir recovery yapıyordum oldukça pratikti, aynı zamanda masaüstü bilgisayarım olunca herşeyi yedekleyebiliyordum. Ama masaüstü bilgisayarım bozulduktan sonra uzun bir süre yedeklerimi alamadığım için dokunamadım, şimdi pc gelince fırsat doğdu ve artık temizleme zamanı. Sonradan düşününce recovery de çok gerekli değil, internetten bir Windows indirip kullanabilirim.
    Cevap için teşekkürler, iyi akşamlar.

• Samsung 840 evo SSD aldım arkadaşlar ürün mükemmel şiddetle tavsiye edilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 8.1 Update 1 ya da Windows 7 SP1 üzerine Omega Driver'ın orjinalini kurabilen var mı arkadaşlar?

Bu arada SanDisk SSD alma düşüncesinde olan varsa almasın. Benim bozuldu ve garanti süresi içerisinde olduğu için para iadesi aldım. Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Sorduğumda özellikle ilk serilerinin sorunlu olduğunu söyledi. Kingston'ın da bazı serileri sıkıntılı. Şu an Samsung 850 PRO alma arafesindeyim. 10 Yıl garanti sebebiyle cazip geliyor.
  • SSD olarak uygun fiyat olarak kesinlikle Samsung 840 EVO 120 gb öneririm şu an 238 tl gibi bir fiyatı var fakat indirim takip ederseniz 200 tl aşağısına bulursunuz.

Ayrıca ortalama 6 7 formatlık bir maratondan sonra şu an ekran kartı driver olarak 14.4 WHQL v2.2 Unifl sorunsuz çalışmakta. Modlu bios , ve PCI-Ex seçenği olarak da Muxx-less Dynamic Only kullanıyorum.
  • Arkadaşlar bu grafik seçenekleri nin hangisinde durması gerekiyor inteldemi yoksa öbür performans yazandamı, oyun oynamıyorum sadece video ve tv seyrediyorum..
    Grafik seçenekleri nin ne farkı var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.