Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.056
Cevap
19
Favori
298.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Intel bu işlemler için fazlasıyla yeter. Hem de daha az ısınmış olur bilgisayar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zallas003

SSD olarak uygun fiyat olarak kesinlikle Samsung 840 EVO 120 gb öneririm şu an 238 tl gibi bir fiyatı var fakat indirim takip ederseniz 200 tl aşağısına bulursunuz.

Ayrıca ortalama 6 7 formatlık bir maratondan sonra şu an ekran kartı driver olarak 14.4 WHQL v2.2 Unifl sorunsuz çalışmakta. Modlu bios , ve PCI-Ex seçenği olarak da Muxx-less Dynamic Only kullanıyorum.

14.12 sorunsuz çalışıyor ona geç "14.12 AMD Catalyst Omega "
  • körüklüotobüs kullanıcısına yanıt
    malesef işleri zaten o driver karıştırdı. Normalde baya bir sorunsuz driver iken ben de uyumsuzluk sorunu yaşattı malesef.
  • quote:

malesef işleri zaten o driver karıştırdı. Normalde baya bir sorunsuz driver iken ben de uyumsuzluk sorunu yaşattı malesef.

sorun neydi?
  • körüklüotobüs kullanıcısına yanıt
    Fan aşırı derecede çalışıyordu, muhtemelen dynamic sistemi olması gerektiği gibi çalışmıyordu.
  • quote:

Intel bu işlemler için fazlasıyla yeter. Hem de daha az ısınmış olur bilgisayar

tmm eyvallah, intelde kalsın ozaman
  • gta 5 açılmama sorunu yaşayıp çözeniniz var mı?...
  • 6020ET ile tam 4.5 yılım geçti ve hala 2 3 yıl daha beni çok rahat götürecek gibi. (oyun oynamıyorum)
    Bu sürede iki kere fan temizliği ve termal macun yenileme işlemlerini yaptım. 8 gb Ram ve Samsung 840 Evo yükseltmesi yaptım. Şu an piyasadaki yeni bilgisayarlardan hiç bir eksiği yok, hatta ssd sayesinde fazlası bile var diyebilirim.

Bu benim ilk laptop'um du, bundan sonra da muhtemelen artık yoluma macbook ile devam ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afarensis -- 1 Mayıs 2015; 8:11:14 >
  • 6770 kartlara directx 12 güncellemesi gelecek mi?..
    hiç bir kaynakta bilgi bulamadım...
  • leshcatlabs.net
    Contact Support
    http://leshcatlabs.net
    sitesinde yayınlanan ekran kartı sürücülerini kullanan yok mu ? Ben Leshcat’s Catalyst 15.4 Beta 1 UnifL kullanıyorum ve memnunum. Tavsiye ederim.
  • Bilgisayarı alalı 4 sene oldu, fan doğal olarak ömrünü doldurdu. Bana fan tavsiyesinde bulunabilecek var mı? Fanı değiştirmeyi planlıyorum, hatta şöyle ucuz yollu 64 gb ssd tavsiyesi de iyi olur.
    Yeni PC topladım, bunu sadece kardeşlerim internet ve film için kullanıyor ama ömrünü ne kadar uzatabilirsem iyidir.

Diğer bir konu birkaç gündür Windows 10 yükseltmesi çıktı ücretsiz. Ben hala Windows 7 kullanıyorum, yükleyip deneyen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himone -- 9 Haziran 2015; 17:54:09 >
  • quote:

6020ET ile tam 4.5 yılım geçti ve hala 2 3 yıl daha beni çok rahat götürecek gibi. (oyun oynamıyorum)
    Bu sürede iki kere fan temizliği ve termal macun yenileme işlemlerini yaptım. 8 gb Ram ve Samsung 840 Evo yükseltmesi yaptım. Şu an piyasadaki yeni bilgisayarlardan hiç bir eksiği yok, hatta ssd sayesinde fazlası bile var diyebilirim.

Bu benim ilk laptop'um du, bundan sonra da muhtemelen artık yoluma macbook ile devam ederim.

benim 3040st cihazımda 5 yılını doldurdu
    bu süreçte sadece 1 kez fan temizliği yaptım.
    oyun çok fazla oynanmadı.
    genelde sörf amaçlı kullanıldı

normal kullanımda 55-60 derecelerde dolanıyor sıcaklık
  • Merhaba arkadaşlar,

Benim bilgisayarım da 4 yılını geride bıraktı sanırım. Bu süreçte 2 kere servise gittim. İkisinde de fan değişti. Bir kere de pil değişti.
    Bu süre boyunca çok oyun oynamadım, ama BF3 COD MW3 Simcity NFS serileri Dirt 3 falan da oynadım. Bu aralar da ETS2 ve CS oynuyorum.

Isınma sanırım göreceli bir kavram. Benimkisi biraz elimi rahatsız ediyor. Bu yüzünden joystick ile oynuyorum. Sonra baktım bu ısınmanın sonu yok, garanti olsun diye buz aküsünü tshirte sarıp malum bölgeye yerleştirip oyun oynama metodunu geliştirdim. (Doğru mu yanlış mı bilemem, ama soğuttuğu kesin.)

Neyse asıl konumuza gelelim.

Fan o zaman da ses yapardı. Şimdi de yapıyor. Yalnız şimdi bazen açılışta fan garip ses çıkartıyor. Sanki bir şeye sürtüyor, sonra hemen geçiyor. Hah bir de mesela durduk yere fanı hızlandırıyor. (Bu yazıyı yazarken olduğu gibi sadece tarayıcı açık, fan min seviyeden bir üst seviyeye çıktı.)
    İşte bu yüzden aleti artık açayım güzelce bir elden geçireyim diyorum. İç dış temizlik, macun yenileme.

- Bu durumda sizce fanı da değiştirmeli miyim? (Duruma göre aleti açmadan sipariş edeyim ki işim tek seferde bitsin.) (Varsa parça aldığınız link yer tavsiyesi.)

Windows10 için rezervasyonumu yaptım. Win10'a geçerken temiz bir format atacağım, dosyaları tertipleyeceğim. (Bir de driver mevzusu var.) Bir de HDD'yi hariciye çevirip, SSD ile yoluma devam edeyim diyorum. (Hibrid yapamıyorum. DVD lazım oluyor. Ya da Hibrid mi yapsam? Bunun için aparat gerekecek. Bir de harici DVD yazıcısı lazım olacak. Bunu yapmak yerine SSD'ye daha fazla bütçe ayırmak daha mantıklı sanki?) Bu konudaki tavsiyeleriniz neler olur?

- Ayrıca hazır masrafa girmişken 4GB rami de arttırsam mı?

Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 17 Haziran 2015; 20:23:16 >

• 6020st model sahibiyim et modelinden farkı yok. merak ettiğim bu cihazlarda uefi desteği var mı? ayrıca içini temizlemek için fotoğraflı veya videolu bi rehber var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=fhQ9XJQ7JU0

Arkadaşlar aleti açtık temizledik elden geçirdik. Güzel oldu. Termal macunu yeniledik artık eskisi kadar ısınmıyor. Yalnız fan çok hızlanınca gelen tiz ses arada çıkıyor. Sanırım kasadaki bir şeyle alakalı. Biz çok bir şey bulamadık. Belki bir tarafı yamuktur. Bir dahaki temizliğe artık.

Yukarıdaki videoda anlatılmış açılış inceleyebilirsiniz.

SSD için de diğer arkadaşların yaptığın gibi Samsung düşünüyorum. Bakalım uygun fiyatlı bulursam değiştiririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferrerox

6770 kartlara directx 12 güncellemesi gelecek mi?..
    hiç bir kaynakta bilgi bulamadım...

2013 model masaüstü ekrankartlarına hatta bazı 2015lere bile gelmiyor bizim için hayal.
  • arkadaşlar ekran kartımın chipseti yanmış. Sanırım anakartla birlikte değişmesi lazım internetten nasıl bulabilirim?
    Fiyatı nedir bilgilendirebilir misiniz? teşekkürler.
  • CRaZYGaMeR kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir site var,

@CRaZYGaMeR
  • 9636565 9 kullanıcısına yanıt
    fiyat çok yüksekmiş hocam :(
  • 
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.