Arkadaşlar ben de aranıza katıldım. Cumartesi günü Eksen'den taksitli şekilde aldım. Daha çok test edemedim ama belliki tam bir canavar Almayı düşünenlere tavsiye ederim. Bu arada kullanan arkadaşlara bir sorum var. Bu HP'nin saçma sapan bir sürü programı var. Bunlardan işe yarayan var mı? Hepsini silmek istiyorum. Bundan önceki laptopu alır almaz hard format çakıp Ultimate kurmuştum. Ultimate'e gerek yok gibi geldi bana premiumla takılıcam biraz.
quote:
Orijinalden alıntı: kayseri/ankara
quote:
Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO
quote:
hp'nin ürünün yanında cd vermeme işi çok saçma. makinayı webdenal.com'dan 1620 liraya aldım, daha dvd'ye yedeğini alamadan yarım saat içinde recovery partition silindi kendi kendine.. şimdi işin yoksa uğraş dur..
alacaklara tavsiyem ilk açılıştan hemen sonra dvd'leri hazırlayıp yedek almaya bakın.. benim gibi "nasıl olsa çökmez kolay kolay, sonra alırız" demeyin..
recovery bölümü kendiliğinden silinmez.. siz farklı bir işletim sistemi kurmaya çalıştıysanız o ayrı.. farklı işletim sistemi kurmadıysanız eğer recovery partition sağlam çalışır vaziyettedir. çalışmadığını nereden anladınız onuda öğrenebilirsem size yardımcı olmaya çalışayım..
bende kendiliğinden silinmez diyordum.. yedekleri dvd'leri çekeyim derken, recovery manager programında seçeneğin inaktif olduğunu görmemle fark ettim. bilgisayarımda da kaybolmuş, disk management ile bakınca da sadece 14,5 gb kapladığı yer duruyor.
artık kumar oynayıp orayı disk management ile etkin kısım olarak atayıp bilgisayarı baştan başlatıcam, yedekleri çekicem, sonra tekrar büyük kısmı etkin hale getirebilirsem ne ala, yoksa dvd'lerden kurucam tekrar. eğer etkin kısım olarak atayıp da dvd'leri çekemezsem o zaman hapı yuttuk.
Gerek Yok müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirirsen ücretsiz RDVD gönderebilirler sanırım...
quote:
Orijinalden alıntı: SaSaJaY
Arkadaşlar ben de aranıza katıldım. Cumartesi günü Eksen'den taksitli şekilde aldım. Daha çok test edemedim ama belliki tam bir canavar Almayı düşünenlere tavsiye ederim. Bu arada kullanan arkadaşlara bir sorum var. Bu HP'nin saçma sapan bir sürü programı var. Bunlardan işe yarayan var mı? Hepsini silmek istiyorum. Bundan önceki laptopu alır almaz hard format çakıp Ultimate kurmuştum. Ultimate'e gerek yok gibi geldi bana premiumla takılıcam biraz.
bence saçma sapan olarak nitelendirmeyin.. ilk önce programları tek tek kullanın.. daha sonra işe yarayıp yaramadığına karar verin.. ama ilk önce kullanın.. ve etkilenen donanımları kontrolünü sağlayın..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: SaSaJaY
bence saçma sapan olarak nitelendirmeyin.. ilk önce programları tek tek kullanın.. daha sonra işe yarayıp yaramadığına karar verin.. ama ilk önce kullanın.. ve etkilenen donanımları kontrolünü sağlayın..
Sağol biraz baktım ama bana hiçbiri elzemmiş gibi gelmedi. Ben mümkün olduğunca sade bir sistemden yanayım. Sık kullanmayacağım hiçbir programı sistemde tutmam. Kullanacaksam indirir kurarım. İşim bitince silerim. Bu yüzden sordum. Mevcut windowsla kullanan arkadaşlar disk bölümlendirmesini nasıl yaptınız? C:'yi 200küsurdan daha aza nasıl indiririm?
ben komple sildim yeni ultimate kurdum.recovery olan bolum ayri bir bolumde.hdd yi dynamic yapmislar.bolmek icin ilk once dynamik ten cevirmeniz lazim.ben en son sokyum hdd yi harici kutuya koyup baska bs de hallettim
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_metu
quote:
Orijinalden alıntı: killrooxit
Beyler hb den alan varmı ,cumartesi verdim siparişi tedarik sürecinde stoklarında yok galiba çok beklermiyizki.. bu arada bilgisayar muadillerine göre çok iyi bence kaçırmamak gerek bence fiyat 2000 üzerine çıkmadan çünkü baya bi talep varmış :)
bende hb den sipariş verdim cuma günü ama hala banka onayı bekleniyor. siz nasıl yaptınız ödemeyi banka onayına takılmamışsınız. sesli yanıt sistemi gibi seçeneklerde vardı. onlar müşteriyi arayıp kredi kartı bilgilerini alıyormuş. acaba onu denesem yine banka onayı istenecek mi yoksa gerek kalmıcak mı ? bilgisi olanlardan cevap bekliyorum. bugun son gun indirim kaçırmak istemiyorum.
valla hocam 2 çeşit ödeme şekli var biri 3dsecure diğeri ise normal; 3dsecure ile yapınca bankaya kayıtlı olan numarnıza mesaj ile şifre gelio siz o şifreyi giriyosunuz direk onaylanıyor diğer türlüde banka zorluk çıkarıyor daha önce bende sizin gibi onay konusunda sıkıntı yaşamıştım ,en hızlı yol 3dsecure artık sizin bankanızın kullandıgı baska bi şey olabilir onu tam bilemicem HSBC nin 3dsecure diye geçiyor, bu arad galiba ürün HB nin stoklarında yok çünkü üretici firmadan bekleniyor diye bir ibare var işallah çok beklemeyiz malum HB insanı biraz uğraştırabiliyor
Bende cuma günü verdim siparişi hepsiburada dan 3dsecure olarak yaptım ödemeyi. 3dsecure ile yapınca işler daha çabuk oluyor. Banka onayı beklemiyorsunuz hiç. Cuma akşam 9 gibi verdim sabah 1 de kargoya verdiler. Bugün pazar olduğu için kargo dağıtım yapmadı. Yarın büyük ihtimal elimde olur. Hayırlısı artık...
quote:
Orijinalden alıntı: ossssy
ben komple sildim yeni ultimate kurdum.recovery olan bolum ayri bir bolumde.hdd yi dynamic yapmislar.bolmek icin ilk once dynamik ten cevirmeniz lazim.ben en son sokyum hdd yi harici kutuya koyup baska bs de hallettim
hdd yi dinamik yapmazlar.. yapamazlar :) çünkü dinamik olan hdd lere işletim sistemi kurulmaz. işletim sistemi temel disk yapısına kurulur.. ve temel disk yapısı 4 bölümden fazlasını desteklemez.. diskinizi bölümlendirme yapabilmeniz için zaten bilgisayarınızda gelen 4 bölümden birini ucurmanız gerekmektedir.. ucurduktan sonra c sürücüsüne diski kücült diyerek yedek bir hdd açabilirsiniz..
saygıLar..
alan arkadaşlar 1366 x 768 çözünürlüklü ekrandan memnunlar mı ?
quote:
quote:
quote:
quote:
hp'nin ürünün yanında cd vermeme işi çok saçma. makinayı webdenal.com'dan 1620 liraya aldım, daha dvd'ye yedeğini alamadan yarım saat içinde recovery partition silindi kendi kendine.. şimdi işin yoksa uğraş dur..
alacaklara tavsiyem ilk açılıştan hemen sonra dvd'leri hazırlayıp yedek almaya bakın.. benim gibi "nasıl olsa çökmez kolay kolay, sonra alırız" demeyin..
recovery bölümü kendiliğinden silinmez.. siz farklı bir işletim sistemi kurmaya çalıştıysanız o ayrı.. farklı işletim sistemi kurmadıysanız eğer recovery partition sağlam çalışır vaziyettedir. çalışmadığını nereden anladınız onuda öğrenebilirsem size yardımcı olmaya çalışayım..
bende kendiliğinden silinmez diyordum.. yedekleri dvd'leri çekeyim derken, recovery manager programında seçeneğin inaktif olduğunu görmemle fark ettim. bilgisayarımda da kaybolmuş, disk management ile bakınca da sadece 14,5 gb kapladığı yer duruyor.
artık kumar oynayıp orayı disk management ile etkin kısım olarak atayıp bilgisayarı baştan başlatıcam, yedekleri çekicem, sonra tekrar büyük kısmı etkin hale getirebilirsem ne ala, yoksa dvd'lerden kurucam tekrar. eğer etkin kısım olarak atayıp da dvd'leri çekemezsem o zaman hapı yuttuk.
Gerek Yok müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirirsen ücretsiz RDVD gönderebilirler sanırım...
evet gönderiyorlar, 49 euro + kdv karşılığında..
Bu arada sarj kablosuyla şarj aletinin birleştiği kısım tam yerine oturmuyor, zaten şarj cihazına ışık da koymamışlar, uyarı da vermiyor batarya zayıf diye (ya da ben ayarlayamadım), oyun oynarken bilgisayar zart diye kapanınca anlıyorsunuz anca kablonun ayrıldığını..
rdvd fiyatı 83 tl dir. rec. alanınızın bilgisayarınızı aldıktan sonra birden silindiğini söylerseniz gönderirler.. kullanıcı hatası oluştu ise göndermiyorlar.. siz arayıp kendisi oto. silindi ve diskimi oluşturamadım derseniz muhtemelen göndereceklerdir. bu esnada adaptör üstünde ışık yok fakat bilgisayarınızı taktığınız yerde bir led lamba olması lazım.. oradan kontrol edebilirsiniz..
kredi kartı güvenlik onayı sorunun hallettim. bankadakiler telefon numaramı yanlış yazmışlar. o yüzden ulaşamıyolarmış bana sabah gidip düzelttirdim. şimdi tedarik sürecinde görünüyor siparişim. dün bu ürünü sipariş verenlerdede tedarik sürecindemi görünüyor acaba? kaç gün daha bekleyecez kavyşsaydık artık
hepsiburada fiyatı 2.054,34 TL olmuş....
quote:
Orijinalden alıntı: elzemsin
hepsiburada fiyatı 2.054,34 TL olmuş....
normal fiyatına dönmüş aslında. özelliklere göre indirimdeyken alanlar çok şanslı. test yapıp paylaşan fazla kimse yok ama. ürün çokmu ısınıyor? alanlar memnun değilmi üründen?
ben ilk kez dizüstü bilgisayar alıyorum. bilgisayar bana ulaştığında hangi işlemleri sırasıyla yapmam gerekiyor? recovery olayı nasıl oluyor mesela. birde birgün şarza takma olayı. normal zamanda bataryayı çıkartıpmı kullanayım batarya sürekli takılımı olsun? yorumlar için teşekürler şimdiden.
eksen de bindirmiş fiyatı hemen. şuan için piyasası bitmiştir bu bilgisayarın.
Arkadaşlar 3 gun once urun 1670 lira idi şuan ise stoklarda yok ucuz bı fiyata bulabılen yazabılır mı ?
teknosada 6030 uçmuş resmen 2.567,23 TL
Gençler istanbulbilisim.com da bakmanızı tavsiye ederim.ayrıca bir bilgisayara 800 lira indirim yapmazlar.tanıtım fiyatıdır filan hikaye.dv7 6000st fiyatı istanbulbilisimde 2000 lira.fakat eksen teknosa bimeks gibi sitelerde 2900 lira.küçümsenecek bir rakam değil bu fiyat farkı.belliki tüketiciyi çekmek için satıs politikası uyguluyolar.Bu denli fiyat artışının arkasında baska bir art niyet var diye düşünüyorum. dv7 6000st nin özelliklerine bakacak olursak 2900 liraya daha iyisini asus toshiba alırım.O yüzden indirim bitti fiyatlar uçtu diye evham yapmayın.Fiyatları çekeceklerdir eski rakamlara.
Bilgisayar bugün elime ulaştı arkadaşlar. Elime aldığım da daha bi hoşuma gitti pc :)
Recovery oluşturuyum dedim. Benden 4 tane DVD istedi. Sizde de öyle mi yaptı? Şimdi DVD almaya gidiyorum :)
Bir de sistem puanında harddisk kısmında 5.9 puan vermiş bende. Düşük hız diyor. Sizlerde de 5.9 mu? 7200 hızında aldık nasıl düşük oluyor orasını anlamadım doğrusu.
quote:
Orijinalden alıntı: melihonline
Bilgisayar bugün elime ulaştı arkadaşlar. Elime aldığım da daha bi hoşuma gitti pc :)
Recovery oluşturuyum dedim. Benden 4 tane DVD istedi. Sizde de öyle mi yaptı? Şimdi DVD almaya gidiyorum :)
Bir de sistem puanında harddisk kısmında 5.9 puan vermiş bende. Düşük hız diyor. Sizlerde de 5.9 mu? 7200 hızında aldık nasıl düşük oluyor orasını anlamadım doğrusu.
Ben hiç recovery yapmadım bastım formatı Ultimate kurdum 7200 rpmler 5.9 puan alıyor.5400 rmler ise yanılmıyorsam 5.4 puan alıyordu.Yüksek puan istiyorsan ssd almalısın