Şimdi Ara

HP Pavilion dv6-6c51et mi yoksa Aspire V3 V3-551G ( NX.M0FEY.001 ) mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptop alacağım ve genelde her zaman kendi kararıma güvenen biri olarak bu sefer çok kararsız kaldım. Sıkı bir AMD'ciyim. Başlıkta belirttiğim 2 laptop arasında kaldım. Özelliklerine buradan bakabilirsiniz:
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c03153713&tmp_task=prodinfoCategory&cc=tr&dlc=tr&lc=tr&product=5213166
    http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/model/NX.M0FEY.001

Acer, ekran kartı yönünden daha üstün. HP de ise 250gb daha fazla hdd, 2 gb daha fazla ram ve win 7 home premium var (Acer'da ise home basic). Acer'ın bu eksikliklerini göze alabilirim. Çok mühim şeyler değil ama takıldığım nokta şu. İşlemcileri. Acer'daki işlemci 2012 çıkışlı yeni trinity apu, HP ise 2011 çıkışlı eski Llano apu. Şimdi okuduğum kadarıyla Llano larda turbo core çok stabil verimli çalışmıyormuş. Crossfire çalışırken bazı sıkıntılar oluyormuş filan. Bunlar 2012 trinitylerde aşılmış. Ama işte yine de hangisi daha performanslıdır acaba. Evet İkiside 1.9 ghz. Acer olan turbo core ile 2.8 ghze çıkarken, Hp 2.6 ya kadar çıkabiliyor. Fakat okuduğum kadarıyla bu trinityler tam olarak 4 çekirdekli değillermiş.

quote:

The CPU cores are based on a reworked Bulldozer architecture, called Piledriver. Although marketed as a quad-core processor, the A8-4500M includes only two modules with four integer-cores and two floating-point cores total. As a result, the CPU is not a true quad-core processor.

Ayrıca deniyor ki A8-4500M yaklaşık A8-3500M kadar performans veriyor, ki eğer doğruysa bu işlemci A8-3530MX'in çok aşağısında demektir.

quote:

In terms of raw general performance, the A8-4500M performs similar to the Llano-based A8-3500M.

Kaynak:http://www.notebookcheck.net/AMD-A-Series-A8-4500M-Notebook-Processor.74884.0.html

Bu durumda sizlerin fikirleri nelerdir? Eğer Acerdaki işlemci daha iyiyse Acer, HPdeki daha iyiyse Hp alacağım. Başka öneri verecekseniz de sadece AMD A8 veya AMD A10 işlemciye sahip laptopları önerin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj.turkmaster -- 29 Temmuz 2012; 10:13:21 >

• yukarı
  • up
  • Dostum ben bizzat kullaniyorum.. apu lar sahane.. bende liano var.. 12.7 ile crossfire sahane ama uyumlu oyunlarda.. dirt lerde eye teknolojiside var super gercekci.. ustelik fan sesi duyulmuyor.. ben asus kullaniyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1612 liraya bu laptopu webdenal.com'dan aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj.turkmaster -- 1 Ağustos 2012; 23:21:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj.turkmaster

1612 liraya bu laptopu webdenal.com'dan aldım.

Laptopun ozellikleri sahane ama markasi dandik... 2.elini olu niyetine satarsin.. daha almadiysan asus al.. hp leri herkes bilir uzak durulmasi gerekn bir marka... en cok ariza veren hp dir ve kasa kalitesini adi yaptigindan isiyi disari atamaz... hp ler hep yanar ve bir sure sonra resetlemeye baslar... sende bilmedigin icin sucu islemciye falan atarsin ama yanlis iste.. intelde olsa amd de olsa hp ler hep isinir.. tek + si ne biliyor musun... ogrenci falansan utu almana gerek yok.. laptopun icine koy kapagini kapa 10 sn de hazir olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

quote:

Laptopun ozellikleri sahane ama markasi dandik... 2.elini olu niyetine satarsin.. daha almadiysan asus al.. hp leri herkes bilir uzak durulmasi gerekn bir marka... en cok ariza veren hp dir ve kasa kalitesini adi yaptigindan isiyi disari atamaz... hp ler hep yanar ve bir sure sonra resetlemeye baslar... sende bilmedigin icin sucu islemciye falan atarsin ama yanlis iste.. intelde olsa amd de olsa hp ler hep isinir.. tek + si ne biliyor musun... ogrenci falansan utu almana gerek yok.. laptopun icine koy kapagini kapa 10 sn de hazir olur

Yorumunuz için teşekkürler. Ben 4 yıldır hp pavilion kullanıyorum zaten ve memnunum :) Ayrıca bilgisayar mühendisiyim, bu işlerden anladığımı söyleyebilirm :) Asus ise benim uzak duracağım bir markadır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    msi ge70 mi acer v3 772g mi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

quote:

Yorumunuz için teşekkürler. Ben 4 yıldır hp pavilion kullanıyorum zaten ve memnunum :) Ayrıca bilgisayar mühendisiyim, bu işlerden anladığımı söyleyebilirm :) Asus ise benim uzak duracağım bir markadır.

Iyi gule gule kullan ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.