Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.100
Cevap
26
Favori
930.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayda bende şimdi tereddüte düştüm acaba toshibada gördüğüm işlemciylemi karıştırıyorum ama p9550 diye bir işlemci var en iyisi alacak arakadaşlar vatanı arayıp bir sorsunlar işlemci p mi t mi diye

@turkay23
    3ds max programı 3 boyutlu bir modelleme programı bu sene bu programın dersini alıyorum okuldada ondan.

quote:

Orjinalden alıntı: aslanemre58

quote:

Orjinalden alıntı: cell@t

ben cihazı inceledim p9550 işlemcisi ayrıca toshiba qoismo x305 modeli vardı oda aynı işlemciyi kullanıyordu yanı p9550 işlemci var
    intelin sayfasında p9500 hakkında bilgiler var p9550 de onun revize edilmiş bir modeli

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35566&processor=P9500&spec-codes=SL3BW,SLB4E,SLGE8

benim bilgisayarın kalvyesinde bi kabarıklık vardı o yüzden değiştirdim dün pcyi.

quote:

Orjinalden alıntı: turkay23

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36528
    ama bu sayfada alttaki özelliklerde t diyor pnin 9550 yok tnin var.bu arada sen neden makinayı değiştirmiştin

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3873224-3956828.html
    Yine mi yanlışlık yaptı Hp Türkiye

• Lenovonun da GT130m DDR3 lü Y550 modeli vatan stoklarında

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38490

inanılmaz kalite ekran (LED destekli) harika tasarım,Her 2 ram de DDR3 (nb ve ekran kartı), ses sistemi.
  • T9550 var ve P9600 var P9550 diye bir işlemci yok malesef.

P8600 vardı ama üretimden kalktı geliştirildi P8700 çıktı 3 ay önce. P8700 ve P9600 var şu anda P9600 kullanılmıyor pahalı diye sanırım. Ama 6mb cache var onda.

http://www.intel.com/cd/products/services/emea/tur/processors/core2duo/mobile/412040.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 21 Mayıs 2009; 18:41:26 >
  • 4650 ile o/c denemesi yalan oldu. Çünkü HP'nin kendi sağladığı driver lar ne yazık ki overclock olayına izin vermiyor. Ati/Amd'nin ise 4650 Mobility için kendi çıkarmış olduğu özel bir driver yok. (Hoş, olsa bile onda da o/c olayı kapatılmış olur ya) Ati/Amd'nin genel driver ları ise bizim mobility serisi kartlarımızla uyumsuz. Dolayısıyla yeni çıkan 9.5 gibi driver ları biz kuramıyoruz. Ama bize lazım olan bu driver lar. Çünkü sadece bu driver lar o/c olayına izin veriyor. Peki bu driver ları nasıl kuracağız ? Bunun için Mobility Modder adında bir program mevcut. Ancak bu program en son 6-7 ay önce güncellendiği için bizim HD 4xxx serisi kartlarda bir işe yaramıyor. Şimdi bizim karttaki Gpu ve Ram hızlarını default değerlerine getirmek veya daha yukarılara çıkartmak için yapabileceğimiz 2 şey var :

1) Mobility Modder'ın yeni sürümünü beklemek. Veya orijinal driver lardaki inf dosyalarını ustaca elden geçirmek. (Ki bunu yapmak zor gibi. Nitekim bunu yapabilmek için 4650 'in donanımsal altyapısını çok iyi bilmek gerekiyor. Biraz karıştırdım ancak vardığım sonuç ne yazık ki bu. nVidia kartların inf dosyalarını kendim ayarlayabiliyordum ancak Ati'de şahsen beceremedim)

2) Kartın bios unu modlamak. Yani yazılımsal olarak değil, donanımsal olarak overclock lamak. Compal'ın HD 4650'sinin bios unu buldum. (512 MB, 600 Mhz / 800 Mhz) Ama bizim karta flash lamadım. Ram miktarı dolayısıyla zaten hafif kuşkum vardı, bir de Acer 5920G de olduğu gibi bizim HP bioslu anakartın, Compal bios lu ekran kartını tanımama olasılığı yüzünden daha bu işe daha kalkışmadım. Ama bekliyorum. 1-2 ayda Mobility Modder'ın yeni sürümü çıkmazsa girişicem artık bu Bios olayına. Bu arada Ati ekran kartların mevcut bios unu modlamaya yarayan bir kaç program var ama onlarda bizim kartla uyumlu değil. Şu firmalar ne zaman mobility türü kartlara az da olsa destek verecek, cidden merak ediyorum.

----------------------------------------------------------

Şimdi aletin HDD'sini ve Ram'lerini değiştirip, Vista Home Premium 64 bit kurucam. Gelişmeleri aktarırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: isimbulamadim

4650 ile o/c denemesi yalan oldu. Çünkü HP'nin kendi sağladığı driver lar ne yazık ki overclock olayına izin vermiyor. Ati/Amd'nin ise 4650 Mobility için kendi çıkarmış olduğu özel bir driver yok. (Hoş, olsa bile onda da o/c olayı kapatılmış olur ya) Ati/Amd'nin genel driver ları ise bizim mobility serisi kartlarımızla uyumsuz. Dolayısıyla yeni çıkan 9.5 gibi driver ları biz kuramıyoruz. Ama bize lazım olan bu driver lar. Çünkü sadece bu driver lar o/c olayına izin veriyor. Peki bu driver ları nasıl kuracağız ? Bunun için Mobility Modder adında bir program mevcut. Ancak bu program en son 6-7 ay önce güncellendiği için bizim HD 4xxx serisi kartlarda bir işe yaramıyor. Şimdi bizim karttaki Gpu ve Ram hızlarını default değerlerine getirmek veya daha yukarılara çıkartmak için yapabileceğimiz 2 şey var :

1) Mobility Modder'ın yeni sürümünü beklemek. Veya orijinal driver lardaki inf dosyalarını ustaca elden geçirmek. (Ki bunu yapmak zor gibi. Nitekim bunu yapabilmek için 4650 'in donanımsal altyapısını çok iyi bilmek gerekiyor. Biraz karıştırdım ancak vardığım sonuç ne yazık ki bu. nVidia kartların inf dosyalarını kendim ayarlayabiliyordum ancak Ati'de şahsen beceremedim)

2) Kartın bios unu modlamak. Yani yazılımsal olarak değil, donanımsal olarak overclock lamak. Compal'ın HD 4650'sinin bios unu buldum. (512 MB, 600 Mhz / 800 Mhz) Ama bizim karta flash lamadım. Ram miktarı dolayısıyla zaten hafif kuşkum vardı, bir de Acer 5920G de olduğu gibi bizim HP bioslu anakartın, Compal bios lu ekran kartını tanımama olasılığı yüzünden daha bu işe daha kalkışmadım. Ama bekliyorum. 1-2 ayda Mobility Modder'ın yeni sürümü çıkmazsa girişicem artık bu Bios olayına. Bu arada Ati ekran kartların mevcut bios unu modlamaya yarayan bir kaç program var ama onlarda bizim kartla uyumlu değil. Şu firmalar ne zaman mobility türü kartlara az da olsa destek verecek, cidden merak ediyorum.

----------------------------------------------------------

Şimdi aletin HDD'sini ve Ram'lerini değiştirip, Vista Home Premium 64 bit kurucam. Gelişmeleri aktarırım.

Baya ilgilenmişin hocam bilgiler için teşekkürler. O/c olayı kötü olmuş cidden. Bekliyeceğiz artık.

• yorumlar için teşekkür ediyorum arkadaşlar. ya cellat wolrd kart dediğin nedir ki arkadaşım 1 haftada çıkartırdın bence. bende var keşke isteseydin :) limiti ikimize de yeterdi. arkadaşlar vatanı aradım t 9550 imiş.şimdi bu iyi mi kötü mü cellat ne diyorsun??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hewalita -- 21 Mayıs 2009; 20:31:04 >
  • t9550 pil ömrü açısından tercih edilmiyor genelde ama perfromansı 6mb cache ile çok daha iyi.

isimbulamadim , hocam burdaki driver işimize yaramaz mı? Bİr dene istersen. Noteook için 9,5 serisi driver. Win7 driverı ama win7 ve vista aynı diyorlardı. Ben pek kucalayamıyorum istersen sen dene

http://support.amd.com/us/psearch/Pages/psearch.aspx?type=2.4.2&product=2.4.2.3.30&contentType=GPU+Download+Detail&ostype=Windows+7+Beta+-+32-Bit+Edition&keywords=&items=20

Buda sanırım dediğin driver değiştirme programı.

http://www.kafamdurdu.com/ati-mobility-radeon-surucu-sorunu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 21 Mayıs 2009; 20:42:27 >

• burada biraz daha detaylı bir liste buldum işlemcilerle ilgili T9550 ile P8700 arasındaki farkı biraz daha belli ediyor.
    http://www.intel.com/products/processor/core2duo/mobile/specifications.htm

@isimbulamadim Bu o/c işini Ubuntuda falan yapamaz mıyız acaba, bi bilginiz var mı arkadaşlar herkese açıktır sorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: jrmemo

@isimbulamadim Bu o/c işini Ubuntuda falan yapamaz mıyız acaba, bi bilginiz var mı arkadaşlar herkese açıktır sorum

Ati'nin sağlamış olduğu driver o/c ye izin veriyorsa yapılır. Linux üzerinden overclock yapmak için hazırlanmış bir sürü program var. Ama dediğim gibi, aynen Windows'ta olduğu gibi kurulan driver ın o/c özelliği olması lazım. Gerçi Ubuntu'da o/c yapsanız ne olacak ki ? Windows ta olduğu gibi kasıntı oyunlar yok diye biliyorum Linux'ta ? Directx kullanılmadığı için Windows platformuna ait oyunlar çalışmıyor. Gerçi emülatör le falan çalışanlar var ancak yinede çok keyifli olmuyor sanıyorum. (1 sene önce durum böyleydi, şimdi nasıl bilemem. Çok değişmediğini sanıyorum ama)

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

isimbulamadim , hocam burdaki driver işimize yaramaz mı? Bİr dene istersen. Noteook için 9,5 serisi driver. Win7 driverı ama win7 ve vista aynı diyorlardı. Ben pek kucalayamıyorum istersen sen dene

http://support.amd.com/us/psearch/Pages/psearch.aspx?type=2.4.2&product=2.4.2.3.30&contentType=GPU+Download+Detail&ostype=Windows+7+Beta+-+32-Bit+Edition&keywords=&items=20

Buda sanırım dediğin driver değiştirme programı.

http://www.kafamdurdu.com/ati-mobility-radeon-surucu-sorunu/

İndiriyorum o driver ı şimdi. (64 bit versiyonunu, Vista x64 kurdum da) Bakalım durum ne olacak.

Ve evet, dediğim driver değiştirme programı oydu.

Bu arada Vista 64 bit te makine biraz daha hızlı çalışıyor sanki...

• Hadi hocam inşallah olur ya. Bir O/C performansı da deniyelim bakalım.

64 bit de recovery nasıl oluyor acaba. Hp nin recovery programı ile recovery alsak. elimizdeki DVD ler vista 64bitli recovery mi olur. Yoksa pc deki recovery bölümü sabit bir ayarmıdır değiştirelemz mi?
  • Olmadı hocam ya. Eski driver ın üstüne kurmaya çalışınca sadece Catalyst Control Center ı kurdu ve o da durmadan hata verip duruyordu. Sonra eski driver ı sildim, baştan kurmaya çalıştım. Yine olmadı. Ki olsa bile tahminim, %99 ihtimalle yine o/c yapamayacaktık. Laptop driver ları o/c ye kapalı olarak üretiliyor. O/c 'ye imkan tanıyan driver ları sadece MSI üretiyor diye biliyorum. O da belirli "oyun serisi" laptop modellerine. Bunun dışında hiçbir markanın veya ekran kartı üreticisinin o/c ye izin veren driver ını görmedim şu ana kadar. O/c yapılan laptop larda hep desktop tan kırma driver lar kullanılıyor. Bu durumda dediğim gibi, Ati'nin veya HP'nin çıkardığı driver lar hiçbir zaman bizim o/c olayını çözmeyecek gibi. Bize lazım olan Mobility Modder la özelleştirilmiş desktop driver ı veya modlanmış Bios. Bunun için de beklememiz gerekiyor anlaşılan. :( O zamana kadar da oynadığımız oyunlar bir kademe aşağı çeker oynarız. Veya AA açmayız. Bence çok fazla kaybımız yok ? Aslında şu anda o/c ye bile gerek yok ama işte, merak :))

PC'deki recovery alanı sanıyorum ki değiştirilemez. Ve sadece 32 bit Vista'yı kapsıyor. Ben 64 bit kurmadan önce ext. HDD'ye recovery bölümünü kopyaladım ve sonra format attım. Sistem geliştiricileri için özel olarak yollanan Vista DVD'siyle kurulum yaptım. (Bu DVD, Vista'nın tüm sürümlerini ve 32bit,64bit hepsini içinde barındırıyor) DVD'den kurarken CD-Key istedi. PC'nin arkasındaki key i girdim. 32 bit ve 64 bit seçenekleri çıktı karşıma. Bende 64 bit i seçtim ve kurulum bitti. Etkinleştirme olayından sonra orijinal 64 bit Windows Vista olacak. Tabi 64 bit driver ları vs. formattan önce HP'nin sitesinden indirmiştim. (Buradan anlamamız gereken, CD-Key lerimiz sadece Vista 32 bit i kapsamıyor, aynı zamanda 64 bit i de kapsıyor. Zaten CD-Key in bulunduğu etikete bakarsanız 32 bit veya X86 yazmıyor. Vista Home Premium OEM yazıyor)

• quote:

Orjinalden alıntı: isimbulamadim

Olmadı hocam ya. Eski driver ın üstüne kurmaya çalışınca sadece Catalyst Control Center ı kurdu ve o da durmadan hata verip duruyordu. Sonra eski driver ı sildim, baştan kurmaya çalıştım. Yine olmadı. Ki olsa bile tahminim, %99 ihtimalle yine o/c yapamayacaktık. Laptop driver ları o/c ye kapalı olarak üretiliyor. O/c 'ye imkan tanıyan driver ları sadece MSI üretiyor diye biliyorum. O da belirli "oyun serisi" laptop modellerine. Bunun dışında hiçbir markanın veya ekran kartı üreticisinin o/c ye izin veren driver ını görmedim şu ana kadar. O/c yapılan laptop larda hep desktop tan kırma driver lar kullanılıyor. Bu durumda dediğim gibi, Ati'nin veya HP'nin çıkardığı driver lar hiçbir zaman bizim o/c olayını çözmeyecek gibi. Bize lazım olan Mobility Modder la özelleştirilmiş desktop driver ı veya modlanmış Bios. Bunun için de beklememiz gerekiyor anlaşılan. :( O zamana kadar da oynadığımız oyunlar bir kademe aşağı çeker oynarız. Veya AA açmayız. Bence çok fazla kaybımız yok ? Aslında şu anda o/c ye bile gerek yok ama işte, merak :))

PC'deki recovery alanı sanıyorum ki değiştirilemez. Ve sadece 32 bit Vista'yı kapsıyor. Ben 64 bit kurmadan önce ext. HDD'ye recovery bölümünü kopyaladım ve sonra format attım. Sistem geliştiricileri için özel olarak yollanan Vista DVD'siyle kurulum yaptım. (Bu DVD, Vista'nın tüm sürümlerini ve 32bit,64bit hepsini içinde barındırıyor) DVD'den kurarken CD-Key istedi. PC'nin arkasındaki key i girdim. 32 bit ve 64 bit seçenekleri çıktı karşıma. Bende 64 bit i seçtim ve kurulum bitti. Etkinleştirme olayından sonra orijinal 64 bit Windows Vista olacak. Tabi 64 bit driver ları vs. formattan önce HP'nin sitesinden indirmiştim. (Buradan anlamamız gereken, CD-Key lerimiz sadece Vista 32 bit i kapsamıyor, aynı zamanda 64 bit i de kapsıyor. Zaten CD-Key in bulunduğu etikete bakarsanız 32 bit veya X86 yazmıyor. Vista Home Premium OEM yazıyor)

Anladım hocam sağol. Keşke şu o/c olsaydı. Merak ettim bende

• İRİS BİLGİSAYAR da (MECİDİYEKÖY ASY karşısı) 1.925 TL 6 taksit

acaba bu fiyatın altında bulabilen var mı?
  • Hocam overclock yapılıyor

orjinal
     //HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\

oc den sonra.

birda bana 3mark06 linki verebilirsmiziniz. Masaüstünde görmek istiyorum sonucu nette değil. Birrkere indirdim nete yönlendirio sonuç için.

burnout oyununda full çözünürlük ve ayarlarda 55fsp altını görmedim. Test drive da da 35 altını görmedi yine full grafik ve çözünürlük. Burnout da default ayarlarda 40 altına düşmüyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 22 Mayıs 2009; 0:27:33 >

• oc ile 5,6 dan 5,7 ye çıktı vista puanı.

• http://www.majorgeeks.com/3DMark06_d4935.html

Buradan indirebilirsin. De şoklardayım hacı nasıl hallettin ? Hangi programla o/c yaptın ? Lan millet bana inansa kimse o/c yapmayacak olaya gel. Allah'tan sende denemişsin :)))

Bu arada driver larımız aynı. Programı söyle de bende yapayım. :)

Düzeltme : Gputool . Gördüm. Tek denemediğim programdı ne yalan söyleyeyim. Rivatuner, Atitool zart zurt hiç biri işlememişti. Gputool. Bide ben yapayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 22 Mayıs 2009; 0:55:54 >
  • http://us2-dl.techpowerup.com//Tweaking/GPUTool_CTP1.exe

buyur hocam linki vermeyi unutmuşum ya pardon. Heycan yaptım Sen öyle dedikten sonra gaza geldim nette baya araştırdım. Hardware area mıydı ne o forumda gördüm paylaşmışlar yeni sürümüş sanırım. Bi denedim çalıştı vallaha. Sıcaklık sorunu olmuyor gibi 10 dk oyun oynadım 70 80 gibiydi yine. Zaten 85 de sabitlenio fanlar tam güç çalışıyordu eskiden.

önceden hiç oc yapmadığım için biraz temkinli davrandım. Nasıl zorlıyayım zarar vermeden. Ya da bilen biri zorlasın skoru ana sayfaya koyarım. Gerçi benide şeytan dürtüyo 3dmark insin kurcalıcam biraz Ders çalışıyordum aklıma takıldı yav

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 22 Mayıs 2009; 1:08:04 >

• Bende daha 3-4 gün önce görmüştüm Gputool u bir tane haber sitesinde. (Burasıda olabilir hatırlamıyorum) İndirmiştim benim eski Acer 5920G'ye. Çok basit gelmişti arayüzü irdelememiştim fazla. Bugün bu laptop ı alınca direkt Rivatuner la Atitool a yüklendim. Atitool açılmadan hata verdi. Rivatuner la da hiçbir şey yapılamıyordu. (Default olarak gelen saat hızları bile görünmüyordu) Dedim Riva yla bile olmuyorsa olmaz bu iş. Atitool gibi daha yeni yetme bir programla yapılıyormuş meğer. Cidden ilginç. Demek ki driver larla ilgili bir sıkıntı yok. Rivatuner la Atitool tanımıyormuş bizim kartı. Yeni sürümlerinde düzeltirler artık. ( Şimdi birde Riva'yla deneyip oluyor dersen vallaha intihar ederim, deneme )

Bu arada 3DMark06'yla test yaptım. Default saat hızlarındaki skorum 6045 iken, 600/800 le 6758 yaptım. Gerçi benden önce test yapan bir arkadaş (y@s@r) default halde 6435 almış, ben 6045 almıştım. y@s@r 600/800 saat hızlarında deneme yapsa 7000'i geçer. Bende niye böyle anlamadım. Bir yanlışlık var ama nerde ? Bu arada bende max. 77 C yi buldu GPU. (Daha doğrusu Ram ler 77, GPU 75 i buldu) Ki laptop ın fanı max. hıza çıkıp çıkıp indi. Durmadan max. rpm de çalışsa 3-4 saat oyun oynansa bile 80-85 C yi çok fazla aşacağını zannetmiyorum. (CoolerMaster notebook soğutucusu kullanıyorum, gerçi fanları vs. açık değil, sadece laptop ın altında duruyor öylece) Bence sıcaklık değerleri çok iyi. Çıplak dizin üstüne koyup oynanmaz tabiki ama hangi laptop la oynanıyor ki zaten :) Benim emektar 5920G deki 8600M GT default hız değerlerinde 85 C yi buluyordu. O/c ile 90-95 arasında seyrediyordu. (Şunu da belirtmek lazım, HD 4650'nin dayandığı max. sıcaklık 120 C iken, nVidia nın çoğu kartında bu değer 100 C, yani bizim kartlar ısıya daha dayanıklı) Yani bence bu sıcaklık değerleri gayet makul. HP için ise devrim niteliğinde diyebilirim

Bu da yeni Vista puanlarım. Bende de 1 puan artış oldu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 22 Mayıs 2009; 1:53:16 >

• Ben de aynı ayarları denedim aynı 5.7'yi gördüm fakat endişem var biraz benim o/c yapmam ben pek. Sıkıntı olur mu acaba diye düşünüyorum. Böyle kalması problem oluşturur mu ilerde, malum gül gibi laptop. Sadece oyun oynarken artırsam ben bunu sonra normaline döndürsem yalama yapar mı :D yoksa içim rahat olmalı mı arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: jrmemo

Ben de aynı ayarları denedim aynı 5.7'yi gördüm fakat endişem var biraz benim o/c yapmam ben pek. Sıkıntı olur mu acaba diye düşünüyorum. Böyle kalması problem oluşturur mu ilerde, malum gül gibi laptop. Sadece oyun oynarken artırsam ben bunu sonra normaline döndürsem yalama yapar mı :D yoksa içim rahat olmalı mı arkadaşlar

Zaten oyundan çıkıp masaüstüne döndüğünüzde kartın saat hızları 220/400 ' e düşüyor. Yani sadece 3D oyunlarda 600/800 e çıkıyor kart. Durmadan değiştirmenize o açıdan gerek yok. Bir problem olacağını zannetmiyorum. Çünkü zaten kartın normal hızları 600/800 (notebookcheck e göre 550/800 gerçi) HP en azından ram lerin hızını düşürmüş. Bunu normal seviyesine çekince ram ler açısından bir problem olmaz. O ram ler zaten 800 Mhz de çalışmak için yapılmış zaten. Daha fazla yükseltirsek ise atıyorum kartın ömrü 7-8 sene. O/c ile bu ömür 4-5 seneye kadar bile düşebilir. Yalnız daha önceden de dediğim gibi, bizim burada yaptığımız şey o/c değil. Kartı normalde olması gereken seviyelere getirmek. Dolayısıyla kartın ömründen bir azalma olacağını sanmıyorum. Olsa da 1 sene. 6-7 sene sonra bu laptop ı değiştirmeyecekseniz bilemem ama. :)

Bir de, sadece çok kasıntı oyunları oynarken kartın saat hızlarını artırıp, daha mütevazi oyunları oynarken normal haline çekerseniz daha iyi olur. Yalama olmaz korkmayın :) Gerçi hep 600/800 değerinde kalsa da birşey olacağını sanmıyorum ama yinede işinizi garantiye almak istiyorsanız dediğim gibi yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 22 Mayıs 2009; 2:20:15 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.