Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.100
Cevap
26
Favori
930.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gta 4 1.0.3.0 patch i yükleyip fraps programıyla screenshot verebilir misiniz.Performansı merak ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

http://www.facebook.com/group.php?gid=83840458206

oba yazılımcı harbi çoşmussunbide üstte benim sorularıma yardımcı olurmsun
  • Konunun maşallahı var :).
    Çok sevildi bu model, gerçekten bende imrenmiyor değilim.
    Herkese güle güle kullanmaları temennileri ile.
  • @watari sormaya bende üründeğişiminde +para olarak bu modeli almak istedim ürün değişimlerinde satış olmuyormuş.dv6-1115et den dv5-1272et düştüm yok onuda vermediler.en sonunda eski cihazımdaki ramleri+dv5-1245et kabul ettim
  • Intel® WiFi Link 5100 Bu Centrino 2 Duo serisinin hani çok geniş kapsama alanına sahip kablosuz internet kartı dimi ?
    802.11a/g/n WLAN Bu da standart olan dimi ?
    Alla alla neden DV5-1272'ye koymamışlar acaba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lucasthehacker

Gta 4 1.0.3.0 patch i yükleyip fraps programıyla screenshot verebilir misiniz.Performansı merak ediyorum

yaw bu forumda hp makinesi olmayanlar sevilmiyor galiba
    kimse yanıtlamadı makinenin gerçek performansı için sormuştum
  • @isimbulamadim
    Tamam saol iyi oldu öğrendiğim..............

3dmark punlarındaki mesela 300 puanlık bir değişim oyunlarda kaç fps değişikliğine neden olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecker -- 22 Mayıs 2009; 22:21:01 >
  • arkadaşlar merhaba benim bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.ultimate yükledim fakat içindeki recovery ide yanlışlıkla sildim şimdi ise ultimate de finger print çalışmıyor. hp sitesinde finger print driverinı yüklediğim halde calışmadı. bana yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.bounce -- 25 Mayıs 2009; 10:43:27 >
  • ikiside aynı dostum intel wifi link 5100 dediğin kartın modeli 802.11 a/g/n wlan dediğinde kablosuz bağlanma protokolüdür. hani n-draft diyorlar ya duymuşsundur belki işte o 802.11 a/g/n demek şu centrino 2 nin geniş kapsama alanına sahip kablosuzu.
    eski modeller 802.11 a/b/g oluyordu bunlarda n yazmıyordu oda n-darft özelliğini temsil edio.

quote:

Orjinalden alıntı: Watari

Intel® WiFi Link 5100 Bu Centrino 2 Duo serisinin hani çok geniş kapsama alanına sahip kablosuz internet kartı dimi ?
    802.11a/g/n WLAN Bu da standart olan dimi ?
    Alla alla neden DV5-1272'ye koymamışlar acaba.

@lucasthehacker

dostum en kısa zamanda kurup deniyeceğim aklımda ama zaman olmadı.
  • Ekran kartı iyiymiş harbiden. Peki ses konusunda ne söyleyebilirsiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkay23

quote:

http://www.facebook.com/group.php?gid=83840458206

oba yazılımcı harbi çoşmussunbide üstte benim sorularıma yardımcı olurmsun

Hesabı olanlar katılsın işte Pil dolduktan sonra pile giden akım kesilir ve direk AC güçte çalışır alet.

Watari

Teşekkür ederiz evet wifi link 5100 wifi kartı. Diğeri ise "802.11a/g/n" wifi frekans standardı.sm=s18.gif]

lucasthehacker

hocam severiz niye sevmiyelim Ama hiç bir HP cide GTA yok herhalde bende üşeniom indirmeye arkadaştan alıcam inşallah

mecker

Bariz bir artış sağlar mı oyunlarda onu bilememde , ama yinede bir fps de 5-6 puan artış sağlıyor. Bazı oyunlarda 10 -15 fsp artıyor.

okadar yazdım bi baktım cellatt da cevaplamış yollim neyse

Arkadaşlar Vista açılışı uzun sürüyo mu ya sizdede Laptopun tek eksiği 64bit windows olmaması Bide ekran kartı 256 bit olsaymış keşke. İnsanoğlu nekadar doyumsuz ya

• Arkadaşlar, şimdi ben disk yönetimi ile diski böleceğim. 100GB barakayım diye düşünüyorum C ye. Kalanıda yedek olsun işte. Şimdi disk yöenetiminden direk küçült mü diyeceğim. Peki yedek sürücüsünü, D dersem recovery D idi eskiden recovery sürücüsünün harfi değişecek. Bu sorun yaratır mı?

Birde böldük diylelim, ilerde recovery ile fabrika ayarlarına döneceğiz. Peki bütün diski birleştirmesin bu. Bir arkadaşımın öyle olmuş recovery yaparken. Ama başka laptop tabi
  • sürücü harfini o zaten otomatik veriyor bir sonraki boş harfi verecek. ben disk yönetimiyle yapamadım ordan hardiski tam ortadan 2 ye bölüyo yani c 240gb gibi bişey oluyor daha fazla küçülmüyor sende bi dene olmazsa acronis disk directory v10 programını kullandım sorunsuz şekilde c 120gb kalanı diğer sürücü olarak oluşturdum harf olarak f verdi boştaki ilk harf olduğu için. daha sonra f ye veri attım bi kaç tane sonra recovvery çektim bakalım birleşecekmi diye recovery çekerken gelişmiş ayarları seçin ordaki en altaki fabrika ayarlarına dön gibi bişey var onu seçin daha sonra veriler yedeklensinmi fln dicek hyr deyin sonra recovery çekecek bittiğinde verilerinze bişey olmadığını göreceksiniz. ayrıca recoveryden sonra sürücü harfleride düzeliyor böldüğümüz kısmın ismi d oluyor recovery kısmı e ve dvd de f oluyor.

edit:imla

quote:

Arkadaşlar, şimdi ben disk yönetimi ile diski böleceğim. 100GB barakayım diye düşünüyorum C ye. Kalanıda yedek olsun işte. Şimdi disk yöenetiminden direk küçült mü diyeceğim. Peki yedek sürücüsünü, D dersem recovery D idi eskiden recovery sürücüsünün harfi değişecek. Bu sorun yaratır mı?

Birde böldük diylelim, ilerde recovery ile fabrika ayarlarına döneceğiz. Peki bütün diski birleştirmesin bu. Bir arkadaşımın öyle olmuş recovery yaparken. Ama başka laptop tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell@t -- 23 Mayıs 2009; 4:14:45 >

• teşekkürler hocam. Dediğin programı deniyeceyim. disk yönetimi çok boktan. 150GB sınır koymuş, 110 verecektim C ye kayıpla yani normal hesaplama ile 100nb oluyor pratikte Neyse işte yazdım 110 gb kalanı C, 110 u normal bıraktı. Senin programı deniyeceğim bide
  • recovery de tüm yapılan değişiklikler ve veriler siliniyor değil mi? Belgelerim falan filan. Bir nevi format yani.
  • Evet, aynen öyle. Hatta diski 3'e 5'e bölmüş olsanız bile hepsi ilk geldiğinde nasılsa aynen öyle oluyor. HDD tümden sıfırlanıyor. Formattan da beter yani. Öyle C'yi formatlayayım, D'dekiler aynen dursun olayı yok. En kötü olayda bu zaten.

Bu arada 850 Mhz de dediğin gibi görüntüde bozukluklar oluşuyor. Hoş bir olay değil. 825 Mhz stabil gibi ama. Aslında normal değeri olan 800 Mhz en güzeli. Zaten karar verdim, artık 575/800 kullanıcam kartı. Ne çok fazla, ne çok eksik. Bu değerlerde hem çekirdek, hem de ram gayet stabil olarak çalışıyor. Çekirdek hızını 600 Mhz yapınca da ısınma ve görüntüde problem çıkmıyor ancak bunun bir laptop olduğunuda unutmamak lazım diye düşünüyorum. İlkbahar ve sonbaharda 600/800 , kışın ve yazın 575/800 yaparım herhalde. Arada Crysis vari kasıntı oyunlar oynayacak olursam da, artık alttaki soğutucuyu açar 625/825 e dayarım aleti öyle oynarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 23 Mayıs 2009; 7:01:53 >

• alın beyler size iki tane süper oc by y@s@r

• Vay anasını... Da cidden merak ediyorum hocam senin alet nasıl o kadar yüksek puan alabiliyor ? Kullandığımız 3DMark06'nın sürümü vs. aynı. (1.10 Professional Edition) Ayarlada ince bir dokunuş yapmıyorsanız bende sorun var demektir. Yazılımcı Online'ın da ilk 3dMark06 skoru benim default haldeki skorumdan daha yüksekti ama o/c li versiyonlarda dengelendi. Seninki bayağı bir üstten gidiyor ilginç bir şekilde.

Bir de 2. SS de Ram lerin hızını 850'ye çektiğiniz görünüyor. 850 deyken GpuTool'un "Test for Stability" özelliğini kullanırsanız ve son durumu söylerseniz iyi olur. Bende 850 ile gayet sorunsuz tamamlamıştım 3DMark'ı. Ama Yazılımcı stabilite testini yapınca artifact oluştuğunu söyledi, denedim ve doğruydu. Hatta şimdi hızı 825'e çektim. Stabilite testinde 4-5. dk dan sonra yine artifact oluşmaya başladı. (Ekranda bozulma) 820 de ise sorun yok. Bu, herkeste aynen benimki gibi olacak demek değildir, herkesin kartında bu olay farklılık gösterebilir ama 850'de kesinlikle artifact oluşacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada uzun çalışmalarım sonucu, sorunsuz en stabil hızlarla yaptığım 3DMark skorum : 7074 ( 655/810 ) (Sıcaklık max. 82 C ye çıktı)

Benim PC için söylüyorum ; bundan fazlası benim kartı bozar. Gpu yu biraz daha artırabilirim ama Ram leri daha fazla artırmam kötü sonuçlar doğurabilir. Ram ler 820 deyken herhangi bir artifact la karşılaşmadım, aynı zamanda öyle aman aman fazla da ısınmadı ancak hiçbir şeyi limitinde kullanmamak lazım diye düşünerekten, max. hızı 810 olarak belirledim. Bu halde 7000 puan gayet güzel diye düşünüyorum.

----------------------------------------------------------

Ayrıca bu puanları direkt olarak nVidia chipsetli kartların aldığı puanlarla kıyaslamamak lazım. Örn. 3DMark06 da Physx olayı ciddi şekilde kullanılıyor ve Ati kartlar bu yüzden puan olarak geride kalıyor. Yani bizim 7000 puanlı 4650 Mobility'miz, yine 7000 puanlı 9600M GT'den normal şartlarda daha iyidir. Physx desteğiyle gelen oyunlarda hemen hemen eşit performans verirler ama Physx siz oyunlarda ve Ati veya nVidia'nın özel desteği olmayan oyunlarda, (yani tarafsız oyunlarda) bizim kart 9600M GT'yi veya aynı puanlı nVidia türevlerini yer. Bunu da belirtmek lazım.

• Arkadaşlar Selamlar
    Biosdan Button Sound Disable ederseniz pıtt pıtt sesleri duymazsınız.

Bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByMusTim -- 23 Mayıs 2009; 10:49:42 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.