Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.100
Cevap
26
Favori
930.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açıklama için teşekkür ederim, değer o zaman NORMALDE default ayarlarına çekmek. Kalsın 600/800'de. İşlemcinin 5.4 verme sebebi 3 mb L2 belleğe sahip olmasından mı kaynaklı acaba, o konuda bi bilgin var mıydı isimbulamadim
  • Tabiki o da bir etmendir. Şöyle örneklersek :

T9300 (2.50 Ghz,6 MB önbellek, 800Mhz FSB) ==> 5.4 Vista puanı
    P8700 (2.53 Ghz,3 MB önbellek,1066Mhz FSB) ==> 5.4 Vista puanı
  • 600 / 800 yaptığımda hep hata verdi program. Birde Default değerlerde test yaptığımda ilk aldığımda gürntü direk akarken sadece fps de düşüş olurken oc yaptıkdan sonra her 3 sn de bir takılma yapmaya başladı. Neden yaptı bunu hiç anlamadım.

550 / 800 skoru 6546 puan

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 23 Mayıs 2009; 1:31:09 >
  • hayırlı olsun arkadaşlar o/c yede başlamışsınız forum gayet hızlı ilerliyor
    sıcaklıkları 1-2 saatlik oyunlardan sonra bidaha ölçerseniz o/c nekadar etkiliyor öğrenebiliriz.
    bu arada ben o/c olmadan crysis oynadım 1.5 saat fln 97 dereceyi gördüm canım sıkıldı biliyosunuz notebook u değiştirmiştim öncekinde yine crysis de aynı sürelerde aşa yukarı max 85 dereceyi görmüştüm yalnız diğer notebookta hp nin sitesindeki ekran kartı driverını kurmuştum alır almaz o etkilermi acaba onuda kurup yrn tekrar deniyeceğim inş bi sorun yoktur pcde değiştirmek istemiyorum artık
  • driver etkileyebilr hocam belki. HP nin sitesindeki en son driver mı. hiç denemedim. Bir önceki sayfada 9,5 var win7 driverı. Yeni çıkmış atinin sitedinden link verdim dene istersen ben daha kurmadım

Ama okadar çok OC yapılmıyor ya. Ya daben beceremiyorum ne bilim. 7000 fala hayal ediyordum ama olmadı. gpu 667 yapınca 3 dmark da sondan ikinci grafik testinde donuyor atıyo masaüstünde grafik işlemci çalışmay durdurdu diyor. 800mhz memory clock da 200 puan falan fark ettirdi. Ahım şahım bi artış olmadı. CPU o/c de yapmak lazım. Bide ekran kartına biraz daha o/c yapmak lazım ama nedense değerleri arttırınca sapıtıyor. 800mhz yi aştım kartta direk hata verdi mavi ekran.

• arkadaşlar programı indirdim bu akşam denerim inş. size yarın ss lerimi koyarım inş. 7000 ni geçerim diye düşünüyorum
  •  //HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\

7000 i geçtim geçmesine ama alet bu hızlarla ne kadar dayanabilir, orası muamma

Bu arada HD4650'nin default çekirdek hızı 600 değil 550 Mhz miş. (Fabrika çıkış) Yani kartın normal hızları 550/800 Mhz olmalı. Ama kart 55nm olduğu ve çok fazla ısınmadığı için bazı firmalar Gpu'yu 600'e overclock layıp öyle kullanıyormuş. (Compal gibileri)

• isimbulamadim

sıcaklık nasıldı bu değerlerde acaba
  • Bilmiyorum desem :)) Benchmark ı çalıştırıp dışarıya 3-5 bişey almaya çıkmıştım. Tamamlanmadan gelirim diye düşünüyordum ki, 52 C lik sıcaklığı görünce çok geç kaldığımı anladım :) Bugün içinde bir kez daha tekrarlarım veya daha iyisi o hız değerleriyle 1-1.5 saat oyun oynarım. Sonra sıcaklık değerlerini paylaşırım.
  • Beyler şimdi bu ekran kartı için şu anda en iyi sürücü hangisi
    hp'nin kendi sitesinde 117 mb'lık var ATI'de ise 60 mb yazıyor hangisi daha iyi?
    ?

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2100&lc=tr&dlc=tr&cc=tr&product=3938785&lang=tr
    http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=vista64/common-vista64

• Verdiğin 2. linkteki driver, 4650 Mobility için uygun değil. Şöyle söyleyeyim ; 2. linkteki driver, notebook ekran kartlarını desteklemiyor. Masaüstü sistemlerindeki ekran kartlarını destekliyor sadece. Win7 ye geçiş yapmayacaksan şu anda tek seçeneğin var. O da 1. linkteki driver ı indirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 22 Mayıs 2009; 15:00:30 >
  • 3dmark06 da ayarlar ile oynamayın default değerlerde kalsın grafik ayarları. Yanılıcı oluyor bazı arkadaşlar çözünürlüğü düşürüyorda ondan dedim

İlk oc olmadan 6394 yapmıştım pc yi yeni aldığımda ilk oc denememde 6546 ve şimdide 6664 yaptım 667 /800 mhz

Ayrıca bu değerlerde yarım saat oyun oynadım. Ve sıcaklık eskisi gibiydi 85 î geçmedi. inş hep böyle olur Bir oc denemesi daha yapıp default ayarlara çekeceğim

Bu arada isimbulamadım, 850mhz memeory clock da stabilte testi yap render da hep hatalar çıkmaya başlıyor en stabil 800 mhz de çalışıyor kart. Ama daha fazla nasıl oc yapılır bilmiyorum ya. Yapan nasıl yapıo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 22 Mayıs 2009; 15:51:00 >

• Ben 7000 e ulaşamadım ya en stabil şekilde aşağıdaki değerlerde çalışıyor. 3dmark06 da hiç bir oynama yapmıyorum kurduğum gibi default ayarları ile başlıyorum teste.

Anlamadığım bişey var bizde niye shader yok. Ati kartlarda yok mu böyle bişey nvidia da var 1300 küsürlerde falan onada overclcok yapılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 22 Mayıs 2009; 15:53:45 >

• Pil hakkında çok merak edilenler için HP nin bilgisayarımız için yazmış olduğu bir yazı var sitesinde okumanızı tavsiye ederim.

Can alıcı nokta ise sürekli AC güçte çalışacak ise pili mutlaka çıkartın diyor. Oyun ve güçlü uygulamalarında uzun süre pil ile çalıştırılması pilin ömründe bir azalmaya sebep olabilirmiş.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01736649&tmp_track_link=ot_faqs/top_issues/tr_tr/c01736649/loc:2&lc=tr&dlc=tr&cc=tr&product=3938785&lang=tr

• ben zaten daha pili 2 yada 3 kez şarj ettim evde hep çıkarıyorum bir yere gideceğim vakit takıyorum sağol yazılımcı kafrdeş
  • pili çıkarıp %30-%50 şarjlı şekilde saklayın diyor. iyi güzelde benim dışarı çıkamam gerektiği zaman ne yapıcam okadar şarjı olmuş pille yani aniden dışarı çıkmanız gerekti ama pil %50 dolu.

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Pil hakkında çok merak edilenler için HP nin bilgisayarımız için yazmış olduğu bir yazı var sitesinde okumanızı tavsiye ederim.

Can alıcı nokta ise sürekli AC güçte çalışacak ise pili mutlaka çıkartın diyor. Oyun ve güçlü uygulamalarında uzun süre pil ile çalıştırılması pilin ömründe bir azalmaya sebep olabilirmiş.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01736649&tmp_track_link=ot_faqs/top_issues/tr_tr/c01736649/loc:2&lc=tr&dlc=tr&cc=tr&product=3938785&lang=tr

• arkadaşlar bence bataryayı çıkarmayın.neden derseniz diyelim ki bir sunum hazırlayacaksınız veya başka birşeyle uğraşırken elektrikler giderse yapmış olduğunuz tüm çalışmalar boşuna gider. bu durumu da sinirden çıldırabilirsiniz.birkaç defa masaüstü bir bilgisayarda karşılaştım ve sinirden masaüstünü parçalayacaktım.genelde böyle durumlarda elektrikler gider zaten . bataryanın ömrü genellikle 3 yıldan sonra bitiyor ki 3 yıl sonra burdaki herkes bu notebook u kardeşine devredip sıfır notebook almaya gider

• Ben de genelde böyle kullandım bir önceki laptopu. En çok pil seçeneğini kullandığımda hala 1 1,5 saat gidiyor tabi bilgisayarı kullanması zor da olsa. Ayrıca ben bu laptobu baya hor kullanmıştım, bataryası da sürekli takılıydı, geceleri fişten de hiç çıkarmadım yaklaşık 2,5 sene boyunca.

Yine de HP dinlense iyi olur gibime geliyor, selazkopat61 de haklı çünkü pil Türkiye şartlarını düşünürsek her an acil durum kurtarıcısı olabiliyor. Özellikle bilgisayarı sadece oyun ya da internet için kullanmayan kullanıcı-geliştiriciler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrmemo -- 22 Mayıs 2009; 18:50:42 >
  • arkadşlar bişey dikkatimi çekti bu pil dolduktan sonra sanki pil üzerinden elektrik geçmeyip direk makinanın üzerine geliyor bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz.

bide arkadşlar bu makinayla gta4 oynayan varmı?bu makina çalıştırımı sizce çünkü arkadaşım 512 mb 9600 gtde takılıyor diyordu

ekleme:benim masaüstünde kablolu modem var ben nasıl bedavaya kablosuz mouse alırım arkadaşlar ttnetten.çünkü 2sene önce sözleşmem dolmuş acaba sözleşme yanilesem modeme sahip olabilirmiyim.ayrıca ben bu kablosuz modemi masaüstüne kabloyla bağlya bilirmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkay23 -- 22 Mayıs 2009; 19:02:03 >
  • Biri Adsl'e başvurabilirsiniz taahhüt vermeden, ücretsiz bir şekilde wireless modem veriyorlar.

Aboneliği istediğiniz zaman sonlandırıp modemi iade edebiliyorsunuz.

Tabii ki bağlanabilir, kablosuz modemlerde ethernet portu mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan -- 22 Mayıs 2009; 19:13:37 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.