Şimdi Ara

HP pavilion dv6 sorunlar kümesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ufak bir küme sorunum var,öncelikle leptop görünrde baya ısınıyor şöyle izah ediyim; fan ın olduğu tarafda sucuk pişirsem yeridir.
    2. sorun birden ekran kararıyor ve AMD surucusu bilmem ne bilmem ne diyo yani ekran kartı yanıt vermio fln yazıo o siyahlık geçtikden sorna.
    Şimdi leptop'u alalı 1 hafta oldu ve özellik olarak da şöyle
    750gb harddisck 7i işlemci 6gb rem 1gb ATİ ekran kartı; bana önerebileceğinz bir çözüm varmı yoksa direk teknik servise git mi dersiniz ? şimdiden çok teşekkürler

• Hp'nin kronik sorunu ısınmadır. Ekran kartının verdiği o hata da ısıdan olabilir. İyi bir soğutucuyla ısınma sorununu giderebilirsin sanırım. Olmadı garantiye gönder...
  • Harici soğutucu deneyiniz problemleriniz ısınmadan dolayı gözüküyor zaten hp laptoplar hep ısınıyor
  • ya ben de bilgisayarımı masamda unutmuşum geldiğimde masamın camı kırılmıştı. napmalıyım soğutucu mu almalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emy13

ya ben de bilgisayarımı masamda unutmuşum geldiğimde masamın camı kırılmıştı. napmalıyım soğutucu mu almalıyım?

Nasıl yani ? Cam ısıdan dolayı mı kırılmış ?
  • evet
  • Laptobu tahta zeminde kullanmanız daha iyi olur. Laptobu biraz kapak vs. yardımıyla havada durmasını sağlarsanız, ısınma bir nebze de olsun azalır. Soğutucu alacaksanız USB soğutucu almayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp pavilion dv6 3032-et için ssd
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • her zaman sunu söylerim hp , samsung ve dell ön ermiyorum :) düşmanima bile önermem , yok belki de öneririm
  • yaptım bi hata
  • hemen iade et bence madem 1 hafta oldu fişi ile beraber git mecbur alacaklar
  • Harici yüksek performans kartlar ve i7 çok yüksek sıcaklıklara çıkabilir. Dedikleri gibi biraz kaldırarak deme istersen. Nerden aldığını pm at istersen ona göre yardımcı olayım iade olayında
  • hemen sat kurtul. benimde pavilion serisi makinem vardi. ayni hatadan 3 hafta icinde anakarti yandi. tamiride olmuyor. yapildigi soyleniyor ama gene bozuluyor. hic bunu yukleyeyim yada sunu sileyim diye dusunme. hemen sat. yada baska seri al.
  • aşırı ısıdan güney ve kuzey köprüsünün altındaki lehimler atıyor anakartın yanmış oluyor böylece tamiride yok bi sürü adam var bga rework yapıyoruz diye 6 ay gitmiyor umarım iade edebilirsin...
    edit: bu arada bu ısınma sorunu hep oluyor hp lerde böylece anakartın yanıyor ve hp yeni bir bilgisayar daha satıyor böyle devam edip gidiyor yada asus onunda menteşeleri bozuluyor mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyasing40 -- 10 Temmuz 2011; 20:30:06 >
  • hp harbi ısınıyor cehennemden çıkma pc aşırı ısıan ekran kartını zorlaması kuvvetli ihtimal yeni almışsın değiştir değiştirebilirsen garantiyede versen aynı orunla karşılaşman muhtemel.
  • teşekkürler fakat laptopu alalı bir buçuk yılı geçti ama garanti süresi falan da devam ediyor tüketici hakları derneğinden yardım almayı planlıyorum çünkü sadece ısınma problemi değil çok sorunlu bir bilgisayar..
  • hp nin notebook alanında imajını en çok zedeleyen seri dv6000 ve 6 serileridir özellikle nvidia chipsetli ürünler
  • evet dv6 serisi yapıldığı ülkede toplatılmış diye duydum ben de.
  • Acaba sorun yaşamayan bir tek ben miyim?
  • Ben laptop olarak Hp dv2000 kullanıyorum.Eski bir model olsa da idare ediyoruz.Isınma sorunu için kesinlikle notebook soğutucu almalısın.
    Tavsiyem Cooler Master Notebook soğutucu.
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-nbn-5228-gp-johnlone-12---15.4-notebook-sogutucu-%282-port-usb%29/productdetails.aspx?I_ID=41581
  • Hp nin dv6000 , dv9000 ve dv6 serilerindeki ısınma sorununu henüz çözebilene rastlamadım.
    Sol üs köşe panel menteşesinin olduğu yerden bahsediyorsunuz değil mi?
    Dv6 lar RoHS standartlarına göre kurşunsuz lehimle üretim oldukları için soğuklehime düşme olasılıkları dv6000lere göre daha az.
    Kurşunsuz lehimin erime sıcaklığı kurşunluya göre daha yüksek olduğundan daha az sorun çıkartır.
    Bu sebeple dv6 lar 6000lere oranla daha uzun süre sıcak çalışabiliyor.
    Çünkü lehim bga ısındığında erimiyor ya da yumuşamıyor.
    Kurşunsuz lehim kullanılan bir bga'yı da kartı ancak çift taraflı ısıtarak rahatca sökebilirsiniz bu da daha fazla uğraş daha fazla risk (bga padleri ve su yollarının pcbden ayrılması gibi ) ve daha fazla teknik servis ücreti demektir.
    O cihazı hemen satarak ya da emekli ederek ondan kurtulun.
    Ya da gittiği yere kadar gitsin ve öylece bırakın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.