Şimdi Ara

HP Pavilion DV6 Upgrade Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıdaki özelliklere sahip 9 yaşında HP Pavilion DV6 Notebook var. Güncel notebook fiyatları çok uçuk olduğundan yeni parçalarla upgrade edip elimden geldiğidince kullanmak istiyorum.

Mevcut donanım:
    CPU: Intel i7 2670QM 4 çekirdek 2.20GHz (SC turbo up to 3.10-GHz) processor (1600-MHz FSB, 6.0-MB L3 cache, dual core, 45 W)
    Anakart: HP 17FA (model) 10.5A (version) BIOS F.1B Chipset: Intel Sandy Bridge
    Ekran Kartı: AMD Radeon HD 6770M 2GB GDDR5 (ATI XT Radeon HD 6770M M2 package with 2048-MB (64-MB × 32 GDDR5 × 8 PCs, 5GBPS)or 1024-MB (32-MB × 32 GDDR5 × 8 PCs,5GBPS) of graphics subsystem discrete memory,muxless)
    Depolama: Kingston SSDNow 120 GB 2.5-inch SATA-III

SSD ve RAM leri aşağıdakilerle değiştirmek istiyorum:

2 adet Kingston Kvr16Ls11/8 8Gb 1600Mhz Ddr3L Non-Ecc Cl11 Sodimm 1.35V
    Kingston 480GB SSDNow A400 Disk SA400S37/480G

Öncelikle sizce bu makinayı yaşatmaya veya buna yatırım yapmaya değer mi?
    Sizce bu parçalar mevcut ile uyumlu olur ve pozitif bir katkı yapar mı? Daha iyi bir öneriniz lur mu?
    Veya mevcutta Anakart ve ekran kartı darboğaz yaratır mı? (Sanırım maalesef ekran kartını değiştirmenin bir yolu yok)

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenafl -- 30 Eylül 2020; 15:42:20 >

• hocam ssd 'yi boşa yatırım diye düsünmeyin. iki gün sonra bilgisayarınızı emekli etmek isterseniz ssd 'yi sokup yeni bilgisayarınıza takabilirsiniz.

16 gb ramler ile bilgisayar biraz daha rahatlar
  • Evet hocam, aynı zamanda ileride de kullananileceğim. Hatta imkan varsa mevcut SSD yi yeni SSD ye klonlamak istiyorum.(işletim sistemini sıfırdan kurmamak için)
    Sıkıntı şu ki mevcut anakart ve işlemci ikilisi 1600 Mhz den yüksek RAM leri ve DDR3 sonrası teknolojileri desteklemiyor.
    Sorum aslında komple sistem üzerine çalışmaya değer mi şeklinde.
    Bir darboğaz da ekran kartı aslında. Ana o da mevcut 2 Gb haricinde paylaşımlı çalışabiliyor. Yani RAM kapasitesini yükseltmek bence de fena olmayacaktır
  • Up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.