Şimdi Ara

Hp Pavilion Dv6000 Batarya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    soz konusu laptobumun bataryasi artik hic pc yi acmaz oldu.. ben hucrelerin ömrünü bitirdigini zannederek bataryanin icini actim.. fakat hic bir hucre bozuk degil ve tam anlamiyla sarj alip desarj olabiliyor..
    benim anladigim kadari ile hucreleri kontrol eden kontrol karti belirli bir sarj sayisindan sonra pili otomatik olarak bos gosteriyor.. bunun ispati ise (kendimce) batterybar programindan kontrol ettigim veriler... (captureda)

burada batarya yipranmasi denilen deger %92 civarinda ve toplamda 55 wh lik bataryamin su andaki tam sarjli kapasitesini 4 wh olarak gosteriyor. hucreleri yenisi ile degistirdigim denemelerde ve hucresiz sadece pillerin kontrol kartini pc ye bagladigim da sonuc ayni sekilde ve degismiyor...

benim size sorum;
    bu kartin uzerinde bir eeprom var demekki ve benim bunu resetlemem lazim.. fakat board uzerinde bir eproma da rastlayamadim... bu konu uzerinde calismasi olan biri varsa tecrubelerini paylasabilir mi ?
    tesekkur ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxspectrum -- 29 Aralık 2012; 21:36:52 >

• Hp support center yazılımında batarya kalibrasyonu olacaktı, denemiş miydiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wacd

Hp support center yazılımında batarya kalibrasyonu olacaktı, denemiş miydiniz ?

hayir denemedim.. aklimdayken deneyeyim.. tabi bulabilirsem dediginiz yazilimi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxspectrum -- 29 Aralık 2012; 22:31:21 >
  • Ayrıca sıfır bir batarya ile de denemenizi önerebilirim fakat, bu cihazlarda batarya kartı üzerinde değil de anakart üzerinde bir karşılaştırıcı devre mevcutmuş.
    Batarya voltaji ile batarya beslemesini karşılaştırarak şarj olup olmayacağını belirleyen bir devre,
    şuradan okuyabilirsiniz.

http://mayohardware.blogspot.com/2010/04/important-parts-on-dv6000-and-dv9000.html
  • quote:

Ayrıca sıfır bir batarya ile de denemenizi önerebilirim fakat, bu cihazlarda batarya kartı üzerinde değil de anakart üzerinde bir karşılaştırıcı devre mevcutmuş.
    Batarya voltaji ile batarya beslemesini karşılaştırarak şarj olup olmayacağını belirleyen bir devre,
    şuradan okuyabilirsiniz.

http://mayohardware.blogspot.com/2010/04/important-parts-on-dv6000-and-dv9000.html

sıfır batarya ile denesem zaten sorun cozulur hocam.. ben hucreleri yeniledim.. ama banamisin demiyor.. baska bir pilden cikardigim karti taktigim zaman yipranma oranini daha dusuk gosterip sarj ediyor ayni hucreleri..
    tesekkur ederim dökuman icin bu arada...

• Rica ederim, pazartesi günü konuyla ilgili bilgisi olan bir arkadaşıma soracağım probleminizin cevabını alabilirsem buraya yazrım.
  • quote:

Rica ederim, pazartesi günü konuyla ilgili bilgisi olan bir arkadaşıma soracağım probleminizin cevabını alabilirsem buraya yazrım.

tesekkur ederim...
    cidden cok kafam takildi bu ise.. hep beraber ogrenelim... yani bunca bataryalari bos zannedip cope atiyoruz... guzel bi geri donusum olur dusuncesindeyim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP PAVİLİON G6 fan sorunu
    11 yıl önce açıldı
    hp pavilion dv6 1144et yardım
    13 yıl önce açıldı
    HP Pavilion Notebook [Hediyeli]
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zxspectrum

quote:

Rica ederim, pazartesi günü konuyla ilgili bilgisi olan bir arkadaşıma soracağım probleminizin cevabını alabilirsem buraya yazrım.

tesekkur ederim...
    cidden cok kafam takildi bu ise.. hep beraber ogrenelim... yani bunca bataryalari bos zannedip cope atiyoruz... guzel bi geri donusum olur dusuncesindeyim..

Katılıyorum fakat, bir çok makalede hücre değişiminin ciddi riskler taşıdığını okuduktan sonra ben bunu yapmaktan vazgeçtim.
    Zaten dolu olan hücreyi batarya kontrol kartı yüzünden boş görüp şarj etmeye çalışıp da patlatan yangın çıkaran insanlar var.
    O yüzden dikkatli olun bana sorarsanız 100 110 tlye bir batarya alır paşa paşa devam ederdim yoluma

http://www.ebkbilgisayar.com/main/hp_compaq_business_notebook_2230s_hp_compaq_presario_cq20_netbook_notebook_bataryasi_pili_laptop_battery-771-40-1.html

Reklamlar

bu benim muadil bataryaları aldığım firma,sahibi güvenilir ve çok güzel bir insan.
    Bu güne kadar belki 100e yakın batarya 500e yakın notebook dc adaptör almışımdır.
    Hiç problem yaşamadık çok şükür

• quote:

quote:

quote:

tesekkur ederim...

Katılıyorum fakat, bir çok makalede hücre değişiminin ciddi riskler taşıdığını okuduktan sonra ben bunu yapmaktan vazgeçtim.
    Zaten dolu olan hücreyi batarya kontrol kartı yüzünden boş görüp şarj etmeye çalışıp da patlatan yangın çıkaran insanlar var.
    O yüzden dikkatli olun bana sorarsanız 100 110 tlye bir batarya alır paşa paşa devam ederdim yoluma

http://www.ebkbilgisayar.com/main/hp_compaq_business_notebook_2230s_hp_compaq_presario_cq20_netbook_notebook_bataryasi_pili_laptop_battery-771-40-1.html

Reklamlar

bu benim muadil bataryaları aldığım firma,sahibi güvenilir ve çok güzel bir insan.
    Bu güne kadar belki 100e yakın batarya 500e yakın notebook dc adaptör almışımdır.
    Hiç problem yaşamadık çok şükür

pili de patlatirsak birakalim bu isleri zaten... voltaji devamli olcuyorum. o konuma gelmem zaten.. kendimden emin ve tecrubelerime dayanarak ugrasiyorum bu isle zaten... tesekkur ederim.

• Yanlış anlamayın sizin bilginize ya da tecrübenize filan birşey dediğim yok.
  • quote:

Yanlış anlamayın sizin bilginize ya da tecrübenize filan birşey dediğim yok.

yok hocam alinmadim...
  • quote:

merhabalar;
    soz konusu laptobumun bataryasi artik hic pc yi acmaz oldu.. ben hucrelerin ömrünü bitirdigini zannederek bataryanin icini actim.. fakat hic bir hucre bozuk degil ve tam anlamiyla sarj alip desarj olabiliyor..
    benim anladigim kadari ile hucreleri kontrol eden kontrol karti belirli bir sarj sayisindan sonra pili otomatik olarak bos gosteriyor.. bunun ispati ise (kendimce) batterybar programindan kontrol ettigim veriler... (captureda)

burada batarya yipranmasi denilen deger %92 civarinda ve toplamda 55 wh lik bataryamin su andaki tam sarjli kapasitesini 4 wh olarak gosteriyor. hucreleri yenisi ile degistirdigim denemelerde ve hucresiz sadece pillerin kontrol kartini pc ye bagladigim da sonuc ayni sekilde ve degismiyor...

benim size sorum;
    bu kartin uzerinde bir eeprom var demekki ve benim bunu resetlemem lazim.. fakat board uzerinde bir eproma da rastlayamadim... bu konu uzerinde calismasi olan biri varsa tecrubelerini paylasabilir mi ?
    tesekkur ederim...

Merhabalar..

Aynı sorun bendede mevcut..acaba bu sorunu çözebildiniz mi..? dediğiniz gibi batarya hücreleri dolu olduğu halde pil ömrünün bittiğini vede değişmesi gerektiğini söylüyor ayrıca da şarj etmiyor.. sizin gibi bende pili söktüm vede içerisindeki hücreleri kontrtol ettim sağlamlar..dediğinize kesinlikle katılıyorum.pil içerisindeki ufak kart üzerinde muhtemelen bir eeprom bataryanın larj olmasını engelliyor.bu konuda herhangi bir ilerleme katedebildiniz mi..?

• hayir maalesef bir yok alamadim.. sagolsun elektronikten anlayan arkadaslar hic yardimci olmuyorlar.. laptop firmalarinin pil uzerine kurulu kapitalizmi yikmak icin bir gayret gosteremedik...:/
  • ilk mesajda yazılanlara katılıyorum.

Yazıcı kartuşlarında kalan mürekkep miktarını belirten elektronik chip gibi batarya hakkında bilgi gönderen bir chip var be bu chip süreye bağlaı bilgi gönderiyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HepYek

ilk mesajda yazılanlara katılıyorum.

Yazıcı kartuşlarında kalan mürekkep miktarını belirten elektronik chip gibi batarya hakkında bilgi gönderen bir chip var be bu chip süreye bağlaı bilgi gönderiyor olabilir.

olabilir degil hocam zaten oyle .. chip olup bilgi sakladigini artik adim gibi biliyorum. fakat chip reset olayinni cozemedim.bunun icinde i2c lerin komut yapisi ve hex yazdirma okuma isinden anlayan birini ariyorum buralarda ama yok... kimse birsey ya bilmiyor burada ya da yazmaya eriniyor. napalim saglik olsun... bilgilerini kendilerine saklasinlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.