Şimdi Ara

HP Pavilion DV7-5000ET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• hp daha iyi duruyor ancak incelemek lazım yeni bir model bu arada eksende daha ucuza satılıyor
    Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn20 -- 20 Ocak 2011; 1:16:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

hp daha iyi duruyor ancak incelemek lazım yeni bir model bu arada eksende daha ucuza satılıyor
    Edit:imla
    bende birçok i7 işlemcili notebook inceledim. baktığın ürünleride inceledim. ben tercihimi hp dv7-5000et notebooktan yana yaptım vewww.teknomarketim.com dan 1940 TL'ye bonuscarda 12 taksitle aldım. şuan itibariyle kargoda yarın elimde olur. Geldiğinde inceleyip yorumlarımı burada yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumcanavari

bende birçok i7 işlemcili notebook inceledim. baktığın ürünleride inceledim. ben tercihimi hp dv7-5000et notebooktan yana yaptım vewww.teknomarketim.com dan 1940 TL'ye bonuscarda 12 taksitle aldım. şuan itibariyle kargoda yarın elimde olur. Geldiğinde inceleyip yorumlarımı burada yazarım.

Alıntıları Göster
    Bu iki link arasında Hp her özellikde de bir adım önde görünüyor. Hp'de intel'in son teknolojisi olan sandy bridge i7 var, ekranı 17 inç ve ekran kartı Asus'un ekran kartından daha iyi. Bu iki bilgisayar arasından HP seçilir ama iyice bir araştırın bu modelinde ısınma sorunu var mı diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35turka -- 20 Ocak 2011; 2:30:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 35turka

Bu iki link arasında Hp her özellikde de bir adım önde görünüyor. Hp'de intel'in son teknolojisi olan sandy bridge i7 var, ekranı 17 inç ve ekran kartı Asus'un ekran kartından daha iyi. Bu iki bilgisayar arasından HP seçilir ama iyice bir araştırın bu modelinde ısınma sorunu var mı diye

Alıntıları Göster
    dv7-5000et modelinin ekran kartına dikkat edin.Birçok sitede 5650 olarak gösterirken hepsiburada 6570 olarak gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

dv7-5000et modelinin ekran kartına dikkat edin.Birçok sitede 5650 olarak gösterirken hepsiburada 6570 olarak gösteriyor.

Alıntıları Göster
    teknomarketim de 6570 diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karavanasam_03

teknomarketim de 6570 diyor.

Alıntıları Göster
    birçok sitede özellikleri farklı belirtilmiş. hangisine inanacağımızı şaşırdık. hp destek merkezini aradım. bu marka ve modelin tek bir yapısı olduğunu farklı konfigürasyonlarının olmadığını belirtti. dolayısıyla sadece bir tanesi doğru olmalıydı. ama tamamen doğru özelliklerini belirten bir site bulamadım. ürünüwww.teknomarketim.com adresinde en uygun fiyata buldum. Firmayı arayıp ürün özelliklerini sordum, onlarda tedarikçi firmanın sitesine bakarak bilgi verdi. Bende ürünü aldım. ben aldıktan sonra sitede günceleme yapıp ürün özelliklerini yeniden doğru olarak belirttiler. yani ürün özellikleriniwww.teknomarketim.com adresinden doğru olarak öğrene bilirsin. Zaten en çok ekran kartı ve ram bilgileri farklı veriliyordu. doğrusu ekran kartı ATI radeon HD 6570, ram DDR3 1333 mhz. ancak netbookta yaptığım teste (CPU_Z ile) RAM hızı 667mhz olarak görünüyor bunu anlayamadım. 3 adet USB, 1 hdmı, 1 e-sata, kulaklık girişi, mikrofon girişi, VGA bağlantı noktası, ethernet girişi ve parmak izi okuyucu mevcut. Ekran 17,3". mouse pad'in tüm alanı kullanılabiliyor yani sol ve sağ tuş mousepadin altına saklanmış dolayısıyla tuşlar üzerinde gezdiğinizde bile imleç hareket ediyor. Ayrıca mousepad'in sol üst köşesindeki ışığa çift tıklayınca mouse pad kitleniyor. wireless bağlanma ve kesme işi f12 tuşu üzerine yerleştirilmiş bir ışık ile kontrol edilebiliyor. f2 tuşu ile ekran ışığı azaltılıyor. f3 tuşu ile ekran ışığı artırılıyor. f4 tuşu ile görüntü çoklanıyor. diğer fonksiyon tuşlarıylada multimedaylar kontrol ediliyor. pilin dayan süresi biraz az. maksimum 2,5 ile 3 arasında değişiyor. netbookun sol üst köşesi ısındığında ellerin netbook üzerinde kalmasıyla ellirimize ısı etki etmiyor. En büyük sıkıntı ürünle birlikte çanta gelmediği için 17,3" ekranlı bir bilgisayar için uygun bir çanta bulunmuyor ve çantalarda çok pahalı mecburen hepsiburada.com dan 82 TL ye targus17,3" çanta aldım. ürün ile birlikte herhangi bir kurtarma CD si gelmedi. tek bir kereliğine mahsus olmak üzere netbook üzerinden kurtarma DVD leri yazabiliyorsunuz. 6 DVD den oluşan bur kurtarma DVDlerini yazmak bayağı bir zaman aldı. Windows 7 home editon kurulu geldi. ancak office 2010 deneme sürüm geldi. o da ilk kullanımdan sonra sürekli satın al uyarısıyla açılıyor ve office açılmıyor. 150dolar veripte office almak gerekiyor(!). Aklıma gelenler bunlar başka sorularınız olursa cevaplarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp pavilion dv6 1144et yardım
    13 yıl önce açıldı
    HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA)
    14 yıl önce açıldı
    HP Pavilion Dv7-6000st (LC750EA)
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

birçok sitede özellikleri farklı belirtilmiş. hangisine inanacağımızı şaşırdık. hp destek merkezini aradım. bu marka ve modelin tek bir yapısı olduğunu farklı konfigürasyonlarının olmadığını belirtti. dolayısıyla sadece bir tanesi doğru olmalıydı. ama tamamen doğru özelliklerini belirten bir site bulamadım. ürünüwww.teknomarketim.com adresinde en uygun fiyata buldum. Firmayı arayıp ürün özelliklerini sordum, onlarda tedarikçi firmanın sitesine bakarak bilgi verdi. Bende ürünü aldım. ben aldıktan sonra sitede günceleme yapıp ürün özelliklerini yeniden doğru olarak belirttiler. yani ürün özellikleriniwww.teknomarketim.com adresinden doğru olarak öğrene bilirsin. Zaten en çok ekran kartı ve ram bilgileri farklı veriliyordu. doğrusu ekran kartı ATI radeon HD 6570, ram DDR3 1333 mhz. ancak netbookta yaptığım teste (CPU_Z ile) RAM hızı 667mhz olarak görünüyor bunu anlayamadım. 3 adet USB, 1 hdmı, 1 e-sata, kulaklık girişi, mikrofon girişi, VGA bağlantı noktası, ethernet girişi ve parmak izi okuyucu mevcut. Ekran 17,3". mouse pad'in tüm alanı kullanılabiliyor yani sol ve sağ tuş mousepadin altına saklanmış dolayısıyla tuşlar üzerinde gezdiğinizde bile imleç hareket ediyor. Ayrıca mousepad'in sol üst köşesindeki ışığa çift tıklayınca mouse pad kitleniyor. wireless bağlanma ve kesme işi f12 tuşu üzerine yerleştirilmiş bir ışık ile kontrol edilebiliyor. f2 tuşu ile ekran ışığı azaltılıyor. f3 tuşu ile ekran ışığı artırılıyor. f4 tuşu ile görüntü çoklanıyor. diğer fonksiyon tuşlarıylada multimedaylar kontrol ediliyor. pilin dayan süresi biraz az. maksimum 2,5 ile 3 arasında değişiyor. netbookun sol üst köşesi ısındığında ellerin netbook üzerinde kalmasıyla ellirimize ısı etki etmiyor. En büyük sıkıntı ürünle birlikte çanta gelmediği için 17,3" ekranlı bir bilgisayar için uygun bir çanta bulunmuyor ve çantalarda çok pahalı mecburen hepsiburada.com dan 82 TL ye targus17,3" çanta aldım. ürün ile birlikte herhangi bir kurtarma CD si gelmedi. tek bir kereliğine mahsus olmak üzere netbook üzerinden kurtarma DVD leri yazabiliyorsunuz. 6 DVD den oluşan bur kurtarma DVDlerini yazmak bayağı bir zaman aldı. Windows 7 home editon kurulu geldi. ancak office 2010 deneme sürüm geldi. o da ilk kullanımdan sonra sürekli satın al uyarısıyla açılıyor ve office açılmıyor. 150dolar veripte office almak gerekiyor(!). Aklıma gelenler bunlar başka sorularınız olursa cevaplarım.

Alıntıları Göster
    667 mz çarpı 2 olarak hesaplaman gerekiyor yani 1333 mhz endişelenme
    makineniz hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanızı dilerim

• quote:

Üstadımında belirttiği gibi , siz DRAM frekansına bakmışsınız (DRAM frekansı x2 : Bellek hızı ).aida64 (Everest programının yeni adı bildiğim kadarıyla ) indirip kontrol etme şansınız varsa bellek hızını 1333 Mhz olarak gözlemlemeniz gerekiyor.Bu arada hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

quote:

Üstadımında belirttiği gibi , siz DRAM frekansına bakmışsınız (DRAM frekansı x2 : Bellek hızı ).aida64 (Everest programının yeni adı bildiğim kadarıyla ) indirip kontrol etme şansınız varsa bellek hızını 1333 Mhz olarak gözlemlemeniz gerekiyor.Bu arada hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    ISINMA OLAYINI MAXİMUM DÜZEYDE zorlayıp denermisiniz ltf. Hp nin en büyük sorunu bu böylelkle kararlar değişebilir alacak kisilerde!

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa ALACA

ISINMA OLAYINI MAXİMUM DÜZEYDE zorlayıp denermisiniz ltf. Hp nin en büyük sorunu bu böylelkle kararlar değişebilir alacak kisilerde!

Alıntıları Göster
    İyi çalışmlar,ilk önce hayırlı olsun, güle güle kullanın :)
    Bende bu ürünü almak istiyorum ama ne hp servis nede satıcılar ürünü bir türlü göstermek istemiyor. Bu yüzden sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

1- Ekran boyutu gerçekten büyük internette izlediğim videolarda ekranda ölü piksel gördüm hp de bunun 5 nokta olmadan değiştirmeyeceğini söyledi.
    Sizin ekranınızda böyle bir sorun dikkatinizi cektimi?
    Ölü piksel nasıl anlaşılır? ekrana siyah kırmızı ve yeşil düz rengler açarsanız kesin size el sallayacaktır :D

2-Intel 2630qm yeni nesil bir işlemci SB mirarisini kullanıyor. Bu mimarinin özelliği işlemcinin yanında grafik çekirdeği içermesidir.
    Sizin ürününüzde denetim masasında aygıt yöneticisini açtığınızda intel HD 3000 ve Ati olamak üzere ayrı ayrı kartlar gözükmektemi?(Asus ve toshiba gibi markalarda görülebilmekte.)
    Eğer gözüküyorsa bunların ne zaman birbirleri içinde değişim yaptığını hissettiniz mi veya bilginiz var mı?

Teşşekürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_- 3-key -_- -- 27 Ocak 2011; 18:30:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -_- 3-key -_-

İyi çalışmlar,ilk önce hayırlı olsun, güle güle kullanın :)
    Bende bu ürünü almak istiyorum ama ne hp servis nede satıcılar ürünü bir türlü göstermek istemiyor. Bu yüzden sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

1- Ekran boyutu gerçekten büyük internette izlediğim videolarda ekranda ölü piksel gördüm hp de bunun 5 nokta olmadan değiştirmeyeceğini söyledi.
    Sizin ekranınızda böyle bir sorun dikkatinizi cektimi?
    Ölü piksel nasıl anlaşılır? ekrana siyah kırmızı ve yeşil düz rengler açarsanız kesin size el sallayacaktır :D

2-Intel 2630qm yeni nesil bir işlemci SB mirarisini kullanıyor. Bu mimarinin özelliği işlemcinin yanında grafik çekirdeği içermesidir.
    Sizin ürününüzde denetim masasında aygıt yöneticisini açtığınızda intel HD 3000 ve Ati olamak üzere ayrı ayrı kartlar gözükmektemi?(Asus ve toshiba gibi markalarda görülebilmekte.)
    Eğer gözüküyorsa bunların ne zaman birbirleri içinde değişim yaptığını hissettiniz mi veya bilginiz var mı?

Teşşekürler.

Alıntıları Göster
    ekranı Dead Pixel Buddy(DPB) ile siyah, beyaz, kırmızı, yeşil,mavi (RGB) renkleriyle dikkatli bir şekilde uzunca taradım, ölü pixele rastlamadım. aygıt yöneticisinde sizin belirttiğiniz İntel HD 3000 diye bir şeye başlıbaşına rastlamadım. görüntü bağdaştırıcıları kısmında ATI Mobility Radeon HD 6570 ve işlemciler kısmında ise 8 adet Intel(R) Core(TM) i7-2630QM CPU @ 2.00GHz yazısı görünmekte. sizin gördüğünüz yada duyduğunuz her neyse biraz daha ayrıntılı olarak anlatırsanız, o bölümlere bakarım. Ama benim Aygıt yöneticisinde gördüklerim bunlar.

ürün resimlerini http://hotfile.com/dl/100228666/aef24fa/HP_DV7-500ET.rar.html adresine yükledim.

ayrıca konu ile ilgili diğer bir bağlantı http://forum.donanimhaber.com/m_45992644/tm.htm adresinde bulunmaktadır.

• quote:

ekranı Dead Pixel Buddy(DPB) ile siyah, beyaz, kırmızı, yeşil,mavi (RGB) renkleriyle dikkatli bir şekilde uzunca taradım, ölü pixele rastlamadım. aygıt yöneticisinde sizin belirttiğiniz İntel HD 3000 diye bir şeye başlıbaşına rastlamadım. görüntü bağdaştırıcıları kısmında ATI Mobility Radeon HD 6570 ve işlemciler kısmında ise 8 adet Intel(R) Core(TM) i7-2630QM CPU @ 2.00GHz yazısı görünmekte. sizin gördüğünüz yada duyduğunuz her neyse biraz daha ayrıntılı olarak anlatırsanız, o bölümlere bakarım. Ama benim Aygıt yöneticisinde gördüklerim bunlar.

ürün resimlerini http://hotfile.com/dl/100228666/aef24fa/HP_DV7-500ET.rar.html adresine yükledim.

ayrıca konu ile ilgili diğer bir bağlantı http://forum.donanimhaber.com/m_45992644/tm.htm adresinde bulunmaktadır.

Alıntıları Göster
    ilk önce yaptığınız paylaşımlardan dolayı çok teşekkür ederim,
    Benim ilk inceleye bildiğim 2630qm işlemcili laptop Asus N 53sv-sx077v bu cihazı pendik marinadaki dirty de incelemiştim üzerinde 2630qm in HD 3000 ve nvidia grafik kartları ayrı ayrı donanın bileşenlerinde gözükmekteydi.

şimdi Hp dv7 5000 et de bu ayrımı göremiyoruz,
    sizden tekrar rica etsem birde bios menüsünden bakabilirmisiniz? HD 3000 veya intel graphic gibi özellikler kapalı olabilirmi(Disable) ?

Teşekkürler.

• quote:

Benim ilk inceleye bildiğim 2630qm işlemcili laptop Asus N 53sv-sx077v bu cihazı pendik marinadaki dirty de incelemiştim üzerinde 2630qm in HD 3000 ve nvidia grafik kartları ayrı ayrı donanın bileşenlerinde gözükmekteydi.

sizden tekrar rica etsem birde bios menüsünden bakabilirmisiniz? HD 3000 veya intel graphic gibi özellikler kapalı olabilirmi(Disable) ?

Teşekkürler.

böyle bir ayar gözükmemekte biosta.intel işlemcinin icinde ekran kartı oldugunu soyluyor :)
    http://ark.intel.com/Product.aspx?id=52219

bu arada 3 saattir oyun oynuyorum nfs ht pursiut2 , sıcaklık 65 C en fazla,52 fps alıyorum ortalama,full ayarlarda tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: cezam

quote:

Teşekkürler.

böyle bir ayar gözükmemekte biosta.intel işlemcinin icinde ekran kartı oldugunu soyluyor :)
    http://ark.intel.com/Product.aspx?id=52219

bu arada 3 saattir oyun oynuyorum nfs ht pursiut2 , sıcaklık 65 C en fazla,52 fps alıyorum ortalama,full ayarlarda tabiki.

Alıntıları Göster
    intelin sandy bridge işlemcilerde sorun olduğunu açıklamış asus ve toshiba ürünlerini geri çağırmış. acaba hp'nin bu modelinde kullandığı sandy bridge işlemcidede aynı sorun varmıdır ve hp'nin bu konudaki adımları ne olacak merak ediyorum. Ayda yılda bir notebook aldık. Onda da dünyanın sayılı firmalarından intelin bir hatası gelip yine beni buldu. hiç talihim benim.

• quote:

intelin sandy bridge işlemcilerde sorun olduğunu açıklamış asus ve toshiba ürünlerini geri çağırmış. acaba hp'nin bu modelinde kullandığı sandy bridge işlemcidede aynı sorun varmıdır ve hp'nin bu konudaki adımları ne olacak merak ediyorum. Ayda yılda bir notebook aldık. Onda da dünyanın sayılı firmalarından intelin bir hatası gelip yine beni buldu. hiç talihim benim.

Alıntıları Göster
    Anladığım kadarı ile işlemcilerde sorun yok bunları destekleyen köprü ciplerinde var onlardanda 6 serisinde sorun var ama bu laptopta 5 serisi kullanılmış Ayrıca şunuda söylim eksen satışı bitirmiş hepsi burada da 3 tane kalmış ben ise hala alıp almama arasında kaldım...

• quote:

Anladığım kadarı ile işlemcilerde sorun yok bunları destekleyen köprü ciplerinde var onlardanda 6 serisinde sorun var ama bu laptopta 5 serisi kullanılmış Ayrıca şunuda söylim eksen satışı bitirmiş hepsi burada da 3 tane kalmış ben ise hala alıp almama arasında kaldım...

Alıntıları Göster
    malesef 6 serisi. hp ye mesaj attım bakalım ne cevap verecekler.

HP Pavilion DV7-5000ET

• quote:

malesef 6 serisi. hp ye mesaj attım bakalım ne cevap verecekler.

HP Pavilion DV7-5000ET

Alıntıları Göster
    yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi bu bilgisayardaki chipset HM65. intelin sorunlu olan sand bridge destekli P67 ve H67 chipsetli anakartları. dolayısıyla bu ürün de sata II ile ilgili bir problem olmaz herhalde dimi? bir bana yüreğimi serinletecek bir haber versin.

• quote:

yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi bu bilgisayardaki chipset HM65. intelin sorunlu olan sand bridge destekli P67 ve H67 chipsetli anakartları. dolayısıyla bu ürün de sata II ile ilgili bir problem olmaz herhalde dimi? bir bana yüreğimi serinletecek bir haber versin.

Alıntıları Göster
    sata portunda performans hataları oluşabileceğini söylüyorlar karışık bir durum intel cipleri geri toplamaya başlamış ...
    hp den gelen cevabı da bizimle paylaşırsanız sevinirim, iyi akşamlar.

• quote:

sata portunda performans hataları oluşabileceğini söylüyorlar karışık bir durum intel cipleri geri toplamaya başlamış ...
    hp den gelen cevabı da bizimle paylaşırsanız sevinirim, iyi akşamlar.

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar.
    dv7-5000 et ile ilgili olarak; sandy bridge i7 işlemcili Hp dv7-5000et macerami paylaşayım. öncelikle ürün ve performansi konusunda bildiklerimi yaşadıklarımı amatörce anlatmak isterim:
    1. 4 GM ram oyunlar için yeterli değil. +4 mutlaka lazım. halihazırda cihaz win 7 ve hp uygulamalarından dolayı 90 işlemi %40 hafıza kapasitesiyle background program olarak kullanıyor.
    2. işlemci i7 sandy mükemmel performansta çalisiyor. 3 boyutlu oyun uygulaması, örneğin GTA IV de tam kapasitede işlemci %10 da bile değil. ancak hafiza kirmizida :(.
    3.1TB SSD takmak için boş slot mevcut. Bu da ancak yeni nesil comp.lerde var ve DV7-5000et de mevcut boş slot var.
    4. genel olarak ekran 1900*900 gayet uygun. 17 inç çok şık.
    5. bu seri home entertaintment olarak geçiyor ve sürekli taşıma için uygun değil. adaptörü bile kocaman. çantası sırt çantası şeklinde değişik markalarda 120 tl de satılıyor.. :( ben alamadım..
    6. dvd film için ekranın wide 16:9 olmasi çok şık.
    7. microsoft win 7 full recovery için kilitli hdd çok mükemmel çalışıyor. maks. 1 saatte win 7 tekrar yüklenebiliyor.
    8. bilgisayarı ilk açtığınızda win7 recovery için masallah 6 dvd harcıyor. Ancak bu tek kerede yapılan bir işlem dvd lerinizi kaybeder ya da hasar görürlerse HP den satınalmak zorunda kalıyorsunuz. (HDD full recovery de formatlanmiş ise tabiiiki) ilave olarak dili sonradan tekrar win 7 yi kurdugunuzda değiştirme opsiyonu yok.
    9. fiyati en pahali 2200 tl best buyda, en ucuzu 1950 tl nette magazlarda.
    10. oyun performasinda 3d oyun olarak GTA 4 de örnegin; ekranda kesintili hareket sizi başta biraz üzüyor. ancak performans, gölge vs. ayarlariyla oyun sağırlaştırılarak hız kazanabiliyor. anlaşılamayan yani çözemedigim GTA4 de tavsiye edilen ayarlarda maks kapasitenin %70 i kullanilabiliyor iken oyun akışı ekranda 3d de kesintili, çok anlam veremesemde 5400 rpm harddiske bağlıyorum konuyu.
    11.aluminyum kasa çok şık ve tam bir sanat eseri.
    12. dvd sürücünün butonu sürücüyü açmaniza zaman zaman izin vermiyor. plastik buton uzatma aparatı yarım mm kadar geride kaliyor ve sürücüyü açmak için nihayeten tırnagınızla butonu ittirmek zorunda kalıyorsunuz.
    13. dvd sürücünün bu problemi için üçgen kesilmiş küçük bir ilaç kartonunu plastik buton ile irtibati olan metal buton arasina sıkıştırırsanız bu problem tamamen ortadan kalkiyor:)
    14. dvd sürücü 2.5 -4 Mb/sn hizla HDD ye kayıt yapabiliyor. bana düşük gibi geldi.
    15. dvd sürücü kasaya yandan baktığınızda eğik oturuyor. hepsinde böyle tek tek baktım. keyfekeder..
    16. beats audio, ses sistemi DV7 5000 et de 2 önde 1 altta hoperlöre ses veriyor ve ayarlarını epey kısmak zorunda kalıyorsunuz, yani (bence tabii ki) övüldüğü kadar iyi degil. ancak eski laptopuma göre mukayeseyle çok çok iyi..yeni modellerde 4 lü hoparlör 1 subwoofer geliyor-gelecek. o iyi olacak o kesin...
    17. fiyatina göre kesinlikle alinacak bir laptop. sata 2 ye bağli cougar point intel 6 çip seti ve performans riski caninizi sıkmıyorsa tabiiki.
    18.win7 64 bit. bazı sıradan programların setupına izin vermiyor. bir örnek: xbox oyun consolunu microsoft üretiyor biliyorsunuz. ancak GTA 4 için bu konsol gerekiyor kablosuz alıyorsunuz birtane. usb den xbox padi ara cihaz olarak taktığınızda win7 set up yapmıyor( o da microsoft'un) internetten microsofta otomatik yönlendirme yapiliyor win7 64 bit için uygun versiyon yükleniyor. ancak o da xbox padi undefined cihaz olarak görüyor. uzun araştirmalar :) sonunda! device manager'dan ilgili programı bulup işaretlediğinizde xbox konsolu tanınıyor ve sorun kalkıyor. dikkat her iki cihaz ve software de microsoftun.. ancak 64 bit uygulamada henüz işin çok başındalar. XP de hiç sorunsuz çalisiyor.
    19. şimdi gelelim; eger HP DV7-5000et almiş iseniz, intel in hatali 6 serisi chipset barindiran ve sata2 de dvd ye bakan bu HP cihazda iade prosedürüne..Intel devresi dizayn hatası barındiran bu seri için yapmiş oldugu uluslarasi açıklamalarin Türkiye ayağindaki uygulamasina.:
    öncelikle aldiginiz satis noktasina gidiyorsunuz. intel 6 felan diyorsunuz devre dizayn hatasi varmis iade kabul ediliyormus diyorsunuz. size best buy diyor ki : bizim haberimiz yok. iade alamayiz. Hp Türkiye müsteri destek hattina mail atiyorsunuz haber verin magazaya iade alsinlar diyorsunuz. sizi ariyorlar hp Türkiye müsteri destek hattindan. Sanki yaziyla anlatmamissiniz gibi siz götürün magazaya geri verin diyorlar. tekrar anlatiyorsunuz almadiklarini. onlar da sanayi bakanligi su kanuna göre bu ürünün ayipli mallar statüsüne girdigini ve iade edilebilecegini size telefonla söylüyorlar. sonra tabii magazaya tekar gidiyorsunuz önce epey direniyorlar biz aramayiz. onlar arasinlar diye. hp ye tekrar mail atip sorunu iletiyorsunuz. en sonunda size su yazi mail olarak geliyor aktariyorum:

Sayin müsterimiz,

HP Pavilion dv7-5000et Entertainment Notebook PC (LB821EA) ürününüzle ilgili olarak hem distribütör hem de satici bayi ile irtibata geçilmistir.

Eger üründe ariza yok ise; “islemcisi duyuru yapilan gruba dahil olsa bile” bayi tarafindan iadesi yapilmayacaktir.
    Eger üründe ariza var ise ve ürün satisi takip eden 30 gün içindeyse; bayi tarafindan isleme alinacaktir.
    Eger üründe ariza var ise ve ürün satisi takip eden 30 günü astiysa; cihazinizi onarim merkezine yönlendirebilirsiniz. (4440307) destek hattimiz müsterilere hizmet verecektir.

Bilgilerinize sunariz.
    Saygilarimizla,
    HP MÜSTERI ILISKILERI

sonunda tekrar mail atiyorsunuz. konu ariza degildir. olasiliktir ama ben bu olasiligi kabul etmiyorum ve deklerasyonuz geregi iade alinmasini istiyorum diyorsunuz. vee KAPI DUVAR.
    son olarak tüketici haklarina dava açmanizi size mali almis oldugunuz BEst Buy magazasi tavsiye olarak söyleniyor.

peki daha ne yapabilirim:
    1 anakartda lehimli bu performans hatali coagar point kontrolcüsü intel 6 çipleri servis düzeltmeyecek. Peki bu seri üretiliyor mu cevap hayir.
    bu da linki:
    http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&objectID=c02712015

yani mal elinizde patliyor kisacasi. sonra söyle ugrasip duruyorsunuz:

ERTUG BEY HP Türkiye'nin genel Md'ü. yazdigim maillerden alintidir:

Ertug bey, merhaba,

30.01.2011 tarihinde Arena bilgisayarin bayisi Bestbuy izmir magazasindan HP marka Dv7-5000et intel sandy I7 islemcili laptop satinaldim. Sonrasinda gerek intel gerek Hp international sitelerinde deklare edilmis olunan intel 6 series chipsette mevcut devre dizayn hatasi nedeniyle asagida linkini verdigim HP sitesinde belirtilen iade islemini devreye almak için Arena, Best Buy, Hp customer help'e defalarca sorunumu bildirdim. olusan hata performans hatasi ve ilgili linkte ürünü satin almis oldugumuz yetkili satis noktasina iade edebilecegimizi ve para iadesi alinabilecegi belirtilmistir.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&objectID=c02712015

ancak; hp support Türkiye bana cevap olarak ürün arizali ise iade yapabilecegimi aksi takdirde iade yapamayacagimi belirtmektedir.
    ilk hp den beni ridvan bey aradi. ürünün ayipli mal oldugunu sanayi bakanligi ilgili mevzuati geregi iade edebilecegimi söyledi. magazaya gidin dedi.
    gittik magazaya best buy izmir'e. bizim haberimiz yok dediler. Hp supporta tekrar mail attim. haber verin dedim. iade edemiyorum dedim. ürününüz ariza ise iade edebilirsinzi diye ikinci bir cevap aldim.
    simdi sorum su: yukaridaki linkte satinalmis oldugum ürüne dair intel 6 series yonga seti barindiran ve ileriki dönemlerde performans düsüklügü yasayacagimi kesin olarak bildiren bu resmi bildirim nedeniyle; iade edebilecegimi belirtilen bu duyurunun geregini Türkiye'de neden gerçeklestiremiyorum.
    Hp bu konuda bayisini neden yurtdisinda oldugu gibi bilgilendirmiyor. ürün de ariza yok, ancak dizayn hatali ve ne zaman olacagi belli olmayan bir performans hatasi var. bu hata sata 2 portunda dvd sürücüye bakiyor. hatanin resmen ortaya çikmasi kosullara baglaniyor. yeni bir ssd alip takarsam bunu da etkiliyor.

bana legal anonsunuz geregi ürünü iade etmem konusunda yardim etmenizi bekliyorum.

konu ve basvurularimin dogrulugunu Hp supporta buluanan kullanici ismimden takip edebilirsiniz.

Hp supporttan Ridvan beyin beni aradigi ve verdigi bilginin dogrulugunu kayitlarinizdan sesli olarak dinleyebilirsiniz.
    sonuç olarak bana henüz arizali degil ama performans kaybi yasayacagim ayipli bir ticari mali HP markada almis bulunuyorum.

not: bu seri arena üzerinden yalnizca best buy izmir ve ankara magazalarinda Türkiye'de satisa sunulmustur. performans kaybi ile sonuçlanan bu hatanin resmi HP international resmi deklerasyonu geregi 1 ay süre zarfinda para iade alinmasi sarti için sizin ilgili magazaya bilgilendirme yapmaniz gerekmektedir. bu konuyla ilgili subatin 6sindan beri ugrasmaktayim.
    tüketici hakem heyetine gidin bile denildi bana. ne yapayim? ne yapmaliyim?
    Çözüm için yardimlarinizi bekliyorum.

saygilarimla,
    ayrintilar 01:14 (11 saat önce)

Ertug bey;

9 subat tarihinde bana Türkiye HP support'un gönderdigi cevabi da sizinle asagida paylasmak istedim. Ben "hatali ürün ve ayipli mal" diyorum. performans hatasi tespit edilmis iade alinmasi "HP tarafinda deklare edilmis" linki de gönderiyorum diyorum HP support bana ürün arizasi durumundan bahsediyor. Kesin olarak sunu söyleyeyim. Konu bastan da belirttigim üzere ariza degildir.
    -Dolayisiyla dvd de kayit ve okuma yaparken zaman zaman ciddi performas kaybi yasamaya basladigim bu ürünle ilgili nasil bir yardimda bulunulacak.
    -HP resmi deklerasyonu Türkiye'de ilgili bayiye iade kosulu neden uygulamaya konulmuyor.
    -su durumda yasamakta oldugum performans kaybina Hp Türkiye çözümünüz acil olarak beklemekteyim.
    Ürünün faturasini da mailime ekliyorum.
    Olumlu cavaplarinizi bekler bu vesile ile de Türkiye'deki üretiminizin hayirli ve ugurlu olmasini temenni ederim.
    saygilarimla;

evet arkadaslar; durum HP'de budur. Peki TOSHIBA ve ASUS ta? TEKNOSA'da idim dün. ASUS ve TOSHIBA'yi raftan kaldirmislar. Toshiba İ7 de, satilan 4 laptoptan 2 si 3 gün içinde mavi ekran hatsiyla geri gelmis ve dogrudan iade alinmis. HDD sanirim onda sata2 de.

HP DV-7 5000et almaya karar verirseniz bir daha yukariyi okuyun isterim.
    saygilarimla,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.