Şimdi Ara

HP Pavilion Dv7-6000st (LC750EA) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
813
Cevap
7
Favori
62.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

chipset sorunu kontrol bide buna bakın arkadaşlar.seri numarası sağlam ama diğer bütün kontroller hatalı chipsete sahip olduğumun göstergesi bence.maalesef hatalısına denk gelmişim.kontrol eden arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim.

Intel'in yaptığı açıklamada Intel® 6 Serisi ve Intel® C200 Serisi Chipset'lerde üretim hatası olduğu ve bu üretim hatasından etkilenmiş Chipset'lerin geri çağırılacağı yer alıyor. Intel sadece Chipset ürettiği için sıra şimdi Oem ve anakart üreticilerinde. Doğal olarak onlarında etkilenmiş anakartları ve oem sistemleri geri çağırması kesin gibi görünüyor.

Hatalı chipsete sahip ürünleri tespit etmenin kesin bir yolu var. Sadece 2630QM işlemciniz varsa hatalı chipe sahip olabilirsiniz. (Notebooklar için) Masaüstü sistemlerde ise sadece Sandy Bridge i7 işlemciye sahipseniz sorun olabilir. Yani i5 işlemciniz varsa veya ilk nesil i7 işlemciniz varsa (3 rakamlı olanlar Örneğin, 720QM) korkmanıza gerek yok .İşlemcinizin hatalı olup olmadığını anlayabilmek için aşağıdakileri yapmanız yeterli;

1- Başlat Menüsü arama satırına "cmd" yazıp (tırnaklar olmadan tabii ki) Enter'a basın.

2- Açılan komut istemcisine "wmic idecontroller get deviceid"(tırnaklar olmadan) komutunu girip Enter'a basın.

3- Çıkan sonuçta REV_XX kısmına bakın. Hatalı üretilmiş chipler REV_04 olarak geçiyor. Sonuçta REV_04 çıkıyorsa hatalı üretilmiş chipsete sahipsiniz demektir. Başka rakamlar çıkıyorsa işlemcinizi güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz.

kardeşim bende rev_04 sonucunu aldım şimdi ne yapmak lazım garantiylemi görüşmek lazım acaba

• quote:

herkese merhabalar bende hp pavilion dv7-6001st var ve birçok şikayetim var bu pc den.bu pc yi kullananlar yardımcı olursanız çok sevinirim.sizdede bu sorunlar varmı acaba merak ediyorum.ona göre servise yollayacam.

1-güç tuşuna bastıktan sonra 30 snde masaüstü geliyo sonrada yavaş yavaş 5 dk sonra rahatlıyo kasılıyo yani ilk açılışta.

2-ısınma oyunlarda 83 internette 55-60 ve (pc yüksek performans modunda yani amd ekran kartı etkin durumda, coolsensede orta modda) bu şekilde internette gezinirken soğutucu fan hemen hmen hiç susmuyor.

3-harddisklerim çok gürültülü çalışıyor.sesini 6-7 metreden rahat duyuyorum.bu kadar gürültü nolmalmidir arkadaşlar.

4-oyunlarda fps herkesin sorunu ben bf3 te coolsense soğuk modda iken 18-25 fps alıyorum bu nasıl normalmi.(ayrıca coolsensenin soğuk modda pc yi 2 ghz çektigini belirteyim).(orta modda iken 35-40 fps veriyor ve turbo boost açık konumda.)

5-daha önce 2-3 kez mavi ekran(atikmpag.sys) hatası aldım.ve bi ara pc 2-3 gün donuyoduu sürekli 3- gün bitti hiçbi oynama yapmadın pc de geri düzeldi.kendi kendine arıza çıkarıyo ve geri düzeliyo böyle saçma bişe görmedim ben.

6-son olarak chipsetimin hatalı olduğu kanaatindeyim bunuda 6 ay sonra öğrendim.burdaki bazı sorunlar chipset sorunundan kaynaklanıyor olabılırmi?

7-ha bu arada kapakta sertleşme ve takırdama var resmen kasayı bozdu sertlık o derece.monıtörü tutan 2 bacaktan sağdakı daha sert ve o kısımda ekran ile kenarlardaki siyah çerçeve arasında boşluk oluştu.bi gün dahada sertleşir ve kapağı kırar heralde.

cevap veren tüm arkadaşlara saygılarımı sunarım.

1-bende masüstü biraz daga geç feliyo pcnin kendini toplaması 3-4 dk alıyo
    2-ısınma bendede aynı
    3-bende de arada ses çıkıyo ama sıklıkla degil
    4-bende var fps sorunu sendeki gibi forumda sayfa 11 e bakarsan orda bazı resimler paylaşmıştım ordan bakabilirsin.
    5-bende arada açtıgımda bilgisayar daga yawaş arda daga hızlı oluyo garip bişey anlam veremiyorum
    6-tabiki olabilir chipset hatsı konusunaa daha hakim biri mesaj atarsa sevinirim
    7-bende böyle bi sorun yok kapakın durumu ii sayılır

bu arda chipset sorunuyla ilgili hpye mail atmayı düşünüyorum sende bunu denesn ii olur. aldıgın cevabıda paylaşırsan sevinirim

• quote:

sata 3 sdd yani harddisklerini değiştirdiniz öylemi?

donma bendede oldu bi ara ne yaptılar sizin pc ye

evet ssd sata3 aldım
    birincil hdd yerine taktım sağ taraftaki oluyor (makina ters iken batarya yukarda)
    test yaptım 550MB/sn görüyor dedikleri doğru
    OCZ AGILTY 60GB SATA 3

sata 3 kablosu olayı...
    pcnin içindeki kabloyu kullandım yani hp 1tb hdd ye hangi kabloyu koymuşsa onu kullandım.

donma nedeniyle göndermiştim sanırsam temizlemişler içini. soğutucu yok coolsense soğuk modda(tb 2.0ghz) cinebench/prime ile 70 i geçmedi
    fakat coolsense i ortaya alınca (tb 2.9ghz) max 83 gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail_34 -- 29 Mart 2012; 17:39:34 >
  • chipsette bi arıza yok
    ben eskiden 5000et iade etmiştim chipset sebebli.
    hp nin sitesinde 118 den yukarı olanlar normal diyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ismail_34

quote:

herkese merhabalar bende hp pavilion dv7-6001st var ve birçok şikayetim var bu pc den.bu pc yi kullananlar yardımcı olursanız çok sevinirim.sizdede bu sorunlar varmı acaba merak ediyorum.ona göre servise yollayacam.

1-güç tuşuna bastıktan sonra 30 snde masaüstü geliyo sonrada yavaş yavaş 5 dk sonra rahatlıyo kasılıyo yani ilk açılışta.

2-ısınma oyunlarda 83 internette 55-60 ve (pc yüksek performans modunda yani amd ekran kartı etkin durumda, coolsensede orta modda) bu şekilde internette gezinirken soğutucu fan hemen hmen hiç susmuyor.

3-harddisklerim çok gürültülü çalışıyor.sesini 6-7 metreden rahat duyuyorum.bu kadar gürültü nolmalmidir arkadaşlar.

4-oyunlarda fps herkesin sorunu ben bf3 te coolsense soğuk modda iken 18-25 fps alıyorum bu nasıl normalmi.(ayrıca coolsensenin soğuk modda pc yi 2 ghz çektigini belirteyim).(orta modda iken 35-40 fps veriyor ve turbo boost açık konumda.)

5-daha önce 2-3 kez mavi ekran(atikmpag.sys) hatası aldım.ve bi ara pc 2-3 gün donuyoduu sürekli 3- gün bitti hiçbi oynama yapmadın pc de geri düzeldi.kendi kendine arıza çıkarıyo ve geri düzeliyo böyle saçma bişe görmedim ben.

6-son olarak chipsetimin hatalı olduğu kanaatindeyim bunuda 6 ay sonra öğrendim.burdaki bazı sorunlar chipset sorunundan kaynaklanıyor olabılırmi?

7-ha bu arada kapakta sertleşme ve takırdama var resmen kasayı bozdu sertlık o derece.monıtörü tutan 2 bacaktan sağdakı daha sert ve o kısımda ekran ile kenarlardaki siyah çerçeve arasında boşluk oluştu.bi gün dahada sertleşir ve kapağı kırar heralde.

cevap veren tüm arkadaşlara saygılarımı sunarım.

1- sata3 ssd ile masaüstü 17sn ye geliyor rahat şekilde

2-ısınma aynısı (servisten yeni geldi)
    3-*

peki diğer sorunlar sizdede varmı kapak sorunu filan mesela

kapak sorunu yok
    mavi ekran galiba yazılımsal
    ben aldığım gün win7 ult formatlamıştım 2011 mayısından bu yana hiç mavi ekran almadım
    chipsette emin olabilirsiniz bir arıza söz konusu değil
    zaten eski arıza (benim eski bilgisayarım 5000et) sata portlarındaki güç kaybıydı sanırsam
    eğer bu bilgisayarda güç kaybı olsaydı ssd yapmış olduğum testlerde maximum a ulaşamazdı. ki bilgisayarı mayıstan beri kullanıyorum

• tek sorun Coolsense soğuk modta iken Turbo Boost[2,9Ghz] açılmaması...

bu bir arıza mı yoksa bilinçli olarak yapılmış birşey mi?
    fan hızlı döndüğünden mi çabuk soğuyor?
    işlemci fazla kendini yormayıp 2.0 da çok fazla ısınmayı başaramadığı için mi
  • quote:

tek sorun Coolsense soğuk modta iken Turbo Boost[2,9Ghz] açılmaması...

hemen bu konuya cevap vereyim kardeş o bi sorun deil tam 3 hp de denedik önceki sayfalarda var hatta bende de aynı şekilde.bu bi sorun deil pcnin fazla isinmaması için turbo boostu kapatıyor.aynı zaman da oyun kalitesini(fps)i düşürüyor.
  • ısınma bende okadar çok olmuyor neden bilmiyorum ssd ile ilk aldığımdan beri kullanıyorum cod da çok iyi fps ler alıyorum bir kaç sayfa geride var
  • quote:

quote:

tek sorun Coolsense soğuk modta iken Turbo Boost[2,9Ghz] açılmaması...

hemen bu konuya cevap vereyim kardeş o bi sorun deil tam 3 hp de denedik önceki sayfalarda var hatta bende de aynı şekilde.bu bi sorun deil pcnin fazla isinmaması için turbo boostu kapatıyor.aynı zaman da oyun kalitesini(fps)i düşürüyor.

böyle giderse hp nin coolsense teknolojisine karşı casper firması atağa geçer

ısınmayı önler direk kapatır bilgisayarı :D

ucuz teknoloji

• merhabalar

arkadaşlar bende de 6001st var ve fazla oyun oynayan birisi değilim normal kullanımda sürekli intel grafik kartinı kullanmak istiyorum ama sürekli kalmıyor pc yi her açmama intele geçiş yapmam gerekiyor.pc yeniden başlayınca amd yi kullanıyo direk.sürekli inteli kullanmam için ne yapmam lazım ben bişey bulamadım arkadaşlar.bilgisi olan varmı.teşekkür ederim...
  • Deiştirilebilir grafiklere gir ordaki pille çalıştıgında otomatik olarak güc tasarruflu GPu yu sec kutusundaki tick i kaldır uygula cık daha degismez.
  • millet harici ekran kartım olsun diye uğraşır arkadaşta eskiyecek diyemi korkuyor nedir
    harici ekran kartı bişiye yaramazki hocam bu cihaza oakdar para ver kullanma olurmu yaa :))
  • ısınmadan dolayı hariciyi kapatıyorum.yoksa internette 55-60 ve soğutucu fan çok çalışıyo rahatsız oluyorum tabii o yüzden.
  • ısınmadan dolayı hariciyi kapatıyorum.yoksa internette 55-60 ve soğutucu fan çok çalışıyo rahatsız oluyorum tabii o yüzden.
  • 6000st nin ekran renk ayarlarını daha canlı yapabilen varmı catalyst controlden normal hali biraz sönük bi renk.ben yapmaya çalışytım ama uygula ya tıklıyorum hiçbişey değişmiyor.
  • merhaba arkadaşlar,

6000st nin içini açan oldumu temizlemek için açmayı düşünüyorum.sadece vidaları sökerek kapağı çıkarabilirmiyim biyerini bozmadan.masaüstünden iyi anlarım ama hiç laptop açmadım.
  • Arkadaşlar Merabalar,

Dün akşam itibarıyla usb boot sürücüsü yaparken yanlışlıkla c sürücüsünü biçimlendirdim ve windows7 yi sildim.
    Recovery DVD leri yurtdışında olduğum için eve bıraktım.Şimdi kopya bir windows7 yükledim.
    Aklıma takılan eve döndüğümde;
    recover DVD lerinden F11 yaparak biçimlendirdiğim Harddisk e bilgisayarı ilk aldığım şekli ile kurulum yapabilir miyim.?
    Recovery partition u bu disk e tekrar oluşturabilir miyiz?

Cevaplarınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan1005

Arkadaşlar Merabalar,

Dün akşam itibarıyla usb boot sürücüsü yaparken yanlışlıkla c sürücüsünü biçimlendirdim ve windows7 yi sildim.
    Recovery DVD leri yurtdışında olduğum için eve bıraktım.Şimdi kopya bir windows7 yükledim.
    Aklıma takılan eve döndüğümde;
    recover DVD lerinden F11 yaparak biçimlendirdiğim Harddisk e bilgisayarı ilk aldığım şekli ile kurulum yapabilir miyim.?
    Recovery partition u bu disk e tekrar oluşturabilir miyiz?

Cevaplarınız için teşekkürler.

f9 tuşunu kullanarak yapabilirsiniz.. eski haline geri dönecektir sistem..
  • Biçimlendirdiğim Harddisk e bu DVD lerden recovery partition u tekrar nasıl yükleyebilirim.
    Bilgisayarı ilk aldığım gibi bu bölümün gözükmesini istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan1005

Biçimlendirdiğim Harddisk e bu DVD lerden recovery partition u tekrar nasıl yükleyebilirim.
    Bilgisayarı ilk aldığım gibi bu bölümün gözükmesini istiyorum.

yukarıda da söylediğim gibi.. dvd den geri yükleme ypıldığında bölüm otomatikmen kendisi oluşuyor
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.