hdd ışığı yandıgında geliosa normaldir bence yok surekli geliosa deildir
Arkadaşlar cihazımız sata 3 desteklemekte ve 16 gb (2*8) ram desteklemekte bilginiz olsun.Denenmiştir.
m. jackson
cevabınız için teşşekkür ederim.evt benım hp harddisklerini kapattığım zaman ufacık bi ses kalıyo .ama harddiskler açıkken varya 6 metreden rahat duyuyorum sizce bu normalmi yoksa servise yollimi.teşşekkür ederim..
merhabalar
arkadaşlar bende 6000st kullanıyorum fakat performansı düşük benım hp nin.bi programa tıklıyom 3-5 sn.bekletiyo özellikle ilk açılışta masaüstü geldikten sonra pc çok yavaş bi 5 dk kullandıktan sonra rahatlamaya başlıyo.sizlerde de böylemi acaba...teşekkürler...
dikkat dikkat!!!!
bütün 6000st cilere sesleniyorum
benım 6000st yonga seti etkilenmiş chpset sorunu yani araştırdım ve hatalı ürünmüş çok üzgünüm sizlerinde laptoplarınızı kontrol etmenızı öneriyorum...bu çok ciddi bi sorun sonra laptop elinizde kalacak ve çalışmayacak. yardım isterseniz p.m yollayın cevap veririm arkadaşlar.bu duruma sizde düşmeyin.
quote:
Orijinalden alıntı: ykpnrgz
dikkat dikkat!!!!
benım 6000st yonga seti etkilenmiş chpset sorunu yani araştırdım ve hatalı ürünmüş çok üzgünüm sizlerinde laptoplarınızı kontrol etmenızı öneriyorum...bu çok ciddi bi sorun sonra laptop elinizde kalacak ve çalışmayacak. yardım isterseniz p.m yollayın cevap veririm arkadaşlar.bu duruma sizde düşmeyin.
kardeşim pm attım ama burdanda yazıyım dedim bendede performans düşüklüğü var çok fazla bu chipset sorunu garantiye yollayarak çözülebilirmi? şimdiden tşkkürler
quote:
dikkat dikkat!!!!
Hatalı chipsete sahip modeller geçen senenin başında satılmaktaydı ve sorunlu cihazlar toplatıldı. Şu anda satılmakta olan Sandy Bridge işlemcili modellerde bu sorun giderilmiştir.
Mart 2011'den sonra dağıtıma çıkmış bir HP PC aldım fakat chipset ID'si B2 revizyonlu olduğunu gösteriyor. Bilgisayarım etkilenmiş midir? Hayır, Mart 2011'den itibaren dağıtıma çıkmış HP bilgisayarlar bu durumdan etkilenmemektedir. Bazı üçüncü parti yazılımlar ve Windows Aygıt Yöneticisi bu özel durumu B3 chipset revizyonu da olsa B2 olarak rapor edebilmektedir. HP bilgisayarlar ve notebooklarda doğru sonuç için hem aygıt yöneticisindeki revizyon bilgisine hem de ürün seri numarasına bakılmalıdır.
Burada seri numarası olayında ise notebooklar için şöyle bir durum olduğu yazıyor:
ADIM 1
Bilgisayarın altında yer alan ürün seri numarasında dördüncü haneden sonraki üç hane 108 ve yukarısında bir sayı ise ürününüz sorundan etkilenmemektedir.
Eğer bu üç hane 107 ve aşağısında bir sayı ise ürününüz sorundan etkilenmiş olabilir. Adım 2'de belirtilen yöntemleri uygulayınız.
ADIM 2 Aygıt yöneticisinden şuraya bakınız:
/>
Aygıt Yöneticisinden sistem aygıtlarını genişletin (yanındaki +'ya basın)
Eğer çipset adında "Intel® 6 Series/C200 Series Chipset Family" geçiyorsa (yani C200 ailesinde ise) ürününüz sorundan etkilenmiştir. (yukarıdaki resim)
Eğer bu ifade geçmiyorsa ürününüz sorundan etkilenmemiştir.
Sonuç olarak:
Seri numarası 108 ve yukarısı ise sorunsuz bir notebooka sahipsiniz.
Seri numarası 107 ve aşağısında ise fakat C200 chipsetli değilse yine sorunsuz bir notebooka sahipsiniz.
Seri numarası 107 ve aşağısında ise ve aynı zamanda C200 ailesi chipset barındırıyorsa o zaman sorunlu bir ürüne sahipsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: sarppy
quote:
dikkat dikkat!!!!
Hatalı chipsete sahip modeller geçen senenin başında satılmaktaydı ve sorunlu cihazlar toplatıldı. Şu anda satılmakta olan Sandy Bridge işlemcili modellerde bu sorun giderilmiştir.
Mart 2011'den sonra dağıtıma çıkmış bir HP PC aldım fakat chipset ID'si B2 revizyonlu olduğunu gösteriyor. Bilgisayarım etkilenmiş midir? Hayır, Mart 2011'den itibaren dağıtıma çıkmış HP bilgisayarlar bu durumdan etkilenmemektedir. Bazı üçüncü parti yazılımlar ve Windows Aygıt Yöneticisi bu özel durumu B3 chipset revizyonu da olsa B2 olarak rapor edebilmektedir. HP bilgisayarlar ve notebooklarda doğru sonuç için hem aygıt yöneticisindeki revizyon bilgisine hem de ürün seri numarasına bakılmalıdır.
Burada seri numarası olayında ise notebooklar için şöyle bir durum olduğu yazıyor:
ADIM 1
Bilgisayarın altında yer alan ürün seri numarasında dördüncü haneden sonraki üç hane 108 ve yukarısında bir sayı ise ürününüz sorundan etkilenmemektedir.
Eğer bu üç hane 107 ve aşağısında bir sayı ise ürününüz sorundan etkilenmiş olabilir. Adım 2'de belirtilen yöntemleri uygulayınız.
ADIM 2 Aygıt yöneticisinden şuraya bakınız:
/>
Aygıt Yöneticisinden sistem aygıtlarını genişletin (yanındaki +'ya basın)
Eğer çipset adında "Intel® 6 Series/C200 Series Chipset Family" geçiyorsa (yani C200 ailesinde ise) ürününüz sorundan etkilenmiştir. (yukarıdaki resim)
Eğer bu ifade geçmiyorsa ürününüz sorundan etkilenmemiştir.
Sonuç olarak:
Seri numarası 108 ve yukarısı ise sorunsuz bir notebooka sahipsiniz.
Seri numarası 107 ve aşağısında ise fakat C200 chipsetli değilse yine sorunsuz bir notebooka sahipsiniz.
Seri numarası 107 ve aşağısında ise ve aynı zamanda C200 ailesi chipset barındırıyorsa o zaman sorunlu bir ürüne sahipsiniz.
benim pcde "6 Series/C200 Series Chipset Family" geçiyo ama 108 den büyük bi sayı geçiyo seri numarasında bu durumuda sorunlu sayılmıyo degilmi ?
bende de aynı şekilde ama yinede şüpheleniyorum...hp yi arayacam...şu okullar bi kapansın zaten harddiskler dizel motor gibi...
quote:
Orijinalden alıntı: xxerenxx1
benim pcde "6 Series/C200 Series Chipset Family" geçiyo ama 108 den büyük bi sayı geçiyo seri numarasında bu durumuda sorunlu sayılmıyo degilmi ?
108'den büyükse sorunlu sayılmıyor, yani cihazınızda hatalı chipsetten kaynaklanan bir sorun bulunmamakta.
xxerenxx
bi şey daha var onuda kontrol etmenizi öneririm.
aygıt yöneticisi sonra ide ata/atapi denetleyicilerden içinde intel mobile express chipset sata var orda ona sağ tıkla özellikleri aç ve ayrıntılar sekmesine geç sonra orda özellik kısmı var (aygıt açıklaması yazar) ordan uyumlu kimlikleri seç sonra orda en üstte çıkan yazının sonunda rev_04 yazıyosa yine sorun olduğunun belirtisidir.bide buraya bak bakalım... cevap yazmanı beklıyorum...grşmek üzere...
bilgisayarda maximum cpu ısısı kaçtır yaptığım testte max ısı 83 normal mi?
evt benımkide 83C 6000st dimi?
chipset sorunu kontrol bide buna bakın arkadaşlar.seri numarası sağlam ama diğer bütün kontroller hatalı chipsete sahip olduğumun göstergesi bence.maalesef hatalısına denk gelmişim.kontrol eden arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim.
Intel'in yaptığı açıklamada Intel® 6 Serisi ve Intel® C200 Serisi Chipset'lerde üretim hatası olduğu ve bu üretim hatasından etkilenmiş Chipset'lerin geri çağırılacağı yer alıyor. Intel sadece Chipset ürettiği için sıra şimdi Oem ve anakart üreticilerinde. Doğal olarak onlarında etkilenmiş anakartları ve oem sistemleri geri çağırması kesin gibi görünüyor.
Hatalı chipsete sahip ürünleri tespit etmenin kesin bir yolu var. Sadece 2630QM işlemciniz varsa hatalı chipe sahip olabilirsiniz. (Notebooklar için) Masaüstü sistemlerde ise sadece Sandy Bridge i7 işlemciye sahipseniz sorun olabilir. Yani i5 işlemciniz varsa veya ilk nesil i7 işlemciniz varsa (3 rakamlı olanlar Örneğin, 720QM) korkmanıza gerek yok .İşlemcinizin hatalı olup olmadığını anlayabilmek için aşağıdakileri yapmanız yeterli;
2- Açılan komut istemcisine "wmic idecontroller get deviceid"(tırnaklar olmadan) komutunu girip Enter'a basın.
3- Çıkan sonuçta REV_XX kısmına bakın. Hatalı üretilmiş chipler REV_04 olarak geçiyor. Sonuçta REV_04 çıkıyorsa hatalı üretilmiş chipsete sahipsiniz demektir. Başka rakamlar çıkıyorsa işlemcinizi güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz.
herkese merhabalar bende hp pavilion dv7-6001st var ve birçok şikayetim var bu pc den.bu pc yi kullananlar yardımcı olursanız çok sevinirim.sizdede bu sorunlar varmı acaba merak ediyorum.ona göre servise yollayacam.
1-güç tuşuna bastıktan sonra 30 snde masaüstü geliyo sonrada yavaş yavaş 5 dk sonra rahatlıyo kasılıyo yani ilk açılışta.
2-ısınma oyunlarda 83 internette 55-60 ve (pc yüksek performans modunda yani amd ekran kartı etkin durumda, coolsensede orta modda) bu şekilde internette gezinirken soğutucu fan hemen hmen hiç susmuyor.
3-harddisklerim çok gürültülü çalışıyor.sesini 6-7 metreden rahat duyuyorum.bu kadar gürültü nolmalmidir arkadaşlar.
4-oyunlarda fps herkesin sorunu ben bf3 te coolsense soğuk modda iken 18-25 fps alıyorum bu nasıl normalmi.(ayrıca coolsensenin soğuk modda pc yi 2 ghz çektigini belirteyim).(orta modda iken 35-40 fps veriyor ve turbo boost açık konumda.)
5-daha önce 2-3 kez mavi ekran(atikmpag.sys) hatası aldım.ve bi ara pc 2-3 gün donuyoduu sürekli 3- gün bitti hiçbi oynama yapmadın pc de geri düzeldi.kendi kendine arıza çıkarıyo ve geri düzeliyo böyle saçma bişe görmedim ben.
6-son olarak chipsetimin hatalı olduğu kanaatindeyim bunuda 6 ay sonra öğrendim.burdaki bazı sorunlar chipset sorunundan kaynaklanıyor olabılırmi?
7-ha bu arada kapakta sertleşme ve takırdama var resmen kasayı bozdu sertlık o derece.monıtörü tutan 2 bacaktan sağdakı daha sert ve o kısımda ekran ile kenarlardaki siyah çerçeve arasında boşluk oluştu.bi gün dahada sertleşir ve kapağı kırar heralde.
cevap veren tüm arkadaşlara saygılarımı sunarım.
quote:
evt benımkide 83C 6000st dimi?
turbo boostta kastırınca 83 coolsense soguk mod 2,0ghz te 70 servisten 2 gün önce geldi makina donma sebebi ile göndermiştim.
quote:
herkese merhabalar bende hp pavilion dv7-6001st var ve birçok şikayetim var bu pc den.bu pc yi kullananlar yardımcı olursanız çok sevinirim.sizdede bu sorunlar varmı acaba merak ediyorum.ona göre servise yollayacam.
1-güç tuşuna bastıktan sonra 30 snde masaüstü geliyo sonrada yavaş yavaş 5 dk sonra rahatlıyo kasılıyo yani ilk açılışta.
2-ısınma oyunlarda 83 internette 55-60 ve (pc yüksek performans modunda yani amd ekran kartı etkin durumda, coolsensede orta modda) bu şekilde internette gezinirken soğutucu fan hemen hmen hiç susmuyor.
3-harddisklerim çok gürültülü çalışıyor.sesini 6-7 metreden rahat duyuyorum.bu kadar gürültü nolmalmidir arkadaşlar.
4-oyunlarda fps herkesin sorunu ben bf3 te coolsense soğuk modda iken 18-25 fps alıyorum bu nasıl normalmi.(ayrıca coolsensenin soğuk modda pc yi 2 ghz çektigini belirteyim).(orta modda iken 35-40 fps veriyor ve turbo boost açık konumda.)
5-daha önce 2-3 kez mavi ekran(atikmpag.sys) hatası aldım.ve bi ara pc 2-3 gün donuyoduu sürekli 3- gün bitti hiçbi oynama yapmadın pc de geri düzeldi.kendi kendine arıza çıkarıyo ve geri düzeliyo böyle saçma bişe görmedim ben.
6-son olarak chipsetimin hatalı olduğu kanaatindeyim bunuda 6 ay sonra öğrendim.burdaki bazı sorunlar chipset sorunundan kaynaklanıyor olabılırmi?
7-ha bu arada kapakta sertleşme ve takırdama var resmen kasayı bozdu sertlık o derece.monıtörü tutan 2 bacaktan sağdakı daha sert ve o kısımda ekran ile kenarlardaki siyah çerçeve arasında boşluk oluştu.bi gün dahada sertleşir ve kapağı kırar heralde.
1- sata3 ssd ile masaüstü 17sn ye geliyor rahat şekilde
2-ısınma aynısı (servisten yeni geldi) 3-*
sata 3 sdd yani harddisklerini değiştirdiniz öylemi?
donma bendede oldu bi ara ne yaptılar sizin pc ye
quote:
Orijinalden alıntı: ismail_34
quote:
1- sata3 ssd ile masaüstü 17sn ye geliyor rahat şekilde
2-ısınma aynısı (servisten yeni geldi) 3-*
peki diğer sorunlar sizdede varmı kapak sorunu filan mesela
ısınma nasıl 70 olur soğutucu filanmı var kardeş yoksa kasanın içinimi temizlediler.