Şimdi Ara

HP PAVILION G6 -1306et FREEDOS İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU YARDIM ACİL!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
21.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni bir Hp Pavilion g6-1306et FREEDOS notebook satın aldım. İşletim sistemini kurmaya uğraşıyorum fakat açılışta freedos ekranı geliyor ve yanında sadece bir cd üzerinde de user guides - regulatory, safety and license ınformation- yazıyor..

açılış Ekranında önce select from menu [0-9] or pres [enter]-singlestepp(F8) is: OFF (on) yazıyor

ve bu yazının üstünde ing.frans.italian german vs dilleri var 1 den 10 a kadar galiba kullanılacak dil seçilip sonraki aşamaya geçiliyo ama dili seçtiğimde dos ekranında yazılar akmaya başlıyor ve c:\> ye düşüyor

c ye düşmeden ekrandaki son yazı
    : keyboard driver for freeDOS AT machines (more info:XKEYB /?)
    installed c:\fdos\bin\key\us.key
    biosa da giremiyorum bendeki Windows7 CD'si ile sistemi nasıl kuracağım ? kurulum sayfasını nasıl getireceğim? bir türlü olmuyor bana yardımcı olun lütfen şimdiden teşekkürler.

• kardeş aynı bilgisayardan geçen hafta ben de aldım aynı sorunu yaşıyordum sonunda çözdüm hallettim yapman gerekenler şunlar:

işletim sisteminin cd sini taktıktan sonra

ilk olarak pc yi açmak için powera basar basmaz esc tuşuna üst üste hızlı hızlı tıkla karşına başka bir menü gelecek

bu menüde f9 a bastığın zaman boot options diye bir yer açılacak

f9 a basıp boot oprionsu açarak orada göreceğin cd/dvd room seçeneğini seç enter a bas

sonra ekrana yazı gelir gelmez tekrar enter a bas

windows kurulmaya başlayacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadabra11 -- 28 Temmuz 2012; 0:14:49 >
  • eyvallah kardeş hallettim şimdi o laptoptan yazıyorum sağolasın
  • güzel bilgi. tesekkürler
  • rica ederim arkadaşlar yardımcı olabildiysek ne mutlu
  • ilk açılışta "f9" basın daha sonrada "f10" tuşuna basarak bios ayarlarınıza girebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadabra11

kardeş aynı bilgisayardan geçen hafta ben de aldım aynı sorunu yaşıyordum sonunda çözdüm hallettim yapman gerekenler şunlar:

ilk olarak pc yi açmak için powera basar basmaz esc tuşuna üst üste hızlı hızlı tıkla karşına başka bir menü gelecek

f9 a basıp boot oprionsu açarak orada göreceğin cd/dvd room seçeneğini seç enter a bas

Allah razı olsun kardeş ya böyle güzel bir mesaj hiç okumadım :D
    Çok işimize yaradı
  • Sabahtan beri bakınıyorum ilaç yine donanım haberden geldi,kadabra sağol kardeşim,Allah razı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: sempoo

ilk açılışta "f9" basın daha sonrada "f10" tuşuna basarak bios ayarlarınıza girebilirsiniz.

kadabra11 kardeşim Allah razı olsun.İki mesaj atmışsın çok işime yaradı
    Hiçbiryerde bulamadığım çözümü burda buldum
  • eyyallah kardeş
  • aradan zaman geçmiş ma sormak istiyorum freedos yada linux bir hp yi windows yapmak garantiyi bozrmı
  • Bozmaz hatta birçok fiyatı düşük bilgisayar freedos ve Linux'la geliyor ücretsiz işletim sistemleri ve bunun üzerine işletim sistemi kuruyorsunuz.Hatta üreticiler bu makinelerle sürücüde sıkıntı çekmeme açısından sürücü dvdsi gönderiyorlar işletim sistemi yüklü olanlarda genelde cd bulunmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadabra11

kardeş aynı bilgisayardan geçen hafta ben de aldım aynı sorunu yaşıyordum sonunda çözdüm hallettim yapman gerekenler şunlar:

saolasın hocam.
  • kadabra11 K kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam her yeri okudum bir tek bu faydalı oldu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakaryadicle

arkadaşlar yeni bir Hp Pavilion g6-1306et FREEDOS notebook satın aldım. İşletim sistemini kurmaya uğraşıyorum fakat açılışta freedos ekranı geliyor ve yanında sadece bir cd üzerinde de user guides - regulatory, safety and license ınformation- yazıyor..

açılış Ekranında önce select from menu [0-9] or pres [enter]-singlestepp(F8) is: OFF (on) yazıyor

ve bu yazının üstünde ing.frans.italian german vs dilleri var 1 den 10 a kadar galiba kullanılacak dil seçilip sonraki aşamaya geçiliyo ama dili seçtiğimde dos ekranında yazılar akmaya başlıyor ve c:\> ye düşüyor

c ye düşmeden ekrandaki son yazı
    : keyboard driver for freeDOS AT machines (more info:XKEYB /?)
    installed c:\fdos\bin\key\us.key
    biosa da giremiyorum bendeki Windows7 CD'si ile sistemi nasıl kuracağım ? kurulum sayfasını nasıl getireceğim? bir türlü olmuyor bana yardımcı olun lütfen şimdiden teşekkürler.

bios da "Boot" menüsünde "Boot mode select" seçeneğini "UEFI" yaptığın zaman istemediğin o ekran artık açılmayacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.