< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying_Hero -- 12 Aralık 2019; 16:11:43 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying_Hero -- 12 Aralık 2019; 16:11:43 > |
Bende de HP Pavilion Gaming Laptop 15-dk0014nt modeli var. Konuyu derleyip toparlayıp açtığı için @Flying_Hero'ya teşekkürler.
Türkçe Tanıtım Broşürü:https://www8.hp.com/h20195/v2/GetPDF.aspx/c06333495.pdf Bakım ve Servis Rehberi:http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c06446633 Cihazı alalı 1 hafta kadar oldu. Alır almaz, Sürücüler sayfasından sürücülerini güncelledim ve BIOS güncellemesi yaptım. Cihazı aldıktan sonra ekranını eski laptopumla karşılaştığım bir video çektim, şuradan bakabilirsiniz. Yine bir haftalık kullanım sonucunda, SVA panel süper değil ama çok feci de değil. İdare eder. Benim alışmaya çalıştığım şey daha çok klavye oluyor. - Yukarı aşağı ok tuşlarını yarım yapmışlar. Elim üstteki shift'e gidiyor. - Virgül normal yerinde değil. - Sağ CTRL yok. - <> tuşları normal yerinde değil ki bu tuşlar kodlamada çok kullanılıyor. Yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum. Eğer internette vs. geziyorsanız çoğu zaman fan tamamen duruyor. Pili de çok optimize etmememe rağmen 3-4 saat gidiyor bu şekilde (belki klavye ışığı, güç modu, ekran parlaklığı vs. en düşüğe alsam daha ucun sürecek, test etmedim). Klavye ışığı sabit açık yapılamıyormuş. Eski modellerde, BIOS'tan gelişmiş ayarlara giriyorsun ama bunda o ayarı gizlemişler. Şimdilik açmanın bir yolunu da bulamadım. USB'den kendiniz bir şey boot etmek istiyorsanız, BIOS'tan Legacy Boot seçeneğini açmak lazım. Yoksa bir hata verip açmıyor. 7-8 tane oyun yükledim hiçbirinde üzmedi. Tıkır tıkır çalışıyor hepsi de. Bazı bilgisayarlarda, SATA sabit disk bağlamak için gerekli kablo olmuyormuş. Bunlarda var mı yok mu bilemedim. Ama yan sanayi olarak Aliexpress'te vs. rastleadım kabloya. Hiç olmadı o şekilde alınabilir. HP'yi telefonla ararsanız, 120 küsür liraya garantisini +1 yıl daha uzatıyorlar. Baya ortaya karışık bilgiler oldu ama 1 haftalık izlenimlerim bu şekilde. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying_Hero -- 12 Aralık 2019; 16:27:2 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi han83 -- 13 Aralık 2019; 11:47:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|