Şimdi Ara

HP Pavillion DV3-4100st İnce, Tiz ses çıkarıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elinde DV3-4100st olanlarda anlatacağım problem var mı diye merak ediyorum.
    Bilgisayar fişe takılı değilken (pille çalışırken) yüksek frekanslı, ince, tiz bir ses sizin bilgisayarlarınızdan çıkıyor mu?
    Hoparlörden çıkan bir ses değil, sanki hard diskten gibi, ama emin değilim.
    Çalışırken epey rahatsız etmeye başladı beni.
    Ayrıca Media player'da bir müzik çalarken eğer internet explorer'da sayfayı aşağıya kaydırırsam,
    müzik bir süreliğine donuyor, kapı gıcırtısı gibi ses çıkarıyor.
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xcalybur -- 20 Şubat 2011; 17:16:23 >

• iki gündür harddisk ile ilgili problem yaşıyorum, ses geliyordu başlarda; şimdi açılışta uyarı veriyor verilerinizi yedekleyin ve harddiskinizi değiştirin veya tamir ettirin şeklinde. hp servisine mail yolladım, servis yolu görünüyor. bunların dışında windows üzerinde harddiski tarayan ve hataları bildiren programlar var harddisk üreticilerinin sitelerinde. bilgisayar açılırken windowsa girmeden f2 ve sonra harddiski tarayacak şeklide testler yaptım, hata veriyor. SMART denilen bir sistem önceden olabilecek hasarlara karşı uyarıyor. Ayrıntılı bilgileri HP kendi sitesinden model numaranı girerek ve konu başlıklarına bakarak inceleyebilirsin. Şu anda önemli dosyaları PC'imden taşıyorum. Yeni harddiskler biraz dayanaksız gibi veya torrent gibi uygulamalar yüzünden çabuk yıpranıyorlar. Bu konuyla ilgili bir başlı açmayı düşünüyorum HP bölümünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobylite -- 22 Şubat 2011; 13:56:10 >
  • @Xcalybur pil yuvasına tam oturmuyo olabilir, bunu görsel olarak kontrol et ve imkanın varsa başka bir pil ile dene. Yuvasına oturmayan bir pilde bende aynı sesi duyuyordum servise gönderdim pili değiştirdiler sorun çözülmüştü.
  • Cevaplar için teşekkürler.
    Yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla HP Pavillion'a sahip bir çok kişi bundan şikayetçiymiş.
    Problem, CPU'nun iş yapmadığı zamanlarda ( idle state), CPU voltajının düşürülmesi (enerji tasarrufu) ve bundan kaynaklanan bir sesmiş.
    Kısaca Pavillion'larda bulunan bir hata.
    Bazıları CPU'yu boş bırakmayan programlar çalıştırarak bu sesten kurtulmuşlar.
    Allahtan fişe takınca ses gidiyor. Yoksa bilgisayarı geri iade edecektim. Eve gidince pil olayını deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.