Merhabalar Yaklaşık olarak 6-7 ay önce Klavyemin üstüne kola döktüm.(Dv6650 et) Kuruttuktan sonra klavye dahil herşey gayet iyi çalışıyordu. Dün Akşam Tuşlardaki ve tuşların altındaki yapışkanlığı gidersin diye klavyenin üzerine sprey sıktım. ''Özellikle Tuş aralarına ve altlarına'' fakat şimdi de ne klavye çalışıyor nede Synapticsin düğmesi.
Not : Hiç bir komutu algılamıyorlar, Synaptics'i notebooktaki bölümünden açıp kapatabiliyorum o zaman çalışıyor. Onun Dışında ne klavye Nede Synaptics in düğmesi çalışmıyor. Turuncu ışık Lacivert ışığa geçmiyor. Sizce Sorun ne, Nerede veya ne arızalanmış olabilir. Çünkü Kullandığım ürün Notebook temizleme ürünlerindendi... Saygılarımla İyi Günler
hp dv6000 maximum kaç gbyt ram destekliyor ?
Sorunum hallolmuştur.
Dün Akşam Notebook u açmaya karar verdim ve düzgün bir şekilde klavye yi yerinden çıkardım. Hiç çalışmadığı için klavye üzerinde çok rahat şeyler yapabildim. Koruyucu bandıyla beraber klavyeyi 4 parçaya ayırdım + Tuşlar. Uzun zaman önce kola dökmeme rağmen hala kola kalıntıları vardı ( Sıvı halde ve yapışkan bir halde) Alchol kullanarak en ince ayrıntısına kadar temizledim. Hatta alt alüminyum plakasını da ılık suyla yıkadım. Daha sonra düzgün bir şekilde parçaları birleştirdim. İnanırmısınız parçaları sökmek veya birleştirmekten çok Tuş takımlarını takmak zaman aldı ve hala da zamandan dolayı takamadıklarm var.. Nihayet klavye bağladıktan sonra bataryasını taktım ve Notebook u çalıştırdım. Hiç çalışmayan tuşlardan bazıları çalışmaya başlamıştı. ( F serisi - Space - Cntrl - Fn vs.. vs..) Ama çoğu tuş çalışmıyordu. Bu yüzden de yeni bir klavye almaya karar verdim. Biraz maliyetli olsada en azından kolasız olcak.
Teşekkürler , İyi günler
Merhabalar Klavye'deki tuşlar tek tek çıkıyor.. Klavye'mi tamir etmeye çalışırken çekilmiş resimlerden bazıları...
Tuşları tek tek çıkartırken Tuşlar çıktıktan sonra ki zeminin hali : Klavyenin içi kısmı
Arkadaşlar dv6925 laptop'um var.kablosuz olarak nete bağlanamıyorum.aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcılarını kontrol ettiğimde teredo tunneling interface diye bir aygıtta sorun oldugunu gösterdi,sürücülerini güncellemek isedim ,zaten güncel oldugu uyarısını aldım.Ben de ensonunda sürücülerini kaldırdım okudugum bir kaç şey üzerine.Fakat hala baglanamaıyorum nete kablosuz şekilde.Yardımcı olabilecek arkadaş var mı?
hp pavilion dv6146 çıkma anakart arıyorum ...
Saygılar...
xp yukledım laptopa sımdı recovery bolumu calısmıyor ya. bu d: de hp recoverye ayrılmıs bolumden vısta ıcın bır recovery yapabılırmıyım. ya da tekrar bır vısta yukleyınce ılk gunku halıne donermı ısletım sıstemım kaç gundur sınırım bozuldu yahu. model GY439EA
Arkadaslar benim hp pavilion dv6000 laptobun bi sorunu var,beraber cözelim sorunu.Ekran kartinin programi lazim bana,ne oyun acabiliyorum,nede sayfayi kaydirirken o kare kare atlayan görüntüden kurtulabiliyorum,yardimlarinizi bekliyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: ^^miHARBİ^^
Arkadaslar benim hp pavilion dv6000 laptobun bi sorunu var,beraber cözelim sorunu.Ekran kartinin programi lazim bana,ne oyun acabiliyorum,nede sayfayi kaydirirken o kare kare atlayan görüntüden kurtulabiliyorum,yardimlarinizi bekliyorum...
Merhaba arkadaşlar.bende de hp pavilion dv6141ea ürünü bulunmakta yaklaşık 3.5 yıldır.son zamanlarda hoparlörden ses gelmiyor,power düğmesinde de problem vardı.laptop'u power düğmesinden değil de dokunmatik yüzeyde olan dvd Quickplay tuşundan açmaktaydım.laptop'un garantisi de bittiğinden dolayı servise yollayamadım.dün bir elektronikçiye bıraktım sağolsun o da hoparlörü ve power düğmesini eski haline getirdi.ancak dokunmatik yüzeyde bulunan multimedya tuşlarının altındaki filmde hasar meydana gelmiş ve değişmesi gerekiyormuş.internetten bulabilirim belki diye çoğu yere baktım ama bulamadım.böyle bir olayla karşılaşan yada yardımcı olabilecek olan varsa çok teşekkür ederim şimdiden.o film i nerde bulabilirim yada bulabilir miyim acaba bu konuda yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.şimdiden teşekkürler.
Selamlar! Bende maalesef hp pavillon 6189eu kullanıcısıyım. Aynı anda 3 saf arkadaş birlikte aldık laptopları. lafı uzatmadan sırasıyla oluşan sorunları yazayım.
1- ilk olarak makina wireless kitini tanımaz(allah allah hemen hp nini sitesinden driverı indirir ve işe yaramadığını görünce dumurlukta milli olursunuz) 2- yavaş yavaş takılmalar donmalar başlar( ısınmıştır olur böyle vakalar hemen bir alta faln bakayım dersiniz) 3-makinayı açarken ekran görüntüsü gelmez,kendını kapatıp kapatıp tekrar açar. ancak belli bir süre sonra keyfi olarak gelir.( ohh deyip sevinirsiniz) 4- ve en son açarken görüntü gelmez ve 1 uzun 2 kısa sinir bozucu aynı zamanda dumur edici bir uyarı sesi gelir.( ve işte servis kapısında geçireceğiniz serüvenler zincirinin ilk halkasını oluşturmuş olursunuz)
Diğer 2 arkadaşımda bu sorunlar garantı suresi dolmadan gerçekleştirdiği için servis tamir bile etmeye çalışmayıp yeni bir model laptop verdiler. Artık hp teknik servisi fanları arasında yerimizi almıştık. Benim şansızlığım ise 2yıl 1 ay geçtikten sonra bu sorunları vermesidir. gitmediğim aramadığım servis kalmadı ve heryerde karşıma çıkan saklanan gerçek şöyle idi. Hp pavillon serisinde nvidianın kullandıgı ekran kartları üretim hatası dolayısıyla bu sorunları dünyanı heryerinde vermiş ve amerikada geri toplanarak kullanıcılara para iadesi yada eş değerlikle farklı model laptop önerilmiştir.Fakat bizim gibi 3. dünya ülkelerinde(!) garanti kapsamı haricindeki kullancılarda keriz yerine koyulup binbirtürlü kıvırmalarla kullanıcı hatası olarka gösterilmiştir.Bu sebepten servislerde tamir etmeyi kabul etmıyor. çok ısrarcı olursan sadece mp3 player olarak kullanabileceğinin garantisni vererek yarı tamire evet diyorlar. Bu hatalar kullanıcınını şansına göre eninde sonunuda çıkmakta imiş. Kiminde 1 ayda, kiminde 2 senede,kiminde 5 senede...Bilginize Bu sebeplerden ötürü pavillon serisini ancak düşmanıma önerebilirim. Ciao
quote:
Orijinalden alıntı: ucantouchthis
Selamlar! Bende maalesef hp pavillon 6189eu kullanıcısıyım. Aynı anda 3 saf arkadaş birlikte aldık laptopları. lafı uzatmadan sırasıyla oluşan sorunları yazayım.
1- ilk olarak makina wireless kitini tanımaz(allah allah hemen hp nini sitesinden driverı indirir ve işe yaramadığını görünce dumurlukta milli olursunuz) 2- yavaş yavaş takılmalar donmalar başlar( ısınmıştır olur böyle vakalar hemen bir alta faln bakayım dersiniz) 3-makinayı açarken ekran görüntüsü gelmez,kendını kapatıp kapatıp tekrar açar. ancak belli bir süre sonra keyfi olarak gelir.( ohh deyip sevinirsiniz) 4- ve en son açarken görüntü gelmez ve 1 uzun 2 kısa sinir bozucu aynı zamanda dumur edici bir uyarı sesi gelir.( ve işte servis kapısında geçireceğiniz serüvenler zincirinin ilk halkasını oluşturmuş olursunuz)
Diğer 2 arkadaşımda bu sorunlar garantı suresi dolmadan gerçekleştirdiği için servis tamir bile etmeye çalışmayıp yeni bir model laptop verdiler. Artık hp teknik servisi fanları arasında yerimizi almıştık. Benim şansızlığım ise 2yıl 1 ay geçtikten sonra bu sorunları vermesidir. gitmediğim aramadığım servis kalmadı ve heryerde karşıma çıkan saklanan gerçek şöyle idi. Hp pavillon serisinde nvidianın kullandıgı ekran kartları üretim hatası dolayısıyla bu sorunları dünyanı heryerinde vermiş ve amerikada geri toplanarak kullanıcılara para iadesi yada eş değerlikle farklı model laptop önerilmiştir.Fakat bizim gibi 3. dünya ülkelerinde(!) garanti kapsamı haricindeki kullancılarda keriz yerine koyulup binbirtürlü kıvırmalarla kullanıcı hatası olarka gösterilmiştir.Bu sebepten servislerde tamir etmeyi kabul etmıyor. çok ısrarcı olursan sadece mp3 player olarak kullanabileceğinin garantisni vererek yarı tamire evet diyorlar. Bu hatalar kullanıcınını şansına göre eninde sonunuda çıkmakta imiş. Kiminde 1 ayda, kiminde 2 senede,kiminde 5 senede...Bilginize Bu sebeplerden ötürü pavillon serisini ancak düşmanıma önerebilirim. Ciao
Arkadasim tam senin konuyla alakali bir sikayetimi ve sizlerin yardimiyla cözümlenmeyi bekleyen sorunumu anlatiyorum.
Laptobum hp pavilion dv 6000.Tipki senin anlattigin gibi uyari sesi veriyor,arasira aciliyor(bir ikikez denemede uyari sesi yerine keyfi yerine gelip aciliyordu.)
Her neyse garantisi gectigi icin ben bunu Ankara kizilayda bir laptop tamircisine verdim,ertesi günü aradi,sorun basta dedigimiz gibi ekran kartinda,neyse tamam dedim degistir,aksama dogru bir daha aradi. Laptobun anakartida degismesi gerek dedi.Her neyse ertesi günü yanina gittim,yeni aldigi anakarti o laptobuma monte ederken bende onu seyrettim.Ana kart compaq marka bir anakartti.Bazi vida kasa ile uyum saglamasada,sonunda laptobu toplayim calistirdik.Makina calismisti,denedim,bir sorun yoktu(ekran kartini yüklememek hic aklima gelmedi.Eve geldim,kardesim,saga sola cektikce donarak yer degistiren sayfayi gösterip niye ekran kartini yüklemediniz dedi.Dalginligima gelmis dedim.Simdi her neyse sorun simdi basladi.
Internette compaq marka anakarta sahip hp pavilion dv6000 laptobuma bir türlü ekran driverini bulamadim.Isin en aci tarafi oyun oynayamiyorum.
Yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar.
arkadaşlar dv6000 laptopta önce ekran pırpırlanmaya başladı. daha sonra yarısı karardı içindeki beyaz ışıklardan fayda yok gibi hareket ediyor. anlamadım sorun ne olabilir?
Kesinlikle tavsiye etmem.Başka cihazlara yönel. HP Dışında
+1000000 Verdiğin paraya yazık olur:) kendim kullanıyorum ramini 3 katına çıkarmış olsam da gerek ekran kartı, gerek işlemcisi, gerek hard diskiyle (üstelik sebebi anlaşılmaz hatalar veriyor) oldukça başarısız bir sistem. Ürünün fabrika çıkışına vista sistemi nasıl koyduklarını (1gb ramle piyasada çünkü) algılayabilmiş değilim. pavillion dv4-5-6 hatta 7 serisine yönel. onlar çok daha başarılı sistemler. Verdiğin paranın karşılığını da almış olursun. Kullanırken de haz duyarsın
Dip not; HP dışında yönelceksen ve PC istiyorsan kesinlikle acer öneririm. Lenovo da oldukça güzel sistemler üretiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: freddysis
arkadaşlar dv6000 laptopta önce ekran pırpırlanmaya başladı. daha sonra yarısı karardı içindeki beyaz ışıklardan fayda yok gibi hareket ediyor. anlamadım sorun ne olabilir?
içindeki beyaz ışıkları biraz açarmısın?
Bugün dv6000 in ekran kartini yükledim ama bu seferde interneti yavasladi laptobun.Evde kardesimin bilgisayarinin adslsinden wireless yardimiyla internete giriyorum bu arada.Sizce internetimin yavaslamasinin sebebi nedir?Kardesimin masaüstü bilgisayarinin interneti normal hizda.
iyi akşamlar... HP dv pavilion 6000 notebook pc'm var pil ile ilgili problem yasıyorum fısten cektıgım gıbı pc kapanıyo. satılık pıl ve ya yardımcı olabılecek arkadasların pm lerını beklıyorum... yan sanayı pıl olabılır onemlı olan ucuz olması sımdıden herkese tesekkur ederım..
Yeğenim yurtdışına çıkarken PV 9000 model notebook bıraktı bana fakat bilgilerini yedekleyemediği için HDD i söktü aldı. O zaman dikkat etmemiştim HDD i bağlayabilmek için bir parça gerekiyormuş. Aşağıda parçanın resmini koyuyorum GG da buldum bu resmi oradaki arkadaşa mesaj attım ama hala cevap gelmedi. Bu parçayı nereden ve nasıl temin edebilirim. Kızak ve power ile data bağlantı aparatı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.