merhaba arkadaşlar uzun yarın laptop alcam ama 1500 ytl ye kadar büççem var. bu iki laptop arasında karar kıldım sizce hangisi daha iyi ben son cıkan oyunları orta ayarda kasmadan oynuyabileceğim kaliteli bir laptop arıyorum garantisi bittiğinde parcalrının yenilenebileceği falan filan. bu iki laptop arasında ve varsa baska laptop önerilerin bilmek isterim.
SAMSUNG R522-Xs04TR
15,6" LED (16:9 Ekran) 320 GB 5400 Rpm Sabit Disk 4 GB (2x2048) Bellek 2.55 kg Ağırlık
Teknik Özellikler Performans İşletim Sistemi Windows Vista Home Basic Mimari Intel Centrino İşlemci Intel® Core™2 Duo T6600 (2.20 GHz) L2Cache 2 MB FSB 800 Mhz FSB Clock Speed 2.20 GHz Chipset Intel PM45 + ICH9M Bellek 4 GB (2x2048) Sabit Disk 320 GB, 5400 rpm S-ATA Grafikler Grafik İşlemci ATI MRadeon HD4650 Harici Grafik Hafıza 1 GB – DDR3 Ekran 15.6" LED HD (16:9, Gloss) Özellikler Boyutlar 376.0 x 255.8 x 31.3 ~37.2 mm Ağırlık 2,55 kg Optik sürücü Super Multi Dual Layer DVD+RW Ethernet 10/100/1000 Ethernet Kartı Kablosuz Erişim 802.11bg USB 2.0 yuvası 4 x USB 2.0 VGA Çıkışı Var TV çıkışı HDMI Dahili kamera Var (1.3 MP ) Dahili Mikrofon Var Pil 6 cell Primary Battery Bluetooth Yok Kart okuyucu 3-in-1 (SD, SDHC, MMC) Ses 3 W Stereo Speaker (1.5 W x 2) Kulaklık çıkışı Var Mikrofon girişi Var E-Sata Var Kapalıyken USB’den Şarj Etme Var Genişleme Yuvası Express Card (54 mm) Fax-Modem Yok Klavye 89 Tuşlu Q - Türkçe, Gümüş Tozu içeren AntiBakteriyel Kutu içeriği Kitapçık-Driver CD-Adaptör-Pil Hediye Çanta Garanti 2 yıl
Hp NX852EA
Klavye : Q Türkçe Mouse : TOUCH PAD Aile : HP Pavilion dv6-1125et İşlemci Cinsi : Intel Core2 Duo İşlemci T6600 2,2 Ghz, Düzey 2 önbellek 2 MB İşlemci Hızı : T6600 2,2 Ghz, Düzey 2 önbellek 2 MB Ön Bellek : 2 MB Bellek : 3072 MB DDR2 800 MHZ (1 X 2048MB - 1 X 1024MB) Maksimum Bellek ( MB) : 8 GB DDR2 Bellek Slot Sayısı : 2 (2 Dolu) Sabit Disk : 320GB SATA 5400RPM Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon HD 4650 1 GB atanan olmak üzere en çok 2303 MB toplam grafik belleği Ekran Boyutu : 15.6″ Ekran Tipi : Diagonal Yüksek Tanımlı HP Brightview Infinity Ekran Ekran Çözünürlüğü (DPI) : 1366 X 768 Optik Sürücü : Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW) Ses Kartı : 3B sound Blaster Pro 16 bit İşletim Sistemi : Windows® Vista Home Premium Faks Modem : Yok Network Kartı : Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000 Kamera : VAR Bluetooth : VAR Wireless : Var Ağırlık (kg) : 3.14kg Garanti ( Yıl, Açıklama) : 2 yıl garanti Pil Tipi - Ömrü : Li-ion - 2.5 saate kadar
bende bu ikisi arasında kaldım hp ısınıyomus birazda agır ama işte digeride samsıng hiç bilmiyom forumda konularıda okudum tek tek ama kararsızım genede....
Hp'nin ekran kartının saat hızı 550/667 MHz olarak geliyor, Samsung ise 600/800 MHz hızlarında gelmekte default olarak.
HP'ye o/c yapıp aynı hızlarda kullanılabilir tabii ki, ancak bu daha fazla ısı anlamına da gelir.
Samsung'ta artı olarak bunun dışında hafiflik ve led ekran göze çarpıyor.
HP'de iste Altec Lansing hoparlörler, media kumandası ve bluetooth gibi artılar var. Ayrıca Windows 7'ye ücretsiz geçiş imkanı da cabası.
Karar senin derim, ben bildiğim kadarıyla artı ve eksilerini yazdım.
quote:
Orjinalden alıntı: HaKaN18
Hp'nin ekran kartının saat hızı 550/667 MHz olarak geliyor, Samsung ise 600/800 MHz hızlarında gelmekte default olarak.
HP'ye o/c yapıp aynı hızlarda kullanılabilir tabii ki, ancak bu daha fazla ısı anlamına da gelir.
Samsung'ta artı olarak bunun dışında hafiflik ve led ekran göze çarpıyor.
HP'de iste Altec Lansing hoparlörler, media kumandası ve bluetooth gibi artılar var. Ayrıca Windows 7'ye ücretsiz geçiş imkanı da cabası.
Karar senin derim, ben bildiğim kadarıyla artı ve eksilerini yazdım.
sanırım samsungtada geçiş var ayrıca bluethooth çok önemli degil kumandanınıda bi onemi yok acıkcası zaten laptop ne kadar uzaktan bakabileceksinki ekrana ama samsung işte marka olarak dusundurmekte beni ayrıca hp zaten bana yatmıyor herkes sorunlu hp den ama samsungta işte su anda teknik servis durumu falan kalite acısından hp asus toshiba sony kalitesindemidir... yani aynı ozellikleri koysunlar aynı fiyata acer casper datron flan alınmaz ise ama su an sadece samsung ve hp de var tercih zor birde piyasada zaten urun bulunmamakta....
İki marka'yı da kullanan biri olarak kesinlikle samsung'u tavsiye ederim hp'den ne çektiğimi bir ben bir de ALLAH bilir veya şöyle söyleyeyim yarın atla okmeydanında ki hp servise git bir kaç saat otur hp'den vazgeçersin zaten.
zaten hp pek içime sinmiyordu ama işte samsung yeni olmasından dolayı şüpheleerim var ama samsung ideal gibi duruyor bulabilrsek bakalım tabi piyasada..