HP Pro 200 Renkli yazıcı var siyah rengin toneri bitti bende doldurmaya verdim,ilk zamanlar iyi yazıyordu yalnız şuan toner %40 dolu olmasına rağmen siyah renk silik yazıyor sallayınca biraz düzeliyor sonra gene bozuluyor yardımlarını bekliyorum. Birde renkli yazdırmaya kapatmak istiyorum nasıl yapabilirim,renkli fotokopiyi kapattım ama renkli yazmayı kapatamadım.
konu güncel
quote:
Orijinalden alıntı: By Cambaz
HP Pro 200 Renkli yazıcı var siyah rengin toneri bitti bende doldurmaya verdim,ilk zamanlar iyi yazıyordu yalnız şuan toner %40 dolu olmasına rağmen siyah renk silik yazıyor sallayınca biraz düzeliyor sonra gene bozuluyor yardımlarını bekliyorum. Birde renkli yazdırmaya kapatmak istiyorum nasıl yapabilirim,renkli fotokopiyi kapattım ama renkli yazmayı kapatamadım.
tonerinizi sallayıp taktığınızda biraz düzeliyor demişsiniz . ohalde içinde toz kalmamıştır. içinde toz az kaldığında manyetik rollera tozun yığıldığı bölgeden yapışıp diğer tarafta toz kalmadığından manyetiğe toz yapışmaz veya az yapışır. bundan dolayıda silik yazar salladığınızda içindeki toz tancikleri havalanıp manyetiğe yapışır buda birkaç sayfa daha iyi çıktı almanızı sağlar. çip %40 gösterip silik yazdığından toneriniz tam dolmamış olabilir. zira çip içindeki toza göre seviye belirtmez içindeki tozu görmez içinde olması gereken toz miktarına göre azalır. renkli yazmasını engellemek için her modelde bu özellik olmayabiliyor belki vardır ama henüz kurcalama fırsatım olmadı menüsünde biraz gezinirseniz varsa bulursunuz.