Asus ve MSI ın olmadığı bir listeyi pek inandırıcı bulmadım.. HP pazardan en fazla pay alan firma olabilir çünkü ucuz çözümler üretiyor. Her eve mutlaka bir HP girmiştir kışın ısıtıcı olarak kullanılabilme özelliği çok kullanışlıdır.. 90+ derecelik yaydığı ısı ile odanız kısa süre içerisinde sıcacık olur |
HP ve Lenovo dizüstü pazarının yarısına hakim (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
hocam 3 yıldır masanın üzerinde şarjda duruyor hala yüzde 91 batarya ömrüne sahip. Herhangi özel bir çabam olmadı masaüstü pc gibi kullanıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ProStr33t
Bu mesaj silindi.asus alırken gidipte en ucuzunu almıyorum. ayrıca şikayetvar.com a bakıyorum yada youtube a "asus xxx(modeli) issue" "asus xxx problem" yazıp videolara bakıyorum. ve hp de 100 arıza asusta apple da 20 arıza videosu şikayeti var diye apple da arıza daha azmış demiyorum. neticede her markada arıza olur, burada esas baktığım 3000 ürün satmış 100 arıza olmuş. diğeri ise 300 ürün satmış 20 arıza olmuşsa 20 arıza 2 kat daha fazla gibi orantı çıkarıp ona göre marka model seçiyorum.
herkesten bunu yapmasını bekleyemem tabi bu biraz benim mesleki işim. ama diyorumki asus kaç ürün sattı kaç ürün arıza verdi. acer kaç ürün sattı kaç arıza verdi. mesela bende aşağı yukarı her aldığım samsunglarda(en üst seri dışında) hepsi servis gördü. lg her aldığım ürün servis gördü. 4000 liralık 6000 liralık çamaşır makinesi bulaşık makinesi de dahil. hatta bulaşık makinesi paslanmaz metali delindi. 4 yıl sonra para iadesi yaptılar. ama 4 yıl öncesinin fatura bedeli kadar. yedek parça parasına gitmiş oldu. elektrolüks yanından geçmem. her parçası arıza yapıyor ve parçaları çok pahalı ayrıca haftalarca bekliyorsun yurtdışından geldin. diyeceğim şu ki asusta hiç arıza yaşamadım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Klise Adamİyiki de görmemişsin çünkü hem Asus leş hem servisi leş
Alıntıları Gösterhocam asus hepsibirarada bilgisayar kullanıyoruz memnunuz. tam yükte ekran kartı 70 derece, çipi 50 dereceyi geçmiyor ve fan sesi yok. asus gtx1080 ekran kartı 4 yıldır kullanıyorum. asus anakart maksimus serisi 2013den beridir tık demedi. asus cd dvd yazıcı tık demedi. gaming klavye fare tık demedi. asus modem tık demedi. airties modem bozuldu değişti, tplink vr600 modem bozuldu değişti. yani çamaşır makinesi çıksa asusun gider onuda alırım. samsung lg toshiba her şeyi bozuldu neredeyse. toshiba zaten komple el değiştirdi. hiç şaşırmadım. samsung da rotschild ailesine geçti, daha hapı yuttuk her türlü dalavereyi çevirirler. belkide hisseleri yüksekten satıp kasıtlı batırırlar. samsonite marka valiz alim ömürlük dedim şikayetvar ı bir okudumki 100 lira verilmez. 2 sene sonra millet parası ile parça alamıyor. heleki bazı modellerinin neredeyse hepsinde tekerlek kırıyor. kimisi patlıyor kullanıcı hatası diyorlar. yani 3000 liralık valiz ile 300 liralık valizin patlamasını aynı kefeye koyuyor samsonite markasının servisi. yani asus bunlar arasında gözümde üst ligdedir.
benim aldığım yada kullandığım markalarda bozulma oranı şöyle:
samsung= %80
lg= %100
elektrolüx= %100
tefal= %100 tencere tavasına kadar. karaca 10 basar tefale.
sony= %10 1999da aldığım sony teyp halen kullanıyorum.
vestel= %20 10 üründen 2si servis gördü. tartısından kahve makinesine kadar.
arçelik beko= %20
toshiba= %50
lacie= %60
asus= %0
airties= %80
tplink= 60
böyle gider....
-
lenovo hakkediyor kullanıyorum gayet memnunum da
-
Saydiniz mi hocam?,sizin sayiniza gore asus ve msi fazla mi cikti?.
Asus ve msi yoklari oynuyor notebook pazarinda.Sonlari samsung,toshiba,sony gibi olacaga benziyor.
Ulkemizde hp nin hep alt modelleri satildigi icin orta ve ust seviye hp ler bilinmiyor o yuzden de kotu bir izlenim yaratti zamaninda.
Aynen saydım bizim evden 2 Asus 1 HP çıktı. Bu sebeple Asus çok daha fazla satmış olmalı
-
hp nasıl hakim oldu ya. Ateş gibi yanıyor Hp
-
Hp pc ler çok kaliteli ve sağlam
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kurumsal alanda HP Elitebook, Probook ve Zbook gibi serileri var. Bu ürünler kesinlikle bu şekilde ısınmıyor. Bence pazar payı da bu ürünlerden geliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheShadow
Kurumsal alanda HP Elitebook, Probook ve Zbook gibi serileri var. Bu ürünler kesinlikle bu şekilde ısınmıyor. Bence pazar payı da bu ürünlerden geliyor.Evet bence de kurumsal satışlardan topluyor piyasayı yoksa kimse özellikle omen almak istemez.
Ama tabi bütün markaların kurumsal laptopları kaliteli oluyor zaten. Bence asıl iş gaming,render makinesini kaliteli yapmakta
Lenovo harici bilgisayar almam. Çok iyi bilgisayar Lenovo
-
Anlaşılan modele göre çok değişiyor sağlamlık durumu. Markayı öven de var söven de. Ben de kendimce yorumlarımı yapayım:
2012 yılında aldığım ASUS Notebook hala takır takır çalışıyor 1 kez olsun servis yüzü görmedi. Malzemesi de çok kaliteli.
2016 yılında aldığım Lenovo Notebook'tan memnun değilim. Çok fazla kasma donma var, ısınma pek yok. Malzeme kalitesi olarak kötü.
Bu yılın başında aldığım HP Notebook'tan çok memnunum. Isınma var ama makul seviyede. Ayrıca bilgisyarın sol tarafı her zaman soğuk.
Bu yılın başında 3.500 TL karşılığında GTX1650 ve Ryzen 5'li versiyonunu almıştım. O zamanlar diğer markalar 4.500-5.500 bandında GTX1050'li bilgisayarlar satıyordu.
HP'yi genel olarak ben de sevmem ancak fiyat/performans olarak memnunum. Param olsa tercih eder miyim derseniz etmem.
-
Lenovo yoga kullanıyorum 2015'den beridir nazar değmesin hala taş gibi :)
-
Yıllar önce bi Hp pavilion almış biri olarak hp kalitesizliği ve servisin ilgisizliğini acı tecrübe ettikten sonra kimseye hp önermiyorum.
-
Oldukça normal zaten kaliteli bilgisayarlar
-
Lenovo Thinkpad ve Thinkbook serilerinden şaşmayın!
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X