Şimdi Ara

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.141
Cevap
1
Favori
65.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar , 5 dakika önce , netsipariş'ten kredi kartına 2 taksit (320 * 2 = 640 ytl.) olarak siparişimi verdim. 2-3 gün içinde sanırım elime geçer. Bu lcd'yi seçmemde , bu konunun çok faydası oldu. Bu konuyu görmese idim Samsung 226bw alacaktım. Yorumlarını esergemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Bugün Teknosada HP'nin 19" wide parlak ekranını az bişey kurcalama imkanım oldu bir fikir edinmek için, native çözünürlüğünün haricinde masaüstünde tamamen çamur rezalet bi görüntüsü var yazılar zor okunuyor gerçi bütün tn panellerde bu mevcut ama native çözünürlüğünde gayet güzel ve yazılar oldukça okunaklı. Daha sonrasında Mavi bilgisayara gittim, belki HP 22" ile Samsung 22" yi karşılaştırabilirim diye fakat HP 22" yoktu orada, bende parlak ekranın tüm dezavantajlarını orada görebildim Philips farkı ile:) Bir arkadaşın dediği gibi "hiç mi evinizde tüplü monitör yada tv yokmu" diye benzetme yapmıştı bu aklıma geldi fakat o arkadaş çok yanılmış çünkü oradaki Philips multimedya 19" parlak ekranda kendimi olduğum gibi görebilirken tüplü LG monitörden kendimi sadece silüet şeklinde görebildim yani parlak ekran gerçekten tam parlak ekran ayna gibi tabi tepemdeki spotlarında çok etkisi vardı. Bu doğrultuda parlak ekran alacak arkadaşlar bende dahil, monitörü koyacağımız ortamın ışık yansımalarını çok iyi hesap etmeleri gerekiyor, neticede 650 ytl az bir para değil. Bu arada bilgisi olan bir arkadaş varsa, HP'nin bu modelinin parlak olmayan modeli gelebilir mi? Eğer gelmeyecekse bu monitörü sırf 1:1 pm için alacağım wide desteklemeyen oyunları oynayabilmek için. Malum diğer 22" lerde bu özellik yok. Umarım yarın gideceğim mağazalarda Samsung 22" ve HP 22" yi yan yana görebilme imkanım olur.

• arkadaşlar bugün monitörü inceleme şansım oldu. gerçekten çok mu çok hoşuma gitti ürün. benimki yanında inanın hiçmi hiç hoş durmuyor. parlaklığa gelince kesinlikle rahatsız etmiyor bundan emin olabilirsiniz. ayrıca alet hakikaten can alıcı duruyor. gönül rahatlığı ile alınabilir. simdi bende viewsonici satıp birtane yerleştircem masama bu parlak çocuktan hayırlısıyla....
  • quote:

Orjinalden alıntı: apollonx

Bugün Teknosada HP'nin 19" wide parlak ekranını az bişey kurcalama imkanım oldu bir fikir edinmek için, native çözünürlüğünün haricinde masaüstünde tamamen çamur rezalet bi görüntüsü var yazılar zor okunuyor gerçi bütün tn panellerde bu mevcut ama native çözünürlüğünde gayet güzel ve yazılar oldukça okunaklı. Daha sonrasında Mavi bilgisayara gittim, belki HP 22" ile Samsung 22" yi karşılaştırabilirim diye fakat HP 22" yoktu orada, bende parlak ekranın tüm dezavantajlarını orada görebildim Philips farkı ile:) Bir arkadaşın dediği gibi "hiç mi evinizde tüplü monitör yada tv yokmu" diye benzetme yapmıştı bu aklıma geldi fakat o arkadaş çok yanılmış çünkü oradaki Philips multimedya 19" parlak ekranda kendimi olduğum gibi görebilirken tüplü LG monitörden kendimi sadece silüet şeklinde görebildim yani parlak ekran gerçekten tam parlak ekran ayna gibi tabi tepemdeki spotlarında çok etkisi vardı. Bu doğrultuda parlak ekran alacak arkadaşlar bende dahil, monitörü koyacağımız ortamın ışık yansımalarını çok iyi hesap etmeleri gerekiyor, neticede 650 ytl az bir para değil. Bu arada bilgisi olan bir arkadaş varsa, HP'nin bu modelinin parlak olmayan modeli gelebilir mi? Eğer gelmeyecekse bu monitörü sırf 1:1 pm için alacağım wide desteklemeyen oyunları oynayabilmek için. Malum diğer 22" lerde bu özellik yok. Umarım yarın gideceğim mağazalarda Samsung 22" ve HP 22" yi yan yana görebilme imkanım olur.

görüntünün çamur gibi görünmesi monitörden değil.satıcılar görüntüyü monitörlere 1-2 yerden dağıtıcıyla veriyorlar.bazıları güzel görünürken bazıları iğrenç görünüyor.senin verdiğin tepkiyi ben de bimeks de samsung 226 için vermiştim.ama sonra vatanda gördüm ve gerçekten alakası bile yoktu.bimeks te o kadar kötü duruyordu ki bedava verseler alıp kullanmam diyebilirim.ama aslında alakası yokmuş.hatta bunu 1-2 sayfa geride yazmıştım.bi de parlama olayına gelince ekran siyah değilken parlama yok.sadece siyahken az bi parlama oluyor.o da dikkat edene.benim için parlak ekrqanın avantajları daha ağır bastı görüntü farkını ve renk canlılığını görünce.tabi bu kişiden kişiye değişir.bi de "spottan olabilir " demişsin,ama benim odamda da tavanda 3 tane spot var.üstelik oda küçük ve ışıkalr monitöre yakınlar.hatta spotlardan ortadaki direkt monitöre bakıyor yukardan.ama ben parlamadan şikayet edilecek bişey görmüyorum.tabi bu görsel olay kişiden kişiye değişebilir.

• quote:

görüntünün çamur gibi görünmesi monitörden değil.satıcılar görüntüyü monitörlere 1-2 yerden dağıtıcıyla veriyorlar.bazıları güzel görünürken bazıları iğrenç görünüyor.senin verdiğin tepkiyi ben de bimeks de samsung 226 için vermiştim.ama sonra vatanda gördüm ve gerçekten alakası bile yoktu.bimeks te o kadar kötü duruyordu ki bedava verseler alıp kullanmam diyebilirim.ama aslında alakası yokmuş.hatta bunu 1-2 sayfa geride yazmıştım.bi de parlama olayına gelince ekran siyah değilken parlama yok.sadece siyahken az bi parlama oluyor.o da dikkat edene.benim için parlak ekrqanın avantajları daha ağır bastı görüntü farkını ve renk canlılığını görünce.tabi bu kişiden kişiye değişir.bi de "spottan olabilir " demişsin,ama benim odamda da tavanda 3 tane spot var.üstelik oda küçük ve ışıkalr monitöre yakınlar.hatta spotlardan ortadaki direkt monitöre bakıyor yukardan.ama ben parlamadan şikayet edilecek bişey görmüyorum.tabi bu görsel olay kişiden kişiye değişebilir.

Dostum haklısın dikkat ettiğinde kafaya takılacak ayrıntılar bunlar, malum bizde bu monitörü istediğimiz için o kadı kızındaki kusurları görmek istiyor insan. Bu arada benim kıyasladığım HP 19" wide çoklu monitör aparatına bağlı değildi standtta tek kurulmuş mouseyla millet kurcalasın die bekliyordu, bende çözünürlüklerini falan kurcaladım ve diğer çözünürlüklerde diğer TN paneller gibi kötüydü ama native çözünürlükte çok iyiydi. Ben mesela monitörde yüzümü görmeye alışık olmadığım için bir garip geldi doğrusu, he bu monitörden vazmı geçtim? Hayır. Ama diğer alacak arkadaşlar bunuda düşünmeli çünkü aydınlık ortamda arka plandakileri dikkatli bakınca çok iyi görebilme olasılığınız var, yani arkada bile gözünüz olacak bu şekilde:) Ama görüntü kalitesi kesinlikle çok güzel samsung 226bw yanında sönük kalıyor. Bu arada "trimaxsahinabi" 4:3 destekleyen bir oyunu 1:1 pm şeklinde oynarken bi foto çekip ekleyebilirmisin zahmet olmazsa?

• Bu akşam bir aksilik çıkmassa 1280x1024, 1024x768 vs bilimum 1680x1050 nin altında çözünürlüklerle 1:1 pm in nasıl olduğunu gösteren resimler ekleyeceğim. ( Şimdiye kadar çoktan eklemiştim ancak foto mak. hanımla beraber tatilde. ) Benden önce birileri koyarsa ne ala..
  • quote:

Orjinalden alıntı: marstazaman

quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Marstazaman:

ALINTI:

"Teşekkürler cevap için ancak aslında benim sormak istediğim tam olarak bu değildi.

1680X1050 gibi 16:9 formatı bir çözünürlükten, 1024X768 gibi 4:3 formatı bir çözünürlüğe getirince görüntünün format değişikliğine bağlı bozulmasından ziyade, ben 1680x1050 den, yine 1440x900 gibi 16:9 formatı bir çözünürlüğe getirince görüntü kalitesinin nasıl etkilendiğini sormaya çalışmıştım...

Bu tarz, yine widescreen ama daha düşük çözünürlüklerde(mesela 1280x800 vs..) görüntü kalitesi nasıl değişiyor acaba?

Siz veya diğer kullanıcı arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. "

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sonuçta LCD monitörlerde native çözünürlüğün dışına çıkıldığı zaman görüntüde illaki bozulma olur. Tabi 1:1 pm olmayan modellerde...Çünkü bu monitörler bir nevi zoom yaparak ekrana bu görüntüyü verirler. Bu monitörler zoom yapabilir ama downscale yapamazlar mesela. Bu sebeptendirki 1920x1080 çözürülüğü hiçbir 22 inç gösteremez.

1:1 pm olan bir 22 inç monitörde 1280x800 açtığınız zaman sağda solda boşluklar bırakarak bu çözünürlüğü ekranın ortasında size bozulma olmadan verir. Ama tam ekran görmek isterseniz o zaman zoom yapacağından illaki bozulma olur. Ne marka olursa olsun sonuç aynıdır.

Sonuç olarak HP 1:1 pm ile boşluklar bırakarak bu çözünürlüğü size verebilir. Bu özellik başka hiçbir 22 inç de olmadığı için HP ön plana çıkıyor. Ama yok ben tam ekran isterim derseniz bozulma olması kaçınılmazdır.

Monitörümü aldım sonunda bende. Ayrıntılı bilgiler için teşekkür ederim, karar vermemde etkili oldular...

Hayırlı olsun, yardımcı olabildiysem ne mutlu...

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 25 Temmuz 2007; 12:39:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: apollonx

quote:

Dostum haklısın dikkat ettiğinde kafaya takılacak ayrıntılar bunlar, malum bizde bu monitörü istediğimiz için o kadı kızındaki kusurları görmek istiyor insan. Bu arada benim kıyasladığım HP 19" wide çoklu monitör aparatına bağlı değildi standtta tek kurulmuş mouseyla millet kurcalasın die bekliyordu, bende çözünürlüklerini falan kurcaladım ve diğer çözünürlüklerde diğer TN paneller gibi kötüydü ama native çözünürlükte çok iyiydi. Ben mesela monitörde yüzümü görmeye alışık olmadığım için bir garip geldi doğrusu, he bu monitörden vazmı geçtim? Hayır. Ama diğer alacak arkadaşlar bunuda düşünmeli çünkü aydınlık ortamda arka plandakileri dikkatli bakınca çok iyi görebilme olasılığınız var, yani arkada bile gözünüz olacak bu şekilde:) Ama görüntü kalitesi kesinlikle çok güzel samsung 226bw yanında sönük kalıyor. Bu arada "trimaxsahinabi" 4:3 destekleyen bir oyunu 1:1 pm şeklinde oynarken bi foto çekip ekleyebilirmisin zahmet olmazsa?

fotoğraf olayına giremiyorum ne yazıkki;fot. makinesi kuzenimle tatile gitti.(gerçi döndüler ama fot. mak. hala gelmedi.dandik çin malı bi fot. mak. ımız vardı o da gitti galiba )...ben de senin gibi 19" olan hp yi görerek aldım 22" i.çünkü hiçbiryerde yoktu 22"....19 luklar hp nin sisteme bağlı olarak sergileniyordu...

• aslında bu yansıma olayında şöyle bir durum söz konusu. bildiğiniz gibi odaklama ve netlik için alan derinliği diye bir kavram vardır. ve bu odaklanma konusu baktığınız nesnenin göze olan uzaklığına göre değişir ve otomatik olarak ayarlanır. (aynı durum fotoğraf makinelerinde de vardır)
    şimdi bu ekrandan yansıyan görüntülere gelirsek. eğer tam ayna gibi bir durum değil de daha hafif bir yansımadan bahsediyorsak ekrnda 2 farklı görüntü var demektir. İlki normal monitörün verdiği görüntü, ikincisi ise arkamızdaki yada odadaki diğer nesnelerin ekrandaki yansıma görüntüsü. ancak bu iki görüntünün odaklanma mesafeleri birbirinden farklıdır. yani monitör görüntüsü yaklaşık 0.5 m gibi bir mesafeden bize ulaşırken ve onu görebilmek için gözümüzün bu oranda bir odaklama yapması gerekirken, ekrandan yansıyan görüntü sanki 2-3 metreden geliyormuş gibi olur ve odaklama içinde gözümüz bu mesafeleri kullanır. demek istediğim eğer siz ekrana bakarken bu iki görüntüden hangisini görmeye çalışırsanız gözünüz o görüntüye ve mesafesine odaklanacak ve diğer görüntüyü neredeyse görmez olacaksınızdır. isterseniz bunu bir deneyin. aynı ekranda isterseniz büyük oranda monitör görüntüsünü izleyebildiğiniz gibi küçük bir odaklanma ile büyük oranda görüntüyü değil de yansımayı da izliyebilirsiniz. tabi bu söylediklerim tamamen siyah renklerin hakim olduğu ve gerçekten ağır yansımaları kapsayan görüntüleri içrmiyor.
    çok fazla titizlenen ve buluttan nem kapan kişilerin gözü yansıma görüntülerine daha çok odaklanıyor olabilir

• ya arkadaşlar bende bu monitörü almak istiyorum ama sizlere sormak istediğim bir şey var benim bir dizütü bilgisayarım var ve DVI çıkışı yok makinenin özellileri şöyle :

İşlemci: Intel Core 2 Duo işlemci T5500 (1,66Ghz, 667Mhz FSB)
    Sistem Belleği: 512 MB DDR-2 SDRAM
    Sabit Disk: 80 GB
    Grafik Kartı: 128 MB Intel GMA paylaşımlı
    Ekran: 15,4'' WXGA TFT LCD parlak ekran
    Optik Sürücü: DVD Multi Drive
    Ethernet Kartı: Entegre 10/100 Ethernet
    Modem: Entegre 56K modem
    Ses: Onboard
    Klavye-: Q Türkçe
    Mouse: TouchPad
    İşletim Sistemi -: Microsoft Windows XP Home Edition (Türkçe)
    Diğer Özellikler: Wireless 802,11b/g, /Bluetooth/1,3 mp bütünleşik kamera

en çok merak ettiğim konu da bu ekran kartı ile çözünürlükte sorun yaşarmıyım yani tam çözünürlükte kullanabilirmiyim benim için en önemli olay şu an bu deneyen kullanan varsa bilgilendirirse çok ama çok sevinirim :)

• quote:

Orjinalden alıntı: melrock

aslında bu yansıma olayında şöyle bir durum söz konusu. bildiğiniz gibi odaklama ve netlik için alan derinliği diye bir kavram vardır. ve bu odaklanma konusu baktığınız nesnenin göze olan uzaklığına göre değişir ve otomatik olarak ayarlanır. (aynı durum fotoğraf makinelerinde de vardır)
    şimdi bu ekrandan yansıyan görüntülere gelirsek. eğer tam ayna gibi bir durum değil de daha hafif bir yansımadan bahsediyorsak ekrnda 2 farklı görüntü var demektir. İlki normal monitörün verdiği görüntü, ikincisi ise arkamızdaki yada odadaki diğer nesnelerin ekrandaki yansıma görüntüsü. ancak bu iki görüntünün odaklanma mesafeleri birbirinden farklıdır. yani monitör görüntüsü yaklaşık 0.5 m gibi bir mesafeden bize ulaşırken ve onu görebilmek için gözümüzün bu oranda bir odaklama yapması gerekirken, ekrandan yansıyan görüntü sanki 2-3 metreden geliyormuş gibi olur ve odaklama içinde gözümüz bu mesafeleri kullanır. demek istediğim eğer siz ekrana bakarken bu iki görüntüden hangisini görmeye çalışırsanız gözünüz o görüntüye ve mesafesine odaklanacak ve diğer görüntüyü neredeyse görmez olacaksınızdır. isterseniz bunu bir deneyin. aynı ekranda isterseniz büyük oranda monitör görüntüsünü izleyebildiğiniz gibi küçük bir odaklanma ile büyük oranda görüntüyü değil de yansımayı da izliyebilirsiniz. tabi bu söylediklerim tamamen siyah renklerin hakim olduğu ve gerçekten ağır yansımaları kapsayan görüntüleri içrmiyor.
    çok fazla titizlenen ve buluttan nem kapan kişilerin gözü yansıma görüntülerine daha çok odaklanıyor olabilir

mükemmel açıklamişsın.tamamen katılıyorum.olay aslında kişinin beyninde bitiyor.neyi görmek için çaba sarfederseniz onu görürsünüz.kalkıp acaba görüntüm yansıyor mu diye bakarsanız monitöre kendinizi (siyah ekranda) kendinizi görürsünüz.ama seyrettiğiniz filme ve oynadığınız oyna bakarsanız sadece görmeniz gerekeni görürsünüz.

• Arkadaşlar ben de aranıza katıldım . Samsung 226bw panel olayından dolayı bir türlü içime sinmemişti .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symphonyx -- 25 Temmuz 2007; 22:24:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghostf16

ya arkadaşlar bende bu monitörü almak istiyorum ama sizlere sormak istediğim bir şey var benim bir dizütü bilgisayarım var ve DVI çıkışı yok makinenin özellileri şöyle :

en çok merak ettiğim konu da bu ekran kartı ile çözünürlükte sorun yaşarmıyım yani tam çözünürlükte kullanabilirmiyim benim için en önemli olay şu an bu deneyen kullanan varsa bilgilendirirse çok ama çok sevinirim :)

arkadaşlar cevap veren bi arkadaş olursa sevinecem her türlü fikre ve görüşe açık bi insanım bide bunların dışında analog girişi ile kullanan varsa belirtirse görüşlerini eminmki bir çok kişinin kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldıracaktır mesla benim notebookda da görüldüğü gibi DVI ggiriş yok ne yazıkkki sorunn yaşarmıyım çok merak ediyorum...

• quote:

quote:

ya arkadaşlar bende bu monitörü almak istiyorum ama sizlere sormak istediğim bir şey var benim bir dizütü bilgisayarım var ve DVI çıkışı yok makinenin özellileri şöyle :

arkadaşlar cevap veren bi arkadaş olursa sevinecem her türlü fikre ve görüşe açık bi insanım bide bunların dışında analog girişi ile kullanan varsa belirtirse görüşlerini eminmki bir çok kişinin kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldıracaktır mesla benim notebookda da görüldüğü gibi DVI ggiriş yok ne yazıkkki sorunn yaşarmıyım çok merak ediyorum...

dostum ben notebook vga çıkıştanda deneme yaptım bilgin olsun. alet gayet güzel çalışyor. nvidia 6200 128mb paylaşımlı ekran kartı var notebookta ve problem çıkartmadı. direk ayarlıyorsun 1680*1050 ye deli gibi kullanıyorsun.

• oo uzun zamandır girmiyordum konuma ama bayağı hp kullanıcısı artmış..güle güle kullansın herkes
  • quote:

Orjinalden alıntı: woswos72

oo uzun zamandır girmiyordum konuma ama bayağı hp kullanıcısı artmış..güle güle kullansın herkes

Kısmetse bende Cumartesi sipariş geçicem, aklımı çelen bir başka monitör olmazsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

quote:

Orjinalden alıntı: woswos72

oo uzun zamandır girmiyordum konuma ama bayağı hp kullanıcısı artmış..güle güle kullansın herkes

Kısmetse bende Cumartesi sipariş geçicem, aklımı çelen bir başka monitör olmazsa

valla 22 serisinde aklını çelecek bir ürün olmaz gibi geliyor bu saaten sonra. hayırlısı ile alırsın insallah.

bide ben cıkarayım su viewsonici atlayacam buna direk.

• quote:

Bu akşam bir aksilik çıkmassa 1280x1024, 1024x768 vs bilimum 1680x1050 nin altında çözünürlüklerle 1:1 pm in nasıl olduğunu gösteren resimler ekleyeceğim. ( Şimdiye kadar çoktan eklemiştim ancak foto mak. hanımla beraber tATIlde. ) Benden önce birileri koyarsa ne ala..

BLoWeR resimleri sabırsızlıkla bekliyorum:)
  • Arkadaşlar ,
    Salı akşamı saat 20:00 gibi netsiparis.com'a HP 'mi sipariş etmiştim. Ürünü dün (çarşamba) kargoya vermişler. Bugün (perşembe) , büyük bir ihtimalle kargonun elime geçmesi lazım. Çok heyecanlıyım. Acaba nasıl birşey ? Film izlerken nasıl keyif alıcam ? Bu arada birşey sormak istiyorum. 2 ay boyunca Asus P5B-VM olan anakartımın onboard ekran kartı ile idare edicem. Hp 'm ile ekran kartım arasında problem yaşamam di mi ?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.