Şimdi Ara

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.141
Cevap
1
Favori
65.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: BLoWeR

http://imajr.com/DSC_3623_228731

http://imajr.com/DSC_3624_228732

1. resimde 1:1 pm etkin değil
    2. resimde 1:1 pm etkin

Resimler 1280x1024 çözünürlükte alındı.

Görüntü ayarları :

Renkler: kırmızı yeşil mavi 125 de (yani tam %50)
    Parlaklık : 10
    Kontrast : 70

Teşekkürler blower işte bunu bekliyordum.Yalnız bişey dikkatimi çekti 2. resimde yani 1:1 pm etkinken pikseller çok belli oluyor.1. resimde belli olmuyor neden acaba.Resimlerin üzerine tıklayın büyütün görüceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 28 Temmuz 2007; 17:16:23 >

• O benim makineden kaynaklanıyor. Foto Makinesinden. Ekranda pixel filan yok halbuki...

1280x720 ve 1680x1050 2 resim daha ekledim.

http://imajr.com/DSC_3625_230942 ...İyi bakarsanız ekranın 4 tarafından da küçültme yaptı.

http://imajr.com/DSC_3626_230943 Buda full...

Birde benim görüntü ayarlarım yukarda yazdığım gibi fabrika değerleriyle alakası yok.
    Sizlerde parlaklık ve renkler sonuna kadar açıksa renkler çok abartı parlak oluyo. Ben o şeklide sevmiyorum.
    Sizin ayarları yazarmısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 28 Temmuz 2007; 23:17:33 >

• Tamam o zaman sorun yok gerçekten güzel bir monitör güle güle kullanın.
  • 1:1 pm nasıl etkinleştiriyoruz?
  • MOnitörden,

Menu-->Image Control-->Custom Scaling-->Fill to Aspect Ratio-->Save and Return---->> Exit
  • arkadaşlar bugün bursa'da yeni açılan vatan bilgisayara gittim aklımdaki monitörleri çalışır halde görebilmek için.samsung 226bw,206bw ve HP w2207 modellerini inceleme fırsatım oldu.önce 226 bw ve 206bw modellerini bilgisayara bağlattım.ikisinide sırayla aynı sisteme bağladılar.aynı çözünürlükte nokta aralığı yüzünden iki monitör gerçekten çok farklı.226bw 0,28 nokta aralığına sahipken 206bw 0,25 nokta aralığına sahip ve bu gerçekten gözle görülür sonuçlara yol açıyor.kısa süren incelememde 226bw yi direk eledim.kararımı vermiş gibiydim hatta fiyat konusunda falanda anlaştık derken birden HP w2207 yi gördüm.parlak ekranıyla onu alma beni al diyordu sanki HP sisteme bağlı olarak baya bi kurcaladım.vatanın o bol spotlu mağazasında parlaklık hiç rahatsız etmedi beni.samsungun incelediğim modellerine göre görüntü kalitesi kat kat daha iyi.tabi bunda sistemdeki ekran kartınında büyük payı war çünkü samsungları bağladıkları sistemin ekran kartı vasat bişiydi.neyse sonuca geleyim arkadaşlar en son karar olarak HP w2207 almaya karar verdim.fakat vatanda HP monitörler sadece HP sistemlerle birlikte satılıyormuşo yüzdende elim boş olarak geri döndüm.internette araştırdım ama bulamadım bursada bu monitörü inceleyerek test ederek alabileceğim bi yer warmı?yoksa internettenmi sipariş vermek zorundayım?ve internetten sipariş için tavsiye edeceğiniz siteler hangileri?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: XanderJR

arkadaşlar bugün bursa'da yeni açılan vatan bilgisayara gittim aklımdaki monitörleri çalışır halde görebilmek için.samsung 226bw,206bw ve HP w2207 modellerini inceleme fırsatım oldu.önce 226 bw ve 206bw modellerini bilgisayara bağlattım.ikisinide sırayla aynı sisteme bağladılar.aynı çözünürlükte nokta aralığı yüzünden iki monitör gerçekten çok farklı.226bw 0,28 nokta aralığına sahipken 206bw 0,25 nokta aralığına sahip ve bu gerçekten gözle görülür sonuçlara yol açıyor.kısa süren incelememde 226bw yi direk eledim.kararımı vermiş gibiydim hatta fiyat konusunda falanda anlaştık derken birden HP w2207 yi gördüm.parlak ekranıyla onu alma beni al diyordu sanki HP sisteme bağlı olarak baya bi kurcaladım.vatanın o bol spotlu mağazasında parlaklık hiç rahatsız etmedi beni.samsungun incelediğim modellerine göre görüntü kalitesi kat kat daha iyi.tabi bunda sistemdeki ekran kartınında büyük payı war çünkü samsungları bağladıkları sistemin ekran kartı vasat bişiydi.neyse sonuca geleyim arkadaşlar en son karar olarak HP w2207 almaya karar verdim.fakat vatanda HP monitörler sadece HP sistemlerle birlikte satılıyormuşo yüzdende elim boş olarak geri döndüm.internette araştırdım ama bulamadım bursada bu monitörü inceleyerek test ederek alabileceğim bi yer warmı?yoksa internettenmi sipariş vermek zorundayım?ve internetten sipariş için tavsiye edeceğiniz siteler hangileri?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba geçen hafta açılışı olduğu gün bende gittim Vatan Computera çalışan eleman sistemle birlikte satıldığını eğer istersem stokta fazladan bulunan 4 adetten birisini vereceğini söyledi, ben fiyatı fazla bulunca almaktan vazgeçtim. Hepsiburada.com dan 705 YTL ye satın aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 30 Temmuz 2007; 18:04:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

quote:

arkadaşlar bugün bursa'da yeni açılan vatan bilgisayara gittim aklımdaki monitörleri çalışır halde görebilmek için.samsung 226bw,206bw ve HP w2207 modellerini inceleme fırsatım oldu.önce 226 bw ve 206bw modellerini bilgisayara bağlattım.ikisinide sırayla aynı sisteme bağladılar.aynı çözünürlükte nokta aralığı yüzünden iki monitör gerçekten çok farklı.226bw 0,28 nokta aralığına sahipken 206bw 0,25 nokta aralığına sahip ve bu gerçekten gözle görülür sonuçlara yol açıyor.kısa süren incelememde 226bw yi direk eledim.kararımı vermiş gibiydim hatta fiyat konusunda falanda anlaştık derken birden HP w2207 yi gördüm.parlak ekranıyla onu alma beni al diyordu sanki HP sisteme bağlı olarak baya bi kurcaladım.vatanın o bol spotlu mağazasında parlaklık hiç rahatsız etmedi beni.samsungun incelediğim modellerine göre görüntü kalitesi kat kat daha iyi.tabi bunda sistemdeki ekran kartınında büyük payı war çünkü samsungları bağladıkları sistemin ekran kartı vasat bişiydi.neyse sonuca geleyim arkadaşlar en son karar olarak HP w2207 almaya karar verdim.fakat vatanda HP monitörler sadece HP sistemlerle birlikte satılıyormuşo yüzdende elim boş olarak geri döndüm.internette araştırdım ama bulamadım bursada bu monitörü inceleyerek test ederek alabileceğim bi yer warmı?yoksa internettenmi sipariş vermek zorundayım?ve internetten sipariş için tavsiye edeceğiniz siteler hangileri?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba geçen hafta açılışı olduğu gün bende gittim Vatan Computera çalışan eleman sistemle birlikte satıldığını eğer istersem stokta fazladan bulunan 4 adetten birisini vereceğini söyledi, ben fiyatı fazla bulunca almaktan vazgeçtim. Hepsiburada.com dan 705 YTL ye satın aldım

tek satmadıklarını öğrenince fiyatını bile sormadım.sana fiyat olarak ne dediler?bide hepsiburada dan gelen üründen memnunmusun herhangi bi problem yada ölüpixel sorunu oldumu?

• quote:

ereyondan aldım.sorunsuz ve çok güvenli bir site.alışveriş onayı için bankayı arattırıyorlar.banka teyit edince ertesi günü kargoya verdiler.12 taksit yapıkredi ile 690 a almıştım.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

quote:

tek satmadıklarını öğrenince fiyatını bile sormadım.sana fiyat olarak ne dediler?bide hepsiburada dan gelen üründen memnunmusun herhangi bi problem yada ölüpixel sorunu oldumu?

Merhaba, bana Vtan Computerde verdikleri fiyat Finasbank kartlarına 690 YTL 57.5*12 taksitlendirme yaptıklarını, Bonus karta 728 YTL 60.60* 12 taksit yapabileceklerini söylediler. Hepsiburada.com dan aldığım ürün daha elime ulaşmış değil sebebide siparişi haftasonu verdiğim için süreç haliyle uzadı. (Pazar günleri kargo şirketleri teslimat yapmadıkları için) Ürünü alınca izlenimlerimi ve sorunlarımı sizlerle paylaşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 30 Temmuz 2007; 18:39:34 >

• cevaplar için teşekkür ederim.anlaşılan netten sipariş vermekten başka çaremiz yok.
    şimdi aklımda 3 site war.havale ile almayı düşünüyorum
    ereyon=661 ytl
    hepsiburada=674 ytl
    netsipariş=655 ytl

güwenlik açısından ve ölüpixel çıkma olasılığından rahatlıkla değişim yapabileceğim bi siteden almak istiyorum.tavsiyeleriniz nelerdir?
  • Ben , yukarıda da yazdığım üzere , netsipariş'ten aldım. En ucuzu onlardaydı. Alırken siteden şüphem vardı. Yumdum gözümü girdim kredi kartı bilgilerimi. 1 gün sonra cillop gibi "parlak çocuğum" geldi.
  • Bu monitörü bende düşünüyorumda acaba yansıma odamda çok olursa kaça satılır bunun 2. eli bi fikri olan varmı? 650 ytl ye buradaki bir bilgisayarcı getiririm dedi. Almadan satma pLanı yapmak saçma ama ilk defa parlak ekran kullanacam da.
  • Ben ürünü daha kullnanmadım, kargodan bekliyorum ama Vatan Computerde ürünü görme şansım oldu parlaklık kendini sattıracak kadar rahatsız edici değil. Bence böyle bir takıntın varsa hiç alıpta zarar etme
  • Bu monitörü alırsam sırf 1:1 pm için alacam, yoksa parlak olmayan s panel 226bw kesindi ama bu hp aklımı çok fazla karıştırdı, hayırlısı bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: apollonx

Bu monitörü alırsam sırf 1:1 pm için alacam, yoksa parlak olmayan s panel 226bw kesindi ama bu hp aklımı çok fazla karıştırdı, hayırlısı bakalım

Desktopda arkaplanı siyah yapıp da öylece duracaksan illaki kendini görürsün :) Ama böyle birşey olmayacağına göre, çekinmeden alabilirsin. Ayrıca o kadar konu içinden birtane insan çıkıp da "bu parlaklık beni deli ediyor, keşke almasaymışım ya da sakın almayın" gibi bir yazı yazdımı? Bence aksine bu glossy kaplama çok şık duruyor.

Esas karar verilmesi gereken bence şu;

Bu monitörü ne amaç için alacaksınız? 22 inç olması sebebiyle hangi monitörü alırsanız alın nokta aralığı 20 inç bir monitöre göre daha geniş. Bu filmler, oyunlar, resim edit vs programlarda hiç göze batmaz. Ama desktop uygulamalarında, office, internet gibi ben beğenmiyorum şahsen. Şu an işyerimde 170x philips kullanıyorum ve office ve internette HP ye 10 basar. (Nokta aralığı yüzünden) Eğer amaç office ve internet ise 20 inç modelini alın. Ama oyun film gibi multimedia uygulamaları olacak ise amaç, o zaman 22 inç den şaşmayın.

Ben butün filmleri lcd de seyrederim. Onun için bu modeli aldım. Filmlerde siyah bölümler benim için önemlidir. Siyahlar simsiyah olmalı ki bu monitörde öyle. O da glossy kaplamanın babalığı. Oyunlar için hakeza gene aynı şey geçerli. Siyahlar gri gibi göründümü bedava versen almam ben. Bu da benim takıntım. Ha birde 1:1 pm koymuşlar ballı kaymak olmuş.

Gözü kapalı alınabilecek bir monitör bu. Eksisi olsa yazardım. Sonuçta babamın oğlu değil HP.

• http://www.prad.de/en/monitore/review/2007/review-hp-w2207.html

Vermiş olduğum link alman bir sitenin yapmış olduğu bir inceleme ama ingilizce yazılmış ve bence oldukça detaylı ve kaliteli anlatılmış. Monitör sitenin yaptığı testlerde samsung 226bw gibi "good" derecesini almış. Diğer monitörlerin karşılaştırmasıda alttaki adrestedir. (Çoğu türkiyede yok)

http://www.prad.de/en/monitore/reviews.html

Alttaki resimde yine aynı siteden yansıma ile ilgili bir resim.

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@...

• quote:

http://www.prad.de/en/monitore/review/2007/review-hp-w2207.html

Vermiş olduğum link alman bir sitenin yapmış olduğu bir inceleme ama ingilizce yazılmış ve bence oldukça detaylı ve kaliteli anlatılmış. Monitör sitenin yaptığı testlerde samsung 226bw gibi "good" derecesini almış. Diğer monitörlerin karşılaştırmasıda alttaki adrestedir. (Çoğu türkiyede yok)

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@...

o resimde monitör kapalı ve arkadan direkt ışık alan bir cam önünde sanırım.

• Yansıma fotoğrafı için boşuna araştırmışsınız. Bu topic'in ilk sayfasındaki ilk mesaja baksanız zaten orada bol bol monitör çalışırken çekilmiş gerçek kullanıcı fotoğrafları mevcut. Ayrıca kullanıcı yorumları her zaman için inceleme yazılarından daha doyurucu ve tatmin edici olurlar. çünkü pahalı cihazlarla ve belkide normal insan duyularıyla farkedilemiyecek küçük detay ve farkları bile öne çıkarabiliyor bu tür yazılarda. örneğin a pc'si b pc'sinden %3-4 daha hızlı der gibi. ancak gerçek hayatta bunu kimse farketmez bile. ama gelin görün ki incelemede a diğerine göre önde gözüküyor. Öte yandan örneğin HP mönitör'e geri dönersek. Teknik olarak Samsung'un mat ekran herhangi bir Tn S panel monitöründen daha fazla renk yada kontrast vermiyor bu mönitör. Yani teknik incelemede eşitler. Ama gelin görün ki gerçek hayatta insan duyuları de işin içine girince parlak ekran dağlar kadar fark yaratıyor renk ve canlılıkta. halbuki aynı renk skalası ve aynı kontrast-parlaklık değerleri. işte bu yüzden insanlar kullanıcı yorumlarını merak ediyor, forumlara giriyor yada kendi gözleriyle görüp incelemek istiyorlar . Yoksa sadece bu tür siteler iş yapardı.

quote:

• Anandtech bugün ayrıntılı bir inceleme yayınladı:
    http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=3054&p=1

ergonomi, siyah renk başarısı ve kontrast övülmüş.

"In terms of features, you do get all of the necessary options. The cheaper LCDs often cut corners in terms of construction and features, and HP didn't follow their example. You get an attractive, durable LCD with a stand that provides tilt, height, and pivot adjustments. The stand alone is worth at least $50 relative to what you get with entry level 22" LCDs. You also get a couple of USB ports, and to top it all off you get a mirror finish on the front of your display. Truthfully, we could do without the reflective surfaces, but that's open to personal opinion.

When it comes to actually using the HP w2207, there were some areas where it clearly surpassed other LCDs. It produces some of the best blacks that we've yet seen from an LCD, and this in turn helps it to achieve high contrast ratios. HP informed us that the glossy LCD panel helps in this regard, and we do have to agree that it helps to give more vibrancy to colors and images. If you can deal with the fingerprints that are sure to accumulate over time, you might find a lot to like with this display. However, there are drawbacks.
    "

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.