Şimdi Ara

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.141
Cevap
1
Favori
65.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende artık HP w2207 sahibiyim, şuan ilk izlenimlerimi yazıyorum. Korktuğum gibi bir yansıma olmadı ve görüntü çok canlı ve parlak yanlız monitörün kenarlıklarını mat yapsalardı keşke, çünkü ekranda beklediğim yansımayı orada gördüm ve 1az rahatsız edici gibi. Ama çok büyükmüş hakkat alışması 1az zaman alacak Film testi yaptım ve o güzelim divx filmlerimin çamur versiyonunu izlemiş oldum. Ama bu çoğu lcd'de aynı benim bildiğim nokta aralığından dolayı. Çamur görüntü filmlere alışmak 1az zaman alacak, hd filmlerinde yaygınlaşması için baya bir zaman olduğundan bu durumu böyle kabullenmek daha doğru sanırım. Oyun testlerini yapamıyorum çünkü ekran kartım x550 ilk izlenimlerim olumlu yönde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollonx -- 3 Ağustos 2007; 18:48:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: apollonx

Arkadaşlar bende artık HP w2207 sahibiyim, şuan ilk izlenimlerimi yazıyorum. Korktuğum gibi bir yansıma olmadı ve görüntü çok canlı ve parlak yanlız monitörün kenarlıklarını mat yapsalardı keşke, çünkü ekranda beklediğim yansımayı orada gördüm ve 1az rahatsız edici gibi. Ama çok büyükmüş hakkat alışması 1az zaman alacak Film testi yaptım ve o güzelim divx filmlerimin çamur versiyonunu izlemiş oldum. Ama bu çoğu lcd'de aynı benim bildiğim nokta aralığından dolayı. Çamur görüntü filmlere alışmak 1az zaman alacak, hd filmlerinde yaygınlaşması için baya bir zaman olduğundan bu durumu böyle kabullenmek daha doğru sanırım. Oyun testlerini yapamıyorum çünkü ekran kartım x550 ilk izlenimlerim olumlu yönde

Hayırlı olsun aramıza hoşgeldin :)

Filmleri biraz geriden seyretmek lazım tabi. 22 inç alıpta dibinden seyredersen olmaz :) Az yaslan arkana hatta ayağının altına bir tabure koy. Git kola, kuruyemiş vs hazırla kendine. Sonra aç filmi yayıla yayıla seyret bak bakalım o zaman nasıl olacak :)

• hayırlı olsun :)

internet de 4 kat hızlandı, artık divx yerine DVD "satın alırız" , az olan çamur sorunu da kalmaz
  • hp w2207 sahipleri aşağıdaki adreste anlatıldığı gibi servis menüsüne girebilirler mi? çünkü bazı w2207'ler lg.philips panel kullanıyor. aşağıdaki adreste tartışılmış, bazı kişilerinki lg.philps panel çıkmış.

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1179531&page=27

.....................
    here's the way to the hidden Service menu

Power it off
    press and old "Menu and -" then power on
    the menu highlight become green.
    will find "service..." in the menu.

there's another menu.
    press and hold "Menu and +" then power on
    will find "F" in the menu beside "Exit".!!!
    .......................

08-01-2007, 10:31 PM
    vista_blista n00bie

I just received my HPw2207 from Circuit City. It has a June 2007 build date. Checking the hidden service panel it says Ver ATMD2.3, Module LP2212-712, Panel LM220EW01-V2. And the EW is not a typo.

..............

bildiğim kadarıyla LM220EW01 lg.philips panel. bu panelin samsung s-panelden farkını bilen var mı? kalite ve teknik yönünden vs...

• quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Hayırlı olsun aramıza hoşgeldin :)

Filmleri biraz geriden seyretmek lazım tabi. 22 inç alıpta dibinden seyredersen olmaz :) Az yaslan arkana hatta ayağının altına bir tabure koy. Git kola, kuruyemiş vs hazırla kendine. Sonra aç filmi yayıla yayıla seyret bak bakalım o zaman nasıl olacak :)

Sağolun arkadaşlar. Neyseki DVD filmlerimde öle çamur etkisi yapmadı oradan moral buldum Bide gözlerimi çok yoruyordu senin verdiğin ayarları yaptım 125 tarifesi yani sonra kendine geldi, yoksa default ayarlarla bardak dibi gözlükte kesmez Ama ben Parlaklık 15 contrast 50 şeklinde rahatı bulabildim. Bu monitöre kalibrasyon şart kısacası. Bugün Powercolor x1950 pro extreme siparişi verdim, oda gelince oyunlar için performansa yakından bakacam, bakalım kart yetecekmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollonx -- 4 Ağustos 2007; 17:13:28 >

• Arkadaşlar benden başka ps3 e bağlayan varmı.Ben hiç memnun değilim sorun bendendir büyük ihtimalle, 37 ekran tv bile monitorden güzel görüntü veriyor. ps3 bağlayınca kablomu kötü, ayarlarmı yanlış nerde hata var anlayamadım.başka ps3 bağlayan varsa yardımlarını bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Bu monitörün Samsung 226bw ile olan farkları;

Bu monitörde Samsung'un "S" paneli denen LTM220M1 kodlu paneli kullanıyor.

Samsung bu paneli artık kullanmadığı gibi, bu panelle üretilen ilk üretim 226bw ler Türkiye'de artık bulunamıyor.

Samsung üç kağıt yaptı artık panel markasını bile yazmıyor.

Bu monitörde 1:1 Pixel mapping var (driver değil realtime menuden) bunu bi açıklayalım ne işe yarar. Bilmeyenlere ;

1:1 Pixel Mapping,

1:1 pm VAR
    />

1:1 pm YOK
    />

Resimden anlaşılacağı gibi herbir pixel tam yerli yerine oturuyor. 2. resimde ise kayma var. Yani native çözünürlüğün dışına çıkarsanız pm olmayan monitörlerde görüntüyü ekrana yayacağı için herşey birbirine girercek. Örnek verelim:

Ekran kartınız kuvvetli değil ve 1680x1050 oyun oynayamıyorsunuz ya da eski bir oyun oynuyorsunuz ve 1680x1050 desteği yok. Mecburen çözünürlük düşüreceksiniz değil mi? İşte o zaman önem kazanıyor bu özellik. 1024x768 bir çözünürlükte kullanacağınızı varsayalım. Bu monitörün menusunden ayarlayarak, ekranın sagdan soldan boşluk bırakıp sectiginiz çözünürlükle çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Ekrana yaymadığı için görüntüde herhangi bir bozulma olmuyor. Ha isterseniz yayadabilirsiniz...Ayrıca konsollarda da çok işe yarayacaktır bu özellik. Kısaca bu monitörle 1680x1050 den daha düşük olan istediginiz bir çözünürlükte bozulma olmadan rahatça oyun oynayabilirsiniz.

Samsung da bunu yapamazsınız. Çözünürlük düştüğü anda 2. resimdeki gibi görünür. Bence bu monitörün en can alıcı farkı da bu. Bu özellik Benq nun 24 inçlik monitöründe bile yok. (Yeni driverinda olacakmış.)

Görüntü kalitesi ile ilgili olarak Samsung ile bir karşılaştırma yapmam. O göz zevkidir.

Görünüm olarakda birşey diyemem o da zevk meselesidir.

Seçim sizin...

tşk bilgi için

• quote:

Orjinalden alıntı: apollonx

http://www.prad.de/en/monitore/review/2007/review-hp-w2207.html

Vermiş olduğum link alman bir sitenin yapmış olduğu bir inceleme ama ingilizce yazılmış ve bence oldukça detaylı ve kaliteli anlatılmış. Monitör sitenin yaptığı testlerde samsung 226bw gibi "good" derecesini almış. Diğer monitörlerin karşılaştırmasıda alttaki adrestedir. (Çoğu türkiyede yok)

http://www.prad.de/en/monitore/reviews.html

Alttaki resimde yine aynı siteden yansıma ile ilgili bir resim.

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@...

samsung 226bw den almaktan vazgeçtim hp biraz daha inceleyeyim bir dükkanda

• merhabalar. bugün vatan bilgisayara hp w2207'nin görüntüsüne bakmaya gittim ama görüntüsü çok kötüydü. yanında duran hp w2007'nin ise kıyaslanamayacak kadar iyiydi. orada çalışan kişi ayarlarını yapmaya çalıştı ama sonuç rezaletti. ondan bir fikir edinemedim. kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacak.

1. bu monitörü oyun ve filmden çok internet ve autocad için kullanacağım. sizde yaklaşık 40 cm'den bakıldığında renklerde ve yazılarda bir dağılma oluyormu? pikseller gözüküyor mu? vatan bilgisardaki bu kadar kötüydü. bu arada monitör direk bilgisayara bağlıydı. görüntü çoğaltıcıdan gelmiyordu. w2007 modelinin w2207 modeline göre bu kadar fark atacak kadar iyi olması garibime gitti. yoksa gözü kapalı alacağım çünkü karşılaştıracak başka yer bulamadım.

2. bu arada gizli servis menüsüne bakabilen var mı (bir kaç mesaj önce de sormuştum)? türkiyede satılan w2207'lerin panel tipini merak ettim.

3. samsung 226bw modeline ps3 bağlandığında monitör 1080p'yi 1050p'ye çevirip gösterebiliyormuş. bu monitör de 1080p'yi 1050p'ye çevirip gösterebiliyor mu?

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• kardeş bende HP'nin W1907V var çok memlunum ilk defa hp'nin ürününü begendimAma yazıcısı var C3180 hiç iyi degil tarayıcı çalışmıyor bana bu konuda yardımcı olurmusunuz HP'nin bu iki monitörünü herkese tavsiye ederim
  • Merhaba arkadaşlar, benim sistemimde X1950GT Ekran kartı var bu ürün ile önerilen çözünürlükte sorunsuzca oyun oynamam mümkün mü acaba? Bu 2 ürünü birlikte kullanan arkadaşlarımız varsa deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim Eğer bir aksilik olmazsa yarın sabah ürünü teslim alacağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

Merhaba arkadaşlar, benim sistemimde X1950GT Ekran kartı var bu ürün ile önerilen çözünürlükte sorunsuzca oyun oynamam mümkün mü acaba? Bu 2 ürünü birlikte kullanan arkadaşlarımız varsa deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim Eğer bir aksilik olmazsa yarın sabah ürünü teslim alacağım

1680x1050 çözünürlükte oyun oynayabilirsin tabii medium yada low olarak Bende de x1950pro var daha bugün geldiği için fazla test edemedim ama fearla 1440x900 çözünürlükte full detail'de kastı biraz. Ama çözünürlüğü düşürünce çokta güzel oldu hiç takılmadan full detayda. Sana bu monitörü tavsiye ederim görüntüler çok canlı.

• ben de bu mönitöre göz koydum ama nerden almalı? ereyon.com dan kapıdan ödeme seçeneği ile almak aklıma yatıyor ama tavsiye olunur mu? peşin alımda güzel indirim bulursam ve ekranı test edip alabileceksem netten almayı aynen pas geçiyorum tabi. sorun çıkarsa geri iyade seçeneği çeliyor aklımı netten alışverişin. öbür türlü süründürür taşı oraya buraya sonra dükkan iadesi olmaz değişim için bekletirler falan fistan düşünceleri var aklımda.. ne tavsiye edersiniz? uğraşmııyım ereyondan alayım mı gönül rahatlığıyla?
  • arkadaşlar bu muhteşem monitörümüzü tvye dönüştürmenin tv kartından başka yolu var mıdır?
    tv-tuner gibi pcden bağımsız bir aparat bağlanabilir mi acaba? ya da tv kartı ise çözüm hazır hd maç yayınları da başlıyorken ne tavsiye edersiniz?
  • aver ve kbox markalarının tv-box ları var.direkt monitörü tv ye çeviriyor.
  • Soruların hepsine genel bir cevap yazayım.

@halitg
    Kardeş kafanı dibine kadar sokarsan, mesela bu forumda, pixelleri gorebilirsin. Yani 2007 gibi olmaz bunun görüntüsü nokta aralığı yüzünden. Ama öyle 40 cm den filan pixel filan göremessin. Photoshop da inanılmaz güzel renkleri var. Tabii ayarları (kalbirasyon) iyi yapacaksın yoksa parlaklıktan gözlük taksan kar etmez. Büyük herzaman iyidir mantıgıyla ben 2007 nin görüntüsü bundan iyi olmasına ragmen bunu aldım. Hiçde pişman değilim. Sadece text uygulamalarında nokta aralığı yuzunden problem var ki o da problemden sayılmaz. Bence öyle. Paneline baktım Ltm Samsung panelli bendeki. Downscale olayını deneyemem çünkü elimde ne ps3 nede harici hd dvd oynatıcım var. Bu konuda yardımcı olamam size. Gözü kapalı al derim sana bu monitörü pişman olmayacaksın.

@kmp16
    Kardeş oynadığın oyuna göre değişecektir bende 8800gts var dirt shadowlar medium geri kalan herşey full açıkken 25-30 fps lerde goruntu alıyorum. 1680x1050 de. Ama sendeki kart bu monitörün native çözünürlüğünde bence yetmeyecektir. Ha oynamaya oynar ama dibine kadar acamassın ayarları. Ama sna şunu söyleyim ben bir çok oyunu 1280x720 de oynuyorum goruntu kaliesi olarak hiçbir değişiklik olmuyor 1:1 pm yüzünden. 1:1 pm ne demek yukarda bi yerlerde anlattım bi göz at oraya.

@mercandede
    Kardeş Ps3 için bir araştırma yaptım. Sana yazılanı çeviriyorum. Şimdi aleti monitöre baglıyorsun. Sonra PS3 ü kapatıyorsun . Power tuşuna elini basılı tutuyorsun 2 3 sn kadar 2 kere bip sesi gelecek. Ondan sonra bir şekilde bir menu acılıyormuş ve oradan Auto yu sececeksin deniliyor. İnternetteki araştırmalarda 16:10 şekilde herkes oyun oynayabiliyormuş Sadece 16:9 olmuyor diyorlar. Onuda Yukarda bi yerlerde anlattığım Aspect ratio menusunden ayarlarsan bi şekil sana iyi görüntü çıkacaktır. Al sana 2 resim..Yani bu monitörle PS3 uyumlu ama sen yapamamışsın.

Resim1
    Resim2

Umarım yardımcı olur. Olmassa haber ver burdan bulalım bir çaresini.

@ozar
    Kardeş aynı şeyi bende düşünüyorum biraz araştırma yaptım. Piyasada bunu TV ye dönüştürebilecek 2 tane Tvbox var biri Averin Tvbox 9 u biride Kworld ün Tvbox ı. Ha hangisi dersen ben de hala işin araştırmasındayım. Kworld de 1680x1050 çözünürlük destegi var deniliyor. Bu Aver' de yok ama bu tip wide ekran kullananlar, Averin 1280 çözünürlüğünün bu işe yettiğini soyluyorlar. Aşağı yukarı paraları 2 box ında aynı 180-200 dolar civarları. Ama denemeden de almam. Bu 2 Tv boxla kablo tv filan seyredebilirsin. Dışarıdan dvd uydu da baglanabilir. Ama görüntü dalgalanmalı mı olur iyi mi olur bilemem. Eğer bi şekil deneme şansın olursa beni de bilgilendir lütfen.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 7 Ağustos 2007; 15:18:03 >

• Bilgilendirme için teşekkürler. Bugün monitörümü teslim almak nasip oldu ilk deneyebildiğim oyun UEFA Champion League 2006-2007 oldu, degajlarda görüntü biraz bozuluyor onun haricinde genel anlamda oyun görüntüleri alışmadığım derecede netti. Bu arada ben monitörün sadece Driverini yükledim yazılımı kurmadım, oyun oynarkende herhangi bir değişiklik yapmadan default olarak oynadım. Zaman buldukça izlenimlerimi sizlerle paylaşmak isterim. Bu arada oyun çözünürlüğü ve Monitör çözünürlüğü 1680x1050 olarak ayarlı
  • Teşekkürler trimaxsahinabi ve BLoWeR , ben de araştırmaya başlıyorum bu modelleri. Ama fiyatlar tuzlu geldi doğrusu, tv kartı sanki daha hesaplı olacak gibi.
  • Bende dün monitörüme kavuştum. Gerçekten cok güzel bir monitor. Baya bir araştırma yapmıştım. Fiyat olarakta en iyi fiyatlardan birine aldım. 430 usd + kdv ytl olarak 654 ytl /6 taksite geldi.
    Penta bayisinden aldım. herhangi bir bayidende oluyor galiba. Ben artsistemden aldım.
  • Arkadaşlar monitörü dün gece baya yordum Elimdeki oyunarı maksimum ayarlarda oynadım, fotoları gerekirse oyun videolarını mesaja ilave etmeye çalışıcağım. Ayrıca bu monitörün ayarlarını sürekli deiştirmeden standart olarak genel ayarlar konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Oyunda ayrı internette ayrı, Film izlerken ayrı ayarlama yapmaktanda standart kullnabileceğimiz ayarlar nedir sizce. Bilgi verirseniz sevinirim. Özellikle gözüme çarpan Game modu seçince renklerin canlılığının değiştidiği oldu. Kullanan arkadaşlar değerlei paylaşırsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 8 Ağustos 2007; 17:45:20 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.