Şimdi Ara

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.141
Cevap
1
Favori
65.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hp monitör 226bw den gercekten iyi ise ve ps3 e baglanıyorsa önceki kararımı bozup(226bw alacaktım) bu monitörü alacam
  • Merhaba arkadaşlar

Ben de Samsung'un panel olayından sonra ne alıcağımı şaşırmıştım, bu başlığı okuduktan sonra HP W2207 almaya karar verdim. Opitipiti.com'dan 651YTL'ye peşin fiyatına taksitle aldım, monitörümden çok memnunum, parlama sorunu gerçekten yok.

Sanırım bu monitöre özgü olmayan bir sorunum var. Ben ilk defa bir geniş ekran LCD kullanıyorum ve geniş ekranı tercih etmemin sebebi DVD filmleri yukarıda ve aşağıda bantlar olmadan seyretmekti fakat kare monitörlerdeki gibi bantla gösteriyor bu monitör, hele masaüstü çözünürlüğü 1680x1050 ise ortada küçük bir pencere olarak gösteriyor, 1680x1050'de böyle yapması normal de çözünürlüğü düşürsem de sağdaki soldaki bantlar kayboluyor, yukarıdaki aşağıdaki bantlar kalıyor.

Bu sorum HP'ye özgü değil elbette, Samsung da alsam aynı şey olacaktı, ben mi yanlış birşey yapıyorum acaba? Nasıl kurtulucağız bu bantlardan?

• Filmin orijinali sinemaskop olmasın. yada tüm filmlerde aynı sorun oluyor mu?

Mesela aşağıdaki 1980*1050 HD fil haliyle tam ekran olunca görüntü fotoda göründüğü gibi oluyor

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 15 Ağustos 2007; 23:09:05 >
  • Şimdi bir sürü divx ve DVD film denedim, hepsinde yukarıda ve aşağıda bantlar çıktı. Yalnız marstazaman'ın bu başlığın ilk sayfasında gönderdiği fotoğraflara bir bakar mısınız? Bendeki sorun o resimlerde de mevcut, özellikle alttaki iki foto Köstebek/The Departed filminden alınmış, oynatıcı da Windows Media Player'a benziyor, bayağı bir bant var yukarıda ve aşağıda.

Kpm16 sen peki o HD film dışında normal Divx filmlerle veya DVD filmlerle denedin mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: obesik

Şimdi bir sürü divx ve DVD film denedim, hepsinde yukarıda ve aşağıda bantlar çıktı. Yalnız marstazaman'ın bu başlığın ilk sayfasında gönderdiği fotoğraflara bir bakar mısınız? Bendeki sorun o resimlerde de mevcut, özellikle alttaki iki foto Köstebek/The Departed filminden alınmış, oynatıcı da Windows Media Player'a benziyor, bayağı bir bant var yukarıda ve aşağıda.

Kpm16 sen peki o HD film dışında normal Divx filmlerle veya DVD filmlerle denedin mi?

Merhaba Aşağıdaki fotoları fikir edinebilmeniz açısından ilave ediyorum, yardımcı olacağını umarım, Aşağıda şu an için elimde DVD olmadığı için Dvix görüntüleri ilave edebildim. Oynatıcıdan oynatıcıya fark oluyor düşüncesiyle film görüntülerini Hem Media Player Classic hemde Media Player 11 den aldım. Ayrıca daha iyi fikir vermesi açısından fotoğrafları orijinal boyutları ile paylaştım, kırpma işlemi yapmadım, Fotoları bilgisayarınıza kaydederek daha büyük boyutlarda inceleyebilirsiniz. Bu arada SS değilde direkt fotoğraf makinesinden görüntü olduğu için çok kaliteli çekimler olmamış olabilir, artık idare edin

Media Player Classic Normal Boyut

Media Player Classic Normal Stretch The Window

Media Player 11Normal Full Screen

• quote:

Merhaba arkadaşlar

Ben de Samsung'un panel olayından sonra ne alıcağımı şaşırmıştım, bu başlığı okuduktan sonra HP W2207 almaya karar verdim. Opitipiti.com'dan 651YTL'ye peşin fiyatına taksitle aldım, monitörümden çok memnunum, parlama sorunu gerçekten yok.

Sanırım bu monitöre özgü olmayan bir sorunum var. Ben ilk defa bir geniş ekran LCD kullanıyorum ve geniş ekranı tercih etmemin sebebi DVD filmleri yukarıda ve aşağıda bantlar olmadan seyretmekti fakat kare monitörlerdeki gibi bantla gösteriyor bu monitör, hele masaüstü çözünürlüğü 1680x1050 ise ortada küçük bir pencere olarak gösteriyor, 1680x1050'de böyle yapması normal de çözünürlüğü düşürsem de sağdaki soldaki bantlar kayboluyor, yukarıdaki aşağıdaki bantlar kalıyor.

Bu sorum HP'ye özgü değil elbette, Samsung da alsam aynı şey olacaktı, ben mi yanlış birşey yapıyorum acaba? Nasıl kurtulucağız bu bantlardan?

bu sorun wide monitörlerin 16:10(=1.6) formatında üretilmesinden ileri geliyor.
    demek istediğim şey şu: dvd filmler 16:9=(1.77) genişlik/yükseklik oranına sahipken wide monitörler 1.6 oranındalar, ve tabii ki orjinal en/boy oranı örtüşmediğinden dolayı ekrana tam oturmuyor görüntüler. hatta eğer dvdrip filmler falan da izliyorsan 1.88lere varan oranlarda filmler eline geçebilir ki alttan ve üstten daha büyük kırpmalar fark edersin.

bu anlattığım olayla ilgili olarak forumdaki fullhd monitörleri de incelersen daha net anlarsın ne demeye calıştığımı. mesela fullhd diye sunulan benq nun 24" modelinin çözünürlüğü 1920*1200 dür. (yani oran yine 1.6) ama fullhd dedikleri şey 1920*1080dir (yani oran 1.77) aynı olay burada da söz konusudur. monitörün fullhd olarak sunulmasının nedeni ise 1920*1080 çöz. sahip medyaları piksel kaybı olmaksızın oynatabilmesidir.

bu sorundan -daha doğrusu buna sorun denemez- bu durumdan kurtulmak diye bir şey söz konusu değil ta ki 16:10 formatında medyalar sunuluncaya kadar, hd ve full hd dediğimiz çözünürlükler de anlattığım üzere buna dahildir (=1.77)

beni hiç rahatsız etmedi şimdiye kadar izlediğim onlarca filmde dizide, sen de takma alışırsın bir müddet sonra, monitörün keyfini çıkar

• quote:

Orjinalden alıntı: shearforce

quote:

Merhaba arkadaşlar

bu sorun wide monitörlerin 16:10(=1.6) formatında üretilmesinden ileri geliyor.
    demek istediğim şey şu: dvd filmler 16:9=(1.77) genişlik/yükseklik oranına sahipken wide monitörler 1.6 oranındalar, ve tabii ki orjinal en/boy oranı örtüşmediğinden dolayı ekrana tam oturmuyor görüntüler. hatta eğer dvdrip filmler falan da izliyorsan 1.88lere varan oranlarda filmler eline geçebilir ki alttan ve üstten daha büyük kırpmalar fark edersin.

bu anlattığım olayla ilgili olarak forumdaki fullhd monitörleri de incelersen daha net anlarsın ne demeye calıştığımı. mesela fullhd diye sunulan benq nun 24" modelinin çözünürlüğü 1920*1200 dür. (yani oran yine 1.6) ama fullhd dedikleri şey 1920*1080dir (yani oran 1.77) aynı olay burada da söz konusudur. monitörün fullhd olarak sunulmasının nedeni ise 1920*1080 çöz. sahip medyaları piksel kaybı olmaksızın oynatabilmesidir.

bu sorundan -daha doğrusu buna sorun denemez- bu durumdan kurtulmak diye bir şey söz konusu değil ta ki 16:10 formatında medyalar sunuluncaya kadar, hd ve full hd dediğimiz çözünürlükler de anlattığım üzere buna dahildir (=1.77)

beni hiç rahatsız etmedi şimdiye kadar izlediğim onlarca filmde dizide, sen de takma alışırsın bir müddet sonra, monitörün keyfini çıkar

Çok yerinde ve güzel bir açıklama olmuş, bilgilendirme için teşekkürler

• Arkadaşlar açıklamalarınız ve resimler için çok teşekkür ederim. Ben de konuyu araştırdım, aynı filmleri 4:3 monitörümde ve 16:10 HPmde denedim, ölçtüm biçtim ve shearforce'un dediği gibi normal bir durum olduğunu anladım.

Bulgularımı sizlerle de paylaşmak isterim. Gördüğüm kadarıyla piyasadaki filmler oran bakımından ikiye ayrılıyor; 1.85:1 ve 2.35:1, her filmin oranı imdb.com'dan öğrenilebiliyor. Sağlıklı bir karşılaştırma yapmak için 4:3, 16:9 ve 16:10 oranlarının da paydaları 1 olacak hale getirelim:

4:3 -> 1.33
    16:10 -> 1.6
    16:9 -> 1.77

Kaba bir hesapla 1.85 oranında bir film 4:3 monitörde 28%'i bantlı, 16:10 monitörde 14%'ü bantlı, 16:9 monitörde ise 4%ü bantlı gösterilir. Daha yaygın olan 2.35:1 filmlere gelince onlar da 4:3 monitörde 43%'ü bantlı, 16:10 monitörde 32%'si bantlı, 16:9 monitörde ise 25%'i bantlı gösterilir.

kpm16nın screenshot'larını yolladığı filme gelince o nasıl öyle bantsız gösterilmiş, onu çözemedim valla, acaba çözünürlük değeri 1980x1050 olmayabilir mi veya sonradan pan&scan yapılıp sağdan soldan kırpılmış mı bilemiyorum. İlk sayfada marstazamanın yolladığı resimler benim hesabımla örtüşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obesik -- 17 Ağustos 2007; 18:34:27 >

• quote:

kpm16nın screenshot'larını yolladığı filme gelince o nasıl öyle bantsız gösterilmiş, onu çözemedim valla, acaba çözünürlük değeri 1980x1050 olmayabilir mi veya sonradan pan&scan yapılıp sağdan soldan kırpılmış mı bilemiyorum. İlk sayfada marstazamanın yolladığı resimler benim hesabımla örtüşüyor.

Merhaba, açıklamalar için teşekkürler. Bu görüntüleri Microsft'un sitesinden indiriğim HD videolardan aldım. Bu ssler yanlış hatırlamıyorsam Full Screen olmalı. Merak ettim şimdi, eve gidince bakayım değişen birşey olacak mı diğer modlarda
  • quote:

gösterilen video ya tam ekranla orantılı bir riptir(veya orjinal medyadır herneyse) veya "görüntüyü ekrana uzat" (stretch to window) denilen seçenek açıktır. orjinali elimizde olmadığı için ikisinden hangisidir bilemiyorum tabi. kmp16 bakıp söyleyecektir ztn orjinal boyutlara..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shearforce -- 17 Ağustos 2007; 23:25:07 >
  • internettten almayı düşünüyorum.
    hamgi siteyi tavsiye edrsiniz.iade kolaylığı ,sorun çıkarmaması açısından?
  • ARKADAŞLAR BU MONİTÖRÜ PS3E BAĞLAYAN VARMI??? varsa biraz bilgi verebilirmi çözünürlükler ve görüntü kalitesi hakkında, 226bw alıcakken aklımı çeldiniz zaten
  • "Few improvements desired: it does not support 1080i or 1080p resolution out of my PS3. " yurtdışı kullanıcı sitelerinden alıntı...

sanırım bu monitörü elemem gerekecek SAMSUNG gibi 1080pyi sıkıtıramıyor kendi çöznürlüğüne.....

bi yerde daha buldum "I've now been to the store but HP w2207 doesn't support 1080p on PS3" tüh yaa o kadarda incelemelerini okudum boşa gitti...neyse 226bw alacağım kesinleşmiş oldu szilere bu güzel monitörle iyi kullanışlar dilerim bütün sayfaları okudum hakikaten 10 numara monitör...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japonozan -- 19 Ağustos 2007; 14:39:58 >
  • PS3 ile ilgili bişeyler yazıyor ama ingilizcem iyi olmadığı için anlıyamadım sanırım ps3 sorunsuz kullanmışlar.Tartışma daha çok 16:10 vs 16:9 ile ilgili.1080P çözünürlülükle ilgili bişey yazmıyor ama.

http://boardsus.playstation.com/playstation/board/message?board.id=ps3&thread.id=1691291&view=by_date_ascending&page=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 19 Ağustos 2007; 16:59:28 >
  • 1080p olarak yazılmış kaç tane oyuın var acaba PS3 de?
  • 1080i ve 1080 p çözünürlükleri desteklemiyor diyor...zaten hangi 22" monitör destekliyorki?yani demek istedikleri bu monitör full hd değil.zaten full hd ler 24" ile başlıyor.ama ps3 bağlantı sorunu var demiyor.yani bu monitöre ps3 bağlayabilirsin ama yüksek çözünürlükte (full hd-1080p) görüntü alamazsın diyor...bu türkiyedeki tüm 22" ler için geçerlidir.226bw olsun w2207 olsun durum aynı...sadece o yabancı sitelerdekiler bazı şeyleri daha yeni öğreniyorlar...ps3 ten full hd görüntü istiyorsanız paraya kıyıp benq 24" monitör alacaksınız ki o fiyat bence verilmez.
  • BLOWER 1080p oyunların sayısı gitgide artıyor...

NBA2K7

GRAN TURİSMO HD

VİRTUA TENNİS 3

NİNJA GAİDEN SİGMA bunlar şu anda bende 1080p destekli oyunlar...

trimaxsahinabi

dostum beni yanlış anlamışsın samsung da tabiki 1080p görüntü vermiyor ama 1080p sinyalini kabul ediyor ve o sinyali kendi doğal çözünürlüğüyle(1680-1050) eşleştiriyor böylece HPden çok daha kaliteli görüntü elde edilebilir...

yanlış anlaşılmasın HP de on numara monitör ama SAMSUNG PS3için bana daha uygun olucak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japonozan -- 20 Ağustos 2007; 12:33:52 >
  • o görüntü eşleştirme olayında kimse emin değil tam olarak bir bilgi yok hp 1080i 1050p ye sıkıştırıyor mu sıkıştırmıyor mu, en azından ben bulamadım.
    ayrıca çok saçma geliyor eşleştirememesi, ne yani 1080p görüntüyü 720p ye mi sıkıştıracak 1050 dururken. belki donanımsal bağdaşmama sorunu vardır haklı olabilirsin ama kesin bilgi sahibi değiliz sanırım bu konuda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shearforce

o görüntü eşleştirme olayında kimse emin değil tam olarak bir bilgi yok hp 1080i 1050p ye sıkıştırıyor mu sıkıştırmıyor mu, en azından ben bulamadım.
    ayrıca çok saçma geliyor eşleştirememesi, ne yani 1080p görüntüyü 720p ye mi sıkıştıracak 1050 dururken. belki donanımsal bağdaşmama sorunu vardır haklı olabilirsin ama kesin bilgi sahibi değiliz sanırım bu konuda.

ben iki site buldum ikiside 1080p sinyalini almadığını yazmışlar yani sende yanlış anlamışsın 720pye sıkıştırmıyor 1080pyi hiç algılamıyor görüntüyü direk 720p olarak veriyor ama daha araştırıyorum PS3 ile bu monitörü kullanan o kadar az ki bende şüphelendim biraz....

• Öyle saçma şey olur mu yav nasıl alamaz o sinyali eğer öyleyse hata yapmış hp. Ama hakikaten de nette fazla bilgi yok.En sonunda ben alıcam ps3 ile deniycem,bakalım elimizde mi patlıyacak
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.