Şimdi Ara

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.141
Cevap
1
Favori
65.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar monitör konusunda çok hassasımdır ve incelerim çok..lcd ihtiyacım olduğu için bugün vatanda bir işim vardı bunuda aradan çıkartayım dedim bu monitör üzerine yoğunlaştım..2900xt ekran kartı alacağım büyük ihtimalle ikisi nasıl olur diye uzun uzun inceledim monitörü..öncelikle sizin bu parlak dediğiniz ekran hiçte öyle parlak değil ki artık parlak monitör varken normaline kimse bakmaz çünkü arada çok fark var hem parlak diyorsunuzda dünyada hala bir numara olan sony trinitron crt monitörlerinde camlarının çok parlak olduğunu belirteyim ben evimde sonynin prof. serisi 21''G500 monitörünü kullanmaktayım ve bu 2si arasındaki parlaklıkta hiç fark yok nerdeyse gündüzleride sonyde kendimi görüyorum monitör siyahken yada kapalıyken, bunda daha eve getirmediğim için sony'den fazlamı azmı karar veremedim ama vatanda yukardaki ışıkları görüyorsunuz monitörü aşağıya eğdim biraz ışıkları görmesin diye ekranda kendimi falan göremedim bence hiç parklak bişey değil özellikle sony trinitron kullananlar için..

şimdi sorularıma geleyimhttp://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=3054&p=1 burdaki incelemede 3dmarkta uçakların geçtiği sahnede durum gerçekten böylemi çünkü berbat bir tepkime süresi gibi duruyor o resimde herşey sizdede bu şekildemi arkadaşlar..diğer sorumda en uygun taksitli fiyatı nerde arkadaşlar haberiniz varmı..

• kullananlar cevap verecektir ama,
    öyle olduğunu hiç zannetmiyorum, yoksa kimse almaz ya da hemen geri verirdi heralde.
    zaten 1/60sn lik bir ayarda foto çekmişler, bunun da insan görüşüyle aynı olmayacağını belirtmişler.

However, taking a picture of a display using a high shutter speed still isn't the same as looking at the display in person. LCDs run at a refresh rate of 60 Hz, and we use a shutter speed of 1/60s, the net result being that we will capture an image of the display as it appears over a short period of time as opposed to an instantaneous look at the state of the various pixels.
    .......
    While that might sound like a lot, for the vast majority of people it won't present any problem, and when actually using the w2207 we felt it was about the same as most of the other LCDs we've reviewed

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apemen -- 1 Ağustos 2007; 18:14:33 >
  • Bu kararsızlık beni bitirdi ve bende en kötü kararın bu kararsızlıktan iyi olduğunu düşünerek az önce Hp w2207 monitörümü sipariş ettim. Cuma günü gelecekmiş monitör, ilk izlenimlerimi monitör elime geçtiğimde sizlerle paylaşırım. Bu arada monitörü önceden belirttiğim 650 / 6 ile alamadım dolar arttığı için, bu yüzden 675 ytl 6 taksitle satın aldım. Şuanlık beklemedeyim
  • şimdiden hayırlı olsun. darısı başıma :)
    nereden aldınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: apemen

şimdiden hayırlı olsun. darısı başıma :)
    nereden aldınız?

Sağolasın Dostum ben izmitte prodos bilgisayar diye bi yerden aldım, onlarda sanırım penta'dan alıyorlar. Monitörü kargo ile almak istemediğimden bu şekilde aldım yoksa 25-30 ytl daha ucuza nette bulmak mümkün aynı monitörü.
  • kabus gibi parlıyor yaaa herşey yansıyor ve hala daha iddaa ediyolar parlak ekran iyidir die bakın arkadaşlar incelmeyi yapan arkadaşın oda ışığı bütün resimlerde bariz sırıtıyo öyleki bi uçtan diğerine kadarda uzanıyor sanki şerit çekilmiş gibi ekranın ortasına karşılaştırma fotolarında son resimde resmenm ekran görünmüyor ekrandan yansıyanlar görünüyor eğer karanlık bi ortam tercihinizse alın ama ışıklı biyerde hiç bi işe yaramaz bence hp nin renkleri harika ama bence parlak ekran tam bir fiyaskodur

HP

parlak ekran

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: FZKDeviL

kabus gibi parlıyor yaaa herşey yansıyor ve hala daha iddaa ediyolar parlak ekran iyidir die bakın arkadaşlar incelmeyi yapan arkadaşın oda ışığı bütün resimlerde bariz sırıtıyo öyleki bi uçtan diğerine kadarda uzanıyor sanki şerit çekilmiş gibi ekranın ortasına karşılaştırma fotolarında son resimde resmenm ekran görünmüyor ekrandan yansıyanlar görünüyor eğer karanlık bi ortam tercihinizse alın ama ışıklı biyerde hiç bi işe yaramaz bence hp nin renkleri harika ama bence parlak ekran tam bir fiyaskodur

HP

parlak ekran

Dostum daha 5 saat önce sipariş verdim, iyiden iyiye kurt düşürme aklıma:) Bu monitörü sipariş ederken zaten en korktuğum şey parlak ekranın fazla parlama riskinin olması idi. Monitör cuma günü gelecek ya herro ya merro:)

• Son kez yazacağım bu konuda. Bende bol miktarda FPS ve araba yarışı oyunu var. Kesinlikle ghosting problemi yok. 3dmark daki görülen yansıma kesinlikle
    fotoraf makinesinden kaynaklanıyor. Böyle bir görüntüyü 2207 de asla göremessiniz. Ordaki durumun objektifin açık kalma süresi ile ilgili olduğu belli.

Parlama konusuna gelince dediğim gibi parlak ekran ama bunu sadece cihaz kapalıyken anlıyorsunuz. Normal kullanımda parlaklık ile ilgili bir sıkıntı
    yaşamassınız. Ha kullandığınız oda tam cam önü dür direk ışık alıyordur ona birşey diyemem. Ama bu durumda normal crt lerde dahi bir miktar yansıma vardır.

Bugüne kadar crt kullanırken ne yapıyordunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 2 Ağustos 2007; 7:20:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FZKDeviL

kabus gibi parlıyor yaaa herşey yansıyor ve hala daha iddaa ediyolar parlak ekran iyidir die bakın arkadaşlar incelmeyi yapan arkadaşın oda ışığı bütün resimlerde bariz sırıtıyo öyleki bi uçtan diğerine kadarda uzanıyor sanki şerit çekilmiş gibi ekranın ortasına karşılaştırma fotolarında son resimde resmenm ekran görünmüyor ekrandan yansıyanlar görünüyor eğer karanlık bi ortam tercihinizse alın ama ışıklı biyerde hiç bi işe yaramaz bence hp nin renkleri harika ama bence parlak ekran tam bir fiyaskodur

HP

parlak ekran

Pardon ama siz bir HP w2207 sahibi misiniz? Merak ettim sadece. Eğer siz de bi HP w serisi sahibi iseniz, olumsuz yorumlarınız varsa, bunları nedenleriyle insanları aydınlatarak yapmanız en doğrusu olacaktır. Monitörü satın alıp, kullanıp, birerbir test edip parlaklığın sorun teşkil edip etmeyeceği konusunda sizleri aydınlatan insanlar dururken, resimleri örnek göstererek yorum yapmak abesle iştigaldir.

• Arkadaşları ben bunun 19" modelinni yaklaşık 2 aydır kullanıyorum..
    Okuduğum kadarıyla genelde yansıma ile ilgili birtakım soru işaretleri var almayı düşünen arkadaşlarda..
    Samimi olarak şunu söyleyeyim sizlere bugüne bir kere olsun yansıma ile ilgili sıkıntı yaşamadım. O açıdan rahatlıkla alabilirsiniz.
    1000 kontrast şıkır şıkır bir görüntü veriyor.
  • yok parlama arkadaşlar evde mümkün değil parlaması evde kimse monitörün ekranını pencereye doğru çevirip dışardan gelen ışığı sırtına alıp pc kullanmaz en azından bu monitörü alan adam az çok anlar pcden ve böyle bir hata şartlar mümkünse aslaa yapmaz..bakın sonynin camları hiçbirşeye benzemez ve kullandığım g500sonynin f520den sonra gelen 2.monitörüdür bu cihazda parlıyor güzel bir camsille silersem ışığa çevirirsem saçlarımı inanın jöleleyebilirim millet kuruntu yapıyor siz beni dinleyin olmadı gidin görün yaa kimseyi sallamayın kardeşim..sadece monitör kapalıyken yada görüntü siyahken kendinizi görebilirsiniz vve bu benim monitördede oluyor e yıllardır kullanıyorum ulan kendimi görüyorum birkere demedim tam tersine helal olsun Sony'ye kullandığı cam bile harika demişimdir hep..gidin ve parlak ekranla mat ekran arasındaki farkı görün beyninizden vurulmuşa dönün inanılmaz bir görüntüsü var 2207'nin diğer monitörlere göree..

• dvi-hdmi kablom sonunda geldi ps3 ü bağladım ama hiç memnun değilim görüntüden çunki ayarları yapamadım.ps3 display settingse girdim ordan video output settings altında curren output resolution 576p dio nası 720 p yada 1080i yapcam nası ayarlıycam monitorun menusunu kurcaladım ordanda bulamadım 720p seçeneği filan menude nerde yardım ederseniz sevinirim.
  • Forumda PS3 kullananların bununla ilgili bir başlığı vardı. Bi arama yaptır. Mutlaka vardır bir çözümü.

quote:

Orjinalden alıntı: mercan_dede

dvi-hdmi kablom sonunda geldi ps3 ü bağladım ama hiç memnun değilim görüntüden çunki ayarları yapamadım.ps3 display settingse girdim ordan video output settings altında curren output resolution 576p dio nası 720 p yada 1080i yapcam nası ayarlıycam monitorun menusunu kurcaladım ordanda bulamadım 720p seçeneği filan menude nerde yardım ederseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mercan_dede

dvi-hdmi kablom sonunda geldi ps3 ü bağladım ama hiç memnun değilim görüntüden çunki ayarları yapamadım.ps3 display settingse girdim ordan video output settings altında curren output resolution 576p dio nası 720 p yada 1080i yapcam nası ayarlıycam monitorun menusunu kurcaladım ordanda bulamadım 720p seçeneği filan menude nerde yardım ederseniz sevinirim.

Monitör gelen yayını otomatik olarak tanır. Öyle bir ayar olacağını zannetmiyorum. Sorun büyük ihtimalle PS3 den kaynaklanıyor. Ama şunu unutmayın PS3 de çıkan her oyun 720p ya da 1080i değil. Daha düşük çözünürlükler veren oyunlar var. 720p oyunu görebilirsiniz ama 1080i oyunu bu monitör zaten gösteremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 3 Ağustos 2007; 9:50:19 >
  • merhabalar. önceki sayfalarda HP'nin bu modelinin samsung S-panel kullandığı yazılmıştı ama aşağıdaki safyada LG.Philips panelin kullanıldığı yazılmış. hangisi doğru?

http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=3054&p=2

"Like many other 22" LCDs, HP uses an LG.Philips panel. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitg -- 3 Ağustos 2007; 9:59:16 >
  • HP w20 (widescreen) has a 20 inch 5 ms TN (Samsung LTM201M2) panel.

HP w22 (widescreen) has a 22 inch 5 ms TN (Samsung LTM220M1) panel.

kaynak: flatpanels.dk

Link
  • 226bw durumuna dönmesi bari şu panel olayı.
  • pazartesi günü ereyon dan sipariş verdim fakat hala kargoya verilmedi.kapıda ödeme seçeneği ile satın aldım 3 iş günü içinde kargoya verileceğini söylediler eğer bugün kargoya verilmezse yarın erkenden arıyıp siparişi iptal edicem.siparişi iptal etmemde herhangi bi sorun olurmu acaba?bizde dağıtıcı firmadan satın aldık şimdi iptal edemezsiniz gibi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: XanderJR

pazartesi günü ereyon dan sipariş verdim fakat hala kargoya verilmedi.kapıda ödeme seçeneği ile satın aldım 3 iş günü içinde kargoya verileceğini söylediler eğer bugün kargoya verilmezse yarın erkenden arıyıp siparişi iptal edicem.siparişi iptal etmemde herhangi bi sorun olurmu acaba?bizde dağıtıcı firmadan satın aldık şimdi iptal edemezsiniz gibi??

Bende 27/07/2007 günü Hepsibuarada.com dan sipariş verdi hala temin edilmiş görünmüyor yardım sayfasında. Pazartesine kadar gönderi yapılmazsa sipariş iptalide düşünüyorum. Beni düşündüren Sipariş iptali yapınca bazen bankaya para iadesi uzun sürebiliyor, bu sebeple birkaçgün daha bekleyeceğim bakalım

• böyle durumlarda müşteri hizmetlerine mail atınca süreci hızlandırabiliyorlar ya da gözden kaçmışsa normale dönüyor :)
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.