Şimdi Ara

...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.141
Cevap
1
Favori
65.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sonuc olarak herkese nacizane tavsiyem monitorü deneyerek alın hangisi gozunuze guzel geliyorsa sizi mutlu ediyorsa. A,C,S panel, Hp, samsung philips,lg farketmez yetrki sizi memnun etsin.:)

doğru söze ne denir haklısın arkadaşım
  • Kesinlikle tartışmak için yazmadım. Ama görüş bildirirken bunu birtakım sebeplere dayandırılmasını tercih ederim. Böylece herkese daha faydalı daha açıklayıcı bilgi vermiş oluruz.

Diğer türlü o ürünün bayisi gibi hareket edilmiş gibi oluyor. Geçen gün biriside HP Samsunga 10 basar demişti. Ona da aynı şeyi söylemiştim. Böyle olunca boş ve havada kalan bir laf oluyor.

Herkese iyi günler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hadesmania

arkasında S panel yazıyor evimde olan monitör ben türkiye den aldım.

S yazabilir ancak muhtemelen patates S
    Emin olmak için "samsung 226bw" topiğini incelersen gerçek mi patates mi olduğunu anlarsın.
    Anlama yöntemi orada açıklanmış.

Samsung 226BW Topiği

Sayfa sayısı epey artmış, biraz araman gerekecek...
  • bnm bildiğim samsungdaki s panellerde bile made in china yazıyor..oysaki samsungun asıl s paneli avrupada üretiliyor diye biliyorum..hp monitörümün paneli ise made in çek cumhuriyeti yazıyor yane dandik çin işi diil avrupa işi
  • Ben bu monitörden almak istiyorum ancak aklimda bi kac soru kaldi ben sadece oyun oynayan birisiyim ve saatlerce bilgisayar basinda kaliyorum sizce bu monitör gözleri cok yoruyo mu yani ilerde sorunlarla karsilasirmiyim.
  • woswos dostum gerçek S paneller Polonya yada Çek Cumhuriyetinde üretiliyor. İkisinden biri şimdi tam hatırlayamadım.
  • e tamam bnmkinde çek cumhuriyeti yazıyor ztn
  • Viva HP , Forza HP, HP FoReVeR, HP TURBO , HP SLX 16V Twincam

Bide ben fanatiklik yapayım herkez yapıyor canım çekti...

quote:

Orjinalden alıntı: woswos72

e tamam bnmkinde çek cumhuriyeti yazıyor ztn
  • quote:

Orjinalden alıntı: racerant

Viva HP , Forza HP, HP FoReVeR, HP TURBO , HP SLX 16V Twincam

Bide ben fanatiklik yapayım herkez yapıyor canım çekti...

benim de canım çekti, yeter bu kadar rasyonellik : )

HP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apemen -- 3 Temmuz 2007; 9:14:37 >

• Şu an w2207 ile 226bw nun son S serisi panelleri, panel olarak aynı model paneli kullanıyorlar.
    Son çıkan S serisi monitörün bir arkadaş içini açıp LTM220M1 panel olduğunu doğrulamıştı.
    LTM220M1 taiwan malıdır, samsung üretimidir. Samsung 226bw ları çin de de ürettirse şu an da kendi LTM220M1
    panelini kullanıyor. Hp de de durum aynı LTM220M1 taiwan malı panel kullanılıyor. Monitörün üretim yeri ile
    panelin üretim yeri aynı olmak zorunda değildir, taiwandan gelen panel ile üretimi orada yapıyorlar.
    Şu anda ikisi de LTM220M1 kullanıyor, gerisi kişinin tercihine kalmış. Bence her ikisi de süper monitör.
    Ben 2207 ölü piksel garantili satan yer bulamadığım için vazgeçtim. Ama 226bw dan da çok memnunum

http://www.samsung.com/Products/TFTLCD/Monitor/LTM220M1/LTM220M1.htm

Bu arada panel(LTM220M1) 5ms(Açık-kapalı), 2ms(Griden-griye)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 3 Temmuz 2007; 12:41:47 >

• Sağol Umutcan bilgi için.

Alemin kıralııııııııı geliyoooooooooorrrrrrr geliyoooooooooorrr geliyoooooorrr......

Ups online sorgulamadan baktım. Yarın elimde alet

Eğer bir aksilik çıkmassa çarşamba günü incelememi woswos un konusunun devamına yani buraya asacam. Tripodlu, flaşsız ve 2 mp fotolar koycam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 3 Temmuz 2007; 22:44:14 >
  • ya bu monitör 16,2 milyon renkken 226bw 16,7 milyon...bu renk farkı ne kadar fark yaratır?
  • quote:

Sağol Umutcan bilgi için.

Alemin kıralııııııııı geliyoooooooooorrrrrrr geliyoooooooooorrr geliyoooooorrr......

Ups online sorgulamadan baktım. Yarın elimde alet

Eğer bir aksilik çıkmassa çarşamba günü incelememi woswos un konusunun devamına yani buraya asacam. Tripodlu, flaşsız ve 2 mp fotolar koycam

heyecanla bekliyoruz :)

• quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

ya bu monitör 16,2 milyon renkken 226bw 16,7 milyon...bu renk farkı ne kadar fark yaratır?

her iki mönitör de tn panel olduğu için aslında ikisi de 16.2 milyon renk veriyor. eğer bir yerde 16.7 gördüyseniz yanlış belirtmişler demektir. Aslında satıcılar arada sadece 0.5 milyon gibi küçük bir fark olduğunı zannederek yada insanların öyle düşünmesini sağlayarak bu bilgilere çok dikkat etmiyorlar. bazen aynı mönitörler için kimi 16.2 kimi 16.7 yazabiliyor. Ama işin aslı arada dağlar kadar fark var. çünkü 16.2 milyon renk veren tn paneller gerçekte bu renk skalasını üretemiyor. sanırım 256K gibi bir gerçek renk skalasından enterpolasyonla türetme yapıyorlar. ancak örneğin s-ips panelller gerçek 16.7 renk verirler ve bu yüzden de renk kaliteleri çok daha iyidir. fakat onların da fiyatları çok yüksektir.
    hiç bir tn panel 16.7 milyon renk+178o görüş açısı özelliğine sahip değildir. eğer bu iki özelliği yan yana görüyorsanız bilin ki o panel tn panel değil çok daha kaliteli bir paneldir.

• quote:

Orjinalden alıntı: melrock

quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

ya bu monitör 16,2 milyon renkken 226bw 16,7 milyon...bu renk farkı ne kadar fark yaratır?

her iki mönitör de tn panel olduğu için aslında ikisi de 16.2 milyon renk veriyor. eğer bir yerde 16.7 gördüyseniz yanlış belirtmişler demektir. Aslında satıcılar arada sadece 0.5 milyon gibi küçük bir fark olduğunı zannederek yada insanların öyle düşünmesini sağlayarak bu bilgilere çok dikkat etmiyorlar. bazen aynı mönitörler için kimi 16.2 kimi 16.7 yazabiliyor. Ama işin aslı arada dağlar kadar fark var. çünkü 16.2 milyon renk veren tn paneller gerçekte bu renk skalasını üretemiyor. sanırım 256K gibi bir gerçek renk skalasından enterpolasyonla türetme yapıyorlar. ancak örneğin s-ips panelller gerçek 16.7 renk verirler ve bu yüzden de renk kaliteleri çok daha iyidir. fakat onların da fiyatları çok yüksektir.
    hiç bir tn panel 16.7 milyon renk+178o görüş açısı özelliğine sahip değildir. eğer bu iki özelliği yan yana görüyorsanız bilin ki o panel tn panel değil çok daha kaliteli bir paneldir.

çok teşekkürler,ben de almaya karar veriyorum bir bakıyorum başka bi özellik çıkıyo.içim rahatladı şimdi.

• iki monitörün kullandığı panel de aynı, özelliklerinin farklı olma ihtimali yok zaten
    Arkadaşın da açıkladığı gibi tn paneller aktif olarak maksimum 16,2M renk desteklidir. Tn panel olsa da giriş kısmında
    16,7m renk destekliyor şeklinde gözükür fakat bu gelen 16,7m rengi 16,2m renk olarak gösterebilirler.
    Bu yüzden tn panellerde desteklenen renk sayısını dert etmeyin hepsi aktif olarak 16,2M gösterebilir.
    Piyasadaki monitörlerin çoğunun da Tn panel olduğunu düşünürsek renk olayını düşünmemize gerek kalmaz.
  • samsungun klasik pazarlama taktikleri bunlar. lcd tvlerde vsde boyle gercek kontrast yerine dinamik kontrastı yazar, gercekte 5ms olan panele griden griye 2 ms yazar 16,2 milyon renk yerine giriş değeri 16,7 yazar vs. bilincsiz kullanıcı malesef aldanıyor bu numaralara.
  • Arkadaşlar monitörüm geldi (bilmeyenlere HP W2207) dediğiniz gibi HDCP Enabled mış.

İlk izlenimlerim çok olumlu. Kontrast oranı çok iyi. Renkler canlı. Bakış açıları TN panel için iyi. Ölü piksel çıkmadı şükür.
    Alacak olan arkadaşlara gözü kapalı almalarını öneririm. Parlak ekran laptoplardaki gibi parlamıyor nedense. Rahatsız edici değil.
    Özellikle stand ı çok beğendim. Yükseklik ve açı ayarı çok iyi. Gördüğüm en ergonomik ayak.

Gördüğüm tek ufak problem monitörün üst tarafında hafif bir blacklight. Ancak çok dikkatli bakmak gerekiyor. Rahatsız edici değil.

Şu bilgisayarı bi adam edeyim. Resimleri de upload edecem.

Merak edenlere ürünü hepsiburadadan aldım. 700/12 taksit.

Not : Dvi bağlantı ile kullanıyorum. Yazılar web kullanıcıları için çok ideal. Fontlar çok net ve keskin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 4 Temmuz 2007; 22:35:06 >

• quote:

Arkadaşlar monitörüm geldi (bilmeyenlere HP W2207) dediğiniz gibi HDCP Enabled mış.

İlk izlenimlerim çok olumlu. Kontrast oranı çok iyi. Renkler canlı. Bakış açıları TN panel için iyi. Ölü piksel çıkmadı şükür.
    Alacak olan arkadaşlara gözü kapalı almalarını öneririm. Parlak ekran laptoplardaki gibi parlamıyor nedense. Rahatsız edici değil.
    Özellikle stand ı çok beğendim. Yükseklik ve açı ayarı çok iyi. Gördüğüm en ergonomik ayak.

Gördüğüm tek ufak problem monitörün üst tarafında hafif bir blacklight. Ancak çok dikkatli bakmak gerekiyor. Rahatsız edici değil.

Şu bilgisayarı bi adam edeyim. Resimleri de upload edecem.

Merak edenlere ürünü hepsiburadadan aldım. 700/12 taksit.

Not : Dvi bağlantı ile kullanıyorum. Yazılar web kullanıcıları için çok ideal. Fontlar çok net ve keskin.

asus kardeşiydik hp kardeşidemi olduk

• Aynen öyle oldu dostum.

Ama şu monitörü kullanmak gerçekten başka birşey
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.