Şimdi Ara

Hpnin yaptığı bir hata canıma mal oluyordu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
3
Favori
28.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
890 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • belki tazminat alirim diye abdlilere ozenip de, bosa vik vik etme cunku apple dahil her markanin bataryasi bu duruma gelebilir uretimde hata olabilir ve bu durum ne uretim aninda ne sonrasinda tespit edilemez batarya kalitesi ile ilgisi yoktur bu tarz cihazlari kullanmanin dogal riskidir diyebiliriz hatta patlama olabilir elin kolun kopabilir cihaz telefon ise bataryanin icindeki yakici madde suratina nufuz edebilir yangin cikabilir bu milyonda 1 ihtimaldir gelip seni bulabilir normaldir riski sadece bataryali cihaz kullanmayarak tamamen elimine edebilirsin bataryali her cihaz milyonda 1 olasilikla patlayabilir eger patlarsa ve bir tarafin koparsa ancak o zaman dava acar belki tazminat alabilirsin bunun haricinde firmadan bes kurus kopartamazsin en fazla hp nin negatif reklamini yaparsin ama ne derece etkisi olur belki en fazla birkac kisi almaktan vazgecer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 24 Şubat 2020; 16:51:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 - 2011 yılları arasında Teknosadan TOSHİBA İ7 laptop aldım hala sorunsuz kullanıyorum
    3 sene boyunca işyerimde de kullandım günde 16 saat açık kalıyordu
    her çalıştırdığımda dua ediyorum üretenlere
    ne ısınması var ne arızası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinyor56 -- 24 Şubat 2020; 16:54:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theFaceless_

Ben 2010 yılından beri Dell kullanıyorum. 2010'da aldım 2013'te babama verdim iş yerinde kullanıyor. 2013'te Inspiron serisi bir cihaz aldım 2017'de kardeşime verdim 1 kez bile servise gitmedi iki cihazda. 2017'de Vostro serisinden aldım yıl oldu 2020 1 kez servise gitti o da benden kaynaklanan bir durumdu servisten çok memnun kaldım.

Cihazı Hala sorunsuz kullanıyorum hatta cihazı hergün kullanmama rağmen pil kapasitesinin %92 'sini bile hala koruyor. Casper, HP, Lenovo, Sony, ASUS, Dell marka cihazlar kullandım tabi hiçbiri Gaming Laptop değildi aralarında Dell'i tek geçerim.
    Benim için günlük/ofis kullanımında en iyi marka Dell. Laptop olarakta en beğendiğim model 13'lük XPS'ler tabi bütçem yetmiyor.
    Dell en dandik ve adi cihazlar ureten markadir. Ben bir tane almistim usb portlari bile 8 ay sonra dokulmeye basladi malzeme kalitesi berbatti

HP markasinda ise HP 24 es monitorum var 3 yildir sorunsuz calisiyor estetik acidan ve fiyatina gore verdigi goruntu kalitesi acisindan harika cihaz yalniz ekranda biryerde kendi kendine pixel problemi olustu fakat her markada boyle sorunlar zamanla olabiliyor

DELL cihaz icin olabilir demiyorum o sekiz ayda dokulmustu vostro serisinin ucuz bir modeliydi ucuz makinelerin plastigini legenden yapmislar inspiron daha ust duzey model onlarin malzemesi saglam olabilir ama giris modele legen plastigi kullanmak bir cesit sahtekarlik bana gore cunku ucuz modelde zaten performansi dusuk parcalar var ama marka degerine guvenip ustune bir de malzemeden calmak tam bir dolandiricilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 24 Şubat 2020; 17:3:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

HP'yi savunduğum falan yok öncelikle bunu belirteyim sonra konuya geçeyim;

quote:

HP'nin böyle bir hata yapması beni cidden üzdü ve bataryayı da neredeyse aldığımdan beri 5-10 kez kullanmışımdır.

Bataryanın şişmesinin sebebini kendin yazmışsın zaten. Lityum batarya ısındığı için şişmez, sürekli full şarjda beklediği için şişer (ısınması da üstüne tuz biber olur) Lityum bataryalar sürekli %100 şarjda durmayı hiç sevmezler. Çok büyük bir firmanın IT bölümünde çalışıyorum ve piller hakkında da çok detaylı bilgiye sahibim. Şişen pillere burda da sık sık denk geliyoruz her türlü markada, sebebi dediğim gibi sürekli elektrikte kullanmak. Bunu engellemenin 2 yolu var, ya sürekli bataryayı aktif kullanacaksın (ki çok mümkün değil) ya da bios'dan şarjı düşük bir yüzdede kesmesini ayarlayacaksın (%60 gibi) Ben kendi laptopumda şarjı %55'te kesmesini ayarladım, 4 yıldır kullandığım laptopun pili hala ilk günkü gibi performans veriyor hiç yorulmadığı için. Şişme falan da yok. Bunu tavsiye edip uygulattırdığım bütün arkadaşlarımda da durum aynı.

edit: konu şişme olduğu için onun üzerinden gittim ama her pil şişecek diye bir durum yok tabi. şişmese bile batarya ölümlerinin sebebi de yine çok büyük oranda sürekli %100 şarjda tutmak.
    sen hicbir sey bilmiyorsun dostum üzulerek söylemeliyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fenyapamayansayısal

sen hicbir sey bilmiyorsun dostum üzulerek söylemeliyim

Alıntıları Göster
    Birsey bilmiyor gercekten pillerde akim kesici var belli noktaya kadar sarj oldugunda akimi keser ve daha fazla sarj etmez istersen 10 sene sarjda tut sarj olmayan pil o sekilde sismez yani bu sismeye neden olmaz sadece pilin kullanim omrunu azaltir o da tam bosalmadan surekli yeniden doldugu icin orada pilin sisme sebebi uretim hatasi ama bu durum olusabilir hatali pilin hatali oldugu ancak kullanilarak yani siserse anlasilabilir bazen seri halde sikayetler gelir firma o pilleri toplar yani ucretsiz degistirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 24 Şubat 2020; 17:12:7 >

• Draken 24 kullanıcısına yanıt
    hocam cok kotu bir üniversitede ee egitimi aldim fakat teknik ve teorik bilgim cok ust seviyede bataryalar ve piller konusunda.

onune gelen sallamasyon yazıyor biseyler

• TiesTorN kullanıcısına yanıt
    sarj 100 olunca pil patlardi oyle mi ya guldurme kardes hadi isine senin okudugun makaleleri yazan benim zaten kafani yorma bunlara

• Batarya şişmiş suçlu hp

garantisi olan cihazı neden bilgisayarcıya yolluyorsunuz yollayacaktınız servisine onlar bakacaklardı

Lehim damlaması diye bir şey olmaz bilgisayar asla o sıcaklıklara erişemez soğutucu bakır da anakarta sonra monte ediliyor lehimlenirken orada bile değil ayrıca soğutucu bakır baya çizilmiş bu bu şekilde olamaz bunun fabrikada olması neredeyse imkansız bakırın üstü oksitlenirdi diye düşünüyorum o götürdüğünüz bilgisayarcını işi bence

bu bakırın etrafında bakırın dışına ısı borularının sonuna kadar termal macun kalıntısı var bu da aşırı saçma birinin elinden ggeçmiş bu bu hale gelmiş

bunlar fabrikada nasıl oluyor orada bir insan çizmez bunu zımparalama gibi bir şey yok orası atölye mi sandınız?
    Hpnin yaptığı bir hata canıma mal oluyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 24 Şubat 2020; 17:35:8 >

• Merhaba fitgirl repacks

• quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

iyi salladın kardeşim, öyle bir şey yok.

kaldı ki böyle bir şey varsa bile bu beni bağlamaz, ben piller hakkında genel bilgi verdim sadece.

Alıntıları Göster
    Öyle bir şey yok mu?

O piller bu cihazlara yeterli enerji vermez. Gaming bilgisayarlar fişe takılı çalışma üzerine kurulu. Hele MSI GT gibi seriler direkt olarak masaüstü alternatifidir. Öyle al taşı dizine koy prize takma diye bir şey yok. Kasa klavye ekran ayrı değil o kadar. Masaüstü alternatifi olarak çıkmıştır.

• Şaşırmadım. Benim hp dizüstünün ekranında lekeler oluştu, ekranlar hp kuralları gereğince garanti kapsamına girmiyor dediler

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Hp ye doğrudan tazminat davası açsın 1 milyon dolar
  • Rasyonelizm kullanıcısına yanıt
    Asus un getirini goturunu yapar anca dell

• Başlığı biraz daha okunaklı yazmanız da fayda var. Hdp diye algıladım, Pazartesi uykusuzluğu :(

• hp yi günahım kadar sevmem ama resimlerdeki soğutucu blokların o şekilde fabrikadan çıkmasına imkan yok, evde biz kendimiz yaptık desen inanırım. o çizikler lehim vs İMKANSIZ, bunu ya sen yaptın yada tamirciye verdin çıkma parça taktı vs. plaklara dikkat edin sanki çocuk eline tornavidayı almış tüm gün çizmiş oynamış gibi duruyor. az çok eli zımpara tutan yetişkin beceriksiz biri bile daha iyisini yapar.
  • Benzer özelliklere ve model yılına sahip HP laptop var. Ssd takarken fark ettim, aynı şekilde bataryası şişik vaziyette. Biraz araştırdım durumu.
    Öncelikle patlamak üzere diye birşey yok. Şişen şey pil hücreleri değil. Gaz çıkışı nedeniyle dış koruyucusu şişiyor.
    Bunun sebebi üretim hatası da olabilir, hep şarjda kullanmak da olabilir. Kesin şu şu sebepten olur demek yanlış. Üretim hatası olmasa, pili doğru şekilde şarj ederek kullansan bile şişebiliyor.
    Aslında bendeki pilin performansı bile iyi durumda ama sağa sola baskı yapıp başka dert açmasın diye çıkardım yine de.
    Soğutucu bloğa yorum yapamıyorum. Fabrikadan öyle çıkması mümkün değil, bildiğin birisi içinden geçmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.