Şimdi Ara

Hpv Oldum Ne Yapmam Gerekiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Normal diyen arkadaş neyin kafasını yaşıyor? Eski kız arkadaşımın en büyük korkusuydu. Ne yazık ki HPV kaptın mı bir daha kurtuluşu yok. Hayat boyu taşıyıcı olarak kalıyorsun. Avrupa'da çoğu ülkede aşı zorunlu (12-13 yaşlarında) ancak bizde ne yazık ki yok. HPV aşısı da hastalıktan sonra olunamıyor. Siğilleri vb. tedavi edebilirsin ancak 1-2 sene sonra tekrar ortaya çıkabilir. Hastalık ise sürekli vücudunda olacak ve ilerdeki partnerlerine de geçireceksin muhtemelen.

Özellikle evleneceğin zaman eşine mutlaka HPV aşısı yaptırt (3 doz; ilkinden 1 ay sonra ikincinsi 6 ay sonra da üçüncüsü) hatta daha nişanlanma aşamasında yaptırtmaya başla ki anca yetişsin. En azından kafanız rahat eder ilerde. Bana da çok dua edersin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 11 Kasım 2022; 16:35:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

Normal diyen arkadaş neyin kafasını yaşıyor? Eski kız arkadaşımın en büyük korkusuydu. Ne yazık ki HPV kaptın mı bir daha kurtuluşu yok. Hayat boyu taşıyıcı olarak kalıyorsun. Avrupa'da çoğu ülkede aşı zorunlu (12-13 yaşlarında) ancak bizde ne yazık ki yok. HPV aşısı da hastalıktan sonra olunamıyor. Siğilleri vb. tedavi edebilirsin ancak 1-2 sene sonra tekrar ortaya çıkabilir. Hastalık ise sürekli vücudunda olacak ve ilerdeki partnerlerine de geçireceksin muhtemelen.

Özellikle evleneceğin zaman eşine mutlaka HPV aşısı yaptırt (3 doz; ilkinden 1 ay sonra ikincinsi 6 ay sonra da üçüncüsü) hatta daha nişanlanma aşamasında yaptırtmaya başla ki anca yetişsin. En azından kafanız rahat eder ilerde. Bana da çok dua edersin :)

hpv vucuttan atılıyo knk

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Avrupa ve Amerika kıtasında ağız gırtlak yemek borusu kanserlerinin sebepleri arasında virüsler birincii (camdan totodan ağzına bulaşan)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.