Şimdi Ara

Hsbc,Total,Bosch,Carrefour,Renault Türkiye'den çekiliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben bunu kriz olarak değil de yabancı sermayelerin yurdumuzdan çekilmesi olarak görüyorum.Meydan yerli işletmeciye kalsın.

hocam sızma zeytinyağı genellikle hep o civarlardaydi.Hem pahali bir marketten hemde en iyi markadan, hem de sızma zeytinyağından bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JensenAckles -- 15 Temmuz 2015; 3:12:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: triptister

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Şuan enflasyon fln 2001 krizinden kötü durumda.

1 litre zeytinyağı geçen sene 7-8TL'yken, şuan en dandik marka 14-15TL olmuş.

Patates 4-5TL

Salatalık 4-5-6TL

Biber 7TL

Herkes borçla, krediyle ve kredi kartlarıyla döndürmeye çalışıyor şuan durumu.

Dün annem taşımasın diye pazara onunla birlikte çıktım.

Patates kızartmalık 2 TL

Patates Haşlamalık 1,25 TL daha ucuz olanları vardı ama ben bunları beğendim.

Salatalık 2 TL

Biber ise tatlı köy biberi haric 2-3 TL arasında idi.

Fiyat bilmiyorsanız yazmayın şuraya.

Yer Fatih. İst.

yorum 25 nisanda yazılmış sen şimdi cevap veriyorsun ? hadi cevap verdin zeytinyağını niye atladın madem ucuz söylesene ?

migrosun sitesinden aldım komili sızma zeytinyağı 5lt 105.95 tl. ucuz mu ?

Geçen gün yemeksepetine bakarken antakyakolik diye bir firmada 15 tl den gördüm sızma zeytinyağını fiyat aynı olduğu için bir şey söylemedim.

Tarihine bakmadım diyede yazdım ne bileyim canım konu günceldeydi tarihine mi bakıcam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

quote:

quote:

Patates 4-5TL

Salatalık 4-5-6TL

Biber 7TL

Patates kızartmalık 2 TL

Salatalık 2 TL

Yer Fatih. İst.

Nisan ayındaki mesaja 3 ay sonra cevap vermek gerçekten ilginç.
    Şark kurnazlığı bu mu acaba?

Yok yeni uyandım direk yazdım tarihe bakmadım bile.

Günaydın diyelim o zaman.

Bursadan akşam üstü pazar fiyatları;

Patates : 3 kilosu 5 TL
    Salatalık : 1 TL
    Biber : 1-2 TL
    Domates : 1,25 - 2,50 arası

• quote:

Orijinalden alıntı: JensenAckles

Ben bunu kriz olarak değil de yabancı sermayelerin yurdumuzdan çekilmesi olarak görüyorum.Meydan yerli işletmeciye kalsın.

hocam sızma zeytinyağı genellikle hep o civarlardaydi.Hem pahali bir marketten hemde en iyi markadan, hem de sızma zeytinyağından bahsediyoruz.

Katılmıyorum 5-6 ay öncesine kadar 60 liradan alıyorduk.Bir anda arttı.Hükümetin zeytin fidanları yönelik tutumları imara açılması hepsi etken.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Patates 4-5TL

Salatalık 4-5-6TL

Biber 7TL

Patates kızartmalık 2 TL

Salatalık 2 TL

Yer Fatih. İst.

yorum 25 nisanda yazılmış sen şimdi cevap veriyorsun ? hadi cevap verdin zeytinyağını niye atladın madem ucuz söylesene ?

Geçen gün yemeksepetine bakarken antakyakolik diye bir firmada 15 tl den gördüm sızma zeytinyağını fiyat aynı olduğu için bir şey söylemedim.

Tarihine bakmadım diyede yazdım ne bileyim canım konu günceldeydi tarihine mi bakıcam.

O zaman bakacaksın,araştıracaksın canım arkadaşım löp diye atlanmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

quote:

Orijinalden alıntı: s.p86

quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

eve yeni beyaz eşya alıncak inadına vestel alınmıycak bosch samsung siemens bunlardan birini alıcaz vestel fiyatına samsung alabiliyorken neden vestel alim iktidara yakın olan ek vergi cıkartan şirketleri boykot ediyorum

İşte anca bu kadar akıl var. İktidara uzak olsun da isterse yahudi olsun zihniyeti. Bizim derdimiz iktidar yakınlığı uzaklığı değil. Vestel Türk markasıdır ve sonuna kadar desteklenmesi gerekir. Senin gibi zekalar güney korede olsaydı şu anda ne samsung, ne hyundai, ne de lg olmazdı. G.Kore hükümeti neredeyse hükümet bütçesi gibi destekler vermiştir bu firmalara. Bizim de bir arçeliğimiz bir vestelimiz neden dünya devi olmasın? Türk markalarına hangi partiye iktidara yakın olursa olsun sonuna kadar destek verip marka haline getirmeliyiz. Ya amaç TÜRKİYE. Üstad Necip Fazıl ın dediği gibi "Bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürme şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır…"

Paranin dini yoktur. Kim bana kaliteyi ucuza satarsa ondan alirim. Ister yahudi olsun ister ateist. En azindan onlar durust.

Oyle tek tarafli kendini dusunen markalarla isim olmaz. Eger ben Turk markasiyim diyorsa kendiside malini ucuza satacak. Dusuk kaliteli urunu ederinden pahali satip keriz aramayacak. Daha sonra urettigi asiri pahali urunler icin koruma istemeyecek.

Bu vestel yasasini cikaranin ve destekcilerinin cogu niye kocu sevmez. Zamaninda tofas arabalari icin benzer sekilde istek yapip ithal arac yasagi getirtip halki gereginden kotu arabalara pahali sekilde sattigi icin degil mi? Ne farki var vestelin?

Ama ALLAH ın dini vardır ve birgün biyerde bu hesabı bize sorarlar. Yahudiden ürün alırsan gazzeye bomba olarak düşer. Müslüman ve Türk varken önce Müslümanın ürünü nü almak lazım. İşin bu kısmını geçelim. Tv de Vestel ile lg samsung kıyasla ne farkı var? Kalitede hepsi ile yarışacak durumda yıllardır bu adam ülkenin en büyük ihracatını yapıyor. Arçelik de çok başarılı onu da desteklerim ve gurur duyarım ama vestel argeye ayrı önem veriyor. Ha cep telefonu konusunda eleştirelim. Gerçekten daha iyi işlemci ram falan kullanılabilirdi ama bence zamanla bunlar oturacaktır Ahmet Nazif ZORLU da bu kapasite var bence. Bu şekilde yapıcı eleştiriler yapalım bizlerde bir Türk markamızı dünya da marka yapalım. Vestel, arçelik, casper, sunyy, ahmet, mehmet hiç fark etmez yeter ki Türk olsun.

• Arkadaşlar kışın mevsimi olmayan zaman da sen sera ürünü alırsan tabi ki pahalıya alırsın. Eskiden meyve sebze kışın hiç olmaz dı olsa da yüzde 1000 - 2000 daha pahalı olurdu. Şimdi o kadar uçuk fark olmadan sera ürününü kışın da yiyebiliyoruz ama her meyve-sebze mevsiminde ucuzdur. Patates olayı ise tamamen bizim stokçular yüzünden fırladı ama ellerinde çakıldı. Ben hep diyordum bu yazdan sonra düşecek diye, ki öyle oldu patates şu anda market manav da 1.75 pazarda 1.50. Bunu yazan arkadaşlar 2.5 yıl önce kilosu 0.10 kuruşa patates alırken neden dert etmiyorlar dı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

eve yeni beyaz eşya alıncak inadına vestel alınmıycak bosch samsung siemens bunlardan birini alıcaz vestel fiyatına samsung alabiliyorken neden vestel alim iktidara yakın olan ek vergi cıkartan şirketleri boykot ediyorum

İşte anca bu kadar akıl var. İktidara uzak olsun da isterse yahudi olsun zihniyeti. Bizim derdimiz iktidar yakınlığı uzaklığı değil. Vestel Türk markasıdır ve sonuna kadar desteklenmesi gerekir. Senin gibi zekalar güney korede olsaydı şu anda ne samsung, ne hyundai, ne de lg olmazdı. G.Kore hükümeti neredeyse hükümet bütçesi gibi destekler vermiştir bu firmalara. Bizim de bir arçeliğimiz bir vestelimiz neden dünya devi olmasın? Türk markalarına hangi partiye iktidara yakın olursa olsun sonuna kadar destek verip marka haline getirmeliyiz. Ya amaç TÜRKİYE. Üstad Necip Fazıl ın dediği gibi "Bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürme şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır…"

Paranin dini yoktur. Kim bana kaliteyi ucuza satarsa ondan alirim. Ister yahudi olsun ister ateist. En azindan onlar durust.

Oyle tek tarafli kendini dusunen markalarla isim olmaz. Eger ben Turk markasiyim diyorsa kendiside malini ucuza satacak. Dusuk kaliteli urunu ederinden pahali satip keriz aramayacak. Daha sonra urettigi asiri pahali urunler icin koruma istemeyecek.

Bu vestel yasasini cikaranin ve destekcilerinin cogu niye kocu sevmez. Zamaninda tofas arabalari icin benzer sekilde istek yapip ithal arac yasagi getirtip halki gereginden kotu arabalara pahali sekilde sattigi icin degil mi? Ne farki var vestelin?

Ama ALLAH ın dini vardır ve birgün biyerde bu hesabı bize sorarlar. Yahudiden ürün alırsan gazzeye bomba olarak düşer. Müslüman ve Türk varken önce Müslümanın ürünü nü almak lazım. İşin bu kısmını geçelim. Tv de Vestel ile lg samsung kıyasla ne farkı var? Kalitede hepsi ile yarışacak durumda yıllardır bu adam ülkenin en büyük ihracatını yapıyor. Arçelik de çok başarılı onu da desteklerim ve gurur duyarım ama vestel argeye ayrı önem veriyor. Ha cep telefonu konusunda eleştirelim. Gerçekten daha iyi işlemci ram falan kullanılabilirdi ama bence zamanla bunlar oturacaktır Ahmet Nazif ZORLU da bu kapasite var bence. Bu şekilde yapıcı eleştiriler yapalım bizlerde bir Türk markamızı dünya da marka yapalım. Vestel, arçelik, casper, sunyy, ahmet, mehmet hiç fark etmez yeter ki Türk olsun.

Evet Allahin dini vardir. buna birsey dedigimiz yok. Ama biz alisverisimi duzgun yapanlarla yaparim, insanlara kuru bulgur gosterip islak satanlarla degil.

mesala ben evimde aroma meyve sulari, sutas yogurt-sut kullanirdim. bak mesela bu turk mallarini kullanmayi gectim sehir mallarini kullanmaya girer neredeyse. bursada bu urunleri kullanirim. niye? cunku kaliteli urunleri var. bu ornek sana nasil zihniyetim oldugunu gosterir sanirim.

diger yandan bakalim vestel-samsung-lg iliskisine. vestelin su an icin samsung ve lg ile karsilastiracak kalitesi yok. vestel almak zorunda olan insanlar vestelin kalitesinden degil ucuzlugundan alir. ancak is kaliteye gelirse kusura bakmasin vestel yerlerde surunuyor sayilir. sonrada insanlar pisman olur. bunun ustune utanmadan kaliteyi arttirmak yerine ben kaliteyi arttirmiyorum ama digerleri zam yapsin ki ben satabileyim diyen zihniyet halki degil kendi cebini dusunuyordur. kalkinma tek tarafli olmaz. eger vestel gelismek istiyorsa halkiyla gelismeyi secmeliydi. ama vestel onun yerine halkini merdiven basamagi olarak gordu. yani halkin cebindeki 3 kurusu 1 kurusluk urunle takas etmek istedi. bundan sonra ne evime vestel urunu sokarim ne de vestel urunu kullanirim.

ha unutmadan pek konuyla alakasi yok ama yazmissin aldigimiz her yahudi urunu gazzeye bomba olarak duser diye cevap verelim.

gazzedeki insanlarin kafasina bomba dusmesinin sebebi ben degilim. gazzedekilerde sonuna kadar hakediyor kafasina bomba yemeyi. neden dersen musluman gecinen halklar o haram bu haram onu arastirma haram onu arastirirsan Allaha sirk kosarsin derken bu insanlar atomu parcalamaya, plutondan goruntu almaya bilimde cigir acmaya ugrasiyordu. Sen dometeste Allah yaziyor diye sevinirken onlar aya indik diye seviniyordu. Allah calisanlarin yanindadir. Adamlar kafaniza bomba yagdirmayi sonuna kadar hakediyor. Eger muslumanlarda zamaninda calissaydi onlarda yahudilere bomba yagdirma hakkina sahip olurdu. yok oyle bos bos gezip sonra bizi dovuyorlar demek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Patates 4-5TL

Salatalık 4-5-6TL

Biber 7TL

Patates kızartmalık 2 TL

Salatalık 2 TL

Yer Fatih. İst.

O zaman bakacaksın,araştıracaksın canım arkadaşım löp diye atlanmaz

dıger fıyatların yanlıstı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Patates 4-5TL

Salatalık 4-5-6TL

Biber 7TL

Patates kızartmalık 2 TL

Salatalık 2 TL

Yer Fatih. İst.

Nisan ayındaki mesaja 3 ay sonra cevap vermek gerçekten ilginç.
    Şark kurnazlığı bu mu acaba?

Yok yeni uyandım direk yazdım tarihe bakmadım bile.

Günaydın diyelim o zaman.

Bursadan akşam üstü pazar fiyatları;

Patates : 3 kilosu 5 TL
    Salatalık : 1 TL
    Biber : 1-2 TL
    Domates : 1,25 - 2,50 arası

bizim buradan ucuzmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kitsune

Sevgili "o firmalara ihtiyacimiz yok" diyen insanlar sizin icin ufak bir hesap yapacagim bakalim ihtiyac var miymis yok muymus.

Total firmasini ele alalim.
    Turkiye'de 18 milyondan fazla arac trafige cikmakta arastirdigim kadariyla. 1 milyon aracin hergun Total istasyonlarindan 1 litrelik benzin aldigini var sayalim. 1 litre benzin en son 4.5 Tl idi ve bu paranin %60i vergi yani devlet hicbir sey yapmadan 1 litre benzinden 2.7 Tl kazaniyor. 1 milyon aracla hesaplarsak devlet gunde 2.7 milyon lira kazanmis olur. Peki yilda ne kadar yapar? 985500000 Tl yapar. Tabi bunun marketlerinden alinam vergisi var emin degilim ancak emlak vergisi tarzi bir sey de aliniyordur, binlerce kisi de calisiyordur. Bir firmanin ulkeden cekilmesi demek yilda en az 1 milyar tl zarar + binlerce kisilik ek issizlik demek. Umarim hala ihtiyacimiz yok diyebiliyorsunuzdur.

ohooo sen hesap kitap böyle yapıyorsan işimiz var :)

total ülkeden çıktı diye milyonlarca insan akaryakıt almayı mı bırakıcak :) tam tersi yabanci akaryakıt firmalarının çıkması işimize gelir ki diğer yerel küçük firmalar pazardan pay alabilsin güçlenebilsin

binlerce insan neden işsiz kalsın ????? totalin istasyonlarında çalışanlar yine çalışmaya devam ederler total olmazda lukoil olur çalıştıkları firma örnek olarak

totalin genel merkezinde çalışan insanlar için biraz sıkıntı olabilir , total çıkarken firmayı satıp bir rakibine , çalışan kişiler işlerine devam edebilir , yada piyasadaki diğer firmalarda iş bulabilirler ki kolay olmayabilir

ama öyle abarttığınız gibi bir durum yok , işin aslı çıkan yabancı firmların yerlerine yerli firmaları koyabiliyorsak bize artısı bile olabilir o yüzden hemen ölüyoruz yıkılıyoruz diye cahil bağırtısı yapmayın

evet ülkenin durumu iyi değil , gerçektende sıkıntılar var bakalım neler olucak hep birlikte görücez

• bosch iki yıl önce açtığı küçük ev aletleri fabrikasını kapatma kararı aldı bu haberi alıp da polonyalara kadar taşıttılar
    kaynak sorunca içerden alınan bilgiler basının yayın yapması engelleniyormuş

ona bakarsan bu sene bursa da ki fren sistemleri fabrikasını yenileyerek tekrar açtı

carrefour daha iki ay önce kileri satın aldı kaynak var mı

renault un sadece kocaman bir araba fabrikası var bursa da büyük bir fabrikasını kapatacakmış kaynak?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet Allahin dini vardir. buna birsey dedigimiz yok. Ama biz alisverisimi duzgun yapanlarla yaparim, insanlara kuru bulgur gosterip islak satanlarla degil.

mesala ben evimde aroma meyve sulari, sutas yogurt-sut kullanirdim. bak mesela bu turk mallarini kullanmayi gectim sehir mallarini kullanmaya girer neredeyse. bursada bu urunleri kullanirim. niye? cunku kaliteli urunleri var. bu ornek sana nasil zihniyetim oldugunu gosterir sanirim.

diger yandan bakalim vestel-samsung-lg iliskisine. vestelin su an icin samsung ve lg ile karsilastiracak kalitesi yok. vestel almak zorunda olan insanlar vestelin kalitesinden degil ucuzlugundan alir. ancak is kaliteye gelirse kusura bakmasin vestel yerlerde surunuyor sayilir. sonrada insanlar pisman olur. bunun ustune utanmadan kaliteyi arttirmak yerine ben kaliteyi arttirmiyorum ama digerleri zam yapsin ki ben satabileyim diyen zihniyet halki degil kendi cebini dusunuyordur. kalkinma tek tarafli olmaz. eger vestel gelismek istiyorsa halkiyla gelismeyi secmeliydi. ama vestel onun yerine halkini merdiven basamagi olarak gordu. yani halkin cebindeki 3 kurusu 1 kurusluk urunle takas etmek istedi. bundan sonra ne evime vestel urunu sokarim ne de vestel urunu kullanirim.

ha unutmadan pek konuyla alakasi yok ama yazmissin aldigimiz her yahudi urunu gazzeye bomba olarak duser diye cevap verelim.

gazzedeki insanlarin kafasina bomba dusmesinin sebebi ben degilim. gazzedekilerde sonuna kadar hakediyor kafasina bomba yemeyi. neden dersen musluman gecinen halklar o haram bu haram onu arastirma haram onu arastirirsan Allaha sirk kosarsin derken bu insanlar atomu parcalamaya, plutondan goruntu almaya bilimde cigir acmaya ugrasiyordu. Sen dometeste Allah yaziyor diye sevinirken onlar aya indik diye seviniyordu. Allah calisanlarin yanindadir. Adamlar kafaniza bomba yagdirmayi sonuna kadar hakediyor. Eger muslumanlarda zamaninda calissaydi onlarda yahudilere bomba yagdirma hakkina sahip olurdu. yok oyle bos bos gezip sonra bizi dovuyorlar demek.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Adam çalışıyor diye gazzede sivil toplumu bombalama hakkına sahip mi? Sen iyi değilsin bence bir psikologdan destek al. İsterse dünya yahudinin olsun sivil halkı bombalamayı nasıl hak eder. Senin masum çocuğun plajda öldürülse de böyle konuşabilir miydin? KURAN-I KERİM i aç oku ALLAH u teala israili orada lanetliyor ve her türlü fitne israilden gelecek diye bize buyuruyor. Her şeyi bir tarafa bırakalım bu lafını sonuna kadar kınıyorum. Umarım düşünür ve yanlış yaptığını anlarsın.

Vestel iyi telefon yapmadığında hemfikiriz ama bu adamlara zaman ve şans tanımalıyız. Yapıcı eleştriyi her zaman yapalım ve adamlara doğru yolu öğretelim. Sadece vestel için çıkmıyor ki bu kanun. Arçelikte yararlanacak, telefunken de( bu marakda vestelde üretiliyor gerçide), sunny de casperda yararlanacak. Olayı cep telefonu olarak düşünme tüm elektroniği kapsayacak bu antidamping. Aynı özelliklere sahip tv yi arçelik 1.000 tl samsung 2.000 tl olursa halk arçeliki seçer. Veya i5 işlemcili aynı özelliklere sahip bilgisayar casper da 1.200 tl toshiba da 2.000 tl ise halk casper ı alır. Ha almayan da illa ki olacak ama bu antidamping yüzde 70 işe yarar.

Tekrar ediyorum antidamping tüm dünyada uygulanan bir sistemdir. Sen git amerikada üretimi olan bir ürünü amerikaya sokmaya çalış bakalım. Amerika antidampingin kralını uygular ve senden mal aldırmamak için elinden geleni yapar. Ama bizim hükümet üreticisini korumaya çalışınca kıyamet kopar. Bu işi partizanlığa dökmeyelim. Bizim yerli üreticiye ihtiyacımı var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Adam çalışıyor diye gazzede sivil toplumu bombalama hakkına sahip mi? Sen iyi değilsin bence bir psikologdan destek al. İsterse dünya yahudinin olsun sivil halkı bombalamayı nasıl hak eder. Senin masum çocuğun plajda öldürülse de böyle konuşabilir miydin? KURAN-I KERİM i aç oku ALLAH u teala israili orada lanetliyor ve her türlü fitne israilden gelecek diye bize buyuruyor. Her şeyi bir tarafa bırakalım bu lafını sonuna kadar kınıyorum. Umarım düşünür ve yanlış yaptığını anlarsın.

Vestel iyi telefon yapmadığında hemfikiriz ama bu adamlara zaman ve şans tanımalıyız. Yapıcı eleştriyi her zaman yapalım ve adamlara doğru yolu öğretelim. Sadece vestel için çıkmıyor ki bu kanun. Arçelikte yararlanacak, telefunken de( bu marakda vestelde üretiliyor gerçide), sunny de casperda yararlanacak. Olayı cep telefonu olarak düşünme tüm elektroniği kapsayacak bu antidamping. Aynı özelliklere sahip tv yi arçelik 1.000 tl samsung 2.000 tl olursa halk arçeliki seçer. Veya i5 işlemcili aynı özelliklere sahip bilgisayar casper da 1.200 tl toshiba da 2.000 tl ise halk casper ı alır. Ha almayan da illa ki olacak ama bu antidamping yüzde 70 işe yarar.

Tekrar ediyorum antidamping tüm dünyada uygulanan bir sistemdir. Sen git amerikada üretimi olan bir ürünü amerikaya sokmaya çalış bakalım. Amerika antidampingin kralını uygular ve senden mal aldırmamak için elinden geleni yapar. Ama bizim hükümet üreticisini korumaya çalışınca kıyamet kopar. Bu işi partizanlığa dökmeyelim. Bizim yerli üreticiye ihtiyacımı var.

bilir misin yavuz sultan selimin bir olayi vardir. mutlaka duymussundur.

quote:

Mısır’ın fethinden sonra esir Memluk kumandanlarından Kayıtbay Yavuz Sultan Selim’in huzuruna getirilmişti. Kayıtbay mağrur bir şekilde Yavuz’a şöyle dedi: “Sözlerime kulak ver ve iyi dinle, Siz toplarınız olmasaydı bizi yenemezdiniz. Ben ve benim yanımdaki Sultan Tumanbay, Emir Allan üçümüz sana ve orduna yeteriz. Sultanlık ancak kahramanlara layıktır. Hz. Ömer böyle değil miydi? Halife Ali böyle değil miydi? Sen ise dünyanın her tarafından topladığın askerlerden bir ordu oluşturdun. Frenklerin hazırladığı silahlar ve hileler ile geldin. Bu ateşli silahları bir kadın bile kullansa pek çok insanı engelleyebilir. Şayet biz bunları kullansaydık bizi yenemezdiniz. Ancak biz Hz. Peygamber’in sünnetini terk eden bir millet değiliz. Mağribli bir adam, Venedik’ten top getirerek bize satmak istemişti de, Peygamberimizin, 'ok ve kılıç kullanın’ şeklindeki emrine aykırıdır diye sultanımız bunu satın almamıştı.” Bunu dinleyen Yavuz Sultan Selim, gürledi: “Din kaidelerine böylesine bağlı idiniz de, Allah’ın, “Düşmanın silahına aynı silahla karşılık veriniz” emrine neden uymadınız? Bilmez misiniz ki, “Ok ve kılıç kullanın” demek “Başka silah kullanmayın” demek değildir. O zaman o silahlar varmış, şimdi de bu silahlar var!” Kayıtbay başını önüne eğdi ve sustu.

buna ek olarak muslumanlar ilim cindede olsa aliniz diyen peygamberin dinine inaniyor. Oysaki senin bahsettiklerin yan gelip yatmaktan baska bir ise yaramayan insanlar. belki cocuklar masum olabilir ama atalarinin hatalarini cekmeye mecburlar.

unutma ortada bir savas var ve savasin amaci oldurmektir. fatih sultan mehmet istanbulu fethederken nasil zamanin ileri teknolojisini olan toplari kullandiysa adamlarda teknolojilerini kullaniyor. bunda yanlis olan birsey yok. sen nasil dunyayi ele gecirmek istiyorsan onlarda istiyor. eger muslumanlar acilen bilime donmez , hala ota boka haram demeye davam edip sacma sapan islerde bulunan sozde cemaatlerinin liderlerini takip ederlerse daha cok bomba yiyecekler kafalarina. bosuna aglanip durmasinlar. sonuna kadar hakettiler o bombalari. isin kotu tarafi hala uyanamadilar.

vestel konusuna gelince, vatandasin cebindeki paraya goz diken hic bir firmaya iyi gozle bakmam ve urunlerini almam aldirmam. bu saatten sonra isterse bedava olsun yine vestel kullanmam ve kullandirtmam. bilirsin vestel yaklasik olarak dunya lcd uretiminin %17ini karsiliyor. Eger illede yerli mali filan diyorsa yabancilara urun satmasin ve kendi markasiyla urun satsin. o da olmadi halkin parasina goz koymak yerine lcdleri diger ureticilere 2-3 dolar daha pahaliya satsin. Niye bunlari yapmiyor?
    eger vatandasi dusunuyor olsalardi ek vergi istemez bunun yerine kendilerine vergi ayricaligi ister veya urunlerindeki kar marjini dusurup daha cok urun satmaya calisirdi.

antidampingden bahsetmek gerekirse, su an abddeyim. senin dedigin gibi antidamping filan yok. benzer mallarda yabanci mensei urunleri amerikan urunlerine kiyasla daha ucuza alabiliyorsunuz ve bu engellenmiyor. burada amerikan devletinin amaci halki kaziklamaktan cok halkinin kaliteyi ucuza sahip olmasini saglamak. Adamlarin mantigi su. daha iyisini daha ucuza sat. senden alsinlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 15 Temmuz 2015; 22:00:01 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.