Şimdi Ara

HT-DDWG800 - DZ680

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk defa bir ses sistemi alacağım. İleride Blue-Ray aldığımda da kullanabilmek istiyorum. DZ780-DZ730-DZ680-DDWG800 cihazları arasında kararsız kaldım. DDWG800 ile birlikte NH-728H DVD player alacağım.

DDWG800'ÜN fiyatı Media Market'te 999 TL
    Yetkili SONY Eurasia bayisinde 850 TL.
    İstanbul Bilişim'de 700 TL.

Diğer cihazların fiyatları da buna benzer şekilde değişiyor. Toplamda 800-900 TL civarında param var. Nereden alım yapmam gerekiyor? Bunda da kararsız kaldım.

Yukarıda da bahsettiğim gibi; alacağım cihazı 2 sene sonra değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum. Ne yapmalıyım?

• düşündüğünüz cihazlar farklı cihazlar dz serileri olanlar d sınıfı amfilerdir ve compakt sistemlerdir wg800 ise ht sınıfıdır ve tek başına amfidir opsiyonel bağlantı yapmak gerekir ayrıca ses ve bağlanabilinirlik açısındanda compakt sistemlere göre bir gömlek daha üstündü bu sebepten ötürü wg800 güzel seçim olur bende kullanıyorum ilk çıktığında almıştım forumda kullanan arkadaşlarda var memnun kalırsınız sinema ve genel kalite açısından hatta düşündüğünüz dvd playeride kullanıyorum çok iyi bir dvd playerdir ondanda memnun kalırsınız genelde dvd izliyecekseniz zaten hiç sorun yok ben wg800 ve ns728 i öneririm bulduğunuz en uygun fiyatlı yerden alın imkanınınız varsa dinleyin deneyin

• DVD ve Divx izleyeceğim. Radyo ve mp3 dinlemek için de kullanacağım. Forumda diğer başlıklara da göz attım. Tereddütlerim oluştu.

1. Radyo veya mp3 dinlerken tüm hoparlörlerden ses geliyor mu? Yoksa 2+1 mi çalışıyor.
    2. Bas'lar sadece sub dan mı geliyor. Bir problem yaratır mı?
    3. Eurasia garantisi önemli mi? İstanbul Bilişim bu garantiyi veriyor mu?
    4. Gelecek sene Blue Ray almayı düşünüyorum. Bağlantı problemi oluşur mu?

Teşekkür ederim.
  • 1: multi ch sayesinde tüm hoplardan ses gelecek müzik dinlerken iyi bir seçenektir

2: evet sadece baslar subtan geliyor başka bir hop takımı ile kullanmayı düşünmüyosanız asla sorun değil ben deneyimlerini forumda paylaşmıştım zaten olmuyor başka hopla ancak dediğim gibi cihazın f/p olarak kalitesi gayet iyidir içiniz rahat olsun

3: bilmiyorum "Eurasia garantisi" önemli ama ben sony bayisinden almıştım dolayısıyla var ib de muhtelemen vardır diye düşünüyorum başka bir arkadaşıma ew den almıştık ondada vardı

4: blu-ray dahil bu avr ye istediğiniz cihazı bağlayabilirsiniz bağlanabilinirlikte oldukça iyi sırf 3 tane hdmı girişi var zaten ancak şunu unutmayın bu cihazda hd ses codecleri yok ancak örn blu-ray player aldınız ve tüm hd ses codeclerini bitsream olarak atayabiliyor hdmı dan filmdede dts hd ma olsun avr de bu dts 3.2.1 şeklinde gözükücek ve çalışacak yani dıgıtal ses almış olacaksınız pcm olmuyacak buda çok güzel bir avantajdır

• 4. maddede ne demek istediğini Bendeki bilgi eksikliklerinden dolayı anlayamadım.
    Başka türlü soruyorum:
    İleride Blue Ray cihazı alacağım. Alacağım cihaz doğal olarak hd ses kodeklerini çözen bir cihaz olacak. Ama amfiye bağlayacağım. Yine bunları çözebilecek mi?
    pcm ne demek?
  • çözecek hemde dıgıtal olarak için rahat olsun iyi birşeyden bahsediyorum yani kısaca bu avr üstünden konuşacak olursak beklentilerini karşılayacak düzeydedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeryuruk

İlk defa bir ses sistemi alacağım. İleride Blue-Ray aldığımda da kullanabilmek istiyorum. DZ780-DZ730-DZ680-DDWG800 cihazları arasında kararsız kaldım. DDWG800 ile birlikte NS-728H DVD player alacağım.

DDWG800'ÜN fiyatı Media Market'te 999 TL
    Yetkili SONY Eurasia bayisinde 850 TL.
    İstanbul Bilişim'de 700 TL.

Diğer cihazların fiyatları da buna benzer şekilde değişiyor. Toplamda 800-900 TL civarında param var. Nereden alım yapmam gerekiyor? Bunda da kararsız kaldım.

Yukarıda da bahsettiğim gibi; alacağım cihazı 2 sene sonra değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum. Ne yapmalıyım?

Merhaba,
    Almayı düşündüğünüz kombinasyonu ben kullanıyorum, memnunum.Avr ve dvd player beklentilerimi karşıladı. Elbette, çok daha iyileri var. Bu avr Sony'nin başarılı fiyat/performans ürünlerindendir. Avr için yazılabilecekleri yuxeses sağolsun zaten yazmış.
    Dvd playerı özellikle biriktirmeye uğraştığım orjinal dvd filmleri izlemek için aldım.NS-728H dvd player görüntüyü 1080p ye upscale yapar, ön yüzündeki usb girişi Fat32 formatlı flash diskleri destekler. 16 GB Sandisk flash ve 500 GB WD harici hdd var, her ikisinide usb bağlantısından player görüyor. Ancak, bu bağlantıdan 4 GB üstü tek dosya format gereği izlenemez.Usb balantısından harici diskinize kayıtlı dvd filmleri göstermez, wav formatlı ses dosyalarını dinleyemezsiniz, mp3 dosyalarını dinleyebilirsiniz, divx izleyebilirsiniz, jpg, bnp v.b. uzantılı fotoları izleyebilirsiniz.Fakat, asıl sorun bence şudur ki ; günümüzde internete kolayca ulaşabilen ve download yapabilen insanların kendilerine göre oldukça geniş arşivleri olabiliyor.İşte bu arşivlerindeki filmleri (özellikle yüksek çözünürlüklü), şarkıları, dijital fotoları her an elinin altında ve özellikle büyük ekranlı lcd panellerinde izlemek, 5.1 kanallı DD, DTS ses formatlı dosyaları ses sistemlerinden dinlemek istiyorlar.
    Bu noktaya gelindiğinde dvd playerlar maalesef yeterli olamıyor.Bu Sony dvd playerlar içinde geçerli.Usb bağlantısından harici hard disk bağladığımda bunu görüyor, ama sınırlı sayıda görüyor.Yanlış hatırlamıyorsam görebildiği dosya sayısı 648 adetle sınırlı.Bu durum diğer usb bağlantılı dvd playerlar içinde geçerlidir.Eğer dvd playerdan beklentiniz sadece orjinal dvd izlemek olacak ise alınabilecek en iyi playerlardan biridir.Ayrıca, avr nin uzaktan kumandasıyla dvd playerıda kullanabilirsiniz.
    Fakat, geniş arşivim var veya olabilir, ekseriyetle orjinal dvd izlemem diyorsanız Bence pahalı bir dvd player yerine daha uygun bir dvd player seçmenizde fayda var.Böylece avr içinde daha fazla bütçe ayırabilirsiniz.Ayrıca, arşiv düşünüyorsanız günümüzün elektronik trendi olan hd media playerlarıda incelemelisiniz.Bu hd media playerların öyle sanıyorum hepsinin yazılımsal ve donanımsal problemi var ve hepsinin açılan konularında olumlu-olumsuz çok farklı yazılar var.İnsan neye, kime inanacağını şaşırıyor.Ben de bu trende yeni katılanlardanım, Dark media mania player aldım.Bu günlerde bu cihazla uğraşıyorum.400 GB civarında film, şarkı, resim, video dosyalarım var.Bunları bilgisayarda düzenleyip playerın dahili hdd diskine kopyalamaya çalışıyorum.Çok zahmetli işmiş, düzenlemek ve kopyalamak çok vakit alıyor.
    Sonuç olarak düşündüğün sistem başlangıç seviyesi için oldukça başarılı ve keyif veren bir sistem.Ama, genede bu konuda yapmak istediklerini ve ihtiyaçlarını tekrar düşünmende fayda var.Kolay gelsin.
    Forumumuza da yeni katılmışsın, hoşgeldin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony DAV DZ680 Sinema Sistemi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi ve düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Benim film koleksiyonum yok. Büyük ihtimal olmayacakta. (Belki bir kaç film ayırabilirim. ) Genelde Divx seyredeğim. 3 Divx 5 TL :). Orjinal DVD film almak için extra para harcamayı düşünmüyorum ilk etapta. (Divx'lerde sesten kayıp olmadığını, sadece görüntüden kayıp olduğunu söylediler. Bu bilgi doğru değil mi?) Mp3 dinlemek 1. amacım. 2. amacım ise haftada belki de 2 haftada 1 film seyredebilmek. Ama seyrettiğim filmden de max. keyif almak istiyorum. Şu an için komşular rahatsız olmayacak. (civarda hiç komşum yok). Çocuklar da çarşıya gittiğinde ev bana kalacak. Sesi sonuna kadar açabilirim. Ara sıra herkes uyurken seyredeceğim filmlerde ise evdekileri uyandırmamam gerekiyor. DDWG800 çok güzel bir cihaz. Fakat birlikte verilen hoparlörlerin rengini beğenmiyorum ve ayakları yok. En azından DZ680'deki gibi ikisinin ayakları olsa ve o şekilde bir görüntüye sahip olsalar hiç düşünmeyeceğim zaten. Teknik konularda bilgim yetersiz olduğu için ilk etapta cihazın görüntüsü de Benim çok önemli. İleride teknik konularda bilgi sahibi oldukça ne yaparım bilemem. Fakat bu yatırımı 1 kere yapıp en az 10 yıl yeni yatırım yapmayı düşünmüyorum.

Ne diyorsunuz?

• Merhaba,
    genelde divx izlemek için Bence ne Sony HT-DDWG800 ne de Sony NS-728H dvd player kesinlikle Sizin ihtiyacınız olmamalı.
    Çünkü divx formatlı filmlerde ekseriyetle hem düşük çözünürlük hemde mp3 yetersiz stereo bulunur.Bu sebeple birçok divx formatını oynatabilen LG, Philips, Hometech, Premier v.b. markaların dvd/divx playerlarından uygun olanını seçebilirsiniz.Ses içinde bu divx playerı bağlayabileceğiniz optik, coax veya analog bağlantı imkanı olan 200-250 TL. civarında satılan basit ses sistemlerinden birini tercih edebilirsiniz.Bu haliyle düşüncenizi en çok 300-400 TL aralığında gerçekleştirebilirsiniz.
    Fakat, belirtmekte fayda var çok kısa bir süre sonra divx playerınızda ses sisteminizde Size çok yavan gelecek, tatmin etmeyecektir.Hele ki lcd paneliniz varsa ve bu panelden düşük çözünürlüklü divx izliyorsanız sonuç hüsran olur.

Ses sistemi için bu linki inceleyebilirsiniz >>http://www.vestel.com/tuketici_elektronigi/ses_ve_goruntu_sistemleri/ev_sinema_sistemleri/ht_cube_9_hoparlor_seti
    Forumda bir arkadaş araştırıyor, Size de faydası olabilir.Kolay gelsin.

• 1 Sene önce FullHD Sony Tv aldım. Tabi ki kalitesi düşük görüntü kaliteli film ve ses duymak istemiyorum. Kaliteden yana olduğum için bu sistemleri araştırmaya başladım. Divx görüntülerin kalitesi şu an için bana yeterli geliyor. Ama ileride DVD kalitesi bile yeterli gelmeyeceğini düşündüğümden dolayı BD bağlayabileceğim bir cihaz satın almak istiyorum.
    İlgin için teşekkür ederim.
    Bu cihazı nereden ve kaç paraya almam gerektiği konusunda da yardımcı olursan sevinirim.
  • Merhaba,
    paneliniz fullhd ve siz divx izlemek istiyorsunuz. Acele etmeyin ve forumda konuyla ilgili biraz daha araştırma yapmaya, yazılanları okumaya devam edin.Sony ürünlerini almak istiyorum derseniz nereden alırsanız alın, ama mutlaka Eurasia garantisiyle alın. Fiyat çok iyi İB den alıcam derseniz garanti sistemini mutlaka öğrenin, öyle satın alın.Sonra başınız ağrımasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.