Bildirim
***HTC 10 REHBER (ROOT-RECOVERY-BL UL-SOFF-CUSTOM ROM)*** (26. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
1 Misafir - 1 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
Ex kernel parali diye bakmamistim.power hal nedir hocam? İse yarayacaksa neden olmasin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: satuk_bugra
Ex kernel parali diye bakmamistim.power hal nedir hocam? İse yarayacaksa neden olmasin
Aosp güç tüketimi ile ilgili birşeyler,tam işlevini bilmiyorum ama RR yapımcısı arkadaş konusunda kendi kullandığı ayarları hazır olarak göndermiş, ben de kullanmaktayım.Linkten indirin,EXKM da kurun tarif edicem birazdan.
https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=4145545&d=1494475270
indirdiğiniz dosyanın uzantısıni .exkm olarak değiştirin. Mesela vox-populi-power-settings.exkm
EXKM açın,kurun kapatın,sonra dahili bellek içinde ElementalX klasörü içine indirdiğiniz .exkm uzantılı dosyayı atın.
EXKM açın sonra soldan menüyü açın ve araçları seçin
Burada kullanıcı ayarlarına girin
Orada sağ üstten Ayarları yükle deyin ve dosyayı bulup seçin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 17 Mayıs 2017; 20:16:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ordeniz
quote:
Aosp güç tüketimi ile ilgili birşeyler,tam işlevini bilmiyorum ama RR yapımcısı arkadaş konusunda kendi kullandığı ayarları hazır olarak göndermiş, ben de kullanmaktayım.Linkten indirin,EXKM da kurun tarif edicem birazdan.
https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=4145545&d=1494475270
indirdiğiniz dosyanın uzantısıni .exkm olarak değiştirin. Mesela vox-populi-power-settings.exkm
EXKM açın,kurun kapatın,sonra dahili bellek içinde ElementalX klasörü içine indirdiğiniz .exkm uzantılı dosyayı atın.
EXKM açın sonra soldan menüyü açın ve araçları seçin
Burada kullanıcı ayarlarına girin
Orada sağ üstten Ayarları yükle deyin ve dosyayı bulup seçin.
Hocam Allah razi olsun bu kadar ugrastiniz. Deneyecegim en kisa zamanda
-
Bir konu açtık,boş bırakmak olmaz.
Bu arada RR yeni sürümü magisk root olmadan ya temiz ya da supersu ile gelecek,o yüzden bir sonraki sürümün temiz kurulum olması gerekebilir haberiniz olsun. Hani isterseniz şimdi kurcalayın,temiz kurulumla beraber daha sağlıklı/verimli olur diye düşünüyorum. -
Bu arada AOSP ve LOS tabanlı rom kullanan arkadaşlar için (stock da olur tabi) çok beğendiğim iki alternatif uygulama tavsiyesi
Email için alternatifplay.google.com
TypeApp mail - email app - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.trtf.blue
Hava durumu için alternatifplay.google.com
Today Weather - Widget, Forecast, Radar & Alert - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.lockdown.weather
-
-
substratum uygulaması ile temayı yeniden kurun, sonra substratum uygulaması sol taraf menüden kurtarma kısmını seçin,temayı geri yükle deyin 3-4 dakika ellemeyin, kararır açılır, böyle olması lazım.
Olmazsa uygulama ile beraber başka bir tema yükleyin,o temayı uygulayın, sonra tekrar dediğim kurtarma menüsüne gelip deneyin.
-
Çekirdekleri kurcalamadan temiz kurulumla denemek lazım bir de,kerneli kendi kullandığı roma göre ayarlıyor ya adam,belki daha verimlidir stock RR iken. Ben de stabil iniyor pil. Ben wifi sık kullanmıyorum ondan da olabilir,şebeke Turkcell. 5 saati garanti geçiyorum,6 oluyor bazen.
Bugün sabah çektim şarjdan,son durum altta. Bence temiz kurulum yaptığınızda,big-little hiç kurcalamadan benim verdim power hal ayarlarıyla beraber deneyin,ben titanium ile dondurduğum uygulama listesini de atayım,karşılaştırma yaparsınız.
-
Hocam temiz kurulumdan kastiniz nedir? Kernel kurmadim. Ancak bundan once us unlocked ustune viper+elitekernel+pnp tweak vardi. Stocka donup tekrar mi kurayim farkli birsey mi
quote:
Hocam temiz kurulumdan kastiniz nedir? Kernel kurmadim. Ancak bundan once us unlocked ustune viper+elitekernel+pnp tweak vardi. Stocka donup tekrar mi kurayim farkli birsey mi
Yok,hayır.Mesela yarın birgün yeni sürüm çıkınca "dirty flash" yerine,yani twrp içinden bu sürümün üstüne direk kurmak yerine, ilk kurulum gibi yedeklerinizi alıp , factory reset,format data,ardından advanced kısmından wipe, cache,system,internal storage,sonra install kısmından rom ve gapps,romda root olmazsa (yeni sürümde magisk yokmuş,supersu vardır ama yoksa eğer) supersu kurup yeniden başlat.
Sonra da ayarlar tabi.
Edit: Bu arada hangi RR sürümdesiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 18 Mayıs 2017; 13:38:58 >
-
7.1.2 rr'de de du'da da ilk acista kurulum sirasinda hata veriyodu kullanilamiyodu o yuzden 7.1.1 deyim.
Senin sürüm bayağı eski. Arkadaş bu hafta hariç genellikle günlük ya da 2-3 günde bir yeni sürüm çıkarıyor. Temiz kurulum yaptıktan sonra, her gün yeni çıkanı indirip direk twrp üzerinden flaşlamanız yeterli,belki flaşladıktan sonra wipe dalvik/cache yapabilirsiniz,arada yapmak faydalı,ben yapıyorum her güncel sürümden sonra.
-
quote:
7.1.2 rr'de de du'da da ilk acista kurulum sirasinda hata veriyodu kullanilamiyodu o yuzden 7.1.1 deyim.
Format data ve wipe kısımlarının hepsini eksiksiz yapıyor muydunuz peki?
quote:
quote:
Evet, ancak bu dediklerim nisan dan kalma surumlerde oluyordu. Belki yeni surumlerde duzelmistir. Bu yeni surumleri de akk seyinden yuklemek icimden gelmiyordu. Ben de boyle kullaniyordum.
quote:
quote:
quote:
Evet, ancak bu dediklerim nisan dan kalma surumlerde oluyordu. Belki yeni surumlerde duzelmistir. Bu yeni surumleri de akk seyinden yuklemek icimden gelmiyordu. Ben de boyle kullaniyordum.
1-Wipe factory reset
2-Format data / yes (Format data kısmında kırmızı yazıyla hata görürseniz,geri gidip reboot recovery deyip tekrar format data yapın olur.)
3-Advanced wipe (microsd ve usb hariç hepsi seçili)
4-En güncel rom flash
6-En güncel opengapps arm64 7.1 pico flash
7-Reboot
Bu şekilde sorun vermiyor bende.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X