Şimdi Ara

HTC Amaze 4G; 1.5 GHz çift çekirdekli işlemcili ve 4.3-inç qHD ekranlı akıllı telefon (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
29.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maxxan

quote:

Orijinalden alıntı: egemen_e

yaa arkadaşım girmeyin böyyle muhabbetlere, 3.dünya ülkesinde yaşadığımızı neden hatırlatıyorsunuz. burası türkiye, burda insan maaşının 2 katını telefona verir, borca girer, öğle yemeğinden kısar, yürüyerek işe gider gelir, yinede telefonun üst modeli çıktığında ne yapar ne eder alır. Oy zamanı gelincede, kendini o hale getirenlere seve seve oyunu tekrar verir. o yüzden bu muhabbetlere girmeyelim moralim bozuluyor

egemen insanların aç gözlülüğüyle, sonradan görmeliğiyle siyaseti nasıl ilişkilendirdin anlamadım. 800 tl maaş alırken gidip 1800 tl lik telefon almak ancak aptallıktır. bunun için siyasileri suçlamanın manası yok.

Ağzının kokmasının nedeni ne? bu kadar geri kalmamızın nedeni ne? bu dediklerimin temelinde ne yatıyor? sen bunları göremiyorsan eğer, o her iki kişiden birisin demektir. Önünü göremeyen, geleceğimizi karartar zihniyetin takipcisisin demektir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maxxan

quote:

yaa arkadaşım girmeyin böyyle muhabbetlere, 3.dünya ülkesinde yaşadığımızı neden hatırlatıyorsunuz. burası türkiye, burda insan maaşının 2 katını telefona verir, borca girer, öğle yemeğinden kısar, yürüyerek işe gider gelir, yinede telefonun üst modeli çıktığında ne yapar ne eder alır. Oy zamanı gelincede, kendini o hale getirenlere seve seve oyunu tekrar verir. o yüzden bu muhabbetlere girmeyelim moralim bozuluyor

egemen insanların aç gözlülüğüyle, sonradan görmeliğiyle siyaseti nasıl ilişkilendirdin anlamadım. 800 tl maaş alırken gidip 1800 tl lik telefon almak ancak aptallıktır. bunun için siyasileri suçlamanın manası yok.

Ağzının kokmasının nedeni ne? bu kadar geri kalmamızın nedeni ne? bu dediklerimin temelinde ne yatıyor? sen bunları göremiyorsan eğer, o her iki kişiden birisin demektir. Önünü göremeyen, geleceğimizi karartar zihniyetin takipcisisin demektir.

bunlar siyasi konular. bu başlığın altında tartışılacak konular değil ama özet olarak çok şükür ağzım kokmuyor, halim vaktim yerinde olduğu halde motorola l9 kullanıyorum. şu anda bulunduğumuz noktayı son 9 senelik sürecin sonucu olarak değerlediriyor isen kayıplardasın ve evet iki kişiden birisiyim ama senin geleceğini karartan senin dar görüşlülüğün. boşuna suçu başkasına atma.

• Amaze güzel telefon gerçekten. En beğendiğim telefonlardan biri. Arkadaşlar buradaki resimlere bakarak yorum yapmayın, çok yanıltıcı olmuş. Telefonu bir elinize alın ondan sonra tipi hakkında yorum yapın. ben de ilk resmini gördüğümde oval şekli hoşuma gitmemişti. ama telefonu elime aldığımda hayran oldum. süper bir tipi var telefonun komple alüminyum kasası çok hoş ve ekran kalın! çerçevenin üstünde! tipi çok güzel gerçekten. kenardaki düğmeleri çelik havası veriyor, gümüş parlak. çok hoş duruyor.

Elinize aldığınızda çok beğeneceğinize eminim. donanım zaten süper. Mevcut telefonların en güçlüsü denebilir..yakında bu telefonu de getireceğim bilginize..

İyi forumlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heaven&Hell

259$ ? Türkiye fiyatı kaç para olacak acaba.

Gitti Gidiyorda Kayıtsız Halini 1600'a mı ne satıyorlar..

______
    Ayrıca telefonda hiç tip yok tipik çin malı işte :d
    Eminönünde satılan telefonlar gibi..
    Tasarımı güzel değil evet.
    Ama Türkiye de neden bu kadar para bu ?
  • İşlemcisi benim pc'den hızlı :D
  • telefonu kullanan arkadaşlar geniş bir şekilde inceleme yaparsa çok güzel olur şarj süresi nedir performansı bilinen en iyi cihaz s2'ye göre nasıl sensation xe'den tek farkı beats özelliğinin olmaması mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sihirbaz05

telefonu kullanan arkadaşlar geniş bir şekilde inceleme yaparsa çok güzel olur şarj süresi nedir performansı bilinen en iyi cihaz s2'ye göre nasıl sensation xe'den tek farkı beats özelliğinin olmaması mı ?

İncelemelerde özellikle kamerası ve ekran kalitesinin çok iyi olduğu ve diğer mevcut en iyi telefonlara (iphone 4S dahil) fark attığı yazıyor!!

Batarya süresi malesef çok iyi değil. tek kötü tarafı sanırım o. O da custom ROMlarla halledilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sihirbaz05

telefonu kullanan arkadaşlar geniş bir şekilde inceleme yaparsa çok güzel olur şarj süresi nedir performansı bilinen en iyi cihaz s2'ye göre nasıl sensation xe'den tek farkı beats özelliğinin olmaması mı ?
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakgrav -- 1 Aralık 2011; 21:12:14 >
  • en kısa zamanda almayı düşünüyorum.

inspire 4g kullanıcısıyım. ( satılıktır )
  • Arkadaşlar Merhaba,

Yaklaşık 2.5 aydır Htc Amaze 4G kullanıyorum. Bootloader ve root yetkilerini de hallettim ve sorun yaşamadan memnuniyetim devam ediyor. Cihazı merak edenler için söyleyebilirim ki şu anda piyasada alabileceğiniz en iyi cihazdır. Hem yazılım hem donanım hem kasa hem kalite anlamında oldukça başarılı bir model. Elektronik dünyası ile aranız nasıldır bilmem ama iphone ile artık birçok firma dalga geçmeye başladı. Şöyle söyleyebilirim, iphone SORUNSUZ SERİ ve tasarım olarak oldukça başarılıdır. Cihaz etrafımda da birçok kişide bulunduğu için kendim kullanmış kadar deneyim sahibiyim. Eğer gerçekten teknoloji olarak çok ileride çok başarılı bir cihaz istiyrosanız 4s gibi bir telefonun sizi tatmin etmesi bu telefonun yanında imkansızdır. Ancak iphone İlyas Salman'ın sarı Mercedes'i gibi bir hal aldığı için halen fazlaca tercih edilmektedir. Hiçbir şekilde kötülemiyorum ama apple teknolojiyi çok geriden takip etmekte ve bu tür cihazların yanında yapabilecekleriniz çok sınırlı kalmaktadır. İnsanlar iphone un en iyi telefon olduğunu sanmakta her özelliği ile önde olduğunu düşünmekteler fakat yanılmaktalar. I phone kendi başına bir marka oldu ve insanlar bu moda akımını, reklamı çevreleri tarafından yapıldığı için şuursuzca takip etmekteler.

Her neyse fazla uzatmanın da alemi yok tabi ki.. Samsung S2 ve türevi cihazlarıda test etmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim HTC açık ara önde gitmekte.

Pili 1730 mAh olmasına rağmen cihazı aldığınızda farkediyorsunuz ki pili katledecek onlarca özellik mevcut. Ne o özelliklerden vazgeçebiliyorsunuz ne pili akşama kadar yetirebiliyorsunuz. Çözüm olarak Google'ın anlık harita takibini kapatmak ve normal çekimi değiştirmeyen wireless çekimini geliştir seçeneklerini kapatmak büyük etki yaratıyor. Pil ömrü %100 artıyor ve gece 11-12 ye kadar dayanıyor sabah 6 da şarjdan çıkardığınız cihaz. Bunun dışında ekran aşırı derecede kaliteli ve parlak. Rezound gelecek olsa onu alacaktım ekran çözünürlüğü daha kaliteli olduğu için ancak GSM ile çalışmayacağı için ülkemizde çalışmayacak.

Kulaklık olarak beats desteği vermiyor Htc bu cihazda ancak şunu söyleyebilirim bu işlerle yakından ilgilenen birisiyim ve beats audio sadece bir yazılımdır. Donanım farkı yoktur. Beats desteği olanlar sadece kulaklık veriyor. Yani o kulaklığı bu tele taktığınızda ses kalitesini yazılım olarak android de geliştirebileceğiniz onlarca ücretsiz uygulama bulunmakta ve aynı kaliteyi yakalayabilmektesiniz. Kulaklık dışında bir eksiği yok diğer modellere göre. Zaten emin olun piyasada beats fiyatının yarısına o kaliteyi yakalayabileceğiniz kulaklıklarda mevcut.

Daha fazla yazmaya gerek duymuyorum eğer sorularınız olursa cihaz hakkında cevaplayabilirim.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Arkadaşlar Merhaba,

Yaklaşık 2.5 aydır Htc Amaze 4G kullanıyorum. Bootloader ve root yetkilerini de hallettim ve sorun yaşamadan memnuniyetim devam ediyor. Cihazı merak edenler için söyleyebilirim ki şu anda piyasada alabileceğiniz en iyi cihazdır. Hem yazılım hem donanım hem kasa hem kalite anlamında oldukça başarılı bir model. Elektronik dünyası ile aranız nasıldır bilmem ama iphone ile artık birçok firma dalga geçmeye başladı. Şöyle söyleyebilirim, iphone SORUNSUZ SERİ ve tasarım olarak oldukça başarılıdır. Cihaz etrafımda da birçok kişide bulunduğu için kendim kullanmış kadar deneyim sahibiyim. Eğer gerçekten teknoloji olarak çok ileride çok başarılı bir cihaz istiyrosanız 4s gibi bir telefonun sizi tatmin etmesi bu telefonun yanında imkansızdır. Ancak iphone İlyas Salman'ın sarı Mercedes'i gibi bir hal aldığı için halen fazlaca tercih edilmektedir. Hiçbir şekilde kötülemiyorum ama apple teknolojiyi çok geriden takip etmekte ve bu tür cihazların yanında yapabilecekleriniz çok sınırlı kalmaktadır. İnsanlar iphone un en iyi telefon olduğunu sanmakta her özelliği ile önde olduğunu düşünmekteler fakat yanılmaktalar. I phone kendi başına bir marka oldu ve insanlar bu moda akımını, reklamı çevreleri tarafından yapıldığı için şuursuzca takip etmekteler.

Her neyse fazla uzatmanın da alemi yok tabi ki.. Samsung S2 ve türevi cihazlarıda test etmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim HTC açık ara önde gitmekte.

Pili 1730 mAh olmasına rağmen cihazı aldığınızda farkediyorsunuz ki pili katledecek onlarca özellik mevcut. Ne o özelliklerden vazgeçebiliyorsunuz ne pili akşama kadar yetirebiliyorsunuz. Çözüm olarak Google'ın anlık harita takibini kapatmak ve normal çekimi değiştirmeyen wireless çekimini geliştir seçeneklerini kapatmak büyük etki yaratıyor. Pil ömrü %100 artıyor ve gece 11-12 ye kadar dayanıyor sabah 6 da şarjdan çıkardığınız cihaz. Bunun dışında ekran aşırı derecede kaliteli ve parlak. Rezound gelecek olsa onu alacaktım ekran çözünürlüğü daha kaliteli olduğu için ancak GSM ile çalışmayacağı için ülkemizde çalışmayacak.

Kulaklık olarak beats desteği vermiyor Htc bu cihazda ancak şunu söyleyebilirim bu işlerle yakından ilgilenen birisiyim ve beats audio sadece bir yazılımdır. Donanım farkı yoktur. Beats desteği olanlar sadece kulaklık veriyor. Yani o kulaklığı bu tele taktığınızda ses kalitesini yazılım olarak android de geliştirebileceğiniz onlarca ücretsiz uygulama bulunmakta ve aynı kaliteyi yakalayabilmektesiniz. Kulaklık dışında bir eksiği yok diğer modellere göre. Zaten emin olun piyasada beats fiyatının yarısına o kaliteyi yakalayabileceğiniz kulaklıklarda mevcut.

Daha fazla yazmaya gerek duymuyorum eğer sorularınız olursa cihaz hakkında cevaplayabilirim.

Teşekkürler

Benim sorularım var;

galaxy2 kullanmış biri olarak şuan nokia N8 kullanıyorum. Neden falan demeyin bu telefonda garip bir çekim var benim için o yüzden S2 mi satıp tekrar N8 aldım. Tabi S2 den sonra aşırı afalladım. Şuan S2 mi alsam tekrar, note mi alsam yoksa galaxy 3 çıkana kadar beklesem mi diye düşünüyorum ama 6-8 ayda geçmez N8 ile :)

neyse şimdi amaze mi S2 için siz amaze demişsiniz? Neden mesela?

S2 bende bir günü rahat çıkartıyordu, ve her bir şeyinide kullanıyordum. kullanmadan bir gün idare edenlerden değildim. amaze daha mı üstün?
    şarj süresi ne kadar? S2 3 saatten fazla sürede şarj oluyordu ve şarjda ısındığı için ekranı öldürüyordu bu 3 saat içinde, amaze nasıl bu konularda?

netten biraz baktım artık anlamadım ama amaze kamerası çok kötü çekiyor gibi, rezil örnekler koymuşlardı,siz kullanıcı olarak kamerasını nasıl buluyorsunuz? S2 gayet iyiydi, (pembelik sorununu saymazsak) amaze S2 den daha iyi mi bu konuda?

ön kamera faktörüde var, S2 de olduğu gibi amazede 2 mpx kameralı, ben kullanırım ön kamerayı ve 2 mpx olmalı kamerası, S2de skype ile oldukça kaliteli görüşmeler yapabiliyordum amazenin 2 mpx kön kamarası hakkını veriyor mu?

Yazılım desteği olarak samsung çok ileri her gün yeni rom, yada custom rom çıkıyor nerdeyse, ICS bile kullanmaya başladılar, amazede yazılım desteği nasıl?

aklıma gelen sorular bunlar yardım ederseniz sevinirim :)

teşekkürler.

• Arkadaşım bende amaze kullanıyorum
    Önceki telefonum s2 ydi.
    Kısaca yazmış olduğun soruların hepsine evet diyorum hepsinde bence s2 den iyi.
    Ayrıca s2 den kalan hdmi çıkışı da amaze de çalışıyor tv de denedim oldu :)
    Yazılım konusuna gelin ce s2 de çıkan yazılımların bir öncekinden farkını göremedim zaten custom rom kullanıyordum amaze de de custom rom kullanıyorum.
  • Amaze i kullanan lar daha iyi bilirler.

yemeegi yemeden tadına varamazsın. kokusu neyse öyle sanarsın. ama yedikten sonra lezzetini aldım mı varya...

buda işte öyle birşey, amaze i kullan varya..
  • Selamlar,

S2 ile ilgili olan sorularınıza kısaca cevap vereyim. N8'de Nokia'nın en iyi cihazlarından birisi olsada siz de deneyimli birisi olarak Nokia'nın bu sınıfta pek sesini duyuramadığını takdir edersiniz. Ancak N8 çıktığı zaman benimde bir hayli ilgimi çekmişti.

Amaze mi S2 mi sorusuna alırken çok inceledikten sonra Amaze demiştim ve halende bu kararımdan memnunum ancak S2 de bu sınıfta lider konumdaki cihazlardan birisidir ve Amaze'in kendisine açık farkla üstünlük sağlayacağı bir alan yoktur. Eğer bir yakınım bana hangisini alayım diye sorsa, developer seviyesinde kullanmayacağını gözönünde bulundurarak modelini beğendiğini al ikiside iyi derim fakat Amaze'in S2ye üstünlük sağladığı alanlar hardware parçalarının birbiri ile çok iyi bir bütünlük sağlaması ve işletim sistemini çok iyi desteklemesi diyebilirim. HTC Sense ve Android le senkronize geliştirilmiş arayüzü çok aktif ve İngilizce deyişle smooth(akıyor diyebiliriz :) )

Ön kamera olarak S2 de Amaze de 2mp in hakkını vermiyor bence ama görüntülü konuşma işini ikiside başarıyla kaldırıyorlar. Bunun dışında ana kamera olarak ışığın yeterli olduğu ortamlarda Amaze mükemmel sonuçlar verirken hafif loş ortamlarda kaliteden ödün veriyor. Led flashlar oldukça başarılı. 1080p video çekimi de gayet tatmin ediyor. Sarş konusunda kesinlikle S2 den daha hızlı sarj oluyor ve ısınma sorunu ile ekranda sorun yaratmıyor. Pek çok arkadaşımın S2 sinin ekranı mavileşmeye başladı zaman geçtikçe. Bir de bana kalırsa kasa olarak Amaze S2 den çok çok daha kaliteli ama dediğim gibi S2 de çok tutulan bir cihaz ve bazı kişiler yuvarlak hatlı olmasından dolayı Amaze'i beğenmezken bazıları diğer akıllı cihazlara göre biraz daha farklı duran Amaze'i beğeniyor. Zevk meselesi..

Tavsiyem karar vermeden önce Amaze'i elinize alıp en azından 10 dk kurcalamanızdır. En doğru karar insanın kendine göre verdiği karardır. Başkalarının yaptığı yorumlara da çok takılmayın derim ben

• Çok pis canım çekti :) ay başında bi bakayım sıfırını bulursam bakayım yahu, sonra ver elini galaxy 3 artık :D
  • tasarımı kötü olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: wholou

Selamlar,

S2 ile ilgili olan sorularınıza kısaca cevap vereyim. N8'de Nokia'nın en iyi cihazlarından birisi olsada siz de deneyimli birisi olarak Nokia'nın bu sınıfta pek sesini duyuramadığını takdir edersiniz. Ancak N8 çıktığı zaman benimde bir hayli ilgimi çekmişti.

Amaze mi S2 mi sorusuna alırken çok inceledikten sonra Amaze demiştim ve halende bu kararımdan memnunum ancak S2 de bu sınıfta lider konumdaki cihazlardan birisidir ve Amaze'in kendisine açık farkla üstünlük sağlayacağı bir alan yoktur. Eğer bir yakınım bana hangisini alayım diye sorsa, developer seviyesinde kullanmayacağını gözönünde bulundurarak modelini beğendiğini al ikiside iyi derim fakat Amaze'in S2ye üstünlük sağladığı alanlar hardware parçalarının birbiri ile çok iyi bir bütünlük sağlaması ve işletim sistemini çok iyi desteklemesi diyebilirim. HTC Sense ve Android le senkronize geliştirilmiş arayüzü çok aktif ve İngilizce deyişle smooth(akıyor diyebiliriz :) )

Ön kamera olarak S2 de Amaze de 2mp in hakkını vermiyor bence ama görüntülü konuşma işini ikiside başarıyla kaldırıyorlar. Bunun dışında ana kamera olarak ışığın yeterli olduğu ortamlarda Amaze mükemmel sonuçlar verirken hafif loş ortamlarda kaliteden ödün veriyor. Led flashlar oldukça başarılı. 1080p video çekimi de gayet tatmin ediyor. Sarş konusunda kesinlikle S2 den daha hızlı sarj oluyor ve ısınma sorunu ile ekranda sorun yaratmıyor. Pek çok arkadaşımın S2 sinin ekranı mavileşmeye başladı zaman geçtikçe. Bir de bana kalırsa kasa olarak Amaze S2 den çok çok daha kaliteli ama dediğim gibi S2 de çok tutulan bir cihaz ve bazı kişiler yuvarlak hatlı olmasından dolayı Amaze'i beğenmezken bazıları diğer akıllı cihazlara göre biraz daha farklı duran Amaze'i beğeniyor. Zevk meselesi..

Tavsiyem karar vermeden önce Amaze'i elinize alıp en azından 10 dk kurcalamanızdır. En doğru karar insanın kendine göre verdiği karardır. Başkalarının yaptığı yorumlara da çok takılmayın derim ben

Bende nokia'nın n8 ini inceleme şansı bulmuştum.
    kardeşimde vardı.
    oda hemen sattı zaten.
    nokia'nın yüzünü karartan bir telefon için ''. N8'de Nokia'nın en iyi cihazlarından birisi olsada siz de deneyimli birisi olarak Nokia'nın bu sınıfta pek sesini duyuramadığını takdir edersiniz'' demene şaşırdım dogrusu..
    yazılımsal hataları yüzünden toplatılması bile düşünülen bu telefon gerçektende nokianın yüz karası olmuştur.
    update lerle bir nebze kendini toplamıştır.

• arkadaşlar bu telefonu almak istediğinizde,nereden temin ediyorsunuz.fiyat ve güvenilir satıcı bilgisi paylaşabilirmisiniz?
  • N8 için karalamada bulunmak istemem, elbette kullanan ve memnun olan insanlar da vardır. Ben de uzun zamandır sorunsuz olarak kullananlar tanıyorum. Ayrıca N8 Nokia'nın en iyi cihazlarından birisi demek N8'in iyi olduğu anlamına gelmiyor. Zaten bildiğiniz üzere Nokia piyasada yerini kaybedeli uzun zaman oluyor. Donanım ve özellik olarak Nokia'nın cihazlarına bir göz atarsanız Nokia'nın en iyilerinden birisi olduğunu görürsünüz. Sorunları olması markanın bir problemidir cihazın hatalı olması başka bir konu.

Telefonu almak için ise bu fiyatlara göre biraz fazla risk almış oluyorsunuz çünkü garantili distribütör satışı mevcut değil. Yurtdışından kaçak olarak getiren dükkanlardan alabiliyorsunuz. 1 haftadan 1 aya kadar değişen sürelerde garanti veriyorlar, ayrıca pasaport kaydını da isterseniz yapıyorlar yada kendiniz pasaport kaydı diye bir site var orada bu hakkını satmak isteyen insanlardan alabiliyorsunuz. Benim aldığım telefoncu 80-100TL lik kayıda 130 tl aldı ama pasaport kaydı için sonsuz garanti verdi zira sonradan kapanma gibi sorunlar olabiliyor. Merak etmeyin kapansa da açtırılabiliyor. Bu konuları uzun süre araştırdım. Ben aldığımda 1580 peşindi fiyatı ama şu anda 1300 lere bulunabiliyor. Aldığım yeri sahibinden com dan buldum. Kadıköy de telefoncularmış gittim dükkandan aldım. Adamlar peynir ekmek gibi her markanın her modelini satıyor. Yani şunu diyebilirim ki sizi bilerek 0 telefonda kazıklamazlar çünkü ayda bir gelip yeni modelle 100 - 200 fark verip değiştiren bir yığın insan gördüm beklerken. Ama tabi ki bir risk garantisiz telefon almak. Anladığım kadarıyle bunları kontratla Amerika dan alıyorlar kaçak buraya getirip sonrada sim kilidini kırıyorlar. Ha bu işlem de kırmak falan deyince böyle yazılımla içine girip bişey yapıyorlar gibi sanılmasın. Sadece anlaşmalı olan firmanın sim kartından başka bir kart takılınca bir şifre istiyor. Bunu da sanırım bir şifre kırma programı IMEI no ya göre kırıyor. Çünkü imei sini telde söyleyip 5 dk sonra şifreyi telden ulaştırdılar. E-Bay de falan da var 5 Dolara şifre kırılır diye yazmışlar. Anlacayağınız biraz komplike ama sonunda fiyat olarak ve herkesten önce kullanma avantajları fazlaca artı sağlıyor

• Yine Donanım, yazılım mükemmel ama 172.9 gram ağırlık bir telefon için çok fazla gerekirse kaliteli plastik kullan bu ağırlığı düşür, sırf ağırlığı yüzünden DHD'mi sattım o 165 gr'dı, Gülle mi taşıyoruz Cep telefonumu.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.