Şimdi Ara

HTC'den Android Oreo müjdesi geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, amiral gemileri için Android Oreo ile ilgili bir bildiri yayınladı. HTC Amerika tarafından Twitter aracılığıyla yayınlanan açıklamaya göre şirket, dünya genelindeki tüm HTC U11, HTC U Ultra ve HTC 10 cihazlar için Android Oreo güncellemesi üzerinde çalışıyor.

Ayrıca Bkz.Android Oreo hangi cihazlara gelecek? Güncelleme nasıl yapılır?
    Konuyla ilgili daha fazla detay verilmezken, güncellemeyle ilgili ayrıntıların ve ek cihazların daha sonra paylaşılacağı belirtildi. Bu durum HTC'yi Android Oreo güncellemesiyle ilgili duyuru yapan ilk şirket haline getirmiş durumda.

HTC'den Android Oreo müjdesi geldi
    Diğer akıllı telefon üreticileri, güncelleme takvimlerini veya amiral gemisi cihazlarının Oreo'yu ne zaman alacağına ilişkin detayları henüz paylaşmış değiller. Şu an için sadece Google Pixel, Pixel XL ve Nexus'ların Android Oreo güncellemesiyle çalışan piyasadaki sınırlı sayıdaki cihazlar olduğunu belirtelim.

• M9 desteği de böylelikle son buldu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

M9 desteği de böylelikle son buldu :)

Marshmallow ve Nougat gibi 2 büyük güncelleme aldı zaten. Buna şükretmek lazım, daha 1 büyük güncellemeyi veremeyen firmalar var :))
  • Diyince bir de kızıyorlar. Birileri var 4-5 yıl güncelleme verir.. bazıları da amiral gemi modellerine 1 güncelleme verir geçer.

Buna rağmen o savunulur. 4 yıllık cihaz yavaşlatıldı diye veryansın ederler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş; Nasıl bir site, yönetici uyuyor mu? Ya sayfaya girmiyor, ya yorum yapılmıyor, ya PM gönderilmiyor! Hele mobildeyseniz saç-baş yoldurur. 4,5G hak getire, fayda etmiyor. Her gün çeşit çeşit problem. Siteden soğuttunuz yahu!

• Android nasıl bir işse artık bu sene çıkmış amiral model telefona bu senenin güncelleme desteği "müjde" olarak haber yapılıyor arkadaş

• kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    yıllardır donanımhaber kullanıyorum bana artık normal gelmeye başladı hep böyle bu site hiç düzelmiyecek sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0quz28 -- 24 Ağustos 2017; 23:19:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zamanlama ve gecikmeden son güncellemeyi verecek olması müjde olabilir ama bahsi geçen telefonlara oreo güncellemesi vermesi olmazsa olmaz bir şey tabiki. Tepe model cihaz da olsa 2-3 büyük güncelleme veriyor satan marka ve bu aslında sıfır satış sonrası destek anlamına gelir.

• 0quz28 0 kullanıcısına yanıt
    Teşbihte hata olmasın. Suyu yavaş yavaş ısıtarak alıştırdılar herhalde. Yine de ümidimizi kaybetmeyelim. Biz göremezsek belki bir sonraki nesile nasib olur. :-)

Not: Cevabı iki kere yazdım. İlkinde "Beklenmedik Bir Hata Oluştu" uyarısı verdi. Güler misin, ağlar mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 24 Ağustos 2017; 23:46:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android'de en az üç yıl güncelleme şart. İki yıl nedir? İlk yıl zaten sayma ikinci yıl da keyfini çıkaramadan desteğini kesiyorlar. M9 bitti işte. Seneye de 10 bitiyor. Şimdi almaya kalksan ölü yatırım. Android'de telefon alacaksan ilk yılında alacaksın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android sürüm güncellemeleri üzerinden iOS övücülüğü yapmaya başlamışlar bile.

Android 8'e (Android Oreo) ait videoları izledim. Android 7'den (Nougat) ne farkı var?

Halihazırda HTC 10 kullanıyorum ve Android Nougat yüklü durumda. Cihaz kutusundan Android Marshmallow ile çıkıyor. Nougat ile ekranı ikiye bölme falan geldi. Şahsen benim için bu bile "ahım şahım" bir değişiklik değil. Android Marshmallow'da kalsaydım, hiçbir eksiklik hissetmezdim. Android Oreo gelince de hiçbir fazlalık hissedeceğimi düşünmüyorum.

Android tarafında eleştirilmesi gereken asıl konu, Android güvenlik yamaları. İşte bu bu büyük bir sorun. Günümüzde birçok kişi mobil bankacılık kullanıyor, mobil browser'lar üzerinden kredi kartı bilgilerini girerek alışveriş yapıyor. 7 aydır 1 Ocak 2017 güvenlik patch'ini kullanıyorum HTC 10'da. Bugün itibariyle 1 Temmuz 2017 yaması geldi. Yeni gelen security patch bile neredeyse 2 ay öncesine ait.

Android ile iOS'u bu konuda kıyaslamak hiç doğru değil. Adamlar sadece kendi cihazlarında kullanıyorlar iOS'u. Google'ın Nexus ve Pixel cihazları da iPhone'lar gibi düzenli güncelleme alıyor. Ölmüş olsa da, Lumia'lar da sürekli OS güncellemesi alıyordu. Windows Phone kullanan diğer markalar (HTC, Acer, Alcatel, Xiaomi, HP...) ise bu güncellemelerden ya faydalamıyor ya da çok geç faydalanabiliyordu. iOS'u versin bakalım Casper'a, Asus'a, Meizu'ya; ondan sonra görelim iOS update'leri ne alemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 25 Ağustos 2017; 6:39:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Müjde? O kadar tuhaflaştı ki normal bir açıklama müjde gibi yansıyor. Adamların son telefonları değil mi bunlar? Eh zaten gelmesi gerekmiyor mu da müjde denmiş? Gidip Htc One a verse müjde anlam kazanır da son telefonlara geleceğini açıklamış olması müjde yerine düpedüz bilgi sadece.

• Şunlara müjde filan yazmayın. Adamlar artık dünya basını yüzünden o güncelleştirmeyi "vermek zorunda" değiller gibi hissediyorlar. Sanki mükafat sadaka anasını..

• htc10 piyasadaki en iyi telefondur , hem sağlam hem tasarımı çok iyi hemde kamerası efsanedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.