Şimdi Ara

'HTC Desire & BlackBerry 9800' YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

BlackBerry 9800 almaya karar vermiştim ama dün arkadaşım aklıma HTC Desire konusunda karıştırdı.Anlayacağınız çok acil yardıma ihtiyacım var.
    Araştırıyorum ama karar veremiyorum.
    Hangisini alırsam alayım Vodafone'dan alacağım.(yardımcı olmak isteyen arkadaşlar belki bunu da göz önünde bulundururlar.)

Artılar eksiler az çok kafamda belirli fakat yine de desteğe ihtiyacım var sanırım :) ,

şimdiden teşekkür ederim herkese.

• benım arkadasta torch var bende de desire;genel olarak menunuz ıkımızde makınelerden ancak program bulma konusunda arkadas resmen aglıyor.ben mesela kurdum ıgoyu gps kullanıyorum onda yok,ben her turlu programı vs ındırıyorum,net baya hızlı,torchda ıse bb server zorunlu.kısacası makıne guzel ama destek sıfır bb de,suan olsa hiç dusunmez desire alır.düşün bb ye kılıf bıle bulamadı,kıme sorsak kızaklı makıneye kılıf bulamazsınız dıyor
  • anlıyorum.şarj durumlarınız nasıl?
    desire push mail özelliği sunuyor mu bu arada?
  • Klasman farkı olan telefonlar.
    Ben olsam desire alırım düşünmem bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: izonurg

anlıyorum.şarj durumlarınız nasıl?

HTC'nin yanılmıyorsan tüm telefonlarından var o özellik hatta millet şarjdan kazanmak için onu kısıtlıyordu ek Uygulamalarla.Mesela 10 dkda bir mailini yokluyordu otomatik telefon.Eğer orjinal kullanırsın Push Mail özelliği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WebProgramming

quote:

HTC'nin yanılmıyorsan tüm telefonlarından var o özellik hatta millet şarjdan kazanmak için onu kısıtlıyordu ek Uygulamalarla.Mesela 10 dkda bir mailini yokluyordu otomatik telefon.Eğer orjinal kullanırsın Push Mail özelliği var.

yanılmıyorsam 10 dakikada bir kendi posta kutusunu yoklaması ile Push Mail özelliği aynı değil.
    push mail (blackberry telefonlarda) mail geldiği anda telefonunuza düşüyor.yani telefonunuza hiç bir ayar yapmıyorsunuz on dakika değil yarım saat bile mail gelmese telefon bildirim yapmıyor.(ya da posta kutusunu güncellemiyor)
    ama isterse her dakikada bir mail gelsin.her dakika bildirim yapıyor telefonunuz.

• quote:

quote:

quote:

yanılmıyorsam 10 dakikada bir kendi posta kutusunu yoklaması ile Push Mail özelliği aynı değil.
    push mail (blackberry telefonlarda) mail geldiği anda telefonunuza düşüyor.yani telefonunuza hiç bir ayar yapmıyorsunuz on dakika değil yarım saat bile mail gelmese telefon bildirim yapmıyor.(ya da posta kutusunu güncellemiyor)
    ama isterse her dakikada bir mail gelsin.her dakika bildirim yapıyor telefonunuz.

Hocam ben aynısını dedim zaten sizin dediğinizin Anlamadınız siz.Bir tekrar okuyun eğer anlamaz iseniz altta açıklamasını yaptım.

Desire HD'de mesela 1 saniye aralıklarla sana mail geliyor Aynı saniye DHD 'nin ekranındada görebiliyorsun maillerini.

Benim verdiğim o 10'dakikalık örnek adamlar kendileri yapıyorlar.Yani sen diyorsunki Bana Mail geldiğinde Hemen görmek istemiyorum telefonda.Ozaman zaman ayarlıyosun telefon her 10 Dakikada -20 dakikada 15-dakikada vs.vs Otomatik olarak bakıyor kendisi.Bu kısıtlamayıda Şarjdan kazanmak için yapıyorlar.

Yani kısacası Senin mailine bir Eposta geldiği zaman aynı anda Desire HD'nin ekranındada görüyorsun.İsteesen Her dakika mesaj gelsin aynı dakikalarda kaçtane geldiyse telefonunun ekranında görüyorsun ,yanıtlıyorsun vs.vs.

İnşallah anlatabilmişimdir:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ben aynısını dedim zaten sizin dediğinizin Anlamadınız siz.Bir tekrar okuyun eğer anlamaz iseniz altta açıklamasını yaptım.

Desire HD'de mesela 1 saniye aralıklarla sana mail geliyor Aynı saniye DHD 'nin ekranındada görebiliyorsun maillerini.

Benim verdiğim o 10'dakikalık örnek adamlar kendileri yapıyorlar.Yani sen diyorsunki Bana Mail geldiğinde Hemen görmek istemiyorum telefonda.Ozaman zaman ayarlıyosun telefon her 10 Dakikada -20 dakikada 15-dakikada vs.vs Otomatik olarak bakıyor kendisi.Bu kısıtlamayıda Şarjdan kazanmak için yapıyorlar.

Yani kısacası Senin mailine bir Eposta geldiği zaman aynı anda Desire HD'nin ekranındada görüyorsun.İsteesen Her dakika mesaj gelsin aynı dakikalarda kaçtane geldiyse telefonunun ekranında görüyorsun ,yanıtlıyorsun vs.vs.

İnşallah anlatabilmişimdir:)

eywallah hocam,
    bi anlaşılmazlık oldu ama çözüldü saolasın

• Önemli değil Hocam :) Olur böyle şeyler ama ben senin yerine olsan düşünmeden alırım Desire'yi.BB pek tercih etmediğim bir firma sadece İş adamlarına yönelik yapıyorlar.Ama HTC'nin modellerinde ve yeni çıkan Diğer Telefon Modelleride HTC gibi Hem eğlence Hemde Bussiness yapıyor telefonları.
  • desireye watchdog ve juıce defender kurarsan,advanced task kıller vs kullanmazsan telefon bataryası 2,5 gun dayanır ortalama kullanımla.
  • blackberry deki push mail durumu farklı posta kutusunu sürekli kontrol eden bis servisi servis almış oldugunuz oparatör mailleri önce server a düşürüyor server a gelen mailde anlık olarak telefonunuza geliyor htc de ise bu işlemi kendisi yapıyor tabi buda daha fazla şarj gitmesine sebebiyet veriyordur .

bb9800 kullanmış birisi olarak gercekten cok kısıtlı eger bis alınmıyorsa yada alınmyacaksa htc hd tercih edilmeli .
  • Bis dediğiniz bu pop3 destekli mailleri dediğiniz gibi önce kendi server'a sonrada cihaza gönderiliyor.Bİs servisinin okadar + bir servis olduğu düşüncesinde değilim bende. Şuan htc'de SMTP veya Pop3 emaillerinde bir sıkıntı olmuyor.Emaillar anında düşüyor ekrana.BB benim için birşeylere mahkum bırakan bir telefonmuş gibi geliyor.Ama bb9000 serisinde bu email olayında türkcell'de bir sıkıntı vardı 3 ay öncesine kadar.Eniştem alamıyordu emaillarınıve mesajlarınıda O yüzdende olcak herhalde pek sarmıyor BB beni.
  • seçimi yaptım.DESIRE sipariş edildi :)
    inşallah gelene kadar BB için vazgeçmem.
  • quote:

seçimi yaptım.DESIRE sipariş edildi :)
    inşallah gelene kadar BB için vazgeçmem.

Eline aldığın ilk günden itibaren ne doğru bir karar verdiğine inanacaksın.
  • İkisi farklı segmentlerde,Kendi segmentlerinde iyi telefonlar.
    BBnin onun üstünde bir telefonu yok.
    Hem tuşlu hem dokunmatik gayet iyi bir tasarım.
    Push mail olayı ise ap ayrı bir dünya.Sarjı yeme gibi bir durum yok BB'de çünkü sms gelir gibi geliyor mailleriniz server sayesinde.POP3 imap vs olayı değil bu farklı.
  • mail trafiği yaşıyorsan ve şarj önemli diyorsan BB al derim . htc desire senin beklentini bu konuda karşılamayabilir .. her ne kadar htc fan'ı olsamda BBde sektörün en farklı ve en iyi üreticilerinden ..nokia bile BByi taklit etmeyi beceremiyor .
  • cihazımı alalı 1 hafta oldu ve1 haftadır Htc Desire kullanıyorum.
    iyi ki almışım! :)
    yorum yapan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
  • 9800 Kullanıcı olarak..
    SAkın aklına getirme bile HTC'yi alllllllllll :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.