Şimdi Ara

>> HTC Desire C Kullanıcı kulubu << (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
10
Favori
45.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iki buçuk aydır bu cihazı kullanıyorum. alacak olanlara birtakım bilgiler vermek isterim.

1. boyutları ufak. bu nedenle cepte taşıması kolay.
    2. telefonun arka kapağı çok purussuz. bu nedenle elleri kuru olanlar için söylüyorum elinizden acayip kayıyor. duşurmek an meselesi. bu yüzden dikkatli olun.
    3. telefonun bekleme süresi yeterli. 3g ve wireless kapalı iken, az konuştuğum günlerde 3 güne yakın dayandı şarzı.
    4. ekran kalitesi iyi. aynı çözünürlikte olmasına rağmen galaxy ace'ye göre daha güzel, canlı ve doygun renkler sunuyor. bu konuda belirgin fark var.
    5. ekran kalitesi iyi ancak gorilla glass olmadığı için çizilmelere dayanıksız. ne kılıf ne de jelatin kullanmadığım halde daha çizilmedi ancak ekranın yumuşaklığı parmakla dokununca bile hissediliyor. yani gorilla glass ekranlardaki gibi sağlam hissiyatı vermiyor. plastikmiş de, bastırsan içine çökecekmiş gibi.
    6. alt taraftaki kapasitif tuşlar ışıksız. bu negatif bir durum ancak fiyatı da belli cihazın.
    7. açma kapama tuşundan kalitesizlik akıyor. yerinden düşecekmiş gibi hissettiriyor ama düşmeyeceği kesin. ama hissiyat gerçekten zayıf.
    8. kamera gündüz çekimlerinde yeterli, gece flaş olmadığı için hiçbirşey çekemiyorsun zaten. gerçi çok flaşlı telefon kullandım hiç biri gece çekimlerinde düzgün bir kalite sunamıyordu. çekme daha iyi yani.

gelelim can yakan gerçeklere.

1. her yerde dahili hafıza 4 gb yazıyor. yalan bilgi. 1 gb kullanılabilir hafıza var. ice cream sandwich kaç gb kullanıyor bilmiyorum ama 3 gb olması imkansız. zaten kullansa da kullanmasa da bu beni ilgilendirmez. sen telefonu satarken specleri 4gb yazacaksın ama kullanılabilir 1 gb olduğunu belirtmeyeceksin! htc'ye yakışmıyor bu hareketler.
    2. nfc yok. var yazdığına aldanmayın yok öyle bir olay. yine satarken özellikleri arasında nfc görünüyor ama yalanın dik alası. bu da htc gibi bir üreticiye yakışmıyor.
    3. 512 mb ram var. çoğu zaman 300 mb'a yakını kullanılır vaziyette bekliyor. yani bize 200 küsür mb kalıyor. normal kullanımda yetiyor ama olur olmaz kasılmalar da görebiliyorsunuz.
    4. sense arayüzü güzel. hatta kullandığım android cihazlar arasında en iyisi ama... mesaj yazarken doğru kelimeyi önericem diye kasım kasım kasılıyor. ben önermesini istemiyorum ama böyle bir ayar yok, kapatılamıyor. klavye kasınca allah belanı versin diyip elinden atası geliyor insanın ki, çoğu zaman kasıyor.
    5. tipik android cihaz. ilk aldığında hızlı. kullandıkça doluyor, kasılıyor, takılıyor, tepkisizleşiyor ve adamı deli ediyor. 2 ayda nefret ettirdi kendisinden. kullandığım diğer android cihazlarda böyleydi ve bir daha android cihaz almayı düşünmüyorum.
    6. dead trigger gibi bir oyunu çalıştırıyor. helal olsun. ama oynanabilirlilk kötü. takılmalar, kasılmalar peşini birakmıyor ki rahat rahat oynayabilesin. etrafında tam tur dönmen gerekiyor mesela, yok dönemiyorsun. ya da dönüyorsun ama iş işten geçiyor. tipik android sorunları.
    7. şarja bağlıyken arama geldiğinde ekran tepkisizleşiyor. 3-5 denemeden sonra telefon kendine geliyor ya da aramayı kaçırıyorsun. böyle saçma bir iş.

kısaca çöp değil ama çöpe yakın bir cihaz diyebilirim. sadece facebook, twitter, wattsapp takılıcam derseniz kafi. bunun ötesinde çok bir şey beklemeyin. pişman mıyım? evet. 500 lira para verdikten sonra biraz daha verip keşke başka bir cihaz alsaydım dedirtti bana. hatta bazen eski nokia n95 8 gb cihazımı aratıyor. hele ki menulerde donmaya başladığında. olayı budur beyler. vasat cihaz, çöpe yakın.

• selamlar, yarın elime ulaşacak telefon. ilk 6 saat şarj ettikten sorna kurulumu nasıl yapmalıyım, ilk ayarlamam gerekenler neler? şu özellik default olarak şöyle gelmiştir düzelt falan diyeceğiniz şeyler var mı?
  • Arkadaşlar bir de bu sevimli makinanın kamerasında autofocus olmadığını farkedince çok üzüldüm. Barkod bile okuyamıyor. Galaxy gio ile bile ne makro fotoğraflar çekmiştim oysa. Keza 3GS ile de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__

quote:

Orijinalden alıntı: Juggernaut06

Bizim sorumuz da desire c nın NFC sini nasıl aktifleştircez ?

Ayarlara girin kablosuz ve ağlar başlığının altında "daha" kısmı var orayı tıklayınca göreceksiniz nfc yi.

hocam cevaplarsanız sevinirim. ilk 6 saat şarj ettikten sorna kurulumu nasıl yapmalıyım, ilk ayarlamam gerekenler neler? şu özellik default olarak şöyle gelmiştir, düzelt falan diyeceğiniz şeyler var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akindofmagic

quote:

quote:

Ayarlara girin kablosuz ve ağlar başlığının altında "daha" kısmı var orayı tıklayınca göreceksiniz nfc yi.

hocam cevaplarsanız sevinirim. ilk 6 saat şarj ettikten sorna kurulumu nasıl yapmalıyım, ilk ayarlamam gerekenler neler? şu özellik default olarak şöyle gelmiştir, düzelt falan diyeceğiniz şeyler var mı?

Altı saat sarj et neymiş ya onlar 2000'de kaldı artık böyle şeyler yok birde gelir gelmez arama yap sensörünü test et çünkü bazılarında sensör sorunlu oluyor yazılım güncellemelerini kontrol et takıldığın birşey olunca sor.

• quote:

Orijinalden alıntı: FolloFush

quote:

quote:

quote:

Altı saat sarj et neymiş ya onlar 2000'de kaldı artık böyle şeyler yok birde gelir gelmez arama yap sensörünü test et çünkü bazılarında sensör sorunlu oluyor yazılım güncellemelerini kontrol et takıldığın birşey olunca sor.

gelir gelmez şarja takmayayım mı ? ne bileyim 3g açık gelir, internetten yer falan, default olarak öyle özellikler açık gelmez değil mi hocam? pek bilgim yok da.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FolloFush

quote:

quote:

quote:

gelir gelmez şarja takmayayım mı ? ne bileyim 3g açık gelir, internetten yer falan, default olarak öyle özellikler açık gelmez değil mi hocam? pek bilgim yok da.

Ayarlarda onlar açık gelmez ama kontrol edebilirsiniz. Ayarlara girin en tepe de mobil veri var kapalı olduğundan emin olun. Arkadaşın dediği gibi güncelleme var mı kontrol edin(telefon hakkında>yazılım güncellemeleri>kontrol et tabii wifi açık olsun)

• çok teşekkürler:)
  • telefon elime ulaştı az önce, şu an şarj ediyorum %100'ü gördüğünde çıkaracağım. tasarımı, arayüzü çok hoşuma gitti. hemen 1 haftalık 1gb internet paketi alıyorum 9 liraya. indirilecek ücretsiz oyun ve uygulamalar boldur umarım:)
  • quote:

telefon elime ulaştı az önce, şu an şarj ediyorum %100'ü gördüğünde çıkaracağım. tasarımı, arayüzü çok hoşuma gitti. hemen 1 haftalık 1gb internet paketi alıyorum 9 liraya. indirilecek ücretsiz oyun ve uygulamalar boldur umarım:)

Wifi yokmu hocam evde

• yok maalesef. seni bulmuşken şunu da sorayım hocam; gmail hesabı aldım ve telefondan google play store'a giriş yaptım. fakat bazı uygulamaların "izinler" kısmında "telefon durumunu ve kimliğini okur" yazıyor. bu ne demek?
  • quote:

yok maalesef. seni bulmuşken şunu da sorayım hocam; gmail hesabı aldım ve telefondan google play store'a giriş yaptım. fakat bazı uygulamaların "izinler" kısmında "telefon durumunu ve kimliğini okur" yazıyor. bu ne demek?

Birşey olmaz korkma

• arkadaşlar ben bu telefonu yeni aldım 1 gün oldu ve müzik atmak istediğimde hafızanın 90mb civarı olduğunu gördüm.dahili belleğe atmıyor mu pc den bi yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: edec

iki buçuk aydır bu cihazı kullanıyorum. alacak olanlara birtakım bilgiler vermek isterim.

1. boyutları ufak. bu nedenle cepte taşıması kolay.
    2. telefonun arka kapağı çok purussuz. bu nedenle elleri kuru olanlar için söylüyorum elinizden acayip kayıyor. duşurmek an meselesi. bu yüzden dikkatli olun.
    3. telefonun bekleme süresi yeterli. 3g ve wireless kapalı iken, az konuştuğum günlerde 3 güne yakın dayandı şarzı.
    4. ekran kalitesi iyi. aynı çözünürlikte olmasına rağmen galaxy ace'ye göre daha güzel, canlı ve doygun renkler sunuyor. bu konuda belirgin fark var.
    5. ekran kalitesi iyi ancak gorilla glass olmadığı için çizilmelere dayanıksız. ne kılıf ne de jelatin kullanmadığım halde daha çizilmedi ancak ekranın yumuşaklığı parmakla dokununca bile hissediliyor. yani gorilla glass ekranlardaki gibi sağlam hissiyatı vermiyor. plastikmiş de, bastırsan içine çökecekmiş gibi.
    6. alt taraftaki kapasitif tuşlar ışıksız. bu negatif bir durum ancak fiyatı da belli cihazın.
    7. açma kapama tuşundan kalitesizlik akıyor. yerinden düşecekmiş gibi hissettiriyor ama düşmeyeceği kesin. ama hissiyat gerçekten zayıf.
    8. kamera gündüz çekimlerinde yeterli, gece flaş olmadığı için hiçbirşey çekemiyorsun zaten. gerçi çok flaşlı telefon kullandım hiç biri gece çekimlerinde düzgün bir kalite sunamıyordu. çekme daha iyi yani.

gelelim can yakan gerçeklere.

1. her yerde dahili hafıza 4 gb yazıyor. yalan bilgi. 1 gb kullanılabilir hafıza var. ice cream sandwich kaç gb kullanıyor bilmiyorum ama 3 gb olması imkansız. zaten kullansa da kullanmasa da bu beni ilgilendirmez. sen telefonu satarken specleri 4gb yazacaksın ama kullanılabilir 1 gb olduğunu belirtmeyeceksin! htc'ye yakışmıyor bu hareketler.
    2. nfc yok. var yazdığına aldanmayın yok öyle bir olay. yine satarken özellikleri arasında nfc görünüyor ama yalanın dik alası. bu da htc gibi bir üreticiye yakışmıyor.
    3. 512 mb ram var. çoğu zaman 300 mb'a yakını kullanılır vaziyette bekliyor. yani bize 200 küsür mb kalıyor. normal kullanımda yetiyor ama olur olmaz kasılmalar da görebiliyorsunuz.
    4. sense arayüzü güzel. hatta kullandığım android cihazlar arasında en iyisi ama... mesaj yazarken doğru kelimeyi önericem diye kasım kasım kasılıyor. ben önermesini istemiyorum ama böyle bir ayar yok, kapatılamıyor. klavye kasınca allah belanı versin diyip elinden atası geliyor insanın ki, çoğu zaman kasıyor.
    5. tipik android cihaz. ilk aldığında hızlı. kullandıkça doluyor, kasılıyor, takılıyor, tepkisizleşiyor ve adamı deli ediyor. 2 ayda nefret ettirdi kendisinden. kullandığım diğer android cihazlarda böyleydi ve bir daha android cihaz almayı düşünmüyorum.
    6. dead trigger gibi bir oyunu çalıştırıyor. helal olsun. ama oynanabilirlilk kötü. takılmalar, kasılmalar peşini birakmıyor ki rahat rahat oynayabilesin. etrafında tam tur dönmen gerekiyor mesela, yok dönemiyorsun. ya da dönüyorsun ama iş işten geçiyor. tipik android sorunları.
    7. şarja bağlıyken arama geldiğinde ekran tepkisizleşiyor. 3-5 denemeden sonra telefon kendine geliyor ya da aramayı kaçırıyorsun. böyle saçma bir iş.

kısaca çöp değil ama çöpe yakın bir cihaz diyebilirim. sadece facebook, twitter, wattsapp takılıcam derseniz kafi. bunun ötesinde çok bir şey beklemeyin. pişman mıyım? evet. 500 lira para verdikten sonra biraz daha verip keşke başka bir cihaz alsaydım dedirtti bana. hatta bazen eski nokia n95 8 gb cihazımı aratıyor. hele ki menulerde donmaya başladığında. olayı budur beyler. vasat cihaz, çöpe yakın.

sana katılıyorum hocam gerçekten bende aldığım zamanda fiyat/performans olarak mantıklı bir seçim gibi gelmişti ama gün geçtikçe yanlış yaptığımın farkına vardım. malzeme kalitesi plastik kalitesi esik nokia ile karşılıştırılmayacak kadar kötü. ayrıca de G-sensor sorunları yaşıyorum bir de arama yaparken sesi hoparlörden veriyor ne yaptımsa problem çözülmedi( format atmalar dahil) en son servise göndericem, internette araştırdım yurt dışında baya insanda bu problem varmış htc araştırıyormuş bu problemi...

bir de sana yardımcı olmak için can yakan gerçekler 4 maddedeki sözcük önerme kapatılamıyormuş demişsin ya o şurdan kapatılıyor

ayarlar/dil ve klavye/HTC sense input/gelişmiş ayarlar/sözcük tahmini'ndeki tiki kaldır...

bir de performans için ayarlar/uygulamalar bölümünde tümü sekmesini seç oradan kullanmadığın programları kullanım dışı bırak de mesala ben "flickr, 7digital" gibi programları devre dışı bıraktım. launcher tarzı şeyleri ise işlemci yavaşlığı nediyle sakın bulaşma...bunlar az bir şey bile olsa performansı etkiler diye düşünüyorum.

• arkadaşlar bu telefon için kullandığınız ve yararlı olduğunu düşündüğünüz optimizer, booster programları var mı?
  • arkadaşlar bu telefonmu sony ericson miro st23 i , tipo yada lg optimus l5 e612 mi ? kararsız kaldm kullanıcagım programlar facebook viber skype bazı internet siteleri
  • Arkadaşlar ben de haftasonu 499 TL ye teknosadan alarak aranıza katıldım ilk android telefonum
  • Ekran kapalı olunca hiçbir yerden bildirim gelmiyor, tüm ses ve titreşim açık olduğu halde. Sorun nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: svastika94

Ekran kapalı olunca hiçbir yerden bildirim gelmiyor, tüm ses ve titreşim açık olduğu halde. Sorun nedir?

Menü - Ayarlar — Hesaplar ve Eşitleme Otomatik eşitlemeyi aç ve bildirim gelmesini istediğin örneğin Facebook Twitter senkronizasyonu aç

• Vala kasma arada bi yapıo ama sorun deil allaha sukur samsung almamisim o tochwiz ne igrenc bi arayuz ya adamın olesi geliyo touchwiiz kullanırken(galaxy wonder) neyse ama sorun yok nfs most wanted oynayabilyorum tam akıcı olmasada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atp96 -- 20 Mart 2013; 22:05:23 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.