Şimdi Ara

HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
7
Favori
105.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende yeni bir htc desire hd kullanıcısıyım.Telefonumda root olmak için adımları yapıyorum fakat bir sorunla karşılaşıyorum.13. adımdan 14, adıma geçemiyorum resimdeki hatayı alıyorum.

http://hizliupload.com/viewer.php?file=19128234955824921880.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhangumus

Mrb,

Bende yeni bir htc desire hd kullanıcısıyım.Telefonumda root olmak için adımları yapıyorum fakat bir sorunla karşılaşıyorum.13. adımdan 14, adıma geçemiyorum resimdeki hatayı alıyorum.

http://hizliupload.com/viewer.php?file=19128234955824921880.jpg

Bu Hata Alındığında Cihaza Gold Kart Yapmalısın...
    http://forum.donanimhaber.com/m_47167134/tm.htm
    Burayı İncele..

• Cevap için teşekkürler

gold kart ve diğer işlemleri sırasııyla yaptım hiç bir sorun çıkmadı.Anlatım için çok teşekkürler.Elinize sağlık.
  • Tekrar slmlar,

Bütün işlemleri sorunsuz bitirdim fakat.Locations çalışmıyorum telefonumda.Açmaya çalıştığım zaman Locations İndiriliyor diyor.Uzun süre bekledim ama bir değişiklik olmadı ve ayriyetten google haritalarda konumuma baktığım zaman beni istanbulda gösteriyor fakat ben gebzedeyim.Yardım lütfen...

(hafıza kartını hiç bozulmamış halini bulabilirsem halledebilirim sanırım.telefonun ilk açtığımız haldeki hafıza kartı upload edecek birisi varmıdır acaba?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhangumus -- 25 Nisan 2011; 19:17:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *XhsyPhoiDeus*

-BuRAk- , teşekkürler sağolasın..

Arkadaşlar bir sorum olacaktı..
    Yahoo! Mail uygulamasını kullanıyorum, ilk kurduğum zamanlarda mail geldiğinde uyarı veriyordu, fakat şimdi mail geldiğinde uyarı falan vermiyor, ancak ben maile girdiğimde maillerimi görebiliyorum.. Yahoo'dan anlık mail alabilmem lazım aynı mesaj gelir gibi beni uyarması lazım... Var mı yapabileceğim bir şey? teşekkürler.

rica ederim ;) programın güncellemesinde filan iptal olmuş olabilir mi bu özellik. ben de facebook kullanırken bildirimleri üstteki barda görmüyordum, yeni versiyonunda ise hemen orada beliriyor. belki programdadır :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhangumus

Tekrar slmlar,

Bütün işlemleri sorunsuz bitirdim fakat.Locations çalışmıyorum telefonumda.Açmaya çalıştığım zaman Locations İndiriliyor diyor.Uzun süre bekledim ama bir değişiklik olmadı ve ayriyetten google haritalarda konumuma baktığım zaman beni istanbulda gösteriyor fakat ben gebzedeyim.Yardım lütfen...

(hafıza kartını hiç bozulmamış halini bulabilirsem halledebilirim sanırım.telefonun ilk açtığımız haldeki hafıza kartı upload edecek birisi varmıdır acaba?)

Wireless internet olan bir yerde veya açık bir alanda gpsini açıp, yüklü herhangi bir google maps uygulamasını aç. Yerini tespit ettikten sonra düzelecektir. Hafıza kartıyla alakalı değil. Bende de oldu aynısı...

• Google maps yerimi dogru buldu ama locations halen calismiyor.
    SD kartimi eski haline geri getirmek istiyorum gold kart yapmistim acaba bir sorun yasarmiyim fabrika ayarlarina donersem
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutku

quote:

Orijinalden alıntı: Silver Shadow

coredroid 5.3 kullanan var mı? ben geçen gün kurdum ama şarj su gibi akıp gidiyor. hem önerilen radio ile hemde orjinal radio'suyla denedim ama değişen bişey olmadı. gece şarj edip yattım, sabah kalktığımda %76 görünüyordu

Ben kullanıyorum fakat bahsettiğiniz sorunla karşılaşmadım. Aynen gece ben de şarj ettim sabah kalktığımda. %95 gösteriyordu. Telefon ayarlarından wi-fi veya arka planda program falan açık kalmış olabilir.

Bir de yeni bir rom kurduktan sonra %100 şarj edin ve recovery menuden "wipe battery stats" seçeneğini seçip cihazı yeniden başlatın.

recovery menu yü bulamadım

• diğer iki konuda cevap bulamadığım için buraya yazıyorum
    efendim sorum şu:
    htc sense , spb shell ve launcher pro plus kullanmaktayım
    her bir launcher da ayrı bir wallpaper kullanma ihtimalim varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagriekim

iyi günler telefonuma root yapmak istedim ama sürümü 1.43 olduğu için düşürmem gerektiği yazıyodu o işlemi yapmaya çalışıyorum ama yapamıyorum bir türlü konuda belirtilen resimde çıkan yazıyla bende çıkan yazı aynı olmuyor
    ilk satırda:
    bunu yazdım >>>>db push psneuter /data/local/tmp
    bu çıktı>>>>adb server is out of date. killing...
    deamon started sucsefully..
    bu çıkıyor bir iki kez de değil baya denedim olmadı. sonra cmcntkn a söyledim bu olayı oda bide goldcard yap dedi. telefonu hızlı aldan aldım ama içinde vodofone yazısı çıktı bendede bir şüphe vardı. hafıza kartını goldcard yaptım tekrardan telefonun sürümünü düşürmeye çalıştım ama olmadı.
     HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER

bende hepsiburadadan aldim. bendeki yazilim surumu de 1.43... ayni sorunlar bende de mevcut. hersey denildigi gibi yapiyorum. defalarca yaptim, farkli sd kartlarlada denedim ( belki sd karttandir diye ) ama olmuyor. sizlerinkinden fakli olarak komut ekraninda yazilan ilk yazi olan
    db push psneuter /data/local/tmp den sonra yukaridaki ss nin aynisi olan :
    adb server is out of date. killing...
    *deamon started successfully*

@cagriekim sen nasil yaptin bilmiyorum. 5gundur foruma girmemissin malesef sana soracaktim.
    cozum nasil olacak arkadaslar.

• quote:

Orijinalden alıntı: armydc

recovery menu yü bulamadım

Rom Manager'a gir "Boot into Recovery" seç.

Ya da cihazı yeniden başlat dedikten sonra Recovery menüsü gelene kadar "power" ve "ses kısma" tuşuna basılı tut

Her launcher için ayrı ayrı duvarkağıdı atayamıyoruz maalesef.

@kalllavi
    Direk "root" adımından başlamayı dene bir de.

• Eve gidince gece root yetkisi kazanma adimini uygulayıp sonucu burada yazacagim.
  • evet ADIM 2 – ROOT YETKİSİ KAZANMA VE RADIO S-OFF sorunsuzca aynen talimatlarda oldugu gibi bitti. :)
  • Nezamandır kullanıyorum şu sayfayı biran farkettim ki hiç teşekkür etmemişim. Teşekkürlerim az kalır dostum müthiş bir emek harcamışsın şu sayfayı oluşturmak için.
  • "cmcntkn"
    üstad eline sağlık çok güzel bir rehber olmuş hepsini okudum fakat şu sorulara cevap bulabilirsem bende bu işlere bulaşmak istiyorum

öncelikle ben telefonu Türkiye vodafondan aldım yani garantili
    Telefona ROOT / RADIO S-OFF / ENG S-OFF işlemlerini yapmak istiyorum. ben tüm bu işlemleri yaptıktan sonra diyelimki garantiye gitmesi gerekti cihazın. bu yetkileri nasıl kaldırabilirim ? rehberde shipped romları kurunuz demişsiniz. fakat Türkiye için shipped rom sanırım hala bulunmamakta.
    cihaza factory reset atsak ROOT / RADIO S-OFF / ENG S-OFF yetkileri kalkarmı?

Daha sonra farklı romlara geçmek istiyorum, çok güzel görüntüler paylaşılıyor. fakat orjinal roma dönememek var boşuna garantili almış olacaz.
    rehberde orjinal romun yedeğini geri yüklemekte alangirli işler var demişsiniz. çok karışık ve uzun işlemlermi? birde sanırım kaynak olarak sunacağınız site ingilizce benimde ingilizcem pek yok. işlemleri bilsek belki biraz daha cesaretlenebiliriz.

bizde XDA dakiler gibi kendi telefonumuzun içerisindeki romu onların hazırladığı gibi paket haline getiremezmiyiz? yada onlardan böyle birşey talep etsek yaparlarmı? Elimizde shipped rom bulunsa çok rahat edicez gerçekten.

birde batarya kalibrasyonu işiyle uğraşıyorum terminal emülatöre
    "su" komutunu girdiğimde "permission denied" sonucunu
    "rm /data/system/batterystats.bin" komutunu girdiğide "rm failed to /data/system/batterystats.bin" uyarısını alıyorum. acaba nerde hata yapıyorum?

şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: namco20007

"cmcntkn"
    üstad eline sağlık çok güzel bir rehber olmuş hepsini okudum fakat şu sorulara cevap bulabilirsem bende bu işlere bulaşmak istiyorum

öncelikle ben telefonu Türkiye vodafondan aldım yani garantili
    Telefona ROOT / RADIO S-OFF / ENG S-OFF işlemlerini yapmak istiyorum. ben tüm bu işlemleri yaptıktan sonra diyelimki garantiye gitmesi gerekti cihazın. bu yetkileri nasıl kaldırabilirim ? rehberde shipped romları kurunuz demişsiniz. fakat Türkiye için shipped rom sanırım hala bulunmamakta.
    cihaza factory reset atsak ROOT / RADIO S-OFF / ENG S-OFF yetkileri kalkarmı?

Daha sonra farklı romlara geçmek istiyorum, çok güzel görüntüler paylaşılıyor. fakat orjinal roma dönememek var boşuna garantili almış olacaz.
    rehberde orjinal romun yedeğini geri yüklemekte alangirli işler var demişsiniz. çok karışık ve uzun işlemlermi? birde sanırım kaynak olarak sunacağınız site ingilizce benimde ingilizcem pek yok. işlemleri bilsek belki biraz daha cesaretlenebiliriz.

bizde XDA dakiler gibi kendi telefonumuzun içerisindeki romu onların hazırladığı gibi paket haline getiremezmiyiz? yada onlardan böyle birşey talep etsek yaparlarmı? Elimizde shipped rom bulunsa çok rahat edicez gerçekten.

birde batarya kalibrasyonu işiyle uğraşıyorum terminal emülatöre
    "su" komutunu girdiğimde "permission denied" sonucunu
    "rm /data/system/batterystats.bin" komutunu girdiğide "rm failed to /data/system/batterystats.bin" uyarısını alıyorum. acaba nerde hata yapıyorum?

şimdiden teşekkürler

1- Cihazın fabrika ayarlarına döndürülmesi root/radio s-off/eng s-off gibi yetkileri kaldırmaz. Bu yetkiler ya doğrudan stock rom yüklenerek ya da bu işlemlerin geri alınması için gerekli olan işlemleri yaparak kaldırılabilir.

2- Yedeği alınan stock(orjinal) romun geri yüklenebilmesi için bir takım başka adımların izlenmesi gerekiyor. Bu adımlardan xda'de bahsedilmiş. Maalesef anlatımlar İngilizce doğal olarak. Türkiye'deki Vodafone romların exe dosyası için HTC'yi sıkıştırmaktan başka yapabileceğiniz bir şey yok. Onlardan istekte bulunursanız yayınlarlar herhalde. Ben yurtdışı cihaz kullandığım için bu tarz bir sıkıntım yok.

3- Cihazı rootlamadan terminal emulator kullanamazsınız.

@Assasinate
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: cmcntkn
    1- Cihazın fabrika ayarlarına döndürülmesi root/radio s-off/eng s-off gibi yetkileri kaldırmaz. Bu yetkiler ya doğrudan stock rom yüklenerek ya da bu işlemlerin geri alınması için gerekli olan işlemleri yaparak kaldırılabilir.

2- Yedeği alınan stock(orjinal) romun geri yüklenebilmesi için bir takım başka adımların izlenmesi gerekiyor. Bu adımlardan xda'de bahsedilmiş. Maalesef anlatımlar İngilizce doğal olarak. Türkiye'deki Vodafone romların exe dosyası için HTC'yi sıkıştırmaktan başka yapabileceğiniz bir şey yok. Onlardan istekte bulunursanız yayınlarlar herhalde. Ben yurtdışı cihaz kullandığım için bu tarz bir sıkıntım yok.

3- Cihazı rootlamadan terminal emulator kullanamazsınız.

@Assasinate
    Teşekkürler

peki üstad saolasın bu root/radio s-off/eng s-off yetkilerini geri almak için yapılacak işlemler ile orjinal romların yedeğinin geri yüklenmesi için yapılacak işlemlerin linkini verirmisin?
    birde htc ye nasıl bir talepte bulunacağız onu açıklarsan çok sevinirim belki türkiyeden satın alan arkadaşlar olarak bir mail yağmuru yapabiliriz.
    teşekkürler

ilave olarak bir soru: orjinal romun yedeğini aldığımız sırada root/radio s-off/eng s-off işlemlerini geçmiş oluyoruz. orjinal roma döndüğümüzde (gerekli işlemleri yaparak) bu yetkiler kalkacakmı? yani boşa kürek çekmiş olmayacağız değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namco -- 30 Nisan 2011; 16:40:55 >

• selamlar. vodafondan sadece htc desire hd aldım, kontratsız yani. telefona alışmaya çlışıyorum. ugulamalar bölümüne geldiğimde android market adında bir uygulama yok. ben bu market logosunu telimde nasıl görürüm ne yapmam lazım.
  • Arkadaslar mrb.

Telefonumla cektigim video ve fotograflar bir sonraki gun telefondan bakmak istedigim zaman galerinin icerisinde fakat tanimlanamayan dosya olarak gorunuyor.neden acaba bilgisi olan varmidir tesekkurler
  • GoldCard işleminin onbirinci maddesinde şöyle bir hata alıyorum;

11- Imaj tabına gidip üst menülerden Select all yapıyoruz ve kopyala diyoruz.

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/1/7994.png

Nerede hata yapmış olabilirim ?

EDİT: Halledildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 1 Mayıs 2011; 14:31:07 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.