Şimdi Ara

HTC Desire HD inceleme, root olma ve custom rom yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
18.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

24 Kasım'da almış olduğum HTC Desire HD hakkında inceleme ve görüşlerimi içeren yazıyla karşınızdayım. Bu yazımızda ayrıca Root olmayı, custom rom yüklemeyi de anlatacağız.

Cihazın dış yapısı oldukça güzel, kaliteli malzeme kullanılmış, pil kapağı ve Sim kartın takılı olduğu yerin kapağı çok rahat açılıp kapanıyor ve sabitlemek de çok kolay oluyor. Cihazın çok büyük olduğu konusunda şikayetler vardı ama Samsung Galaxy S'ten biraz daha büyük, çok rahatsız edici bir büyüklüğü yok, bir süre sonra o ekran bile gözünüze küçük gelmeye başlıyor.

SLCD ekran benim pek hoşuma gitmedi, Amoled ekranın duruşu başka, Sense arayüzü de öyle çok ilginç bir şey değil, zaten yazımızın ilerleyen bölümlerinde anlatacağım gibi içindeki orjinal romu değil dün itibariyle cyanogenmod custom rom kullanmaya başlamış bulunmaktayım.

Telefon gayet hızlı ama bazı yazılımlar stabil çalışmıyor, örneğin quadrant yazılımı önceleri çok iyi çalışıyordu 2 gündür çalışmıyor, skor vermiyor.

Pil sorunu ne yaparsam yapayım düzelmiş değil, pil sorunu için şarj cihazı aldım, daha kullanmadım kullanınca şarj cihazı için de yorum yazarım.

Telefon görüşmeleri sırasında karşınızdakinin sesini duymak için mutlaka kapalı bir alanda olmanız şart, dışarda iken hiç duyulmuyor, ayrıca telefonun titreşim özelliğinde sorun yok kuvvetli titriyor ama hoparlörden ses az verdiğinden gelen çağrıları duymama sorunları olabiliyor.

Ayrıca hafıza kartınızı çıkartıp tekrar taktığınızda bazı yazılımlarınızın telefondan kaybolduğunu görüyorsunuz ki bu çok can sıkıcı bir durum, farklı SD kartlarla telefonu kullanmayı işkence haline çeviriyor.

Telefonun kullanımı kolay, yeni yüklediğim cyanogenmod ile telefon hem hızlandı hem de daha kolay kullanım sağladım. Ne var ki Galaxy S'te aldığımız 2200'lü skorlar bu cihazda alınamıyor, en fazla aldığım skor 1626.

Resim kalitesi gayet iyi, video kalitesi de tatmin edici, GPS açısından da başarılı bir cihaz, Galaxy S sizi 500 metre ötede gösterirken bundaki sapma 5 bilemediniz 10 metre kadar.
    Cihaz genel anlamda başarılı ve günümüzde pek de alternatifi olmayan bir model.

Gelelim root olmaya.

UYARI: bu ve bundan sonraki işlemler cihazı garanti dışı bıraktığı gibi özellikle cihazınızın recovery mode'a girme sorunu varsa cihaz tamamen de bozulabilir, telefona her müdahalede olduğu gibi bu işlemlerin de az çok riski vardır, risk tamamen size aittir. Özellikle deneyimli olmayan kullanıcılar için risk oldukça fazladır.

Root olmak için marketten Visionary yazılımını indiriyoruz ve telefona kuruyoruz. Daha sonra ayarlardan “bilinmeyen kaynaklardan dosya yüklemeyi” ve gelişimden “usb debugging”i seçili hale getirip visionaryi çalıştırıyoruz.

“Set system r/w after root” yi işaretleyip Temproot now diyoruz. Biraz bekledikten sonra
    “Attempt Permroot Now!” komutunu veriyoruz. Telefonumuz restart oluyor, işte root işlemi bitti.

Marketten “android terminal emulator” yazılımını çekiyoruz.
    Terminal emulator altında “su” komutunu veriyoruz.
    # işareti çıktıysa root işlemi başarılı demektir.

http://android.jpameli.de/stuff/rootpackage.zip
    buradan custom romlar yüklemek için gerekli olan paketi indirip kuruyoruz. Visionary bu pakette de var, market erişimi olmayan arkadaşlar bu pakettekinden faydalanabilirler. Zaten root olduktan sonra market enabler yükler ve markete erişim sağlarsınız ki cihazlar şu an yurtdışı olduğundan hiçbir arkadaşımızın market sorunu olmadığını düşünüyorum.

Marketten “es file Explorer” yazılımını çekiyoruz.
    İndirdiğimiz paketi açıp paketteki tüm dosyaları hafıza kartına atıyoruz.
    Terminal Emulator’ı açıyoruz.
    Su yazıp enterliyoruz.
    sh /sdcard/DHD/check komutunu veriyoruz. Daha sonra sırasıyla
    sh /sdcard/DHD/backup ve sh /sdcard/DHD/hboot komutlarını yazıyoruz.
    http://developer.android.com/sdk/index.html
    adresinden bir paket daha indiriyoruz. Bu paket farklı.
    Paketi bilgisayarımızın C: sürücüsü altına açıyoruz.
    http://developer.htc.com/adp.html#s2
    adresinden fastboot.exe yi çekiyoruz.

http://android.modaco.com/content/htc-desire-hd-desirehd-modaco-com/323305/17-nov-2-5-1-2-r1-clockworkmod-recovery-for-htc-desire-hd/

adresinden de clokworkmod imajını çekiyoruz. Bu imajı
    C:\android-sdk-windows\tools\ klasörüne kopyalıyoruz. Bu klasör biz yukarıdaki paketi C nin altına açınca otomatik olarak oluşmuştu.

Telefonumuzu reboot ediyoruz ancak telefon açılmadan bir elimizi ses kısma düğmesinde diğer elimizi de power düğmesinde basılı tutuyoruz.
    Bootloader ekranı gelecek. Gelen ekranda ses kısma artırma tuşlarıyla “fastboot” u seçiyoruz.
    Şimdi telefonumuzu usb kablosu ile bilgisayarımıza bağlayıp 2 dk bekleyelim.

Windows un start düğmesine faremizle dokunup cmd yazalım
    CD C:\android-sdk-windows\tools\ komutunu girelim.
    Şimdi “fastboot flash recovery ( indirdiğimiz recovery imajının adı ).img” yazalım
    OKAY yazısı çıkaCAK.
    Telefonumuzu yeniden başlatıp recovery yi seçelim.
    İşte bu kadar. Artık telefonumuz istediğimiz custom rom u yükleyebileceğimiz bir hale geldi.

CyanogenMOD yükleme:

Rom manager'ı marketten çekelim.
    Rom manager altında download rom diyelim.
    Bir uyarı verecek o uyarıya ok diyelim.
    Şimdi tekrar download rom diyelim.
    Gelen ekrandan cyanogen mod u ve daha sonrasında cyangenmod 6.1.0 RC1 i seçelim.
    Gelen uyarı ekranlarında bütün seçenekleri seçelim, google addon yüklemesini de seçili yapalım.
    Ok deyip bekleyelim.
    Telefon bir müddet bekleyip yeniden açılacak.
    İşte karşınızda CyanogenMod.
    Yeni çıkacak olan Cyanogenmod güncellemeleri için marketten çekeceğimiz Cyanogenmod updater yazılımını kullanabiliriz.

Arkadaşlar elimden geldiğince açıklayıcı şekilde anlatmaya çalıştım. Herkese kolay gelsin, Desire HD'lerinizi güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ABC9D1C81 -- 5 Aralık 2010; 18:32:09 >

• fincankahve arkadaşım yazı çok güzel olmuş birçok arkadaşımızın işine yarıyacak umarım bir an önce yasal olarak dhd gelir sonra bizde root ve rom yükleriz iyi forumlar
  • Sense arayüzü de öyle çok ilginç bir şey değil.....demissin,,tam olarak ne demek istedin,,,,,yani htc arayuzu ile bayagi begenilen bir telefon,,yoksa goruldugu gibi degilmi >??
  • Sense arayüzü abartıldığı kadar iyi gelmedi bana, bu cyanogenmod'un ara yüzü daha güzel gibi.
  • Eline sağlık fincanhave.

Bu Cyanogenmod ya da LeeDroid modlar çok popüler, HTC Sense dışında bir modda peki htcsense.com daki hizmetler hâlen kullanılabiliyor değil mi, yani o hizmetlerin kullanılması için illâ stok rom'da kalmak zorunda değilizdir umarım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Eline sağlık fincanhave.

Bu Cyanogenmod ya da LeeDroid modlar çok popüler, HTC Sense dışında bir modda peki htcsense.com daki hizmetler hâlen kullanılabiliyor değil mi, yani o hizmetlerin kullanılması için illâ stok rom'da kalmak zorunda değilizdir umarım?

O HTC Sense olayını bilmiyorum hiç denemedim daha, ama cyanogenmod gerçekten başarılı, tavsiye ederim.
  • Eline sağlık fincankahve, ufak bir şey sorayım, şuan üzerinde olan rom'u yedekleyip, ileride çıkabilecek garanti kapsamında ki sorunlar için, tekrardan kurabilirmiyiz bu Custom rom'dan sonra ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Android Team

Eline sağlık fincankahve, ufak bir şey sorayım, şuan üzerinde olan rom'u yedekleyip, ileride çıkabilecek garanti kapsamında ki sorunlar için, tekrardan kurabilirmiyiz bu Custom rom'dan sonra ?

Tabii ki, ROM Manager yazılımı ile ( android markette var ) Backup Current Rom deyip halihazırdaki Rom'u SD karta yedekleyip custom rom u beğenmezseniz veya cihazı garantiye vermek gerekirse bu yedekten geri yükleyebilirsiniz. İnceleme yazımda bir şey belirttim : Onaylanacak yerlerin hepsini seçin demiştim, ilk onay google servislerini yüklüyor, ikinci onay da halihazırdaki Rom'u yedekliyor, yani siz daha custom rom yüklemeden hazır romu yedekliyor sonra custom rom yüklüyor, yaptığı işlemleri ekranda yazıyor zaten, custom rom yükledikten sonra yüklemiş olduğunuz custom rom'u da yedekleyip farklı bir custom rom deneyebiliyor eğer beğenmezseniz eski custom roma veya orjinal roma tekrar dönüş yapabiliyorsunuz.

• Bilgi için teşekkür ederim fincankahve. Bu gün akşam deniyeceğim, inşallah bir sıkıntı ile karşılaşmam. Gerçekten çok can sıkıcı bir duurm bu gölge olayı

Bu arada bu olayı windows 7 de yapsam bir sıkıntı olmaz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Android Team -- 4 Aralık 2010; 17:21:11 >
  • Bir tavsiye de benden gelsin, .mkv uzantılı dosyaları sorunsuz şekilde izlemek için markette ücretsiz bir program olan "Vplayer Aplha" programını tavsiye ederim. Rockplayer hem ücretli, hemde takıla takıla oynatıyor mkv dosyalarını.
  • Tarafsızca inceleme yazdıgın için çok tşk ler.

Bazi arkadaşlar öyle abartıyorki sanki cihaz uzaydan gedi sanırsın.
  • Fincankahveye teşekkürler fakat incelemesi bende hayal kırıklığı yaşattı. Yeni çıkan ROM güzel olabilir ama htc sense hakkında biraz haksızlık yapmış. Ben daha yeni DESIRE HD ROM yükledim HD2'ye, arayüz ve performans harika bişey. Daha ne olsun. Elbette iyinin iyisi vardır. Ama var mı bir tane daha böyle bir arayüz??
  • Visionary programı markette çıkmıyor fincankahve, android.modaco.com adreside şu an çalışmıyor. Apk dosyası sende varmı?
  • quote:

Visionary programı markette çıkmıyor fincankahve, android.modaco.com adreside şu an çalışmıyor. Apk dosyası sende varmı?

Site çalışıyor. >>TIKLA<<

r12 versiyonu bu pakette mevcut, dilersen oradan indir.

http://android.jpameli.de/2010/11/18/rooting-your-desire-hd-and-flashing-a-custom-bootloader/

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

quote:

Visionary programı markette çıkmıyor fincankahve, android.modaco.com adreside şu an çalışmıyor. Apk dosyası sende varmı?

Site çalışıyor. >>TIKLA<<

r12 versiyonu bu pakette mevcut, dilersen oradan indir.

http://android.jpameli.de/2010/11/18/rooting-your-desire-hd-and-flashing-a-custom-bootloader/

bende sitenin bi source olduğunu düşünüp, telefondan girip indirmeyi umuyordum. Şimdi ben r14 indirdim ama, r12 olması mı gerekiyor Desire HD için ? yoksa r14 son versiyon, bununla da olur mu diyoruz?

Edit: Link yine olmadı, r12 paketini indirdim, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Android Team -- 4 Aralık 2010; 20:06:06 >

• baska rom kurdugumuz zaman memnun kalmazsak
    geri donebiliyor muyuz htc desire hd in orjinal romuna peki
  • Arkadaşlar bu

http://android.modaco.com/content/htc-desire-hd-desirehd-modaco-com/323305/17-nov-2-5-1-2-r1-clockworkmod-recovery-for-htc-desire-hd/

sitesinde ki rom image'nı indirmeye kalkıştığımda .htm olarak iniyor. Problem nerde acaba ?

mavi terminal ekranında bekliyorum

Edit: İndirme yöneticisinin azizliğine uğramışım, İşleme devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Android Team -- 4 Aralık 2010; 22:04:41 >

• ARkadaslar sizce galaxy s mi daha iyi yoksa desire hd sebebleriyle birlikte lutfen konuyu acan arkadas galiba her ikisinide kullanmis peki size gore hangisi daha iyi
  • quote:

Bilgi için teşekkür ederim fincankahve. Bu gün akşam deniyeceğim, inşallah bir sıkıntı ile karşılaşmam. Gerçekten çok can sıkıcı bir duurm bu gölge olayı

Bu arada bu olayı windows 7 de yapsam bir sıkıntı olmaz değil mi?

sıkıntı olmaz ben de windows 7 de yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan azeri

ARkadaslar sizce galaxy s mi daha iyi yoksa desire hd sebebleriyle birlikte lutfen konuyu acan arkadas galiba her ikisinide kullanmis peki size gore hangisi daha iyi

ikisinin de artıları ve eksileri var, desire hd pil ve ses sorunu ile geliyor, galaxy s ise gps, 3 tuş, flaşsız kamera gibi sorunlar taşıyor, ama ikisi de harika cihazlar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.