Şimdi Ara

HTC Desire HD inceleme, root olma ve custom rom yükleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
18.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orhan azeri

ARkadaslar sizce galaxy s mi daha iyi yoksa desire hd sebebleriyle birlikte lutfen konuyu acan arkadas galiba her ikisinide kullanmis peki size gore hangisi daha iyi

Bunun objektif bir cevabı olamaz kardeşim. Kimisi Samsung der kimisi Desire HD, BMW mi Mercedes mi gibi, vakit ayıracaksın bol bol inceleme okuyacaksın inceleme videoları izleyeceksin, sonunda kararı kendi zevklerine göre belirleyeceksin.

@Mad_Wolf, tabii orjinal stock ROM'lar mevcut zaten dönebilirsin.
  • Fincankahve şu an download yapıyor, CyanogenMod 6.10-RC1(1of2) diye doğru mu yapıyorum ? kendisi bunu indirince kuracak mı ?

birde bu dediğin nasıl olacak
    quote:

Telefonumuzu yeniden başlatıp recovery yi seçelim.
    İşte bu kadar. Artık telefonumuz istediğimiz custom rom u yükleyebileceğimiz bir hale geldi.

burada yeniden başlatırken boot menüsünü mü açıp başlatacağız ? çünkü recovery olayı olmuyor kendiliğinden ? Ben direk diğer adıma geçtim, yani rom manager ile cygon mod'u seçip indirmeye ve şuan indiriyor, ona göre iptal edeyim, o kısımı tekrar alayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Android Team -- 4 Aralık 2010; 23:10:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Android Team

Fincankahve şu an download yapıyor, CyanogenMod 6.10-RC1(1of2) diye doğru mu yapıyorum ? kendisi bunu indirince kuracak mı ?

birde bu dediğin nasıl olacak
    quote:

Telefonumuzu yeniden başlatıp recovery yi seçelim.
    İşte bu kadar. Artık telefonumuz istediğimiz custom rom u yükleyebileceğimiz bir hale geldi.

burada yeniden başlatırken boot menüsünü mü açıp başlatacağız ? çünkü recovery olayı olmuyor kendiliğinden ? Ben direk diğer adıma geçtim, yani rom manager ile cygon mod'u seçip indirmeye ve şuan indiriyor, ona göre iptal edeyim, o kısımı tekrar alayım ?

cyanogen modu yükleme ekranınız geldiyse her şey yolundadır.

• Şimdi içime sinmedi, bende yüklemeyi iptal ettim, tekrar boot menüsü şeklinde açmaya çalıştım telefonu (-ses + power), baktım o şekil değil ,direk açılmaya başladı, pili söktüp tekrar denedim oldu, ve recovery yi seçtim. Karşıma Clockworkmod recovery menüsü geldi, menüleri yeşil olan. en başta reboot system now yazıyor. onu tıklayıp yeniden başlatayım mı ?

Bu arada bu menüye girmeden önce ki o açılışlarda, vodafone reklamı geliyordu yine. Evet bu menülerden hangi seçeneği seçip devam edeyim ?

Edit: Anladığım kadarı ile şuana kadar yapılan işlemlerde, boot menüyü değiştirmiş olduk. Cevap gelmeyince bende reboot seçeneğini seçip telefonu yeniden başlattım. Geri kalan adımları yapıyorum. Şuan rom manager'dan CyanogenMod 6.10-RC1(1of2) olan dosyayı indiriyor telefon. Bakalım o bitince ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Android Team -- 4 Aralık 2010; 23:50:46 >
  • Mod yüklendi ama sorun hala devam ediyor.Hatta daha da arttı, klavye olsun, numaralar olsun, ekranını açtığımda gölge gölge beyaz diktörgenler var. Acaba sorun ekranmı ?

Şimdi bu mod var olan rom'un üzerine mi yazıldı ? Yoksa yeni bir rom mu oluyor bu ? Eğer var olan rom'un üstüne kuruluyorsa o zaman sorun halen devam ediyor olmaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Android Team -- 5 Aralık 2010; 0:56:16 >
  • quote:

Mod yüklendi ama sorun hala devam ediyor.Hatta daha da arttı, klavye olsun, numaralar olsun, ekranını açtığımda gölge gölge beyaz diktörgenler var. Acaba sorun ekranmı ?

Şimdi bu mod var olan rom'un üzerine mi yazıldı ? Yoksa yeni bir rom mu oluyor bu ? Eğer var olan rom'un üstüne kuruluyorsa o zaman sorun halen devam ediyor olmaz mı ?

Aslında bir ROM kurmadan önce önerilerde full wipe yapın yani içeriği silin önerileri oluyordu aşağıdaki gibi, yapmış mıydın?

INSTRUCTIONS:
    - First time flashing CM 6 to your Desire HD (or coming from another ROM)?
    1. Root your device and install ClockworkMod Recovery.
    2. Do a Nandroid backup!
    3. WIPE (wipe data/factory reset + wipe cache partition)
    4. Install the ROM
    5. Optionally install the Google Addon

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

quote:

Mod yüklendi ama sorun hala devam ediyor.Hatta daha da arttı, klavye olsun, numaralar olsun, ekranını açtığımda gölge gölge beyaz diktörgenler var. Acaba sorun ekranmı ?

Aslında bir ROM kurmadan önce önerilerde full wipe yapın yani içeriği silin önerileri oluyordu aşağıdaki gibi, yapmış mıydın?

INSTRUCTIONS:
    - First time flashing CM 6 to your Desire HD (or coming from another ROM)?
    1. Root your device and install ClockworkMod Recovery.
    2. Do a Nandroid backup!
    3. WIPE (wipe data/factory reset + wipe cache partition)
    4. Install the ROM
    5. Optionally install the Google Addon

yok bu şekil bir şey yapmadım, sadece fincankahvenin dediklerini yaptım. Ama biraz önce ekran kayıdı aldım, o kayıttı herşey tertemiz, ama telefonun ekranından bakınca hep gölgeler var. Acaba sorun donanımsal mı ? Yani ekran mı problem li ? :(

• Aslında bu tarz işlere kalkışırken iyice araştırmak her zaman iyidir, madem CyanogenMod ROM kurmaya karar verdin ve şu aşamaya geldin.

Bence önce olaya hakim olduysan WIPE yapıp sonra rom'u tekrar kurmayı dene belki sorunların o zaman biter. Olmadı başka bir ROM denersin.
  • Zaten mod'u da pek beğenmedim. Acaba şimdi orjinal rom yüklemesi nasıl yapabilirim ? Orjinal rom'un backup'ı aldık ama, sorunlar onda da devam edeceğinden başka bir orijinal rom lazım. Nasıl nereden bulabilirim acaba ?
  • baska alternatif mod ne var ki ?
  • Korkarım bu donanım hatası, çünkü hem eski romda, hemde yeni romda ekran kayıtları alıyorum, bu şekil karalenme mevcut değil. :( HTC'nin orijinal rom'unu yüklemek lazım şimdi. Ama nasıl ? Rom manager'dan restore yap dedim, birşeyler yapıyor, bakalım sonuç ne olacak?

Edit: Olduğu gibi romdan önce ki haline döndü. Gerçekten de HTC'nin sense arayüzü bir başkaymış. Cyanmode'u o hiç beğenmedim, sanki Turkcell T10 kullanıyormuş gibi hissettim kendimi.

Sorun hakkında da ikilemde kaldım. Sorun ekranda olsa, tüm görüntülerde yapar bunu diyorum ama film izlediğimde, rip olmasına rağmen bu şekil gölgelenme olmuyor. Bu durumdan sorun yazılımsal diyorum, ama ekran kayıdı aldığımda ise, bu şekil karelenmeler olmadığını görüyorum, bu seferde ekrandanmı acaba diyorum. Ancak dediğim gibi video ve fotoğraflarda böyle bir durum yok. Bakalım ilerliyen günlerde orijinal rom bulabilirsem, birde onu deniyeceğim. Çünkü Cyan mode daha yavaş çalışıyor cihazda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Android Team -- 5 Aralık 2010; 2:09:50 >

• Rooting işlemi garantiyi bozar bunu özellikle yazınızın başında belirtirseniz güzel olur. Eski orjinal romu yedek alma olayı garantiyi geri getirmeyebilir. Ayrıca arkadaşımız adım adım anlatmış olsa bile bu işlemler çok teknik işlemlerdir. Ufak bir hata sonucu telefon elinizde kalabilir. O yüzden iyice araştırma yapmadan rooting işlemi tavsiye etmiyorum. İnceleme için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi consolemaster -- 5 Aralık 2010; 18:03:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: consolemaster

Rooting işlemi garantiyi bozar bunu özellikle yazınızın başında belirtirseniz güzel olur. Eski orjinal romu yedek alma olayı garantiyi geri getirmeyebilir. Ayrıca arkadaşımız adım adım anlatmış olsa bile bu işlemler çok teknik işlemlerdir. Ufak bir hata sonucu telefon elinizde kalabilir. O yüzden iyice araştırma yapmadan rooting işlemi tavsiye etmiyorum. İnceleme için teşekkürler.

Haklısınız bu işlemler cihazı garanti dışı bıraktığı gibi özellikle cihazın recovery mode'a girme sorunu varsa cihaz tamamen bozulabilir de, telefona her müdahalede olduğu gibi bu işlemlerin de az çok riski vardır, uyarınız için teşekkürler, ben onları atlamışım sayenizde arkadaşları da uyarmış olduk.
  • Yukarıda da gerekli uyarıları yaptım, teşekkürler
  • Visionary+ indirdim soylenenleri yaptim ama terminal acinca su yazdigimda permission denied yaziyor sanirim root olmadi room managerida kurmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

Orijinalden alıntı: consolemaster

Rooting işlemi garantiyi bozar bunu özellikle yazınızın başında belirtirseniz güzel olur. Eski orjinal romu yedek alma olayı garantiyi geri getirmeyebilir. Ayrıca arkadaşımız adım adım anlatmış olsa bile bu işlemler çok teknik işlemlerdir. Ufak bir hata sonucu telefon elinizde kalabilir. O yüzden iyice araştırma yapmadan rooting işlemi tavsiye etmiyorum. İnceleme için teşekkürler.

Haklısınız bu işlemler cihazı garanti dışı bıraktığı gibi özellikle cihazın recovery mode'a girme sorunu varsa cihaz tamamen bozulabilir de, telefona her müdahalede olduğu gibi bu işlemlerin de az çok riski vardır, uyarınız için teşekkürler, ben onları atlamışım sayenizde arkadaşları da uyarmış olduk.

Valla hocam dün cyan mode'u denedim, şükür sorunsuz kurdum. Ama beğenmedim ve de problem devam ediyordu. O yüzden rom manager'dan recovery seçeneği ile brandingli rom'a döndüm. Kurtarma modunu bakıyım dedim acaba orası hala yeşil clock world halindemidir diye, oda eski haline gelmiş. Ayrıca dikkat ettim, bu rom yükleme olayından sonra (-)Ses + Power tuşu ile direk menü gelmiyor, yani hemen telefona giriş oluyor. Ama bataryayı söküp, tekrar denediniz mi bu menüye giriyor.

Şimdi Orijinal, sorunsuz, reklamsız bir htc rom ve de temiz kurulumu olacak şekilde bir rehber arıyorum, bekliyorum :( Rast gelen olursa lütfen mesaj atsın. Bu ekran olayı çok can sıkıcı.

• quote:

Şimdi Orijinal, sorunsuz, reklamsız bir htc rom ve de temiz kurulumu olacak şekilde bir rehber arıyorum, bekliyorum :( Rast gelen olursa lütfen mesaj atsın. Bu ekran olayı çok can sıkıcı.

- XDA forumlarının Development forumlarını iyice okuyacaksın.
    - Benim bulabildiğim en sade anlatım şu şekilde, ancak XDA forumlarında bazı yeni tool yani araçlar geliştirilmiş ve bu sayede aşağıdaki anlatımdaki bazı işlemler (mesela Security Off yani S-Off) tek dosya ile yapılabiliyor.
    http://android.jpameli.de/2010/11/18/rooting-your-desire-hd-and-flashing-a-custom-bootloader/
    - Bu video İngilizce olmasa da kabaca bilgi verir.
    http://www.youtube.com/watch?v=5YxNE79Wbp0

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81
    quote:

- XDA forumlarının Development forumlarını iyice okuyacaksın.
    - Benim bulabildiğim en sade anlatım şu şekilde, ancak XDA forumlarında bazı yeni tool yani araçlar geliştirilmiş ve bu sayede aşağıdaki anlatımdaki bazı işlemler (mesela Security Off yani S-Off) tek dosya ile yapılabiliyor.
    http://android.jpameli.de/2010/11/18/rooting-your-desire-hd-and-flashing-a-custom-bootloader/
    - Bu video İngilizce olmasa da kabaca bilgi verir.
    http://www.youtube.com/watch?v=5YxNE79Wbp0

Hocam dün bende verdiğiniz linkte ki siteyi okudum. Hatta fincankahvenin yöntemi ile neredeyse birebir aynı. Eğer mantık aynı ise, yani rom manager ile yeni rom yükleniyorsa, tabi rom belleği komple temizliyerek, yine bu şekil yükleme yapabilirim. Ama bu sefer öyle mode falan değil, bire bir sorunsuz, orjinal htc rom lazım. Ama işte yabancı dilim ne yazıkki yok. Yani çok detay olursa, yanlış yapma riskim çoğalır. Fincankahve'ye tekrar teşekkür etmek isterim bu arada.

• quote:

Korkarım bu donanım hatası, çünkü hem eski romda, hemde yeni romda ekran kayıtları alıyorum, bu şekil karalenme mevcut değil. :( HTC'nin orijinal rom'unu yüklemek lazım şimdi. Ama nasıl ? Rom manager'dan restore yap dedim, birşeyler yapıyor, bakalım sonuç ne olacak?

Edit: Olduğu gibi romdan önce ki haline döndü. Gerçekten de HTC'nin sense arayüzü bir başkaymış. Cyanmode'u o hiç beğenmedim, sanki Turkcell T10 kullanıyormuş gibi hissettim kendimi.

Sorun hakkında da ikilemde kaldım. Sorun ekranda olsa, tüm görüntülerde yapar bunu diyorum ama film izlediğimde, rip olmasına rağmen bu şekil gölgelenme olmuyor. Bu durumdan sorun yazılımsal diyorum, ama ekran kayıdı aldığımda ise, bu şekil karelenmeler olmadığını görüyorum, bu seferde ekrandanmı acaba diyorum. Ancak dediğim gibi video ve fotoğraflarda böyle bir durum yok. Bakalım ilerliyen günlerde orijinal rom bulabilirsem, birde onu deniyeceğim. Çünkü Cyan mode daha yavaş çalışıyor cihazda.

Bu sonuca ulaşmanı bekliyordum açıkçası, gerçekten HTC sense arayüzü oldukça farklı ve güzel... Şıkır şıkır da çalışıyor.

Bence senin problemin telefonunun brandingli olması veya bir donanım hatası, sense rom'da böyle bir hata olsa başkalarında da olabilirdi ama bende yok örneğin.

Şanssızlık, üzüldüm. XDA'i takip et, başka yeni romlar mutlaka çıkacaktır. Arayüzü güzel olan bir yenisini dene düzelmiyorsa donanım hatası olduğu kesinleşir.

O zaman da yurtdışından bir tanıdık vasıtası ile HTC'nin uluslararası garantisinden faydalanarak değiştirebilirsin diye düşünüyorum.. Bu işler bizim memlekette olmaz belki ama telefonu örneğin Hollanda'dan garantiye verirsen orada kesin hallolur bu işler...

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: -SWRT-

quote:

Korkarım bu donanım hatası, çünkü hem eski romda, hemde yeni romda ekran kayıtları alıyorum, bu şekil karalenme mevcut değil. :( HTC'nin orijinal rom'unu yüklemek lazım şimdi. Ama nasıl ? Rom manager'dan restore yap dedim, birşeyler yapıyor, bakalım sonuç ne olacak?

Bu sonuca ulaşmanı bekliyordum açıkçası, gerçekten HTC sense arayüzü oldukça farklı ve güzel... Şıkır şıkır da çalışıyor.

Bence senin problemin telefonunun brandingli olması veya bir donanım hatası, sense rom'da böyle bir hata olsa başkalarında da olabilirdi ama bende yok örneğin.

Şanssızlık, üzüldüm. XDA'i takip et, başka yeni romlar mutlaka çıkacaktır. Arayüzü güzel olan bir yenisini dene düzelmiyorsa donanım hatası olduğu kesinleşir.

O zaman da yurtdışından bir tanıdık vasıtası ile HTC'nin uluslararası garantisinden faydalanarak değiştirebilirsin diye düşünüyorum.. Bu işler bizim memlekette olmaz belki ama telefonu örneğin Hollanda'dan garantiye verirsen orada kesin hallolur bu işler...

Kolay gelsin.

Arkadaş rooting yaptığı için garantiden faydalanamaz. En azından ben öyle düşünüyorum. Tamam recovery yapınca orjinal roma dönüş yapılıyor fakat tüm rom'ların kendi kişisel forum başlıklarında, rom'u yaratan insanlar "garantiyi bozar, herhangi bir şey olursa da bana gelmeyin" gibi açık bir ifade koyuyorlar. Orjinal roma döndükten sonra garanti devam etmez diye düşünüyorum ben. Bir şekilde tam teknik olarak bilgim yok o telefonun root edildiği anlaşılıyor olması lazım ki böyle bir uyarı yazıyor tüm rom yaratıcıları. O yüzden ısrarla yeni aldığınız telefon üzerinde rooting yapmayın diyorum. Alın telefonu en azından 1 ay bir kullanın. Sorunu var mı yok mu, iyice anlayın. Eğer telefon sorunsuz ise ve 1 ay boyunca kullandığınız htc sence sizi kesmediyse başka romları deneyin. Başka rom denemeden önce de mutlaka bu romların özelliklerini okuyun. Hangi rom'da ekstra olarak ne özellik var sizin kullanabileceğiniz? Açıkcası arkadaşın bahsettiği tarzda bir problem yaşadıktan sonra (ki bence donanımsal bir hata) custom rom yüklemek bana intihar etmek gibi geliyor. Umarım arkadaş garantiden faydalanabilir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.