Şimdi Ara

HTC Desire HD inceleme, root olma ve custom rom yükleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
18.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaslar bende 2 saat once guncelleme var dedi os icin
    guncellemeyi yapti
    ama eskiden root lu olan telefonum suan rootsuz
    ve visionary den root edemiyorum
    temp root diyorum please wait diyor sonra da visionary nin goruntu gidiyor
    telefon kullaniliyor ama cok agirlasiyor ve restart edene kadar visionary ye tekrar girilmiyor ama root ta edilmiyor .......
    ne yapabilirim tavsiyesi olan
  • Bende geçen gün aynı güncellemeyi yapma hatasında bulundum. Yazılımım 1.75' e yükseldi ve root olayı gitti. Bu sürümde root olmanın yolu var mı? Visionary + çalışmıyor, yardım lütfen...
  • Merhaba garantili olarak DHD beklemekteyim.Benim sorum şu DHD geldi garantili ve Ona root işlemi yaptık sonra donanimsal bir arza oldu ve garantiye göndermek gerekti tekrardan Orjinal haline döndürebiliyormuyuz yani Root'u iptal edebilirmiyiz.?
  • unroot diye birsey var visionary de ama ne kadar olur
    veya fark edilir mi bilemiyorum
  • benim telefonum t-mobile brandingli. acaba ben root ve custom rom yükleme işlemini yapsam bu açılıştaki animasyondan kurtulabilirmiyim? ayrıca orijinal marketide kullanabiliyormuyuz?
  • Merhaba,

Root olayı ile ilgili sanırım 2.2 - 1.75 ler olmuyor. Visonary r12 r13 ve r14 ü denememe rağmen root olmuyor. Yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

Arkadaşlar merhaba,

24 Kasım'da almış olduğum HTC Desire HD hakkında inceleme ve görüşlerimi içeren yazıyla karşınızdayım. Bu yazımızda ayrıca Root olmayı, custom rom yüklemeyi de anlatacağız.

Cihazın dış yapısı oldukça güzel, kaliteli malzeme kullanılmış, pil kapağı ve Sim kartın takılı olduğu yerin kapağı çok rahat açılıp kapanıyor ve sabitlemek de çok kolay oluyor. Cihazın çok büyük olduğu konusunda şikayetler vardı ama Samsung Galaxy S'ten biraz daha büyük, çok rahatsız edici bir büyüklüğü yok, bir süre sonra o ekran bile gözünüze küçük gelmeye başlıyor.

SLCD ekran benim pek hoşuma gitmedi, Amoled ekranın duruşu başka, Sense arayüzü de öyle çok ilginç bir şey değil, zaten yazımızın ilerleyen bölümlerinde anlatacağım gibi içindeki orjinal romu değil dün itibariyle cyanogenmod custom rom kullanmaya başlamış bulunmaktayım.

Telefon gayet hızlı ama bazı yazılımlar stabil çalışmıyor, örneğin quadrant yazılımı önceleri çok iyi çalışıyordu 2 gündür çalışmıyor, skor vermiyor.

Pil sorunu ne yaparsam yapayım düzelmiş değil, pil sorunu için şarj cihazı aldım, daha kullanmadım kullanınca şarj cihazı için de yorum yazarım.

Telefon görüşmeleri sırasında karşınızdakinin sesini duymak için mutlaka kapalı bir alanda olmanız şart, dışarda iken hiç duyulmuyor, ayrıca telefonun titreşim özelliğinde sorun yok kuvvetli titriyor ama hoparlörden ses az verdiğinden gelen çağrıları duymama sorunları olabiliyor.

Ayrıca hafıza kartınızı çıkartıp tekrar taktığınızda bazı yazılımlarınızın telefondan kaybolduğunu görüyorsunuz ki bu çok can sıkıcı bir durum, farklı SD kartlarla telefonu kullanmayı işkence haline çeviriyor.

Telefonun kullanımı kolay, yeni yüklediğim cyanogenmod ile telefon hem hızlandı hem de daha kolay kullanım sağladım. Ne var ki Galaxy S'te aldığımız 2200'lü skorlar bu cihazda alınamıyor, en fazla aldığım skor 1626.

Resim kalitesi gayet iyi, video kalitesi de tatmin edici, GPS açısından da başarılı bir cihaz, Galaxy S sizi 500 metre ötede gösterirken bundaki sapma 5 bilemediniz 10 metre kadar.
    Cihaz genel anlamda başarılı ve günümüzde pek de alternatifi olmayan bir model.

Gelelim root olmaya.

UYARI: bu ve bundan sonraki işlemler cihazı garanti dışı bıraktığı gibi özellikle cihazınızın recovery mode'a girme sorunu varsa cihaz tamamen de bozulabilir, telefona her müdahalede olduğu gibi bu işlemlerin de az çok riski vardır, risk tamamen size aittir. Özellikle deneyimli olmayan kullanıcılar için risk oldukça fazladır.

Root olmak için marketten Visionary yazılımını indiriyoruz ve telefona kuruyoruz. Daha sonra ayarlardan “bilinmeyen kaynaklardan dosya yüklemeyi” ve gelişimden “usb debugging”i seçili hale getirip visionaryi çalıştırıyoruz.

“Set system r/w after root” yi işaretleyip Temproot now diyoruz. Biraz bekledikten sonra
    “Attempt Permroot Now!” komutunu veriyoruz. Telefonumuz restart oluyor, işte root işlemi bitti.

Marketten “android terminal emulator” yazılımını çekiyoruz.
    Terminal emulator altında “su” komutunu veriyoruz.
    # işareti çıktıysa root işlemi başarılı demektir.

http://android.jpameli.de/stuff/rootpackage.zip
    buradan custom romlar yüklemek için gerekli olan paketi indirip kuruyoruz. Visionary bu pakette de var, market erişimi olmayan arkadaşlar bu pakettekinden faydalanabilirler. Zaten root olduktan sonra market enabler yükler ve markete erişim sağlarsınız ki cihazlar şu an yurtdışı olduğundan hiçbir arkadaşımızın market sorunu olmadığını düşünüyorum.

Marketten “es file Explorer” yazılımını çekiyoruz.
    İndirdiğimiz paketi açıp paketteki tüm dosyaları hafıza kartına atıyoruz.
    Terminal Emulator’ı açıyoruz.
    Su yazıp enterliyoruz.
    sh /sdcard/DHD/check komutunu veriyoruz. Daha sonra sırasıyla
    sh /sdcard/DHD/backup ve sh /sdcard/DHD/hboot komutlarını yazıyoruz.
    http://developer.android.com/sdk/index.html
    adresinden bir paket daha indiriyoruz. Bu paket farklı.
    Paketi bilgisayarımızın C: sürücüsü altına açıyoruz.
    http://developer.htc.com/adp.html#s2
    adresinden fastboot.exe yi çekiyoruz.

http://android.modaco.com/content/htc-desire-hd-desirehd-modaco-com/323305/17-nov-2-5-1-2-r1-clockworkmod-recovery-for-htc-desire-hd/

adresinden de clokworkmod imajını çekiyoruz. Bu imajı
    C:\android-sdk-windows\tools\ klasörüne kopyalıyoruz. Bu klasör biz yukarıdaki paketi C nin altına açınca otomatik olarak oluşmuştu.

Telefonumuzu reboot ediyoruz ancak telefon açılmadan bir elimizi ses kısma düğmesinde diğer elimizi de power düğmesinde basılı tutuyoruz.
    Bootloader ekranı gelecek. Gelen ekranda ses kısma artırma tuşlarıyla “fastboot” u seçiyoruz.
    Şimdi telefonumuzu usb kablosu ile bilgisayarımıza bağlayıp 2 dk bekleyelim.

Windows un start düğmesine faremizle dokunup cmd yazalım
    CD C:\android-sdk-windows\tools\ komutunu girelim.
    Şimdi “fastboot flash recovery ( indirdiğimiz recovery imajının adı ).img” yazalım
    OKAY yazısı çıkaCAK.
    Telefonumuzu yeniden başlatıp recovery yi seçelim.
    İşte bu kadar. Artık telefonumuz istediğimiz custom rom u yükleyebileceğimiz bir hale geldi.

CyanogenMOD yükleme:

Rom manager'ı marketten çekelim.
    Rom manager altında download rom diyelim.
    Bir uyarı verecek o uyarıya ok diyelim.
    Şimdi tekrar download rom diyelim.
    Gelen ekrandan cyanogen mod u ve daha sonrasında cyangenmod 6.1.0 RC1 i seçelim.
    Gelen uyarı ekranlarında bütün seçenekleri seçelim, google addon yüklemesini de seçili yapalım.
    Ok deyip bekleyelim.
    Telefon bir müddet bekleyip yeniden açılacak.
    İşte karşınızda CyanogenMod.
    Yeni çıkacak olan Cyanogenmod güncellemeleri için marketten çekeceğimiz Cyanogenmod updater yazılımını kullanabiliriz.

Arkadaşlar elimden geldiğince açıklayıcı şekilde anlatmaya çalıştım. Herkese kolay gelsin, Desire HD'lerinizi güle güle kullanın.

anlatımınız için teşekkürler fakat bu anlatımınız bana pek yardımcı olmadı yani ilk defa androit telefon kullanan birisi için çok karmaşık marketten es files programını çekip paketin içindekiler sd kartın neresine nasıl atıcaz telefondan çektiğimiz programı nasıl biz açıcaz kendisi kuruyor zaten daha acıklayıcı olmaz mı rica etsem ne nereye nasıl konur gibisinden...

• quote:

Orijinalden alıntı: REAXION

Merhaba,

Root olayı ile ilgili sanırım 2.2 - 1.75 ler olmuyor. Visonary r12 r13 ve r14 ü denememe rağmen root olmuyor. Yardımcı olabilir misiniz?

bendeki 2.2 sürümlü olanı root ettim evet dediğin gibi tel baya kasıyor acılıp kapanıyor ve biraz uzun sürüyor ama sabırla bekledim ve sonunda kendine rootlu bir sekilde geldi.Unroot seceneği var ama nasıl olur daha kullanmadım hic.
  • arkadaşlar sizden ricam olacak yardımınız lazım ben cihazı aldım dhd mi şimdi sizlerden yardım isteklerim şunlar ricam yani:

1- oyun uygulama indirebileceğim terler bende androidpazarı var sadece applanet açılmıyor bende
    2-ekrana klasör açtığımda ismini değiştiremiyorum klasör adında kalıyor nasıl değiştirebilirim
    3-nasıl reset atabilirim arkadaşlar her gün sabah bir kere atarsanız iyi olur demiş
    4-arka planda çalışan programlar nasıl kapatılır veya programımı var
    5-virüs programına gerek varmı varsa hangisi iyi ve kullanışlı
    6-youtube den video indirme olayında gerekli program nedir acaba veya programa gerek olmadan indirme şansımız varmı
    7-birde menü kısmı çok kalabalık oldu birbirinin içine atma gibi bir olay varmı iphonede ki gibi ama uygulamalar kısmındakileri..tam anlatamadım :(
    8-dhd için güzel ve gerekli uygulamalar nelerdir
    9- artı bişey eklemek isterseniz ne gibi özellikler eklersiniz bilmediğim
    bunlar hem bana hemde sitedeki çoğu kişiye yardımcı olacak sorular cvblar için şimdiden tşkr.

• Arkadaslar ben telefonu iş yazısmaları için kullanıyorum ve mecburen türkçe karakterlerin hepsini kullanmam gerekiyor..
    ama ç ş i ı ğ ö falan kullandığım zaman mesajla gönderebileceğim karakter çok düüşüyor bunu düzeltmemin bir yolu var mı
    şimdiden teşeklürler
  • arkadaşlar merhaba,

telefona miui rom yüklemeye calısıyorum.
    web sitesinde verdigi talimata uygun olarak işlemleri gerceklestiriyorum(en.miui.com/a-57.html)
    ama visionary.apk yükledikten sonra problem cıkıyor.

****Root olmak için marketten Visionary yazılımını indiriyoruz ve telefona kuruyoruz. Daha sonra ayarlardan “bilinmeyen kaynaklardan dosya yüklemeyi” ve gelişimden “usb debugging”i seçili hale getirip visionaryi çalıştırıyoruz.

“Set system r/w after root” yi işaretleyip Temproot now diyoruz. Biraz bekledikten sonra *****işte burada takılıyor, üçgenin göründüğü ekranda üçgen kayboluyor ve o şekilde bekliyor******

sorun nedir, neyi yanlış yapıyorum acaba? yardımlarınızı rica ederim.

şimdiden çok teşekkürler yardım edenlere

edit: düzgün çalışan farklı bir rom tavsiyesi olursa, onuda yukleyebilirim. yeterki çalışsın artık telefon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonov -- 16 Mayıs 2012; 13:05:44 >

• Merhaba,

HTC'nin DHD için ICS güncellemesini iptal etmesinin ardından bu başlık da coşar diye ummuştum ama henüz hareket yok :)

Şu ana kadar stock rom ile giden ama artık niyeti bozan pek çok kişi olduğunu düşünüyorum. Ancak sorun şu ki son versiyon olan 2.3.5'in rootlanması ve rom kurulması konusu anladığım kadarıyla bir muamma. Ya da ben doğru bilgiye henüz ulaşamadım.

Bu başlıkta anlatılan yöntemi kullanarak 2.3.5'i rootlamamız mümkün müdür?

Teşekkürler.
  • Umarım bağlantı paylaşmak yasak değildir. Yarın mesaim olduğu için gecenin bu geç saatinde yardımcı olmak manasında kendi hazırlamış olduğum dökümanı paylaşmak istedim.

quote:

Merhaba,HTC'nin amiral gemisi HTC Desire HD kullanıp Android güncellemesi alamayan ve duruma isyan eden dostlarım. İçimden sizleri böyle karşılamak geldi. Çünkü sizi kendimden birisi olarak gördüm. Bu doküman siz HTC Desire HD kullanıcılarının HTC esaretine son vermek amacıyla hazırlanmıştır.

http://www.eminozturk.com.tr/yazilim/desire-hd-root-custom-rom-yukleme/

• Bu konuda Türkçe kaynak bulmak çok sıkıntı gerçekten. Bu yüzden 3,5 aylık bir tecrübe sonucu kendimce bir döküman hazırladım ve HCT Desire HD kullanıcıları için oturup uzun uzun dökümanı yazdım. Birilerinin işine yarar umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoemin

Bu konuda Türkçe kaynak bulmak çok sıkıntı gerçekten. Bu yüzden 3,5 aylık bir tecrübe sonucu kendimce bir döküman hazırladım ve HCT Desire HD kullanıcıları için oturup uzun uzun dökümanı yazdım. Birilerinin işine yarar umarım.

güzel bilgiler mevcut
    tesekkurler
  • Ben teşekkür ederim Basri arkadaşım. Bu işlemleri yapmak beni süründürdü umarım bu kaynakla diğer Desire HD kullanıcıları benim durumuma düşmez.
  • Android Team A kullanıcısına yanıt
    sa arkadaşlar ben telefonuma root atıcam ama telefonuma uygun bir şey bulup yapamıyorum telefonum htc desire 200 bi yardım eder misniz acill @Android Team
  • yardım acill
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.