9 ay önce aldığım, 7 ay severek kullandığım ancak son 2 aydır biraz fazla kullanınca reset atmaya başlamış ve beni canımdan bezdirmiş olan telefondur htc desire. şu anda 5 dakikadan uzun telefon görüşmesi bile yapamıyorum, telefon reset atıyor ve bir süre açılmayı reddediyor.
merak ediyorum sorun anakartta mı yoksa rom'u mu değiştirmeliyim? sorun anakarttaysa, tamiri/değiştirmesi bana kaça patlar? telefonumu bu haliyle satabilir miyim, satarsam ne kadara satabilirim? cevaplayacak arkadaşın duacısı olurum, o derece bunaldım artık.
Geçmiş olsun...
Ben daha yeni aldım HTC desire şuan şarjın az gitmesi dışında çok memnunum telefondan...
Sorununuza gelince aceba 7 ayda ne yaptınızda böyle oldu yoksa gerçekten donanımsal bir sorun mu merak ettim?
telefon dusmediyse romdan olma ihtimali oldukca yuksek.
bir nandroid yedek alip baska bir rom denemenizi tavsiye ederim. dusme olmadiktan sonra durup dururken donimsal bir sorun olma ihtimali yok desek yeridir.
tabii kullandiginiz bir uygulama da buna yol acmis olabilir. bir dusunun sorunun bas gosterme gunleri yeni kurdugunuz da guncellediginiz bir uygulamaya denk geliyorsa o uygulamayi kaldirip deneyin.
mesela kurdugunuz bir uygulama surekli olarak islemcinizi yada data baglantinizi mesgul ediyorsa anakart isiniyor olabilir. tek basina o uygulama resete sebep olmayabilir ama zaten onceden isinmis olan bir anakartla bir de telefon gorusmesi yapinca reset atiyor olabilir.
yani once bir uygulamanin sebep olup olmadigini ogrenin. eger sebep uygulama degilse baska bir rom deneyin.
tabii su da var, yeni roma yine ayni uygulamalari kurarsaniz reset probleminin devam.edecegi asikar.
arkadaşlar sağolun içim rahatladı biraz. açıkçası telefonu bir kere düşürdüm ancak ondan önce de bu sorun vardı. dediğim gibi 7 ay sağlam kullandım, bu sorun yeni başladı sayılır 2 aydır hayatı zindan ediyor bana.hangi uygulamadan olabileceği hakkında bir fikrim yok, çünkü bir kez fabrika ayarlarına döndüm ancak sonrasında yine birkaç uygulama yükledim. en iyisi yeni bir rom yükleyip tekrar denemek sanırım. önereceğiniz rom var mı?
bir de ya rom yenileme işlemi sırasında telefon reset atarsa ve yükleme yarıda kalırsa?
oxygen, gingervillain, leedroid en çok kullanılan romlardır.