Şimdi Ara

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard] (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
922
Cevap
16
Favori
67.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ıslemı bı daha denedım ve rootlayabıldım tekrar tesekkurler
    romlara bakmaya baslıyalım
  • Android 4.2.1 Jelly Bean sürümlü ROM Çıkmış.Bende azsonra yüklicem buyrun link:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2007872

Not:Telefonunuzda oluşabilecek sorunların sorumluluğu size aittir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yankie

Android 4.2.1 Jelly Bean sürümlü ROM Çıkmış.Bende azsonra yüklicem buyrun link:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2007872

Not:Telefonunuzda oluşabilecek sorunların sorumluluğu size aittir.

Bunları Desire Z ana konusunda da tartışıyoruz oradan devam edelim. ;)

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=51655989

• Merhaba arkadaşlar. Ben de Desire Z'mi garantisi bittikten sonra root etmeye karar verdim. Rehberi detaylıca okudum fakat SD kartımı bir türlü GoldCart yapamıyorum. HBOOT ekranında her seferinde CID incorrect! hatası alıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum..

EDIT: Bu arada sd kartım 8gb. Bu rehberdeki gold kart programı ile yaptım. Başarılı bir şekilde yapıldı diyor. İki kere üst üste CID incorrect! hatası alınca başka konulara baktım. HxD programı ile denedim sonuç aynı. Şuan 2gb'lik bir kart ile deniyorum. Sonucu yazacağım yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazeL_ -- 7 Şubat 2013; 15:39:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazeL_

Merhaba arkadaşlar. Ben de Desire Z'mi garantisi bittikten sonra root etmeye karar verdim. Rehberi detaylıca okudum fakat SD kartımı bir türlü GoldCart yapamıyorum. HBOOT ekranında her seferinde CID incorrect! hatası alıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum..

EDIT: Bu arada sd kartım 8gb. Bu rehberdeki gold kart programı ile yaptım. Başarılı bir şekilde yapıldı diyor. İki kere üst üste CID incorrect! hatası alınca başka konulara baktım. HxD programı ile denedim sonuç aynı. Şuan 2gb'lik bir kart ile deniyorum. Sonucu yazacağım yine.

Takip ettiğiniz adımları tam olarak yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Şu şekilde olmalıydı bu arada:

1- mSD kartınızı hızlı olmayan modda FAT32 şeklinde formatlayın. 
    2- Telefonu şarj konumunda bilgisayara bağlayıp USB Debugging'i aktif edin.
    3- Başlat->Çalıştır->CMD yazıp ADB dosyalarının olduğu klasöre CD komutuyla gelin.
    (Örneğin C: diski altında ADB klasörünüz varsa komut satırına tırnaklar olmadan "cd C:\ADB" yazın)
    4- Şimdi komut satırıan tırnaklar olmadan "adb shell cat /sys/class/mmc_host/mmc2/mmc2:*/cid" yazın.
    5- Seri numarası çıkacak. Bunu kopyalayıp ikişerli şekilde bölün ve ters çevirin.
    (Örneğin A1 B2 C3 D4 E5 F6 G7 ise G7 F6 E5 D4 C3 B2 A1 olacak)
    6- Oluşturduğunuz ters seri numaraları arasındaki boşlukları silin.
    7-http://psas.revskills.de/?q=goldcard adresine gidin ve oluşturduğunuz seri numarasını SD Card Serial (CID):
    yapıştırın, gerekli işlemleri yapıp Download GoldCard bölümüne tıklayın.
    8- Telefonunuzu disk moduna getirin.
    9- Bu programı indirin.http://www.sendspace.com/file/56q7w9 ve programda MMC TOOLS bölümündeki refresh i seçin ve formatladığınız ve telefona taktığınız kartı seçin.
    10- Load Card Image seçeneğiyle siteden indirdiğiniz goldcard.img'i seçip Patch MMC diyerek uygulayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeWe -- 7 Şubat 2013; 16:43:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeWe

Takip ettiğiniz adımları tam olarak yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Şu şekilde olmalıydı bu arada:

1- mSD kartınızı hızlı olmayan modda FAT32 şeklinde formatlayın. 
    2- Telefonu şarj konumunda bilgisayara bağlayıp USB Debugging'i aktif edin.
    3- Başlat->Çalıştır->CMD yazıp ADB dosyalarının olduğu klasöre CD komutuyla gelin.
    (Örneğin C: diski altında ADB klasörünüz varsa komut satırına tırnaklar olmadan "cd C:\ADB" yazın)
    4- Şimdi komut satırıan tırnaklar olmadan "adb shell cat /sys/class/mmc_host/mmc2/mmc2:*/cid" yazın.
    5- Seri numarası çıkacak. Bunu kopyalayıp ikişerli şekilde bölün ve ters çevirin.
    (Örneğin A1 B2 C3 D4 E5 F6 G7 ise G7 F6 E5 D4 C3 B2 A1 olacak)
    6- Oluşturduğunuz ters seri numaraları arasındaki boşlukları silin.
    7-http://psas.revskills.de/?q=goldcard adresine gidin ve oluşturduğunuz seri numarasını SD Card Serial (CID):
    yapıştırın, gerekli işlemleri yapıp Download GoldCard bölümüne tıklayın.
    8- Telefonunuzu disk moduna getirin.
    9- Bu programı indirin.http://www.sendspace.com/file/56q7w9 ve programda MMC TOOLS bölümündeki refresh i seçin ve formatladığınız ve telefona taktığınız kartı seçin.
    10- Load Card Image seçeneğiyle siteden indirdiğiniz goldcard.img'i seçip Patch MMC diyerek uygulayın.

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. CMD'den komutları girdiğimde çıkan seri numarasını internet adresinden yapıştırarak vs. goldimage dosyasını indiriyorum. daha sonra program ile goldimage dosyasını seçerek patch diyorum ve succesfull F: bilmem ne falan diyor tam hatırlayamadım. Daha sonra yine cmd'den açıklamada yazan komutları giriyorum. adb reboot bootloader dedikten sonra telefon yeniden açılıyor ve aramaya başlıyor, bunun sonucunda ne yaptıysam hep CID incorrect! hatasını aldım. Mesajımda da dediğim gibi 2gb'lik bir kart ile denedim. Bu sefer hata almadım ama 10dk beklemem rağmen HBOOT ekranında hiç bir şey gelmiyor. Bekle bekle bekle ama hiçbir şey yok. Hala uğraşıyorum.

• Siz downgrade işleminde birşeyler atlıyor olabilirsiniz bence tekrardan yapın.
  • quote:

Siz downgrade işleminde birşeyler atlıyor olabilirsiniz bence tekrardan yapın.

en az 10 kere yaptım hocam fakat aynı hata. bir kaç yerde CID incorrect! hatası çözümü diye gördüm ama onları da denedim fakat sonuç aynı.
  • Sorunu çözdüm, nasıl olduğunu bilmiyorum. Sanırım deneye deneye artık telefon da bıktı, tamam kardeşim tamam diyerekten kabul etti.
  • Yanlış anlamayın, muhtemelen çok küçük bir yeri gözden kaçırdınız ve hala fark etmediniz ama son kere atlamadan yaptınız :) Rehber çok detaylı ve iyi yönlendiriyor fakat şeklen düzen eksikliği var bence. Geçmiş olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeWe -- 7 Şubat 2013; 19:01:41 >
  • quote:

Yanlış anlamayın, muhtemelen çok küçük bir yeri gözden kaçırdınız ve hala fark etmediniz ama son kere atlamadan yaptınız :) Rehber çok detaylı ve iyi yönlendiriyor fakat şeklen düzen eksikliği var bence. Geçmiş olsun :)

Teşekkür ederim, sanırım dediğiniz gibi oldu.

Şimdi ise cm7 yükledim, bir de yanına google uygulamalarını yükledim. Fakat sürekli android klavye hatası veriyor. Ne yapmam gerekiyor bu hatayı almamak için?
  • Nasıl bir hata veriyor ?
  • quote:

Nasıl bir hata veriyor ?

Rom Managerden bu modu yeniden yükledim, düzeldi. Bir sorum daha var. Custom rom yüklemeden önceki son hale nasıl geri getirebiliriz telefonu? Bu rom'u silme gibi bir şansım var mı?
  • Romları Clockwork Recovery'den yüklemeni flashlamanı öneririm. Ses kısma tuşuna basıp telefonu açarsan Hboot'dan Recovery'i seçip ulaşabilirsin ya da alternatif olarak CM'de telefonu yeniden başlatma menüsünde Recovery'den başlatabilirsin. Sorun için cevap evet, zahmetli adımlarla bunu başarabilirsin ilk sayfada olması lazım yoksa bile xda develepors'da var. Stock rom kurabilir ve telefonu rootsuz hale getirebilirsin.
  • quote:

Romları Clockwork Recovery'den yüklemeni flashlamanı öneririm. Ses kısma tuşuna basıp telefonu açarsan Hboot'dan Recovery'i seçip ulaşabilirsin ya da alternatif olarak CM'de telefonu yeniden başlatma menüsünde Recovery'den başlatabilirsin. Sorun için cevap evet, zahmetli adımlarla bunu başarabilirsin ilk sayfada olması lazım yoksa bile xda develepors'da var. Stock rom kurabilir ve telefonu rootsuz hale getirebilirsin.

İlk sayfada rom manager kullanmayın uyarısını gördüm fakat başka çarem kalmamıştı. Sorumu yanlış anladınız sanırım, orjinal rom'a değil custom rom yüklemeden önceki duruma yani cm7 kurmadan önceki duruma dönmeyi sormuştum. Böyle bir şey mümkün mü?

• Custom ROM yüklemeden önce HTC Sense ROM kullanıyor olmalıydınız ? HTC Sense de bir ROM'dur ben anlayamadım hala sanırım ?

Düzeltme: Telefon ROM'suz çalışır halde olmayacağı için böyle söylüyorum. Superwipeg2+ext4.zip'i clokwork recovery mod ile flashlarsanız CM'yi silmiş, daha doğrusu telefonun hafızasını tamamen silmiş olursunuz. Yeni bir rom kurarak telefonu kullanır hale getirebilirsiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeWe -- 7 Şubat 2013; 21:41:49 >
  • quote:

Custom ROM yüklemeden önce HTC Sense ROM kullanıyor olmalıydınız ? HTC Sense de bir ROM'dur ben anlayamadım hala sanırım ?

Düzeltme: Telefon ROM'suz çalışır halde olmayacağı için böyle söylüyorum. Superwipeg2+ext4.zip'i clokwork recovery mod ile flashlarsanız CM'yi silmiş, daha doğrusu telefonun hafızasını tamamen silmiş olursunuz. Yeni bir rom kurarak telefonu kullanır hale getirebilirsiniz :)

İşte sorduğum şey buydu. Düzeltmeyle cevaplamışsınız. Çok teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar sizden tekrar bir şey rica edeceğim. Aradım taradım fakat virtuous unity rom'u bir türlü bulamadım. Ne kendi sitesinde var, ne de forumlarda. Elinde olan bi arkadaş upload edip paylaşabilir mi? Bu arada ilk sayfadaki miui linkleri de tarih olmuş. İyi geceler.

edit: bu saatten sonra atan olmaz ama yine de artık gerek kalmadığını belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazeL_ -- 10 Şubat 2013; 1:02:26 >
  • oncelikle cok tesekkur ederim sabirla ugrastim ve basardim :) revo hd romu yukledim. bulujdugum bolgede 3g yoktu ama edge yle baglanirdim, romdan sonra gprs le baglaniyor tel acaba radio mu guncellemem gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Klavuz çok güzel hazırlanmış.
    Revolution HD rom yükledim.
    Emeği geçenlere Teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.