Şimdi Ara

HTC EXPLORER KULLANANLAR KULÜBÜ(ROOT YAPIMI VE TÜRKÇE ROM) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
592
Cevap
11
Favori
83.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nereden çeviri yapabileceğimi bilsem ben türkçeleştiririm ama bilmiyorum ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reverdy

nereden çeviri yapabileceğimi bilsem ben türkçeleştiririm ama bilmiyorum ki.

Türkçeleştirme emek isteyen iş. Apkların açılması felan gerekiyor. Eğer sisteminde orjinal yazılım varsa, recovery ile backup almanı tavsiye ederim. Şimdiden al dursun kenraıda. Hatta internete yükleyip muhafaza at. Hatta bana da yolla o linki
  • quote:

Orijinalden alıntı: wade3flash

quote:

Orijinalden alıntı: atillamuslu

quote:

Orijinalden alıntı: wade3flash

quote:

Orijinalden alıntı: atillamuslu

bende hafıza sorunu yaşıyanlardanım, 150 mblık hafızaya atıyor ne varsa ve yetersiz uyarısı geliyor... ve ben bu custom rom olayında gerçekten sıfır deneyime sahibim bir bilgimde yok, burda bana yardım edebilecek birileri varmıdır, msnde eklesek adım adım gitsek, yapan bir arkadaşla...

hocam ben de cihazı aldığımda sizinle aynı sorunu yaşamıştım ve ufak bir araştırmayla bu yöntemi buldum.root veya custom roma gerek kalmadan ve cihazın garantisini bozmadan 5 dakikada bu işlemi yapabilirsiniz.bu şekilde hafıza kartına taşınamayan bütün uygulamaları hafıza kartına taşıyabilirsiniz.takıldığınız bir kısım olursa sorabilirsiniz.

burdan

dostum çok teşekkür ederim, tek tek programları indirdim ama komut olayına geldiğimde saçmalıyorum yapamadım, özeldende mesaj attım, hatta başka bir arkadaşın türkçe yolladığı sayfayıda okudum burdan, komuta geldiğimde eclipse ten sonraki komutları bulmuyor.... bana bunu msnde adım adım anlatacak fedakar arkadaş varmı :))

hocam ilk önce Android SDK'yı kurun.Ardından Android SDK'nın içinden Google USB Driver Package'i indirin.
     HTC EXPLORER KULLANANLAR KULÜBÜ(ROOT YAPIMI VE TÜRKÇE ROM)

Kurulumu tamamladıktan sonra telefonunuzdan Ayarlar-Uygulamalar-Geliştirme'den USB Hata Ayıklama Modu'nu aktifleştirin ve telefonu bilgisayara bağlayın.Daha sonra cmd'yi açın ve resimdeki komutları bilgisayarınızda SDK'yı kurduğunuz yere göre değiştirerek uygulayın.Eğer "device not found" hatası alıyorsanız buradan HTC driverına ulaşabilirsiniz.

Ardından telefondan Ayarlar-Uygulamalar-Uygulamaları Yönet'i açın SD Kart sekmesine geldiğinizde bir hata yapmadıysanız artık bütün uygulamaların hafıza kartına taşınabilir olduğunu göreceksiniz.
    İşlemi tamamladıktan sonra USB Hata Ayıklama Modu'nu kapatmayı unutmayın.

"adb devices" koduna kadar herşeyi düzgünce yapıyorum ama bu kodu yazınca bişey bulunamadı diyor.

-SDK klasörünün içinde devices diye bir dosya olması gerekli mi?
    -SDK klasörüne gelirken "platform tools" değil de sadece "tools" klasörüne girebiliyorum

• http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1507

burada HTC ile ilgili yazılar var , ancak HTC DESİRE C sanırım biraz cihazı şimdiden yenecek / geçecek gibi durmakta.
  • Desire c nin dahili hafızası 4 gb bu nedenle bir adım önde. explorer dan çok memnunum hiç kasma donma sorunu yaşamadım. Desire c yi de sırf sense 4 merakımdan düşünmüyor değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Desire c nin dahili hafızası 4 gb bu nedenle bir adım önde. explorer dan çok memnunum hiç kasma donma sorunu yaşamadım. Desire c yi de sırf sense 4 merakımdan düşünmüyor değilim.

nfc - bluetooth 4.0 - sense 4.0 - android ICS - 3,5 inç ekran - beast audio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 2 Temmuz 2012; 17:09:56 >
  • merhaba bende htc li oldum alalı 10 gün felan oldu ama hafıza sorunu bende yasıyorum ilk android ve dokunmatik telefonum şimdilik beni tatmin ediyor su rom ve root olayına girecem ama cesaret edemiyorum biraz once bir telefoncuya sordum 20 tl karsılıgı hallederiz dedi bu işlemi oda dosya felan indirmemiz gerek dedi de kendim yapsam daha bi makmule gecer parasında değilim ama öğrenmekde sart her zaman tamirci bulamayız ufak sıkıntılarım var söyleki htc nin kendi sitesinden sync indirip kurdum ama rehberi yedek alamadım her seyi yapıyor rehber olmuyor bu işleme girişmeden telefonun ham halini nasıl yedek alabilirim yorumları okudum ama kafam çorba oldu hem bu saf halini yedek alırsam ileri bana ve diger arkadaslara faydası olacagını düşünüyorum bunun la ilgili acıklama yapabilecek varsa ne mutlu bana iyi forumlar takipdeyim ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: bycarisma06

merhaba bende htc li oldum alalı 10 gün felan oldu ama hafıza sorunu bende yasıyorum ilk android ve dokunmatik telefonum şimdilik beni tatmin ediyor su rom ve root olayına girecem ama cesaret edemiyorum biraz once bir telefoncuya sordum 20 tl karsılıgı hallederiz dedi bu işlemi oda dosya felan indirmemiz gerek dedi de kendim yapsam daha bi makmule gecer parasında değilim ama öğrenmekde sart her zaman tamirci bulamayız ufak sıkıntılarım var söyleki htc nin kendi sitesinden sync indirip kurdum ama rehberi yedek alamadım her seyi yapıyor rehber olmuyor bu işleme girişmeden telefonun ham halini nasıl yedek alabilirim yorumları okudum ama kafam çorba oldu hem bu saf halini yedek alırsam ileri bana ve diger arkadaslara faydası olacagını düşünüyorum bunun la ilgili acıklama yapabilecek varsa ne mutlu bana iyi forumlar takipdeyim ;)

Öncelikle evet çok faydası olur, özellikle bana. Bunu bir belirteyim dedim Sonra yapman gereken bence, htc sync ile rehberi kopyalamak. Daha sonra garanti olsun diye sim'e taşı. En son google hesabına da kopyalayabilirsen kopyala. Yani iyice garanti olsun. Root işlemi gerçekten kolay. Aynen ilk sayfadaki rehberdeki gibi yapıyorsun. Takıldığın yer olursa yardımcı oluruz kesinlikle. Telefonu unlock edip bootloader'da unlock yazısını gördükten sonra yapacağın recovery atmak. Rehberde bu da var. İşte telefonun o halini, yani rom'unu backup ediyorsun o haliyle.Recovery'e nasıl giriliyor. Telefon unlock edildikten sonra, ses kısma ve güç tuşuna basılı tutarak bootloader'a giriliyor. Bunu öğreneceksin zaten unlock edinceye kadar emin ol Recovery.bat dosyası var yine rehberde ilk sayfadaki rehberde. Bu dosyayı indirip açıyorsun fastboot'ta iken. daha sonra tekrar bootlader'a geçip Recovery'e tıklıyorsun. Sonra hop yeni bir menü açılıyor. Buradan Backup and Restore kısmına girip, backup'a tıklıyorsun. program backup'ını alıyor SD karta. SD karttan o backup'ı komple pcye kopyalıyorsun. Daha sonra rom mu atacaksın ne yapacaksan gönül rahatlığıyla yapacaksın. O backup'ı aldıktan sonra gönül rahatlığıyla kurcala telefonu. Ben backup almadan kurcaladım o kadar, kaç defa rom kurdum artık bilmiyorum bile. Telefon bozulmuyor arkadaş. Benim terli ellerim ve konuşurken terleyen kulağımın dokunmatiğin ağzına m.çmasına rağmen yok olmuyor, bozulmuyor telefon:

Bu arada kesinlikle eğer Jaggyrom kullanacaksanız ve tüm programları SD karta yüklemeyi düşünüyorsanız SD kartını kaliteli olsun. Class sınıflaması var. Benimki Class 2 idi. ama bir süre sonra reset atmaya başladı telefon. Hemen Stock Rom'a geçtim. Yengenizden yediğim tavırla kaldım, gelen çağrıları cevaplayamayıp reset atan telefonum yüzünden

• ben ne uygulamaları sd card a atma olayını becerebildim nede custom rom , bana ankarada bunu parasıyla yapacak bir yer var mı? bilen arkadaşlar adres verebilir mi?
  • Arkadaşlar bu türkçe rom hiçbir yerde yok biri sevabına tekrar yüklermi acaba

• arkadaşlar konu başlığında verdiğim linkteki türkçe rom yani qwerty 16 v3 rom linki silinmiş elinde bu rom olan varsa ve upload ederse sevinirim,bir arkadaş pm atmış bana ama benim pc'de ki rom silinmiş elimde olmadığı için yardım edemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

arkadaşlar konu başlığında verdiğim linkteki türkçe rom yani qwerty 16 v3 rom linki silinmiş elinde bu rom olan varsa ve upload ederse sevinirim,bir arkadaş pm atmış bana ama benim pc'de ki rom silinmiş elimde olmadığı için yardım edemedim

V4'ün linki var yukarıda verdim bir daha vereyim.
    http://www.mediafire.com/?lgwwg1jgkhksw4w
  • v4 sorunlu onun için zaten v3'ü istiyorum,v4'de kapanmama sorunu var cihazın kapat diyorsun yeniden başlatıyor
  • Bu cihaza HTC destek vermeyi düşünmüyor sanırım. 1 tane dahi güncelleme gelmedi neredeyse 2 aydır cihaz elimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 19 Temmuz 2012; 20:05:27 >
  • root atan arkadaşlar memnun musunuz root yaptığınız için ve hangi romu kullanıyorsunuz?
  • Bu cihaz işlemci bakımından wildfire , s ve bazi samsung modellerinden daha iyi ama pek tutulmadı kamera ve flaşi yüzünden. Sadece root işlemi yapıp link2sd ile kullanacaksin.

• evet ben de aranıza katılmış bulunuyorum Telefon güzel ancak HTCnin ara model olarak ürettiği bir telefon sanırım.
    Rootsuz Sd karta taşımak için çok pratik bir yöntem buldum. Üstelik Whatsapp ve Flash player dahil tüm uygulamaları sd karta taşıyabiliyoruz:buraya tıklayın tr anlatım. ben denedim önce olmadı, 2. deneyişimde oldu. şimdi telefonda 134 mb dahili hafıza var onlarca da uygulama. Ne işe yarıyor?
    -İşlemden itibaren yüklediğiniz uygulamaların çoğu sd karta direkt yükleniyor. Bazıları (flash player vs.) dahili hafıza yükleniyor. Ayarlar-uygulamalar-uygulamaları yönetten sd karta taşımanız gerekiyor. böylece standart romda 50 mb kadar yer ayırabiliyorsunuz.
    -Önceki uygulamaları ayarlardan sd karta taşıyabiliyorsunuz.

-----Ayrıca: üstte bir arkadaşında belirtmiş olduğu rom v3 (türkçe): buradan ulaşabilirsiniz.
    -----Ayrıca2: ingilizce stabil bir rom jaggyromu isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.
    Romlar nasıl yüklenir:

-Önce şu sayfadaki işlemleri uygulayın. sonra Yukarıdaki romlardan istediğinizi indirin ve içini açmadan (.zip uzantılı) hafıza kartınıza atın. Telefon kapalı ve hafıza kartı takılıyken;

-Ses kısma tuşu ve Açma/kapama tuşuna aynı anda basıp bekliyoruz.

-Beyaz bir ekran gelecek. Ses kısma tuşuyla "Recovery" nin üstüne gelin ve Açma/Kapama tuşuna bir kere basın.
    -Wipe... diye başlayan 2 seçenek var 1.sinin üstüne gelin (ses kısma tuşuyka) Açma/Kapama tuşuna basın. Yes'in üstüne gelin yine Açma/Kapama tuşuna basın ve bekleyin. Completed vb. bir yazı gelip işlem durunca "Go Back" üstüne gelin Açma/Kapama tuşuna basın.

-Aynı işlemi diğer wipe... ile başlayana da uygulayın.

-Şimdi sıra romu yüklemede: Wipe... seçeneklerinin altında install zip from sd card gibi bir şey var onun üstüne gelin Açma/Kapama tuşuyla seçin. -

-Choose from sd card diyoruz. sonra da hafıza kartınızda yüklediğiniz romun (.zip uzantılı) üstüne geliyoruz ve Açma/Kapama tuşuyla seçiyoruz. Sonra yüklenmesini bekliyoruz. Bir süre donmuş gibi oluyor işlem yapmıyor, gayet normal, bekliyoruz. installation completed gibi bir şey çıkınca seçeneklerde "reboot system now" çıkana kadar "go back" yapıyoruz. Telefon baştan açılacak.

Açıldıktan sonra: Biraz bekleyin ilk açılması yavaş olabilir. Telefon kendine gelince aşağıdaki işlemi uyguluyoruz:

-All Apps/Tüm uygulamalardan ilk seçenek A2SDGUIye giriyoruz. Evet'i seçiyoruz.Yukarıdan Dalvik'e dokunuyoruz ilk seçeneğin seçili olup olmadığına bakıyoruz. Eğer ilk seçenek seçiliyse işlem başarılıdır. Yeni romunuz hayırlı olsun.

Ekleme: Eğer ingilizce rom kullanıyorsanız Google programlarını şu programla türkçeye çevirebilirsiniz,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocana -- 21 Temmuz 2012; 12:59:50 >

• http://www.mediafire.com/?5f53l3xth9ccgr7 v3 sürümü burda,başka bir forumda arkadaş elindeki yedeği upload yapmış
  • Paylaşım için çok teşekkürler. Gerçekten faydalı bilgiler.

• Merhaba arkadaşlar,
    Bende htc explorer kullanıyorum ve dahili hafıza yüzünden başım dertte :) tecrübem olmadıgı için sizi göstermiş oldugunuz root , rom gibi işlemleri yapamıyorum , yaparsam telefondan hayır gelmez biliyorum :) Kadıköy veya anadolu yakası tarafında bildiginiz , bu işlerle ilgilenen profesyonel yer varsa lütfen mesaj atarmısınız , civarımda bulunan telefoncular yardımcı olmuyor , telefon bozulursa mesuliyet kabul etmeyiz , %50 çalışma sansı var gibi şeyler söylüyorlar ...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.