Şimdi Ara

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
1
Favori
51.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar HTC Hero'mu yeni aldım fakat türkçeleştirme yapamadım.Cihazımı pcye bağladığımda
    5 - Telefonu PC'ye bağlayın. Yeni donanım bulundu dediğinde (ADB bilmemne bulundu) driver olarak SDK'yı açtığınız yerdeki USB_driver klasörünü gösterin. yazısı çıkmıyor.Ayrıca DOS komut satırında SDK'yı açtığınız yere gidin. Mesela (C:\AndroidSDK\) gibi. Burada C:\AndroidSDK\tools altına gidin. şu kısımıda yapamadım.Pc windows7 işletim sistemi var acaba sorun bundan mı kaynaklanıyor.Telefonum yurtdışındandır.

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

Orijinalden alıntı: yusufcetin

HTC HD2'ye acaba bu uygulamalar yapılabilirmi?

Adroid işletim sistemi fevkalade olur...

HTC Touch için Android çalışması vardı. HTC resmi olarak Android yayınlar mı bilmem, fakat xda forumlarında Android çıkması olasıdır.

Benim kafama takılan bir durum var. ROM yüklemesi yapıldıktan sonra telefona yüklü programlar siliniyor mu? Yoksa sadece wipe yaparak yüklediğimiz ROM'lar mı telefonu sıfırlıyor?

wipe yapılırsa programlar ve kullanıcı bilgileri gider.
    Aynı rom'un yeni versiyonu kurulduğunda ise genelde wipe'a gerek olmaz ve bütün bilgiler korunur.
    programları korumak için titanium backup uygulaması kullanılabilir, yalnız onun da çalışması için root olmak gerekiyordu galiba..

• quote:

Orijinalden alıntı: gkysrl

Arkadaşlar HTC Hero'mu yeni aldım fakat türkçeleştirme yapamadım.Cihazımı pcye bağladığımda
    5 - Telefonu PC'ye bağlayın. Yeni donanım bulundu dediğinde (ADB bilmemne bulundu) driver olarak SDK'yı açtığınız yerdeki USB_driver klasörünü gösterin. yazısı çıkmıyor.Ayrıca DOS komut satırında SDK'yı açtığınız yere gidin. Mesela (C:\AndroidSDK\) gibi. Burada C:\AndroidSDK\tools altına gidin. şu kısımıda yapamadım.Pc windows7 işletim sistemi var acaba sorun bundan mı kaynaklanıyor.Telefonum yurtdışındandır.

Şimdiden teşekkürler.

Sorun windows 7 değil, bende de win7 var, hatta 64 bit..

Driveri aygıt yöneticisinden manuel güncellemeyi denedin mi?
  • Aygıt normal olarak yüklenir.Ama şıklardaki gibi bir seçenek çıkmıyor.Ayrıca Msdos'tan yazdığımda AndroidSDK'yı buluyorum fakat devamı gelmiyor.İşin içinden çıkamadım doğrusu.
  • HTC Hero'nuzu (aslında Android cihazınızı) hem hızlandıracak, hem de pil harcamasını azaltacak bir yöntem paylaşıyorum.

Market'ten SpareParts ve OverClock Widget programlarını yükleyin. Market yok ise ya da bulamazsanız,http://biggestpos.com/android/SpareParts.apk ve
    android-secure-sms.googlegroups.com
    Error 404 (Not Found)!!1
    http://android-secure-sms.googlegroups.com/web/OverclockWidget_signed_1.6.apk
    adresinden iki programın kurulum dosyasını indirebilirsiniz.

Programları kurduktan sonra OverClock Widget'ı ekranımıza ekleyelim. Ekledikten sonra widget'a tıklayalım ve Advanced Settings'e girelim.

Bilgileri aşağıdaki gibi girelim.
    Screen On:
    Max: 528000
    Min: 528000

check the "differ freq Screen .." button.
    Screen Off:
    Max: 384000
    Min: 245760 << bu değeri 128000'de yapabilirsiniz. Bu sayede pil kullanımı azalacaktır. Fakat müzik dinleme sırasında bazı problemler yaratabilir.

Listenin en altında Save seçeneğine tıklayın ve ayarları kaydedin.

İkinci olarak SparePart's programını açın.

End Button Behaviour seçeneğini Go To Sleep olarak ayarlayın. Programdan çıkın.

Bu ayarlar size şunu sağlayacaktır; ekran açıkken telefonun işlemcisi tam hızda çalışacak ve iyi performans alacaksınız.
    Ekran kapalı iken ise telefon işlemcisi minimum hızda çalışacak ve pil'den tasarruf yapacaksınız.

• SDK kurarken şu hatayı alıyorum

Failed to fetch URL
    dl-ssl.google.com
    Error 404 (Not Found)!!1
    https://dl-ssl.google.com/android/repository/repository.xml,
    reason: HTTPS SSL error. You might want to force download through HTTP in the settings

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

SDK kurarken şu hatayı alıyorum

Failed to fetch URL
    dl-ssl.google.com
    Error 404 (Not Found)!!1
    https://dl-ssl.google.com/android/repository/repository.xml,
    reason: HTTPS SSL error. You might want to force download through HTTP in the settings

Şimdiden teşekkürler.

SDK dediğiniz zip içinde olması lazım. Zip'i açın başka bir dosya çalıştırmanıza gerek yok. SDK'nın içindeki adp dosyasını kullanacağız sadece. Bu nedenle kurulum yapmanıza gerek yok.

• http://img63.imageshack.us/i/adszmuk.png/][simage]http://img63.imageshack.us/img63/9686/adszmuk.png

Bu hatayı veriyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkysrl -- 10 Mart 2010; 18:59:12 >
  • quote:

http://img63.imageshack.us/i/adszmuk.png/][simage]http://img63.imageshack.us/img63/9686/adszmuk.png

Bu hatayı veriyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

bu aşamada ilerleme olmuyorsa, Computeus'un anlattığı şekilde yapabilirsin, ilk mesajımdaki 10-a kısmındaki şekilde yani...
  • Yanlız Cihaz KVK'dan alınmadı.Yinede yapim mi?
  • quote:

Yanlız Cihaz KVK'dan alınmadı.Yinede yapim mi?

fark etmez iki yöntem birbirinin aynı sayılır. sadece bazı telefonlarda a bazılarında b metodu çalışıyıor (benim hero önce a'yı kabul ediyordu sonra b ile olmaya başladı)
  • A işlemini yaptığımda ise Restore diyorum fakat bundada hata veriyor.Bu işlemi detaylı olarak anlatabilicek zamanı olan varsa pm atarsanız sevinirim.
  • Arkadaşlar yeni çıkan romları deneyen var mı?
    Özellikle de Defiance ve Herodroid romlarını. Hem aynı Sense Ui kullanmaya devam ediyoruz hem de livewallpaper'lı, 3d gallery'li ve 2.1 fw'li Hero'muz olmuş oluyor.
    Kullanımları sorunsuzmuş ve özellikle pil tasarrufu çok iyiymiş
  • quote:

A işlemini yaptığımda ise Restore diyorum fakat bundada hata veriyor.Bu işlemi detaylı olarak anlatabilicek zamanı olan varsa pm atarsanız sevinirim.

CID locked olabilir hero'n... sorunun pek çok sebebi olabileceği için uzaktan yardım etmek zor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: crimson75

Arkadaşlar yeni çıkan romları deneyen var mı?
    Özellikle de Defiance ve Herodroid romlarını. Hem aynı Sense Ui kullanmaya devam ediyoruz hem de livewallpaper'lı, 3d gallery'li ve 2.1 fw'li Hero'muz olmuş oluyor.
    Kullanımları sorunsuzmuş ve özellikle pil tasarrufu çok iyiymiş

2.1 romların neredeyse tamamında pil sorunu var.. bende BeHero kurulu, Villainrom ve Kagudroid'i de uzun süre kullandım, hepsinde pil çabuk bitiyor, HTC'den resmi update'i beklememiz lazım..
  • Arkadaşlar gerçektende ben çıldırcam. Şimdi htc sync kaldırdım komple. Sonra gittim telefonumu pcye bağlayıp dediğiniz gibi donanım ekle kaldır'dan kendi yüklediği sürücüyü kaldırdım. Sonra tekrar aynısı oldu. Yeni bir donanım bulundu. Disk sürücüsü. Yazdı başta. Sonra Yeni bir donanım bulundu. Yeni Donanımız yüklendi ve kullanıma hazır uyarısı çıktı sağ altta. Adb bilmemne bulundu diye yazmıyor. Ve driver'ı direk kendisi yüklüyor. Ve arkadaşlar sürücü olarak C:\WINDOWS\system32\drivers\USBSTOR.SYS Dosyası gösteriliyor. Acaba bu dosyayı silsem olurmu? Yada nasıl yapmalıyım artık çıldırcam.
  • adb shell reboot bootloader
    fastboot boot recovery-RA-hero-v1.5.3.1.img
    adb shell mount /sdcard
    adb push recovery-RA-hero-v1.5.3.1.img /sdcard/recovery-RA-hero-v1.5.3.1.img
    adb shell flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-hero-v1.5.3.1.img
    adb shell reboot

Bu işlemler sırasında fastboot boot recovery-RA-hero-v1.5.3.1.img yazdığımda

downloading 'boot.img' ... FAILED <remote: not allow>
    bu hatayı veriyor ne yapmam gerekiyor.Goldcard'ı yaptım sorunsuz birşekilde.Flashrec ile denediğimdede hata veriyor.recovery olarak 1.6.2 ve 1.5.3.1 denedim ikinsedede aynı hatayı aldım.HTC sync ile rom yüklemesi yapamazmıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensation23

Arkadaşlar gerçektende ben çıldırcam. Şimdi htc sync kaldırdım komple. Sonra gittim telefonumu pcye bağlayıp dediğiniz gibi donanım ekle kaldır'dan kendi yüklediği sürücüyü kaldırdım. Sonra tekrar aynısı oldu. Yeni bir donanım bulundu. Disk sürücüsü. Yazdı başta. Sonra Yeni bir donanım bulundu. Yeni Donanımız yüklendi ve kullanıma hazır uyarısı çıktı sağ altta. Adb bilmemne bulundu diye yazmıyor. Ve driver'ı direk kendisi yüklüyor. Ve arkadaşlar sürücü olarak C:\WINDOWS\system32\drivers\USBSTOR.SYS Dosyası gösteriliyor. Acaba bu dosyayı silsem olurmu? Yada nasıl yapmalıyım artık çıldırcam.

Telefonu USB ile bağladığında "USB disk olarak kullan" dememen lazım.

Telefon'da Settings->Applications->Development->USB Debugging'i etkinleştir ki telefona adb ile erişim açılsın, o zaman sana driver soracak, sormazsa da aygıt yöneticisinden sürücüyü değiştirebilirsin.

Telefonun içinde iki ayrı aygıt var bu nedenle iki ayrı driver gerekiyor:
    1 - USB disk - zaten xp ve üstü pclerde bu driver var, senin sileyim mi dediğin dosya bu. Bunu silmemelisin yoksa sadece telefonu değil herhangi bir usb flash diski kullanamazsın pcnde
    2 - ADB - bunun driveri SDK'nın içinde var

• quote:

adb shell reboot bootloader
    adb shell mount /sdcard
    adb shell reboot

bu hatayı veriyor ne yapmam gerekiyor.Goldcard'ı yaptım sorunsuz birşekilde.Flashrec ile denediğimdede hata veriyor.recovery olarak 1.6.2 ve 1.5.3.1 denedim ikinsedede aynı hatayı aldım.HTC sync ile rom yüklemesi yapamazmıyım ?

eğer telefon goldcardlı ise bu iki metoddan birinin çalışması lazım. ya flashrec ya da adb üzerinden fastboot. bir yerde bir hata yapıyorsunuzdur. dünyada hacklenemeyen bir hero yok.

USB Debugging etkin olmayabilir, ya da goldcardlayınca yeniden açmayı unutmuş olabilirsiniz, aklıma gelen en önemli faktör bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laconf -- 12 Mart 2010; 9:44:30 >

• quote:

adb shell reboot bootloader
    adb shell mount /sdcard
    adb shell reboot

bence bu, goldcard işlemini yapamadığımızı ya da bu işlemin bizim telefonda işe yaramadığını gösteriyor.
    bende de aynı sorun var...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.